USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / "This is about saving the future of humanity!"
 Strona:  ««  1  2  3  ...  114  115  116  117  118  119  120  »» 
Autor Wiadomość
MarcinK
Użytkownik
#3451 - Wysłana: 3 Sier 2020 10:05:12
Smok_Eustachy
To był figurant podstawiony przez TVP z parawanem z Ikei zamiast flagi
Smok_Eustachy
Użytkownik
#3452 - Wysłana: 3 Sier 2020 12:21:08
przez samego Kaczora
Q__
Moderator
#3453 - Wysłana: 3 Sier 2020 16:08:38 - Edytowany przez: Q__
Seybr

Seybr:
Podaj mi te statystyki.

Co Ci tu podawać... Wiesz jaki jest odsetek osób niehetero w społeczeństwie, trudno by akurat w Warszawie nie mieszkały...
https://wyborcza.pl/ksiazki/7,154165,23813065,czy- wsrod-powstancow-warszawskich-byli-geje-na-sto-pro cent.html

mozg_kl2

mozg_kl2:
Faszysci maszerujacy przez miasto to ich godne upamietnienie.

Dajmy prawo upamiętniać i faszystom. Faszyści np. od Piaseckiego, też przeciw Niemcom walczyli:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Konfederacja_Narodu
(Zresztą: co by złego o polskich przedwojennych ruchach faszystowskich i faszyzujących nie powiedzieć, mimo zachłyśnięcia Mussolinim, antysemityzmu, itd., do Hitlera miały zwykle stosunek zdystansowany.)

MarcinK

MarcinK:
To był figurant podstawiony przez TVP

Słyszałem o tej wersji. Są na to jakieś dowody? (Niewłaściwa flaga to przesłanka, ale jeszcze nie dowód z kategorii niepodważalnych.)
The_D
Użytkownik
#3454 - Wysłana: 3 Sier 2020 17:12:59
Q__:
Gentleman ostro przesadził.

O ile nie pochwalam to wydaje mi się, że trochę rozumiem. To takie wahnięcie wahadła w drugą stronę. Obecnie mamy martyrologię wylewającą się zza każdego rogu, wyklętego bohatera czającego się pod każdym kamieniem i pewnie niektórzy czuja już potrzebę odreagowania w drugą stronę.
Q__
Moderator
#3455 - Wysłana: 3 Sier 2020 17:39:29
The_D

W tym sensie też to rozumiem... ;]
MarcinK
Użytkownik
#3456 - Wysłana: 3 Sier 2020 17:49:33
Z innej beczki to urodziny dzisiaj obchodzi łysy szkodnik i Jerzy Urban
Seybr
Użytkownik
#3457 - Wysłana: 3 Sier 2020 19:43:40
Q__:
Co Ci tu podawać..

No co ? Podałeś mi link wyborczej, wiesz że nie mogę przeczytać bo 97 % tekstu zablokowane. Wyborcza i rzetelne dziennikarstwo ? No weź, to nawet do wychodka się nie nadaje.
Q__
Moderator
#3458 - Wysłana: 3 Sier 2020 21:02:14 - Edytowany przez: Q__
Seybr

Seybr:
Wyborcza i rzetelne dziennikarstwo ?

