USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / "This is about saving the future of humanity!"
 Strona:  ««  1  2  3  ...  114  115  116  117  118  119  120  »» 
Autor Wiadomość
MarcinK
Użytkownik
#3511 - Wysłana: 9 Wrz 2020 09:23:29
Mięso zdrożeje

Sztucznie nie stworzymy zapotrzebowania na karmę z odpadu rzeźniczego, a tylko fermy futerkowe były relatywnie tanim sposobem utylizacji
mozg_kl2
Użytkownik
#3512 - Wysłana: 9 Wrz 2020 11:13:10
Seybr
Użytkownik
#3513 - Wysłana: 9 Wrz 2020 17:38:19
mozg_kl2

Rynce opadają.

Aktor na Oskara +10 punktów że jest czarny. + 5 punktów że ma płaski nos. +10 że jest gejem.

Film nie dostanie Oskara mimo, że ma świetny scenariusz ale brak w nim gejów, lesbijek i czarnych lub latynosów ? Przecież w śród wikingów byli czarni napiętnowani niewolnicy i na bębnie grał gej latynos, gdzie przy okazji tańczył salsę.

Film ma się bronić jakością zdjęć, audio i muzyką. Jakością scenariusza czy reżyserką. Ale widzę, ważniejsi są dziwaki i krzykliwe BLM.
Mav
Użytkownik
#3514 - Wysłana: 9 Wrz 2020 18:19:40
Myślę, że po tych wytycznych na Oscary, możemy już z czystym sumieniem mówić o fanatycznej propagandzie i próbie prania mózgów, która z roku na rok się nasila. I nikt już nie może się czepiać, że to nieuzasadniona panika i robienie z igły widły.

To jest po prosto totalna kompromitacja. Gdzie ta wolność Ameryki?
Q__
Moderator
#3515 - Wysłana: 9 Wrz 2020 18:50:17
Seybr
Użytkownik
#3516 - Wysłana: 9 Wrz 2020 20:36:21
Q__

Ale śmieszek z ciebie :P
Eviva
Użytkownik
#3517 - Wysłana: 10 Wrz 2020 10:27:41
Mav

Niestety wolnej Ameryki już nie ma. Podobnie jak wolności wypowiedzi, sumienia i tak dalej na całym świecie. Ludziom odwaliło na maksa i minie dużo czasu nim się opamiętaja.
Q__
Moderator
#3518 - Wysłana: 10 Wrz 2020 10:38:12 - Edytowany przez: Q__
Eviva

Eviva:
Niestety wolnej Ameryki już nie ma.

Zwolennicy Trumpa, którzy widzą w nim jej ucieleśnienie by się nie zgodzili.

Eviva:
Podobnie jak wolności wypowiedzi, sumienia i tak dalej na całym świecie.

Czego najlepszym dowodem jest to, że nie zamieściłaś powyższego posta.
Seybr
Użytkownik
#3519 - Wysłana: 10 Wrz 2020 17:01:55 - Edytowany przez: Seybr
Eviva:
Niestety wolnej Ameryki już nie ma

Jak nie ma ? Rozwiń myśl bo się nie zgodzę z tym.

Eviva:
Podobnie jak wolności wypowiedzi, sumienia i tak dalej na całym świecie.

Kaczyński prawdopodobnie jest homoseksualistą, który stara się wyprzeć swojej orientacji.

Eviva:
Ludziom odwaliło na maksa i minie dużo czasu nim się opamiętaja.

Do czasu wojny, która wisi na włosku. Pociesza mnie jedno, zadziało prawo dżungli. Ameby, ekoterrozym nie czy całe LGBT nie zginie od kuli ale od braku poradności życiowej, którą twierdzą że posiadają ale w takiej sytuacji nie dadzą radę.

Q__:
Zwolennicy Trumpa, którzy widzą w nim jej ucieleśnienie by się nie zgodzili.

Wystarczy że całe BLM skrócić i mamy spokój.

