| Autor |
Wiadomość |
Eviva
Użytkownik
|
#31 - Wysłana: 6 Kwi 2012 17:12:10
ElaanNiestety, fakty mówią same za siebie  Wiesz, że trudno po mnie oczekiwać, zebym siedziała cicho i najwyżej przytakiwała. Jak w piosence Daukszewicza: Tu nie jest potrzebny poeta ni wiersze te jego najszczersze, gdy trzeba, po pierwsze załatać to stare, by szło nam się równiej a on, jak z obłoków, wciąż babra się w gównie.
I zawsze coś palnie I zawsze coś powie Poeta, panowie, jest głupi jak człowiek. Więc odejdźże od nas lub - jeśliś nie głupiec - to czeka na ciebie zadupie. Wygodne zadupie.
|
baluch
Użytkownik
|
#32 - Wysłana: 6 Kwi 2012 17:27:48
Eviva: a moja nieobecność na forum ma podłoże profilaktyczne. Jest teraz tu tak spokojnie i elegancko, wszyscy zadowoleni, po co to psuć nieodpowiedzialnymi uwagami jakiejs tam Evivy? Ewolucja wymaga zmian. Ciesze się że ktos tu sie rozwija i wtyka szpilki " to nie ludzie to wilki". Składam szczere "graty" i za razem zadroszcze, ale to wymagało pewnie kilku lat pracy, zaparcia, sumiennosci, przemysleń. Sukcesem nalezy sie cieszyc, po to jest, ale poprzeczka idzie do góry, a błedy czekaja. POWODZENIA!
|
Q__
Moderator
|
#33 - Wysłana: 6 Kwi 2012 17:31:20
baluch
Rozumiem Twoją potrzebę pogratulowania, ale gratulowanie w dwu topicach pod rząd, to już jakby... flood?
|
Eviva
Użytkownik
|
#34 - Wysłana: 6 Kwi 2012 17:48:37
Q__
Oj, Q_... choć tutaj mógłbyś darować tak drobne przewinienie. W dodatku miłe...
|
Q__
Moderator
|
#35 - Wysłana: 6 Kwi 2012 17:56:04
EvivaPrzecież ostrzeżenia - jeszcze - nie dostał  .
|
Elaan
Użytkownik
|
#36 - Wysłana: 6 Kwi 2012 18:07:50
baluch: poprzeczka idzie do góry, a błedy czekaja. Oj, tak, zwłaszcza te ortograficzne...  kolego Userze. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#37 - Wysłana: 3 Lut 2013 11:33:19 - Edytowany przez: Eviva
Uwaga, będzie chamska autoreklama:
8 lutego objawi się światu druga część " Duszy"  Oto, co napisano w forreklamie: To powieść która jest pretendentem do tronu bestselera . Utrzymana w klimacie Lema lub Żuławskiego – Na srebrnym globie.
To książka o miłości, rozstaniach a także nauce i poszukiwania odpowiedzi o życiu tu na ziemi i w kosmosie.
Świetna powieść dla wszystkich zarówno tych co uwielbiają gatunek miłosny-romans , jak i tych którzy kochają fantastykę naukową. A jak kto nie wierzy, ze tak ładnie mnie opisano, niech sprawdzi sam (jak wiadomo, Eviva lubi przesadzać i konfabulować  ) http://www.granice.pl/ksiazka,kawalkada,277699I drobny żart losu: Na tej stronie, w rubryce "Nowości" moja książka jest jak raz razem z książką... Przevvodasa http://www.granice.pl/recenzja.php
|
Q__
Moderator
|
#38 - Wysłana: 3 Lut 2013 13:52:09 - Edytowany przez: Q__
EvivaGranulacje  (Dla Przewodasa takze  .) BTW. Tak z ciekawosci... Moglabys w kilku zdaniach strescic wizje przyszlosci z tej "Kawalkady" i powiedziec na ile wybrana zostala z autorskiej wygody (pasowala do fabuly), na ile zas serio sadzisz, ze zmierzamy w tym kierunku?
|
Seybr
Użytkownik
|
#39 - Wysłana: 3 Lut 2013 14:39:26 - Edytowany przez: Seybr
Eviva
Twój twój literacki wychodzi w formie elektronicznej czy papierowej. Mogła byś streścić, bo te kilka zdań nic mi nie mówi. Zaraz chamska reklama, jak jest czym się chwalić :P.