Zdarzyło mi się robić za redaktora w gmachu na Czerskiej, mógłbym się obrazić, ale chyba stać mnie na obiektywizm: "Wyborcza" - jak właściwie wszystkie media poza pismami naukowymi - potrafi manipulować faktami, bywa nawet, że dość ostro (upodobniła się pod tym względem do mediów z przeciwnej strony ideologicznego sporu, które wcześniej przyjęły taki, konfrontacyjny, styl, nie potrafiąc dorównać "GW" w znacznie subtelniejszych manipulacjach, z którymi była przed laty kojarzona). Niemniej jest dość istotna różnica pomiędzy kreatywnym operowaniem prawdą (tj. podaniem tylko jej części, wyrwaniem czegoś z kontekstu, a przemilczeniem czego innego, dodawaniem do faktów ich karkołomnych, a mających grać na emocjach i moralnych odruchach, interpretacji, itd.), a kłamaniem wprost (czyli podawaniem "informacji" kompletnie wyssanych z palca czy stanowiących negatyw tego, co w istocie zaszło). To ostatnie trafia się raczej rzadko (choćby dlatego, że mogłoby się skończyć pozwami), i znacznie częściej dotyczy nie czołowych tytułów, lecz popularnych serwisów informacyjnych (w dodatku nie warstwy politycznej, a... naukowej tych ostatnich - bo ich redaktorzy, dla zwiększenia klikalności, przepisują różne - wbrew pozorom też bazujące na prawdziwych doniesieniach i hipotezach, tylko strasznie je wyolbrzymiające i często zniekształcające nie do poznania - bzdury z "Daily Maila" i pokrewnych zachodnich tabloidów).
Jednym słowem: jeśli "Wyborcza" napisze, że Iksiński pobił żonę, to można bezpiecznie obstawiać, że raczej ją pobił. Może się najwyżej okazać, że wcześniej przespała się z wszystkimi jego kolegami i uderzyła go pierwsza, ale to zostało pominięte. (Przy czym: takie numery dotyczą tylko działu politycznego "GW". Dział naukowy mają bodaj najrzetelniejszy z wszystkich krajowych mediów.)
Seybr
Użytkownik
#3459 - Wysłana: 4 Sier 2020 08:50:46 - Edytowany przez: Seybr
Q__:
Czerskiej, mógłbym się obrazić

Trochę lat się znamy.

Q__:
To ostatnie trafia się raczej rzadko

Oj nie rzadko, wystarczy popatrzę szykanowanie mojego środowiska. Ja wiem, że w moim środowisku trafiają się kanalie, ale w każdym są.
Wajrak jest przykładem pisania artykułów dla kasy i przeciwko komuś bo za to mu płacą. Wiesz że był myśliwym i został wyrzucony z PZŁ za kłusownictwo ?

Wyborcza wielokrotnie szykanowała rolników, manipulacja faktami. Ciemna masa z miasta kupi takie bajeczki.

Lasą Państwowym też się nie raz dostało i to nie słusznie. Artykuły pisane przez pseudo ekologów.

Q__:
Dział naukowy mają bodaj najrzetelniejszy z wszystkich krajowych mediów.)

The_D
Użytkownik
#3460 - Wysłana: 4 Sier 2020 18:09:46
Seybr:
Wajrak jest przykładem pisania artykułów dla kasy

Bez przesady, jak by mu Wyborcza nie płaciła za pisanie łamałaby niejeden paragraf. W ramach wolontariatu możesz zrobić prelekcję o statkach na niekomercyjnym konwencie, a nie pisać artykuły do gazety będącej zwykłą spółką zarabiająca na tym.
The_D
Użytkownik
#3461 - Wysłana: 4 Sier 2020 18:14:41
Seybr:
Lasą Państwowym też się nie raz dostało i to nie słusznie. Artykuły pisane przez pseudo ekologów.

Ja generalnie im więcej czytam o lasach Państwowych tym bardziej dochodzę do wniosku, że to państwo w państwie i prawie jakaś mafia (w dodatku cholernie dużymi pieniędzmi obracają). Ale w Wyborczej przynajmniej puszczą artykuł z wersją drugiej strony, ew. jakiś tekst polemiczny czy zdanie odmienne.
Q__
Moderator
#3462 - Wysłana: 4 Sier 2020 19:39:39
Seybr

Seybr:
wystarczy popatrzę szykanowanie mojego środowiska.

Zlinkuj przykłady, poanalizujemy je sobie.

Seybr:
Wajrak jest przykładem pisania artykułów dla kasy

Chodzi Ci o sławetną dotację od Ministerstwa Środowiska?
Seybr
Użytkownik
#3463 - Wysłana: 5 Sier 2020 09:35:55
The_D:
jak by mu Wyborcza nie płaciła za pisanie łamałaby niejeden paragraf.

Mało sprecyzowałem, zapłacisz jemu za oplucie i naginanie faktów to zrobi. Wajrak ma ból dupy, że został wywalony z PZŁ. W sumie słusznie, takich jak on nie brakuje.

