USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / "This is about saving the future of humanity!"
 Strona:  ««  1  2  3  ...  114  115  116  117  118  119  120  »» 
Autor Wiadomość
Smok_Eustachy
Użytkownik
#3481 - Wysłana: 7 Sier 2020 21:36:25
Q__
Moderator
#3482 - Wysłana: 8 Sier 2020 12:15:38
https://www.nasa.gov/feature/nasa-to-reexamine-nic knames-for-cosmic-objects
Było takie (głupie) powiedzonko "Nawet w NASA walą kwasa!", ale ten wirus przerosłej politpoprawności robi chyba z mózgami gorsze rzeczy, niż poczciwe LSD...
MarcinK
Użytkownik
#3483 - Wysłana: 9 Sier 2020 20:06:23
Q__
Moderator
#3484 - Wysłana: 9 Sier 2020 20:27:23 - Edytowany przez: Q__
MarcinK

Dobry tekst wrzuciłeś . Oczywiście większe brawa dla jego autorki, za trzeźwe spojrzenie na trudne sprawy, w gorącym okresie .
MarcinK
Użytkownik
#3485 - Wysłana: 9 Sier 2020 20:45:01
Q__
Pismo księdza-ateisty które Lema publikowało zobowiązujące
Q__
Moderator
#3486 - Wysłana: 9 Sier 2020 20:52:02
MarcinK

Niby tak, ale logo ST też zobowiązujące, a jednak mamy tam to, co mamy...

ps. Są jakieś dowody na to, że Turowicz był ateistą?
MarcinK
Użytkownik
#3487 - Wysłana: 9 Sier 2020 20:55:34
Q__:
ps. Są jakieś dowody na to, że Turowicz był ateistą?

Nie wiem, powtarzam śmieszkowy komentarz z wykopu
MarcinK
Użytkownik
#3488 - Wysłana: 10 Sier 2020 18:35:57
mozg_kl2
Użytkownik
#3489 - Wysłana: 11 Sier 2020 23:15:47
MarcinK:
Takei o Polsce słyszal

ale jak czytasz komentarze to dramat. Duda jest neonazistowskim komunista który rządzi polska itp rzeczy. Siła propagandy swoje robi. Generalnie XD.
MarcinK
Użytkownik
#3490 - Wysłana: 12 Sier 2020 06:55:02
mozg_kl2
Bo jest xd
Eviva
Użytkownik
#3491 - Wysłana: 12 Sier 2020 08:42:38
A ja się pytam, co z tego że Takei słyszał? Możemy go lubić, ale co to za autorytet?
Q__
Moderator
#3492 - Wysłana: 12 Sier 2020 08:49:06
Eviva

Eviva:
co z tego że Takei słyszał?

Sam fakt, że słyszał, chyba cieszy?
Eviva
Użytkownik
#3493 - Wysłana: 12 Sier 2020 08:50:49
Q__

Mnie nie. Jeśli nie jest idiotą, na pewno słyszał o Polsce już wcześniej. A teraz dzięki powszechnemu staraniu dziękuje jakiemukolwiek bogu, że tu nie mieszka.
MarcinK
Użytkownik
#3494 - Wysłana: 12 Sier 2020 08:51:04
Eviva:
A ja się pytam, co z tego że Takei słyszał?

No fajnie że o polskim prezydencie wie tam ktoś poza Trampkiem
Q__
Moderator
#3495 - Wysłana: 12 Sier 2020 08:52:51
Eviva

Masz za złe gejowi, że broni praw gejów?
Eviva
Użytkownik
#3496 - Wysłana: 12 Sier 2020 13:29:25
Q__

Praw gejów należało bronić, gdy byli paleni na stosach, wieszani, więzieni lub w ostateczności zwalniani z pracy ze gejostwo. Jeszcze w katach 80'tych wyleciał za to dowódca straży królowej w Anglii (u nas chyba nikt, pomijając akcję Hiacynt).Teraz nie jest to już walka o prawa, tylko o przywileje.
Seybr
Użytkownik
#3497 - Wysłana: 12 Sier 2020 13:39:58
Q__:
Masz za złe gejowi, że broni praw gejów?

Raczej przyznanie sobie dodatkowych praw a jednocześnie odebranie innym. Pewne rzeczy nie mogą być zmienione. Albo dostosują się do panującej kultury, gdzie pewne rzeczy nigdy nie powinny być zmienione (czytaj np. adopcja dzieci przez gejów). Do robienia z hetero mężczyzn dewiantów.

Eviva:
Teraz nie jest to już walka o prawa, tylko o przywileje.

I to jeszcze jakie.