Wolność słowa i wypowiedzi, zależy od punktu siedzenia.
MarcinK
Użytkownik
#3520 - Wysłana: 10 Wrz 2020 18:16:39
Seybr:
Do czasu wojny, która wisi na włosku

Nie opłaca się prowadzić wojny w Europie, interesant tylko se zniszczy infrastrukturę i ziemię którą chce przejąć a i jeszcze przepierdzieli kasę na czołgi i inny szajs do zniszczenia. Lepiej kupić grunt.
Q__
Moderator
#3521 - Wysłana: 10 Wrz 2020 18:18:37 - Edytowany przez: Q__
Seybr

Seybr:
Kaczyński prawdopodobnie jest homoseksualistą, który stara się wyprzeć swojej orientacji.

Nie wiem co orientacja łaskawie nam panującego Prezesa ma wspólnego z tematem Oscarów, ale jeśli chodzi o lokalną burzę wokół LGBT, to warto zauważyć, że temat pojawił się ostrzej w debacie publicznej, gdy spin doktorzy partii rządzącej uznali, że da się nim chłostać Trzaskowskiego, nie wcześniej.

Seybr:
Do czasu wojny, która wisi na włosku.

Wojny kogo z kim, i o co?

Seybr:
Ameby, ekoterrozym nie czy całe LGBT nie zginie od kuli ale od braku poradności życiowej.

Nie wiem czy życie by Cię nie zaskoczyło... Istnieje, co prawda, stereotyp, że herosi przestrzeni wirtualnej są w życiu realnym antytezą swojego sieciowego twardzielstwa, i - jak wszelkie stereotypy - jakieś zakorzenienie w rzeczywistości ma, ale z drugiej strony ludzie, którzy sprawnie poruszają się we współczesnych korporacyjno-medialnych realiach, mogą i w innych zakresach okazać się bardziej zaradni niż myślisz.

Seybr:
Wystarczy że całe BLM skrócić i mamy spokój.

Nie sądzę. Chyba, że starocarską zasadą "naprzód dać w pysk, potem dać konstytucję" się kierując, czyli najpierw tłumiąc protesty, potem - z pozycji siły - spełniając minimum część postulatów protestujących. Warto bowiem pamiętać, że wszelkie bunty i zamieszki są wyrazem jakichś, tłumionych dotąd, potrzeb czy emocji, społecznych. I bez rozwiązania wyrażonych w ich formie problemów się nie obejdzie.
Seybr
Użytkownik
#3522 - Wysłana: 11 Wrz 2020 17:10:27
Q__:
Nie wiem co orientacja łaskawie

Wolność wypowiedzi i ocena osoby publicznej, polityka. Jak dla mnie człowieka, który nie powinien decydować o losie naszego bajorka.

Q__:
Wojny kogo z kim, i o co?

Wpływy, władza i pieniądze. Kto z kim i dla czego ? Zobaczymy jeszcze za naszego życia.

Q__:
że herosi przestrzeni wirtualnej są w życiu realnym antytezą swojego sieciowego twardzielstwa

Oj często to się sprawdza.

Q__:
mogą i w innych zakresach okazać się bardziej zaradni niż myślisz.

Owszem mogą, ale covid i cała sytuacja na początku pandemii w Polsce udowodniła jaki mamy kartonowy system. Cała panika i wykupienie towaru ze sklepów. Gdyby doszło do faktycznej epidemii, lub jakieś katastrofy ekologicznej, wtedy kopro ludki miały by przegrane. Zresztą wielu korpo ludów ma problemy finansowe, utrata pracy i brak wpływów na spłatę kredytów.

Ty mówisz o korpo, ja mówię o całym społeczeństwie. Wystarczy odebrać prąd i społeczeństwo w miastach leży i kwiczy.
Q__
Moderator
#3523 - Wysłana: 14 Wrz 2020 12:58:26
Tymczasem USA dążą do formalizacji, luźnej dotąd, amerykańsko-australijsko-japońsko-indyjskiej struktury znanej jako Quad:
https://www.japantimes.co.jp/news/2020/09/01/asia- pacific/china-us-quad/
Trochę o historii tejże:
https://en.wikipedia.org/wiki/Quadrilateral_Securi ty_Dialogue
MarcinK
Użytkownik
#3524 - Wysłana: 17 Wrz 2020 07:07:31
Q__
Moderator
#3525 - Wysłana: 18 Wrz 2020 19:17:37
Wyciekły pełny zapis kamery z munduru jednego z funkcjonariuszy podejmujących fatalną w skutkach interwencję w sprawie G. Floyda:
https://www.youtube.com/watch?v=YPSwqp5fdIw

