USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / M.A.S.H. - Mobile Army Surgeon Hospital
 Strona:  ««  1  2  3 
Autor Wiadomość
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#61 - Wysłana: 12 Wrz 2009 14:04:48
Eviva
Użytkownik
#62 - Wysłana: 12 Wrz 2009 14:34:38 - Edytowany przez: Eviva
FederacyjneMSZ

My to wiemy, kocie. Co robić - cześć mu i chwała, aliści i my kiedyś pomrzemy. Facet był w szacownym wieku, daj Boże każdemu.
Z drugiej znów strony - jak widać, nowotwór to rzecz obrzydliwa. Niezależnie od kraju, biedny czy bogaty, jak ma wykończyć, to wykończy. Linda MacCarthney zmarła na raka piersi, Audrey Hepburn też - nikt nie powie, że nie miały znajomosci i pieniedzy na leczenie.
Doctor_Who
Użytkownik
#63 - Wysłana: 8 Gru 2011 13:30:31
Q__
Moderator
#64 - Wysłana: 14 Sty 2012 06:22:34
Dukat
Użytkownik
#65 - Wysłana: 14 Sty 2012 10:58:47
Q__ brzmi to nieźle.
Eviva
Użytkownik
#66 - Wysłana: 14 Sty 2012 11:26:47
Mnie się marzy serial trekowy będący MASHem w kosmosie... To by był hit!
Toudi
Użytkownik
#67 - Wysłana: 14 Sty 2012 11:48:59
Eviva, MASH był antywojenny, to MASH w kosmosie byłby? przeciw wojną w kosmosie? Przeciw podróżą w kosmosie?

Ale faktem jest, że dobra komedia w kosmosie, nie będąca parodią, czy sitcomem, ale serialem prezentującym dobre SF z zacięciem komediowym była by bardzo miła dla widza. Dlatego właśnie Eureka, czy odcinki takie jak SG1 4x06 WoO, czy ST VOY 4x14 Message in a Bottle, są tak lubiane przez widzów.
Dukat
Użytkownik
#68 - Wysłana: 14 Sty 2012 11:51:09
Toudi:
Eviva, MASH był antywojenny

Należy go oglądać z przerwami na relacje z Korei Północnej. To powinno wypłukać "antywojenną" papkę z mózgu.
Toudi
Użytkownik
#69 - Wysłana: 14 Sty 2012 12:02:19
Dukat, nie rozumiem twoje wypowiedzi, rozwiń.

Akcja MASHa dzieje się w Korei, ale tylko po to by obejść cenzorów i opisywać problem wojny w Wietnamie. I nie rozumiem jak oglądanie informacji o wojnie, ma wypłukać antywojenne przesłanie MASHa?
Eviva
Użytkownik
#70 - Wysłana: 14 Sty 2012 12:16:54 - Edytowany przez: Eviva
Toudi

Dukatowi chodzi pewnie o wizerunek "dobrych i uczciwych amerykańskich żołnierzy". Rzeczywiście, zeby na ten temat mieć odpowiednie wiadomości, lepiej przeczytac powieść "Amerykańscy chłopcy". Mnie to też z początku drażniło, ale potem zaczęto przemycać poważniejsze treści, więc jakoś przywykłam.
Q__
Moderator
#71 - Wysłana: 14 Sty 2012 16:43:26
Dukat

Dukat:
To powinno wypłukać "antywojenną" papkę z mózgu.

Rozumiem, że są sytuacje, w których wojna może być mniejszym złem, ale nie sądzę by należało ją gloryfikować. Zło - mniejsze czy większe - złem pozostaje. A trupom nie przywróci życia świadomość, że są to trupy poległych w słusznej sprawie.
 Strona:  ««  1  2  3 
USS Phoenix forum / Różności / M.A.S.H. - Mobile Army Surgeon Hospital

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!