| Autor |
Wiadomość |
Picard
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 1 Mar 2008 16:48:33
Jako, iz w seekend AXN jak zwykle funduje nam post na TNG, tak wiec skazani jestesmy na stanowczo mniej oryginalne tematy.  Na przyklad ten - jakie znacie parodie znanych filmow i seriali znacie, jakie sa godne uwagi? Ja doszukalem sie na poczatek czegos takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=ZfUI2KS02X4
http://www.youtube.com/watch?v=G0GpRZVYGyU&feature =related
|
Dragon
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 1 Mar 2008 17:53:57
Pamiętam jak oglądałem to na polsacie, kultowa rzecz, znam to na pamięć, genialna parodia, ale śmieszna tylko wtedy jak ktoś oglądał a-team
|
reyden
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 1 Mar 2008 18:04:26
B-Team jest fajne , tak jak większość z Benny Hill-a .
Z innych parodii - niezłe są Kosmiczne Jaja - parodia SW i ST oraz kilku innych filmów SF ( m.in. Obcy ) .
Do tego parodie Mela Brooksa - Ta o wampirach czy Robin Hood- Faceci w rajtuzach .
Zapomniał bym o Hot Shots - jedynka to parodia Top Gun , zaś część II to istna parodia Rambo II , nawet aktor grający szefa JR zagrał w HS II podobną postać , z elementami Terminatora II .
|
Q__
Moderator
|
#4 - Wysłana: 1 Mar 2008 18:18:30
Picard
Fajny temacik  .
Dragon
genialna parodia, ale śmieszna tylko wtedy jak ktoś oglądał a-team
A kto tego nie oglądał?  .
reyden
Wszystkie wymienione kiedyś mnie seredecznbie ubawiły  . (Uwiebiam zwłaszcza scenę gdy w "Draculi..." Brooksa Renfield mimo woli zabija swojego "Mistrza"  )
|
Dragon
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 1 Mar 2008 21:43:57
Wszystkie parodie Mela Brooksa były doskonałe, Kosmiczne jaja w ciągu ostatnich 9 lat widziałem je z 30 razy, poważnie.
|
Q__
Moderator
|
#6 - Wysłana: 1 Mar 2008 21:53:29
Dragon
Wszystkie parodie Mela Brooksa były doskonałe
Nie przeczę  .
Kosmiczne jaja w ciągu ostatnich 9 lat widziałem je z 30 razy, poważnie.
Kiedyś byłem zakochany w tym filmie.Potem mi przeszło...
|
Dzakas
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 2 Mar 2008 10:32:21
"Hot Fuzz" - genialna parodia filmów sensacyjnych typu "Na fali", "Bad Boys". Oczywiście aby załapać wszystkei dowcipy trzeba znać te filmy 
|
Shadow Walker
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 2 Mar 2008 11:53:20
teraz w usa weszła do kin parodia pt. super hero [chyba]. widziałem trailer i wydaje się być świetną parodią filmu o spider manie. oprócz tych wyżej przez was wymienionych dodałbym jeszcze not another teen movie i serie scary movie. mam też pytanie-czy zna ktoś może tytuł parodii gdzie są min. sceny z kill billa odtwarzane przez znaną z serialu buffy rudowłosą aktorkę?
|
Q__
Moderator
|
#9 - Wysłana: 2 Mar 2008 13:57:31
Shadow Walker
teraz w usa weszła do kin parodia pt. super hero [chyba].
Słyszałem, słyszałem  ...
czy zna ktoś może tytuł parodii gdzie są min. sceny z kill billa odtwarzane przez znaną z serialu buffy rudowłosą aktorkę?
Czy to aby w którymś ze "Strasznych filmów" nie było?
|
Alucard87
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 2 Mar 2008 14:05:09
"Gwiezdne Jaja" i "But Manitou" - dwie produkcje niemieckie wyśmiewające kolejno: Treka i Wsesterny. Re We La Cja!
|
Q__
Moderator
|
#11 - Wysłana: 2 Mar 2008 14:12:56
Alucard87
yśmiewające kolejno: Treka i Wsesterny.
Dokładnie słynne NRDowskie westerny według May'a...
|
rorq
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 4 Mar 2008 11:13:15
Alucard87
"Gwiezdne Jaja" i "But Manitou" - dwie produkcje niemieckie wyśmiewające kolejno: Treka i Wsesterny. Re We La Cja!
"But Manitou" - rotfliłem na nim co chwilę.. a tekst "może dać grubsza słomkę?", "brat bliźniak włóż-mi-tu" albo: "jesteśmy braćmi krwi. - znaczy sie rżnęliście się, tak?" weszły do mojego słownika
"Gwiezdne Jaja" - to faktycznie (T)raumschiff.. cienki jak tyłek węża. miałem nadzieje na parodię ST, a to była parodia SF a głównie GW, i to cienka strasznie. O ile wycieczki homoseksualne a'la Karol May jakoś do mnie trafiały, to w "Gwiezdnych Jajach" były głupie, prostackie i niesmaczne. I jakoś ciągle miałem wrażenie że słychać ten typowy sitcomowy śmiech na podkładzie.. ech.. TRAGEDIA ;(
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 4 Mar 2008 12:54:31
Eeeee tam, Zemsta świrów rządzi! Rorq, tam jest tyle trekowych smaczków, że aż strach. Wiem, bo oglądałem z 20 razy
Zresztą widziałem ten film w przynajmniej 4 róznych towarzystwach i za każdym razem śmieszyło wszystkich co innego.
|
Q__
Moderator
|
#14 - Wysłana: 4 Mar 2008 16:33:43
rorq
albo: "jesteśmy braćmi krwi. - znaczy sie rżnęliście się, tak?"
