USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Najlepsze seriale lat 80-tych...
 Strona:  1  2  »» 
Autor Wiadomość
Picard
Użytkownik
#1 - Wysłana: 14 Lis 2005 18:01:46
szwagier
Użytkownik
#2 - Wysłana: 14 Lis 2005 18:39:36
Wszedłem na tą stronę i pierwsze co zrobiłem to wpisałem "star trek" i wcisnąłem "szukaj"
Barusz
Użytkownik
#3 - Wysłana: 14 Lis 2005 18:41:55 - Edytowany przez: Barusz
Nic dziwnego. Jeden ze Star Treków był 'najlepszym serialem lat 80-tych', z tym, że ich końcówki.

Ale umieszczenie Ishki wśród głównych postaci DS9 i zrobienie z Kiry pułkownika mówi samo za siebie.
Pah Wraith
Użytkownik
#4 - Wysłana: 14 Lis 2005 19:07:30
Ech, "Drużyna ..." to była moc, film będzie na 95% kichowaty.
Christof
Użytkownik
#5 - Wysłana: 14 Lis 2005 19:19:26
Dobra wiadomość jest taka,że w obsadzie jest Mr.T.
Barusz
Użytkownik
#6 - Wysłana: 14 Lis 2005 19:36:45
Picard
Użytkownik
#7 - Wysłana: 14 Lis 2005 19:57:24
obsadzie jest Mr.T.

Właśnie dziwi mnie ,że ten gość żyje. Dotąd wydawało mi się ,iż zmarł na raka skóry parę lat temu...
Slovaak
Użytkownik
#8 - Wysłana: 14 Lis 2005 20:12:12
Ech, "Drużyna ..." to była moc

Też dodam od siebie 'Ech', choć dla mnie to nie były lata 80-te ale beztroskie lata szkoły podstawowej. Pamietam jak zbieralismy sie grupa, szlismy po jednego który miał duzo pistoletów (Martoka odgrywał) i buszowalismy po przeczkolu. hehe.
Picard
Użytkownik
#9 - Wysłana: 14 Lis 2005 20:19:03 - Edytowany przez: Picard
Martoka odgrywał

A wie ktoś czemu w filmie nie chcą starego, serialowego Martoka?
Anonim
Anonimowy
#10 - Wysłana: 14 Lis 2005 21:11:18
Martoka

Chodzi o tego klingona Mar'Tok-a??
Picard
Użytkownik
#11 - Wysłana: 14 Lis 2005 21:35:57
Chodzi o tego klingona Mar'Tok-a??

Nie tego wariata Martoka , znanego też jako porucznik Barkley z Enterprise-D oraz E.
Pah Wraith
Użytkownik
#12 - Wysłana: 14 Lis 2005 22:00:00
To chyba macie na myśli Murdocka (bo nie Kanclerza Martoka chyba?)...
The_D
Użytkownik
#13 - Wysłana: 14 Lis 2005 22:24:13
Brokuł i Murdock to ten sam aktor? Że też nie skojarzyłem.
Picard
Użytkownik
#14 - Wysłana: 14 Lis 2005 22:30:17
Brokuł i Murdock to ten sam aktor?

Ten sam! Trudno ich nie zapamiętać , obaj mieli podobne problemy ze swoją psyche...
Delta
Użytkownik
#15 - Wysłana: 15 Lis 2005 00:29:36
Ale jeśli dobrze pamiętem u Murdock'a to była zgrywa bo "cały jego wikt i opierunek od tego zależał" A Barclay miał ze sobą naprawdę problemy.
The_D
Użytkownik
#16 - Wysłana: 15 Lis 2005 02:07:22
Pamiętam odcinek, w którym Murdock uczył się do testów na bycie normalnym. To vhyba było tak, że najpierw był chory naprawdę, potem trochę się podleczył - na tyle aby uznali go za normalnego, ale szybko wykalkulował, że bardziej mu się opłaca udawanie świra.
szwagier
Użytkownik
#17 - Wysłana: 15 Lis 2005 11:32:24
Cieżko mi jest sobie przypomnieć jakikolwiek film, bazujący na starym kultowym serialu, który nie byłby kichą. Oczywiście poza Star Trek TMP
Anonim
Anonimowy
#18 - Wysłana: 15 Lis 2005 11:54:54
Cieżko mi jest sobie przypomnieć jakikolwiek film, bazujący na starym kultowym serialu, który nie byłby kichą.

np. Batmat
w Polsce oryginalny serial nie był w ogóle znany z przyczyn oczywistych, ale sama postać w Hameryce na pewno jest kultowa, a i filmy były niczego sobie (jak się pamięta, że to komiks)....
Anonim
Anonimowy
#19 - Wysłana: 15 Lis 2005 11:55:24
Sorry, miało być "Batman" oczywiście...
Pah Wraith
Użytkownik
#20 - Wysłana: 15 Lis 2005 14:50:30
Ale każdy "Batman" to ekranizacja bądź też raczej film oparty na motywach z komiksu, a nie oparty na wzmiankowanym przez Ciebie serialu z Adamem Westem. Serial ten, swoją drogą, w pewnych kręgach, jest uznawany właśnie za najbardziej kultowy. Jeszcze inna rzecz, że w Polsce, poza "Czterema...", >>Klossem<<, "Zmiennikami" i "Alternatywami" nie ma kultowych seriali, a już na pewno, na podstawie żadnego nie zrobiono filmu.
Christof
Użytkownik
#21 - Wysłana: 15 Lis 2005 14:53:55
Pah - do tych polskich kultowych seriali dodałbym jeszcze "Janosika".
Barusz
Użytkownik
#22 - Wysłana: 15 Lis 2005 14:55:00
Dla mnie kultowa jest "Kariera Nikodema Dyzmy" - chodzi o tak powieść jak i serial (bo już nie żaden z trzech znanych mi filmów).
Pah Wraith
Użytkownik
#23 - Wysłana: 15 Lis 2005 14:57:48
Pah - do tych polskich kultowych seriali dodałbym jeszcze "Janosika".