The_D:
że to państwo w państwie i prawie jakaś mafia

W pewnym sensie tak. To jest firma, która zarabia. Leśnikiem nie jestem, ale znam te środowisko. Jeżeli chodzi o środowisko i kasę którą przeznaczają na dbanie. Robią większą robotę niż wiele organizacji ekologicznych a raczej fundacji pseudoekologicznych. Odbudowa populacji rysia czy żubra to nie żadna zasługa WWF Polska czy Greanpace. Zasługa lasów, PZŁ środowisk naukowych i zawodowych ekologów. Wygoogluj sobie aferę WWF Polska z rysiami.

To jest zamknięte środowisko, każdy może zostać leśnikiem. Wiesz lasy zarabiają bo to jest jak rolnictwo tylko długo okresowe. Ścinają, sadzą, pielęgnują i tak koło Macieja. Dają zarabiać dużym i małym. Chcesz drzewo na opał to idziesz do leśniczego. Dogadujesz się, on wskaże co masz zrobić. Idziesz, tniesz i wywozisz. Lasy współpracują z wieloma instytucjami. Gdy jesteś w tym środowisku to wiesz jak ono działa.
Ja wiem że są ludzie którzy chętnie by rozwalili LP. Wiesz o co im chodzi o kasę i przejęcie interesu. Sprywatyzować LP, lasy.
Ja uważam, że lasy jako dobro narodowe powinno być wyłącznie w rękach Polski i nie powinno być sprywatyzowane.

Q__:
Zlinkuj przykłady, poanalizujemy je sobie.

Znajdę chwilę to przejrzę śmietnik FB.

Q__:
Chodzi Ci o sławetną dotację od Ministerstwa Środowiska?

Nie, wyszło na świat dzienny ile kasy dostał za pisanie negatywnych artykułów i kto jemu kasę dawał.
Q__
Moderator
#3464 - Wysłana: 5 Sier 2020 09:48:02
Seybr

Seybr:
wyszło na świat dzienny ile kasy dostał za pisanie negatywnych artykułów i kto jemu kasę dawał.

Z tego co wiem, to wyszło na jaw, że ministerstwo dotowało jego artykuły, w których m.in. chwalił ówczesnego szefa tegoż resortu. Twierdził, że i tak pisał zgodnie z sumieniem, ale Kurski (ten starszy) kazał mu oddać kasę (w uzasadnieniu stwierdzając, że "GW" nie bawi się w teksty sponsorowane), co też - z konieczności - uczynił.
Seybr
Użytkownik
#3465 - Wysłana: 5 Sier 2020 11:36:52
Q__

Mi chodzi o całkowicie inną sytuację, gdzie dostawał kasę od fundacji ekologicznych a raczę pseudo ekologicznych.

Ten hipokryta w 2019 latał na Syberii ze sztucerem.

https://ibb.co/mvb1RBx
Q__
Moderator
#3466 - Wysłana: 6 Sier 2020 09:44:06
Seybr

Jeśli zdjęcie autentyczne, to faktycznie...

Na chwilę zmieniając temat...
Seybr:
Jedynie zyskają rejony w których będą stacjonować.

Wiemy już jakie to będą regiony:
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wiec ej-amerykanskich-zolnierzy-w-polsce/dc98vzp,79cfc2 78
Seybr
Użytkownik
#3467 - Wysłana: 6 Sier 2020 10:18:39
Q__:
Jeśli zdjęcie autentyczne, to faktycznie..

Tak autentyczne, sam je wrzucał. Jak chcesz mogę je pobrać.

Q__:
Wiemy już jakie to będą regiony:

Drawsko Pomorskie zyskuje. Akurat bywam to widzę. Wiesz ostatnio byłem na strzelnicy koło Drawska Pomorskiego. Póki co mają tam sporo pracy. Oczywiście byli też żołnierze z US. Następnie byłem nad jeziorem, ale trzeba było pojechać do miasta po zaopatrzenie.
Spotkałem chłopaków ze strzelnicy. Człowiek zawsze zamieni jakieś słowo. Region ten zyskał, bo korzystają z dużego hotelu i z lokalnego wyżywienia. Sami żołnierze robią zakupy w lokalnych sklepach.
Niemcy są wściekli bo tracą dużo kasy. Szczerze nie jest mi ich żal. Z tego co wiem wojska niemieckie są dość opłakanym stanie.
mozg_kl2
Użytkownik
#3468 - Wysłana: 6 Sier 2020 14:37:11
Eviva
Użytkownik
#3469 - Wysłana: 6 Sier 2020 16:54:37
mozg_kl2