|
Q__
Moderator
|
#40 - Wysłana: 3 Lut 2013 14:50:28
SeybrHmmm, ze nazwiska Lem i Zulawski nic Ci nie mowia, chwalic sie nie wypada 
|
Elaan
Użytkownik
|
#41 - Wysłana: 3 Lut 2013 15:10:30
Eviva: 8 lutego objawi się światu druga część "Duszy" Skończyłaś zatem.  Wspaniale, gratulacje. Chętnie przeczytam ciąg dalszy tej opowieści. 
|
Toudi
Użytkownik
|
#42 - Wysłana: 3 Lut 2013 15:44:03
Eviva: Utrzymana w klimacie Lema Żeby pomóc Seybrowi, którego Lema, tego odpowiedzialnego za Solaris, czy Niezwyciężonego? ;)
|
Eviva
Użytkownik
|
#43 - Wysłana: 3 Lut 2013 18:02:19
Q__: Moglabys w kilku zdaniach strescic wizje przyszlosci z tej "Kawalkady" Przyszłość... Ludzkość jest poddana rygorystycznej kontroli pod wieloma aspektami, począwszy od tego, czy w ogóle będzie jej dane się narodzić  Ale serio, to trzeba przeczytać. czy ludzkość ku temu zmierza? Nie wiem. Jednak to możliwe, biorąc pod uwagę całokształt. Seybr: twój literacki wychodzi w formie elektronicznej czy papierowej. Chyba i tak, i tak. W wersji papierowej na pewno, elektronicznej trochę później, ale powinien być. Elaan: Wspaniale, gratulacje. Dzięki  Toudi: którego Lema, tego odpowiedzialnego za Solaris, czy Niezwyciężonego? Raczej "Niezwyciężonego", żeby nie rzec za wiele... I tak w ogóle trochę przesadzili, bo raczej z mojej powieści wieje Huxleyem, na pewno nie Żuławskim, a Lemowi nie dorównam, choćbym stanęła na rzęsach i zatupała uszami.
|
Seybr
Użytkownik
|
#44 - Wysłana: 3 Lut 2013 21:33:06
Q__: Hmmm, ze nazwiska Lem i Zulawski nic Ci nie mowia, chwalic sie nie wypada Mówią i to bardzo dobrze. Wiesz że Lema nie trawię. Solaris owszem, ale inne dzieła, długo by pisać. Eviva: Chyba i tak, i tak. W wersji papierowej na pewno, elektronicznej trochę później, ale powinien być. Czyli będzie można prosić o autograf :P ?
|
Mav
Użytkownik
|
#45 - Wysłana: 3 Lut 2013 21:48:24
Eviva: To powieść która jest pretendentem do tronu bestselera I żeby taka autorka łapała bany na forum?  Musisz się poprawić 
|
Seybr
Użytkownik
|
#46 - Wysłana: 3 Lut 2013 22:06:21
Mav: I żeby taka autorka łapała bany na forum? Musisz się poprawić Widzisz nie tylko Ciebie zaskakuje. Chętnie kupię wydanie, ale z autografem ;]. Gorzej z czasem na czytanie. Miał bym co recenzować, zabieram się do swojego wideo bologa od jakiegoś czasu. Ale jakoś mi to nie idzie. Strona buduje się i buduje.
|
Q__
Moderator
|
#47 - Wysłana: 4 Lut 2013 01:37:34
SeybrSkrot od boli-bloga? 
|
Eviva
Użytkownik
|
#48 - Wysłana: 4 Lut 2013 07:44:00
Seybr: Czyli będzie można prosić o autograf :P ? Pytanie! To jasne! Mav: I żeby taka autorka łapała bany na forum? Każdy ma swoje hobby, pod tym kątem wszystko robi 
|
Elaan
Użytkownik
|
#49 - Wysłana: 4 Lut 2013 14:05:57
Eviva: W wersji papierowej na pewno, elektronicznej trochę później, W takim razie od piątku rozsyłam moich księgarnianych szpiegów na łowy. 