Powtórzę jeszcze raz. Chcą brać śluby, mieć prawo spadkowe. Chcą żyć, ja to rozumiem. To są ludzie. Ale nie dla adopcji i nie dla kolorowych dewiancji. Mężczyzna powinien zachowywać się jak mężczyzna. Czy jest to hetero czy jest to gej. Protestujący LGBT i feminizm, jeden wór. Więcej sobie szkodzą.

Daj mi ich na przeszkolenia na 4 miesiące. Poligon nauczył by ich nie jednego.
MarcinK
Użytkownik
#3498 - Wysłana: 12 Sier 2020 14:25:19
Eviva
Przywilejem by było gdyby chcieli nie płacić podatkow jak Kościół
Eviva
Użytkownik
#3499 - Wysłana: 12 Sier 2020 14:33:50
MarcinK

Kościół płaci podatki, wbrew lewicowej propagandzie. Podatek zryczaltowany od wynagrodzeń, podatek od nieruchomości, od prowadzonej działalności gospodarczej.
Q__
Moderator
#3500 - Wysłana: 12 Sier 2020 15:20:32 - Edytowany przez: Q__
Eviva
Seybr

Słuchajcie... Rozumiem obawę przed zachodnimi przerostami poprawności politycznej i odklejającymi się czasem od rzeczywistości pomysłami radykałów LGBT+ (głoszących np. że płeć biologiczna nie istnieje), zwróccie jednak uwagę, jak spacyfikowano na długie lata rewolucyjny marksizm w krajach zachodnich (skądinąd z zyskiem także dla tych rewolucyjnych marksistów, którzy złagodziwszy styl działania powchodzili potem do rządów, parlamentów, jako socjaliści, socjaldemokraci*) - spełniając sporo socjalistycznych postulatów: rozszerzając prawa wyborcze, podnosząc poziom życia proletariatu itd. Nie sądzicie, że gdyby podobnie zrealizować najbardziej podstawowe oczekiwania środowisk homo- i transseksualnych** (dajmy na to: wprowadzając prawo do związków - jak je zwał ma najmniejsze znaczenie, ważne, żeby pozwalały na odwiedzanie w szpitalu chorego partnera/partnerki, dziedziczenie na zasadach, na jakich dziedziczy się po bliskich, itp., i dbając by biologiczny chłop - kimkolwiek się czuje - mógł chodzić po ulicach w kiecce nie bojąc się, że dostanie w trąbę, bardziej, niż boi się tego biologiczny chłop paradujący w martensach czy gajerze***) to i mniej okazji do konfrontacji by było?
Przy czym nie jest to nauka płynąca wyłącznie z końca XIX i początku XX wieku. Porównanie rewolucji francuskiej z ewolucyjnymi reformami brytyjskimi nasuwa podobne wnioski. Kto wie, kiedy należy się dogadać, żyje dłużej i spokojniej od różnych Nieprzekupnych i innych nieprzejednanych z wszelkich możliwych obozów.

* Co było losem znacznie milszym, niż los starych bolszewików wykańczanych przez Stalina.

** A przyznać tu trzeba, że - co by złego czy dobrego o innych działaniach naszych aktualnych władz nie gadać - w tym zakresie zachowują się zwyczajnie nieelegancko, szczując na mniejszości seksualne in toto, i odmawiając im rzeczy uchodzących w dominującej części świata zachodniego za standard. (Co jest o tyle smutne, że nie posądzam większości dziś rządzących o prywatną homofobię, raczej o wykalkulowaną.)

*** O postulacie możliwości robienia kariery przez działaczy nie wspominam, bo zrealizował się pierwszy - vide Grodzka, Rabiej czy Biedroń ze Śmieszkiem.
MarcinK
Użytkownik
#3501 - Wysłana: 17 Sier 2020 09:17:11
Seybr
Użytkownik
#3502 - Wysłana: 18 Sier 2020 08:51:51 - Edytowany przez: Seybr
Q__

Miałem ci odpowiedzieć i skasowało mi wiadmomość

Z cyklu rynce opadają. Jak to jest jeleń to ja jestem Iron Man. Jest to samica sarny zwana kozą. Z tego co widzę jest to licówka, czyli sarna prowadząca. Jest to sarna dominująca i przewodzi rudel (dla nie kumatych stado). Prowadzi zazwyczaj cielaka i na nią się nie poluje.
Prywatnie uważam, polowanie takowe jest nie potrzebne. Zbyt dużo cierpienia. Polowanie to precyzyjny strzał. Uwielbiam sarninę, szczególnie w wydaniu radzieckim. Odpowiednia marynata, potem suszenie na słońcu. Świetne chipsy.

https://demotywatory.pl/5017761/Polowanie-na-jelen ie-Kiedy-zapomnisz-broni-ale-masz-przy-sobie

Do czego zmierzam. Potem tacy ludzie orzekają się wielkimi ekologami. Mówią stop całej gospodarce leśnej i łowieckiej. Przecież mięso jest w markecie a meble w sklepach.