Nasza cywilizacja umiera. Trzeba się z tym pogodzić
MarcinK
Użytkownik
#3470 - Wysłana: 6 Sier 2020 17:00:16
Coś słaba cywilizacja skoro może zabić ją brak słabego filmu Arnolda
Seybr
Użytkownik
#3471 - Wysłana: 7 Sier 2020 08:13:35
Eviva:
Nasza cywilizacja umiera. Trzeba się z tym pogodzić

Patrząc od lat na syndrom bambinizmu i całej teńczowej tolerancji, stwierdzam że rośne nam społeczeństwo z kartonu. Rodzice wychowują ameby a nie ludzi. Rośne nam upośledzone społeczeństwo. Korpo niewolnicy, myślący że mają wszystko a tak na prawdę są niewolnikami kredytów, pogoni za kolejnymi dobrami.
Nie interesuje ich co jedzą, co kupują i gdzie jest produkowane. Chyba ze staje się to modne i nagłośni jakiś celebryta. Obecnie większe poważanie ma celebrytka, która wystawi dupę i powie co jest na topie.

Teraz wszystko jest ze sklepu. Już słyszałem takie teksty. Dla czego ja zabijam dzika czy domową kurę jak mięso jest w sklepie. Ręce opadają.
Wędkarze słyszą po co łowią ryby jak można je kupić w sklepie.

Najgorsze jest to, że pseudo ekolodzy i weganie nie dają sobie nic wytłumaczyć. Ameby umysłowe mówią mi jak mam żyć, ale nie dociera do takich że ich pseudo zdrowa i pseudo ekologiczna żywność została przetransportowana kontenerowcem i nie pochodzi z Polski. Produkowana jest w miejscach gdzie w dupie mają środowisko a chemii w niej tyle co w Czarnobylu.
MarcinK
Użytkownik
#3472 - Wysłana: 7 Sier 2020 09:22:54
Seybr:
Produkowana jest w miejscach gdzie w dupie mają środowisko a chemii w niej tyle co w Czarnobylu.

Na podkarpaciu?
Eviva
Użytkownik
#3473 - Wysłana: 7 Sier 2020 11:03:28
MarcinK:
Coś słaba cywilizacja skoro może zabić ją brak słabego filmu Arnolda

Ta sprawa jest tylko jednym z symptomów. Nie udawaj, że nie rozumiesz.
Q__
Moderator
#3474 - Wysłana: 7 Sier 2020 11:09:57 - Edytowany przez: Q__
Seybr

Jak laboratoryjna hodowla mięsa się upowszechni, nie będzie Ci tak łatwo polemizować z ekologami.

Eviva

IMHO MarcinK ma tu pełne prawo ironizować. Jego bagatelizacja problemu jest naturalną odpowiedzią na Wasze wyolbrzymianie go (formy niezbyt sensownej cenzury, o których mówicie to bowiem - owszem - pewien problem, ale nie apokaliptycznych rozmiarów*).

* Są znacznie poważniejsze kłopoty - wirus, zmiany klimatyczne, nieciekawe trendy demograficzne, czy choćby wysokość dominanty zarobków w Polsce.
Seybr
Użytkownik
#3475 - Wysłana: 7 Sier 2020 11:50:48 - Edytowany przez: Seybr
Q__:
Jak laboratoryjna hodowla mięsa się upowszechni, nie będzie Ci tak łatwo polemizować z ekologami.

Jak będzie Star Trek wtedy pogadamy. Jak mnie pamięć nie myli w ST Picard Raiker hodował warzywa i przyrządzał upolowane mięso ?

Kwestia dyskusji, większość tych ludzi nie są ekologami. Oni mają takie miano. Gdzie kończy się ich dyskomfort, ekologia przestaje mieć znaczenie.
Często nie mają ani wiedzy o przyrodzie ani nie pałają się do pracy na rzecz przyrody. Like na FB, udostępnienie i komentarze. To jest ich walka.
Jak nie mają argumentów to koczy się wyzwiskami.
W Francji ekolodzy zaczynają mieć przerąbane. Wiele terenów zostało wykluczonych z polowań. Myśliwi i tak musieli płacić odszkodowania dla rolników. Wiesz że się zabrali za to i poszły pozwy przeciwko właścicielom, którzy wyłączyli ziemie z polowań. Udowodnili że zwierzyna przychodzi ich terenu. No i jest ryk bo trzeba płacić rolnikowi. Na efekty nie trzeba było długo czekać.