I takie - prowadzące do dość ciekawych konkluzji - badania sprzed trzech lat:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29355104/
Streszczenie prasowe:
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/jan/ 31/hunky-tory-attractive-people-more-likely-to-be- rightwing-study-finds
Seybr
Użytkownik
#3526 - Wysłana: 18 Wrz 2020 20:11:57
Q__:
skutkach interwencję w sprawie G. Floyda:

Za stawianie oporu i pieprzenie jaki on biedny, powinni wpier... jemu pałą i zamknąć w radiowozie. Oni wiedzieli z kim mają do czynienia. Nie wykonywał poleceń poleceń, stawiam czynny opór i pieprzył na dodatek.
MarcinK
Użytkownik
#3527 - Wysłana: 18 Wrz 2020 20:59:22
Eviva
Użytkownik
#3528 - Wysłana: 18 Wrz 2020 21:00:36
Seybr

Dokładnie tak. Ludzi poebao - z naćpanego po dziurki w nosie recydywisty robia swiętego. Zasługują na to, by to ich napadł jakiś jego koleżka
Q__
Moderator
#3529 - Wysłana: 18 Wrz 2020 21:18:23
Seybr
Eviva

Macie komentarz do sprawy czarnoskórego ex-policjanta i zwolennika Trumpa, sugeruje jednak trochę inny tryb postępowania:
https://www.youtube.com/watch?v=4RFeQPnAzYU
Seybr
Użytkownik
#3530 - Wysłana: 19 Wrz 2020 09:58:57
Q__

Owszem ma on sporo racji. Jednak ja uważam. Wsiadasz pod wpływem narkotyków, czy alkoholu licz się z konsekwencjami swojego czynu. Licz się, że nie będziesz myślał trzeźwo i odpowiesz za swoje czyny. Policjanci mieli pełen wgląd kim był. Gdyby był czysty i wykonywał polecenia, nic by się jemu nie stało.
Q__
Moderator
#3531 - Wysłana: 19 Wrz 2020 12:19:02
Seybr

Seybr:
Gdyby był czysty i wykonywał polecenia, nic by się jemu nie stało.

To prawda. Przy czym pojawiają się ostatnio sugestie, że biedak (bo nachylmy się jednak nad nim z empatią - matkę stracił, a potem sam zszedł) prawdopodobnie zmarłby i tak (czy by na nim kto klękał, czy nie), bo dawka tego, czym się napakował, była (w typowych okolicznościach) śmiertelna*. Jeśli się to potwierdzi**, sytuacja okaże się nawet smutniejsza.

* https://www.foxnews.com/us/medical-examiner-george -floyd-fentanyl-system

** Bo z drugiej strony, co dla jednego śmiertelne, to organizm drugiego mógł nauczyć się znosić:
https://www.nytimes.com/2020/06/25/opinion/george- floyd-toxicology-report-drugs.html
Eviva
Użytkownik
#3532 - Wysłana: 20 Wrz 2020 16:35:25
Q__:
bo nachylmy się jednak nad nim z empatią -

Sugeruję zostawić empatie dla jego ofiar. Choćby kobiety w ciąży, której podczas napadu przystawił pistolet do brzucha. Nic tego nie usprawiedliwia. Absolutnie nic. I zebrał w końcu to, co zasiał własna ręką.
Q__
Moderator
#3533 - Wysłana: 20 Wrz 2020 17:32:07 - Edytowany przez: Q__
Eviva

Eviva:
Sugeruję zostawić empatie dla jego ofiar. Choćby kobiety w ciąży, której podczas napadu przystawił pistolet do brzucha.

Słaba to empatia, która działa selektywnie. Bandzior - stety czy niestety - też człowiek, o czym kto jak kto, ale Treker - mając w pamięci Dukata - zapominać nie powinien.

Eviva:
Nic tego nie usprawiedliwia. Absolutnie nic.