W kwestii wypowiedzi Jachiry i jej farmazonów. Piękny wniosek.

https://tinypic.pl/x2xohapl80jo

Z cyklu ekoterroryzm

https://nowiny24.pl/ekolodzy-z-inicjatywy-dzikie-k arpaty-zablokowali-wejscie-do-budynku-nadlesnictwa -stuposiany-interweniowala-policja-zdjecia/ar/c1-1 5128047?fbclid=IwAR2PmtGjXVbQ2ZUtEHrbz-MlFlBGlwNkt 5tH0h6N3-9eRfQm0NnSOo8mrBk

Z cyklu ameby w lesie protestują w jakim celu ? Wezwać policję, straż leśną i po mandacie.

https://www.facebook.com/pawelrozan/videos/1828447 993962031/
Q__
Moderator
#3503 - Wysłana: 27 Sier 2020 13:30:01
Brytyjczycy chcą rezygnować z czołgów (co oznaczałoby pójście głębiej w wyspiarski izolacjonizm)?
https://www.bbc.co.uk/news/uk-53909087

Komentarz naszego wężykowca:
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wiel ka-brytania-chce-zrezygnowac-z-czolgow-gen-skrzypc zak-mamy-sie-czego-obawiac/z8kpfex,79cfc278
MarcinK
Użytkownik
#3504 - Wysłana: 27 Sier 2020 17:26:25
Q__
Może będą budować gundamy?
Q__
Moderator
#3505 - Wysłana: 27 Sier 2020 17:53:26
MarcinK

Ponoć chcą inwestować w siły powietrzne, nie - kosmiczne.
MarcinK
Użytkownik
#3506 - Wysłana: 27 Sier 2020 19:01:11
Q__
W sumie o ile nie planują na nikogo napadać to potrzebna im jest tylko obrona od strony morza i powietrza
Q__
Moderator
#3507 - Wysłana: 27 Sier 2020 19:28:13 - Edytowany przez: Q__
MarcinK

Zgadza się - z punktu widzenia ich własnej obronności może to być decyzja racjonalna. Gorzej, że - o czym gen. Skrzypczak właśnie - osłabią tym wschodnią (czyli naszą) flankę NATO, która strzeżona jest w dużym stopniu przez brytyjskie czołgi. Stąd pisałem o izolacjonizmie.
Q__
Moderator
#3508 - Wysłana: 2 Wrz 2020 13:04:57
Hmm...
https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Polityka/Fran cja.-Bardzo-wysokie-zagrozenie-zamachem-terrorysty cznym-w-kraju

Choć ta skuteczność cieszy:

"61 ataków zostało udaremnionych od 2013 roku, w tym 32 od 2017 roku"
Seybr
Użytkownik
#3509 - Wysłana: 3 Wrz 2020 11:22:14
Q__

Niech więcej wpuszczają islamistów. Francja spija piwko erę kolonizacji i grabienia.

Jak mam być tolerancyjny dla marszów LGBT i całej ich ideologii jak taki Margot, który twierdzi, że jest "babą" a jego partnerka lesbą terroryzują innych i chcą być ponad prawem. To są bojówkarze.

Stanowczo mam w du.. ich kartę, tak samo jak ci bojówkarze mają w dupie moje prawa.
Wojsko wróć.
Q__
Moderator
#3510 - Wysłana: 3 Wrz 2020 11:58:05 - Edytowany przez: Q__
Seybr

Seybr:
Niech więcej wpuszczają islamistów

Kiedy te dane są w sumie dwuznaczne. Z jednej strony pokazują, że entuzjaści "refugees welcome!" nie mieli racji widząc przybyszów w samych różowych barwach, bo przyszło wraz z nimi zagrożenie w postaci pewnego odsetka fanatyków-terrorystów. Z drugiej jednak da się zauważyć również, że postrzegający sprawę w samych czarnych kolorach przesadzali nawet bardziej, bo radykałowie są jednak wyłapywani dość skutecznie, i rzadko kiedy mają okazję zrobić komuś krzywdę.
Życie okazało się - tradycyjnie - bardziej skomplikowane niż proste ideologiczne recepty.

Seybr:
Jak mam być tolerancyjny dla marszów LGBT i całej ich ideologii jak taki Margot, który twierdzi, że jest "babą" a jego partnerka lesbą terroryzują innych i chcą być ponad prawem. To są bojówkarze.

Zwyczajnie. Nie utożsamiając posuwających się do chuligaństwa radykałów ze wszystkimi osobami LGBT, ani nawet z całym zorganizowanym ruchem LGBT, którego skrajne skrzydło (by nie rzec - skrajny margines - stanowią).
 Strona:  ««  1  2  3  ...  114  115  116  117  118  119  120  »» 
USS Phoenix forum / Różności / "This is about saving the future of humanity!"

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!