Wrócę do mięsa, ja je lubię. Wolę sobie sam przygotować. Wolę samemu zrobić i dzieci w tym pomagają. Same z siebie. Uwędzę i wiem co jem. Czasem sam się przy wędzeniu uwędzę. Jem smak prawdziwej kiełbasy czy szynki. Nie jem gówna zamoczonego w chemii i udającej prawdziwą szynkę. Jeżeli kupuję kiełbasę to z dobrej masarni.

Niech mi nikt nie mówi jak mam wychowywać swoje dzieci. Jachira pani poseł, mam na nią jedno określenie.
Czy ja Evivie mówię jak ma żyć i czy ma zaprzestać wierzyć i chodzić do kościoła ? Ona zna mój pogląd, ale ja jej nie narzucam swojego.

MarcinK:
Na podkarpaciu?

Poczytaj sobie o wege jedzeniu, jak jest mocno przetworzona i skąd są składniki.
Mnie śmieszy że chcą koniecznie osiągać mięsne smaki. Jeżeli rezygnuje z mięsa, powinni rezygnować ze smaków. Tęskno im za dobrze wypieczonym stekiem czy karkówką ?
Q__
Moderator
#3476 - Wysłana: 7 Sier 2020 11:55:08 - Edytowany przez: Q__
Seybr

Seybr:
Jak będzie Star Trek wtedy pogadamy.

No nie wiem, nie wiem, czy trzeba będzie tak długo czekać:
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=6&topic=2472&page=2#msg343209

Seybr:
Jak mnie pamięć nie myli w ST Picard Raiker hodował warzywa i przyrządzał upolowane mięso ?

Pytanie czy to nie kurtzmanowski burak, gorszy od bragowskich. Zwł., że:
https://www.youtube.com/watch?v=sS7NRtEJBcA
mozg_kl2
Użytkownik
#3477 - Wysłana: 7 Sier 2020 12:39:40
Q__
Moderator
#3478 - Wysłana: 7 Sier 2020 12:50:03 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

A niedawno Martin ostro gromił Sad Puppies...* Rewolucja zjada własnych... ojców?

* Jak widać:
https://www.theguardian.com/books/2015/apr/09/geor ge-rr-martin-right-wing-broken-hugo-awards
https://www.theguardian.com/books/2015/aug/26/geor ge-rr-martin-relieved-after-sad-puppies-hugo-award s-defeat

(Inna sprawa, że Lem i Le Guin też atakowali wzmiankowane campbellowskie wzorce, nawet z podobnych pozycji, ale bez tego zelotyzmu...)
MarcinK
Użytkownik
#3479 - Wysłana: 7 Sier 2020 15:24:45 - Edytowany przez: MarcinK
Q__:

Długo chyba będzie nieopłacalne, bo nie starczy nahodować tkanki. Mięso żeby nabrać odpowiedniej struktury musi być odpowiednio hartowane np. to pochodzące z kończyn jest zwykle twardsze niż np. piersi bo jest intensywniej używane przez zwierzę w czasie życia.

Już chyba łatwiej będzie wprowadzić kulturę jedzenia owadów i zamienników grzybowych (jakoś soja przeszła).
Zwłaszcza że można to to hodować na byle czym z większą wydajnością niż kręgowce, a i nie trzeba opracowywać nowych technologii.
Seybr
Użytkownik
#3480 - Wysłana: 7 Sier 2020 19:23:22
Q__:
Pytanie czy to nie kurtzmanowski burak,

Hahah dobre.

Wiesz czemu burak, naturalna rzecz. Żyje sobie gdzieś na zadupiu, gdzie ma spokojne życie. Ma czas na ogród i polowanie. Jak sam pisałeś, że ten klimat bardzo mi by się spodobał.
 Strona:  ««  1  2  3  ...  114  115  116  117  118  119  120  »» 
USS Phoenix forum / Różności / "This is about saving the future of humanity!"

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!