Nie twierdzę, że usprawiedliwia.
Seybr
Użytkownik
#3534 - Wysłana: 23 Wrz 2020 09:47:24
Q__:
Słaba to empatia, która działa selektywnie.

Jaka ma być. Mam się użalać nad kryminałem, który przystawił pistolet ciężarnej kobiecie, który nie potrafi dostosować się do życia w społeczeństwie ? Ktoś kto nie przestrzega zasad moralnych, ma być traktowany jak inny który je przestrzega. Od tego jest prawo, do celi i kamieniołomów.
Nie mam empatii dla morderców czy pijaków za kierownicą którzy zabili człowieka bo chciało się im się nachlać i mają w dupie innych.
Kara śmierci powinna zostać przywrócona. Prawo ostre dla przestępców. Prawo powinno mnie chronić a nie takich chwastów. Tak, "Dzordz" był chwastem. Był traktowany za łagodnie. Dorwała go karma.

Treker - żyjemy w świecie gdzie stare ST to bajka na kółkach.

Z innej bajki

Rynce opadają widzę takich ludzi.

https://www.pudelek.pl/polski-zywy-ken-debiutuje-n a-sciance-z-implantami-klatki-piersiowej-zdjecia-6 556830454020928a

Powiększył klatkę, on nadal ma klatę jak lej po bombie. Zdrowy on nie jest.
Q__
Moderator
#3535 - Wysłana: 23 Wrz 2020 15:17:42 - Edytowany przez: Q__
Seybr

Seybr:
Mam się użalać nad kryminałem, który przystawił pistolet ciężarnej kobiecie, który nie potrafi dostosować się do życia w społeczeństwie ? Ktoś kto nie przestrzega zasad moralnych, ma być traktowany jak inny który je przestrzega. Od tego jest prawo, do celi i kamieniołomów.
Nie mam empatii dla morderców czy pijaków za kierownicą którzy zabili człowieka bo chciało się im się nachlać i mają w dupie innych.

Nie rozumiemy się. Empatia, w sensie emocjonalno-intelektualnego wczucia się w innych ludzi i ofiarowania im pewnej dozy zrozumienia, nie wyklucza się u mnie z przyznaniem, że są czasem sytuacje, w których wyrok długoletniego więzienia jest jedynym rozwiązaniem (a jeśli zatrzymywany stawia opór przy aresztowaniu i nie ma innego wyjścia, niż go zastrzelić, to może nawet lepiej dla reszty społeczeństwa). Przy czym jednak nie należy zapominać, że mowa o uwięzieniu, czy zabiciu - mimo wszystko - istoty ludzkiej.
G. Floyd - choć aniołkiem nie był (nie był też jednak mordercą) - nie żyje. To stawia go poza naszymi osądami, i pozwala skupić się wyłącznie na aspekcie empatycznym. Gdyby żył - odpowiadałby teraz za próbę płacenia fałszywym banktotem, i - zważywszy na to, że był recydywistą - gdyby zarzut się potwierdził, długo by zapewne wolność oglądał przez kratki... Jak najbardziej zasłużenie (choć 20 dolarów to dużo nie jest). Nie da się jednak również wykluczyć opcji, że zarzut by się nie utrzymał - że nieboszczyk Floyd był zresocjalizowany (a naćpał się w reakcji na śmierć matki), nie zapominajmy o sympatyczniejszych stronach jego życiorysu - działalności przykościelnej, rapowaniu (nagrał m.in. piosenkę potępiającą przemoc przy użyciu broni) - nie mamy danych, by twierdzić, że było to nieszczere. (Tak jak i nie mamy podstaw, by sądzić, że pozytywniejsze cechy, które przejawiał w czasach gdy był bandytą - a ponoć dał się zapamiętać jako dobry kolega i sąsiad - były czysto na pokaz. Ludzie rzadko są stuprocentowo źli, lub stuprocentowo dobrzy.)

Seybr:
żyjemy w świecie gdzie stare ST to bajka na kółkach.

Nie, bardzo celne (może nawet prorocze), miejscami, diagnozy współczesności, tylko zwykle rzutowane na Obcych, czasem na UFP i jej obywateli.