Co rzuca nowe swiatło na stosunki Old Shatterhand - Winnetou (i wyjaśnia dlaczegfo geje z "Hallo Hans" tak kochali książki May'a)...
Pah Wraith
Eeeee tam, Zemsta świrów rządzi!
Oglądałem, ale jakoś mnie nie wciągnęło...
|
Domko
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 4 Mar 2008 16:37:59
Oglądaliśmy na pokazie eMPIRowym kiedyś i przyznam, że film miał swoje dobre momenty, ale już do niego raczej bym nie wrócił. Obejrzałem raz i niewiele już pamiętam. 
|
Q__
Moderator
|
#16 - Wysłana: 4 Mar 2008 17:10:30
Domko
Oglądaliśmy na pokazie eMPIRowym kiedyś i przyznam, że film miał swoje dobre momenty, ale już do niego raczej bym nie wrócił.
Jednomyślność adminów MA po raz kolejny? 
|
Domko
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 4 Mar 2008 17:11:05
Najwyraźniej. 
|
Halbard
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 4 Mar 2008 17:45:05
a czy ktoś widział może film "Ko(s)micza załoga"?Była to w sumie jakby nie patrzeć parodia "Star Treka" 
|
Q__
Moderator
|
#19 - Wysłana: 4 Mar 2008 18:43:21
Domko
Najwyraźniej.
Halbard
a czy ktoś widział może film "Ko(s)micza załoga"?
"Galaxy Quest"? Ma nawet swój topic... (Do którego Cie zapraszam...)
|
Eviva
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 25 Mar 2008 09:19:51
Pah Wraith
Eeeee tam, Zemsta świrów rządzi!
Mnie też nie. Raczej była zła niż rozbawiona.
|
Q__
Moderator
|
#21 - Wysłana: 25 Mar 2008 11:05:19
Eviva
Raczej była zła niż rozbawiona.
Że te nardy są aż tak parodystyczne? Ja też.
|
Eviva
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 25 Mar 2008 18:55:53
Krótko mówiąc - lubię smaczny żart i kącik humoru, kocham Mela Brooksa, ale chamskie wyśmiewanie się z kogoś, kogo lubię powoduje, że nóż mi się otwiera w kieszeni.
|
Dragon
Użytkownik
|
#23 - Wysłana: 25 Mar 2008 19:00:26
Mel Brooks? Uwielbiam faceta, Robin Hood, Spaceballs, Nieme kino, Płonące Siodła, znam te filmy na pamięć. Ale poszukuje Histori Świata, chętnie sobie jeszcze odświeżę Lęk wysokości bo dawno nie widziałem.
|
Eviva
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 25 Mar 2008 19:02:38
Ja też.
|
Q__
Moderator
|
#25 - Wysłana: 25 Mar 2008 19:26:34
Eviva
kocham Mela Brooksa
Ja też.
Dragon
Mel Brooks? Uwielbiam faceta
A nowsze filmy ytego twórcy znasz? Nie gorsze wcale...
Eviva
Ja też.
To może jakiś seansik Brooksa na TrekSferze? 
|
Eviva
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 25 Mar 2008 19:30:38
To może jakiś seansik Brooksa na TrekSferze?
Głupio przyznac, ale nie mam pojęcia, co proponujesz. Pamiętaj, że wpadłam tu z otchłani bezbrzeżnej wprost ignorancji.
|
Dragon
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 25 Mar 2008 19:32:15
Nowe filmy, pewnie, jako z niewielu nie tracił formy na starość.
|
Eviva
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 25 Mar 2008 19:37:48
Bywają ludzie, jak wino - im starsi, tym lepsi. Tyle że ich niewielu i chyba pochodzą z innej planety.
|
Dragon
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 25 Mar 2008 19:41:18
Bywają też ludzie jak jabol, za pierwszym razem smakuje i chcesz więcej, potem rzygasz i masz dość, na zawsze.
|
Q__
Moderator
|
#30 - Wysłana: 25 Mar 2008 19:59:15
Eviva
Głupio przyznac, ale nie mam pojęcia, co proponujesz.
Poszukaj na Forum.
Dragon
Nowe filmy, pewnie, jako z niewielu nie tracił formy na starość.
"Dracula..." z Nielsenem wymiata...
Eviva
Bywają ludzie, jak wino - im starsi, tym lepsi. Tyle że ich niewielu i chyba pochodzą z innej planety.
Z Vulcana?
Dragon
Bywają też ludzie jak jabol, za pierwszym razem smakuje i chcesz więcej, potem rzygasz i masz dość, na zawsze.

|