|
Seybr
Użytkownik
|
#50 - Wysłana: 4 Lut 2013 14:21:38
Eviva
Wiela będzie kosztować ?
|
Eviva
Użytkownik
|
#51 - Wysłana: 4 Lut 2013 17:34:42 - Edytowany przez: Eviva
SeybrJeśli się nie mylę, ćwiartkę. Czyli 25 zeta, ale gdzieniegdzie na pewno będzie taniej. Z "Duszą" też tak było. EDIT: No nie, ale mi kadzą! Kawalkada- cudowna ksiażka napisana przez Luizę Dobrzyńską. Czyżby Lem w spódnicy?https://www.facebook.com/pages/KULTURAlninetpl/501 163556584795O, gdyby tak było... Niestety, mogę stanąć na głowie i nadąć się jak żaba, a Lemowi do pięt nie dorosnę. Taka prawda....
|
Elaan
Użytkownik
|
#52 - Wysłana: 5 Lut 2013 13:20:04
Eviva: Niestety, mogę stanąć na głowie i nadąć się jak żaba, a Lemowi do pięt nie dorosnę. Kochana, skromność piękna to cnota.  Ale skoro kolejny raz następczynie Lema w Tobie widzą, to przyjmij, że coś jest na rzeczy.  Edit: Z tej okazji wrzuciłam Ci coś na GG. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#53 - Wysłana: 5 Lut 2013 15:22:24
Elaan: Ale skoro kolejny raz następczynie Lema w Tobie widzą, to przyjmij, że coś jest na rzeczy. Kochanie, byłabym najszczęśliwsza, gdyby to była prawda 
|
Alucard87
Użytkownik
|
#54 - Wysłana: 6 Lut 2013 01:18:13
Premiera książki w moje urodziny? Oż tyyyyy  A i miałem przekazać - od dwójki moich znajomych masz 11/10 za POL TREKa 
|
Eviva
Użytkownik
|
#55 - Wysłana: 6 Lut 2013 18:03:25 - Edytowany przez: Eviva
Alucard87: od dwójki moich znajomych masz 11/10 za POL TREKa WOOW! Wspaniale! Aż szkoda, że nie mogę tego wydać oficjalnie. No ale planuję "dodruk", więc jeszcze kilka osób będzie miało szansę otrzymać. A Paramount nie będzie mógł mi zarzucić przynajmniej jednego - że działałam z chęci zysku. EDIT: wywiad, trochę trekowy http://fundacjaoskar.pl/?p=1005#more-1005
|
Elaan
Użytkownik
|
#56 - Wysłana: 6 Lut 2013 18:52:08
EvivaŚwietny wywiad, pięknie mówisz w nim o Treku i przyszłości.  No i zapowiedziałaś część trzecią. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#57 - Wysłana: 6 Lut 2013 19:19:12
ElaanDziękuję, kochana jesteś 
|
Q__
Moderator
|
#58 - Wysłana: 8 Lut 2013 19:08:59
EvivaNastepczyni Lema, tym razem ja zrobie Ci offtopa  , okololemowego wlasnie. Otoz na forum Lem.pl padlo pytanie o geneze TEGO zdjecia zamieszczonego (jak widac) przez efantastyke: http://www.efantastyka.pl/files/u214/stanislaw-lem .jpgGdybys byla tak mila i pomogla sie dowiedziec kto* i kiedy je zrobil, to bylbym dzwieczny  * kontakt don to juz szczyt marzen Mozesz zreszta odpisac bezposrednio pytajacej (dmsalome@gmail.com - podala mail publicznie to pozwalam go sobie skopiowac), powolujac sie na moj nick  ps. Pytam tu, bo najwieksza szansa, ze zauwazysz 
|
Eviva
Użytkownik
|
#59 - Wysłana: 8 Lut 2013 19:36:34
Q__
Postaram się, acz uczciwie informuje, ze nie mam najlepszych układów z Efantastyką. I proszę się ze mnie nie naśmiewać. Przecież wiadomo, że Lemowi do pięt nie dorastam.
|
kordian
Użytkownik
|
#60 - Wysłana: 11 Lut 2013 11:25:24
Świetny wywiad
Jeszcze cie nie czytałem, to fakt, ale czekasz w kolejce. W tej chwili jesteś trzecia :D
|