Seybr:
Zdrowy on nie jest.

Może i nie jest, ale co nam do tego? Jeśli kogoś krzywdzi - to siebie.
Seybr
Użytkownik
#3536 - Wysłana: 23 Wrz 2020 17:14:21
Q__:
Przy czym jednak nie należy zapominać, że mowa o uwięzieniu, czy zabiciu - mimo wszystko - istoty ludzkiej.

Każdemu należy proces i obrona. Ale typowemu mordercy należy się kara śmierci.

Q__:
G. Floyd - choć aniołkiem nie był (nie był też jednak mordercą) - nie żyje.

Tam popełnili jeden błąd. Powinni go szybko wyciągnąć, skuć i do auta i na posterunek.

Q__:
zważywszy na to, że był recydywistą -

Jednym słowem, system jest nieudolny.
Q__:
że nieboszczyk Floyd był zresocjalizowany

Chyba na papierze.

Q__:
(a naćpał się w reakcji na śmierć matki)

I wsiadł do auta. Stał się potencjalnym mordercą za kółkiem. Jak wiesz, jestem cięty na pijaków czy naćpanych idiotów za kierownicą.

Q__:
bardzo celne

My tego nie dożyjemy.
Q__
Moderator
#3537 - Wysłana: 23 Wrz 2020 17:32:50
Seybr

Seybr:
Ale typowemu mordercy należy się kara śmierci.

Przynajmniej w pewnych okolicznościach jestem skłonny się z tym zgodzić. (Vide sposób w jaki reagowałem np. na informacje o śmierci terrorystów.)

Seybr:
I wsiadł do auta. Stał się potencjalnym mordercą za kółkiem.

Prawda. Pytanie jednak na ile poczytalny był, gdy to zrobił...

Seybr:
My tego nie dożyjemy.

Sytuacji rodem z "Homefront"/"Paradise Lost" dożyliśmy.
Eviva
Użytkownik
#3538 - Wysłana: 25 Wrz 2020 07:36:35
Seybr

Jak zwykle, ostro, ale celnie. Chwasty trzeba wyrywać, bo zagłuszą uprawy przynoszące pożytek. niestety ostatnio ludzie coraz bardziej użalają się nad chwastami, w d.pie mając tych, którzy nimi nie są, a padają ich ofiarą.
Q__
Moderator
#3539 - Wysłana: 25 Wrz 2020 12:10:45 - Edytowany przez: Q__
Eviva

Widzisz... Z jednej strony rozumiem, że i postawy jastrzębie stanowią część statystycznego rozkładu podejść do wiadomego tematu w społeczeństwie. Z drugiej jednak demonstrowanie przeświadczenia, że istnieją równie obiektywne, i równie z rzeczywistości dające się wyczytać, co prawa fizyki, prawa moralne, a wypowiadający się ma o nich nawet znakomitsze pojęcie, niż nobliści z fizyki o tych drugich, dlatego może osądzać kto dobry, a kto zły, bez cienia wątpliwości, wydaje mi się zawsze b. arogancką uzurpacją. Także dlatego, że zawsze przemawiało do mnie zdanie ze świętej dla Ciebie Księgi: "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni.".
I o ile akceptuję, z przyczyn pragmatycznych, istnienie rozwiązań prawnych (i pokrewnych - np. regulaminów forumowych), w pewnych wypadkach pozwalających na eliminację tego czy owego z danej społeczności, bywa nawet, że - de facto czy de iure - eliminację fizyczną (choćby: obrona konieczna, prawo służb mundurowych do użycia broni...)*, o tyle daleki jestem od zbyt radykalnych moralnych potępień.

* Ba, nawet nie przeszkadza mi szczególnie, że gangsterzy czy kibole okaleczają i mordują się nawzajem, jak długo rozgrywa się to w gronie ludzisków akceptujących takie reguły gry, bez przypadkowych ofiar.
Q__
Moderator
#3540 - Wysłana: 30 Wrz 2020 23:14:55
 Strona:  ««  1  2  3  ...  114  115  116  117  118  119  120  »» 
USS Phoenix forum / Różności / "This is about saving the future of humanity!"

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!