Oczywiście. W sumie jest ich dużo, chciałem tylko zaakcentować, że nie było u nas manii kręcenia filmów na podstawie seriali i vice wersa.

"Kariera Nikodema Dyzmy" - chodzi o tak powieść jak i serial

Roman Wilhelmi był niezwykłym talentem filmowym i teatralnym, wielka to strata dla polskiej kultury, że przedwcześnie odszedł.

(bo już nie żaden z trzech znanych mi filmów).

A już napewno nie ostatni... Brr.
Barusz
Użytkownik
#24 - Wysłana: 15 Lis 2005 15:01:32 - Edytowany przez: Barusz
"Motylem jestem..." - filmowa wersja "Czterdziestolatka" - ściśle nie był przeniesieniem, tylko odcinkiem który w trakcie realizacji rozrósł się do filmu kinowego.

Akurat film z p. Pazurą podobał mi się bardziej od poprzednich.
Picard
Użytkownik
#25 - Wysłana: 15 Lis 2005 17:57:58 - Edytowany przez: Picard
Cieżko mi jest sobie przypomnieć jakikolwiek film, bazujący na starym kultowym serialu, który nie byłby kichą

Tak , na przykład ,,Aniołki Charliego" w wersji kinowej były absolutnie koszmarne! Ale za to ,,Mission Imposible" - notabene wczoraj można było ów film zobaczyć na Polsacie - był juz nie tylko całkiem znośny ale musze powiedzieć ,że zarówno intryga jak i sposób realizacji owego widowiska zdecydowanie przypadł mi do gustu. Kontynułacja była juz duz gorsza , nawet doskonały Anthony ,,Hanibal" Hopkins jej nie uratował , ale jedynka była na prawdę niczego sobie... Tak czy inaczej uważam ,ze filomowcom lepje wychodzi przenoszenie na ekran kultowych seriali niż - nagminne ostatnio- ekranizacje gier komputerowych oraz komiksów.
James T Kirk
Użytkownik
#26 - Wysłana: 15 Lis 2005 19:08:47
Z serialii lat 80-tych, na okrągło mógłbym ogladać ,,Alternatywy 4,,. Sofronov, Miećka, Balcerek i oczywiscie Anioł... oni są The Best . Z zagranicznych seriali z tamtych lat lubie ,,Miami Vice,, a z komediowych ,,Alfa,,.
elbereth
Moderator
#27 - Wysłana: 16 Lis 2005 16:53:24
a MacGyver to co pies? :]
to był wg mnie rewelacyjny serial!
i sam aktor mianowicie R.D.Anderson był jednym z czynników który przyciągnął mnie do StarGate :]
Dreamweb
Użytkownik
#28 - Wysłana: 18 Lis 2005 18:31:59
Źle mi się ta nowa "Drużyna A" zapowiada. Miałoby to sens tylko, gdyby w filmie grali ci sami aktorzy i opisywałby on dalsze dzieje bohaterów, czyli tak jak było w wypadku Star Trek TMP. Wiem, George Peppard nie żyje, więc w takim razie postać Hannibala nie powinna się w ogóle pojawić w filmie. Natomiast remake z nowymi aktorami, opowiadający historię na nowo i inaczej, jest pomysłem któremu zawsze się sprzeciwiam.

A tak na marginesie - Mr. T byłby świetnym kadydatem do roli Klingona...
Barusz
Użytkownik
#29 - Wysłana: 18 Lis 2005 19:37:02
Ale za to ,,Mission Imposible" - notabene wczoraj można było ów film zobaczyć na Polsacie - był juz nie tylko całkiem znośny ale musze powiedzieć ,że zarówno intryga jak i sposób realizacji owego widowiska zdecydowanie przypadł mi do gustu. Kontynułacja była juz duz gorsza , nawet doskonały Anthony ,,Hanibal" Hopkins jej nie uratował , ale jedynka była na prawdę niczego sobie...

A wiecie, że "Dwójka" to jeden z najbardziej trekowych nietrekowych filmów w dziejach - scenariusz pisali na cztery ręce Brennon Braga i Ronald D. Moore?
Picard
Użytkownik
#30 - Wysłana: 18 Lis 2005 19:53:41
Brennon Braga

Czy można siewieć dziewić ,ze film jest - ogólnie rzecz biąrąc - do bani?
 Strona:  1  2  »» 
USS Phoenix forum / Różności / Najlepsze seriale lat 80-tych...

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!