Autor |
Wiadomość |
Seybr
Użytkownik
|
#61 - Wysłana: 23 Paź 2011 17:11:36
Eviva: Wcale nie gniot. Jak dla mnie dużo lepsze od nowej wersji, a już na pewno miało lepszych aktorów i lepiej rozrysowane postacie. No i wróg wyglądał na wroga, a nie na panienkę z burdelu. Ja tam wolę nowe BSG, poprzednie to film Dynastia połączony z fantasy. Wróg zawsze ma być brzydki ? Pod piękną skorupą może się kryć diabeł :P. Eviva: Nie tylko cycate Cylonki mnie drażnią. Również inne sprawy - na przykład bezbarwni aktorzy, natłok wprowadzanych postaci czy idiotyczne okularki Adamy. Właściwie jedyna osoba, która w tym serialu wzbudziła moje zainteresowanie, a co więcej sympatię, była pani prezydent Masz coś do okularników :P. Chyba sama nosisz bryle z tego co wiem  . Okularki Adamy idiotyczne, no żeś się czepiła. Mnie na to miast drażniła pani prezydent, jak dla mnie ta postać była mdła. Dla czego jej przypisali te wizję. Wielokrotnie podejmowała durne decyzję. mozg_kl2: he is not my type, too. ogolnie w BSg fajne są tylko i wyłącznie statki. Fabuła im dalej tym tak sobie. Mi taki świat nBSG podoba się bardziej niż treka i różowej federacji z łysym na czele, mówię o TNG. Hanz: Możesz pan przestać rzucać spoilerami? Jak już musisz to oznaczaj to jakoś i nie psuj przyjemności oglądania innym Sorry ale nBSG swój finał miał jakiś czas temy. Teraz każdy ma trzymać jeżyk za zębami bo ktoś do tej pory nie widział. Wielki foch się zrobi, no sorry ale jak ktoś nie widział całego DS9 to też nie można o tym pisać ?
|
emillo97
Użytkownik
|
#62 - Wysłana: 23 Paź 2011 17:14:50
Seybr: Eviva: Wcale nie gniot. Jak dla mnie dużo lepsze od nowej wersji, a już na pewno miało lepszych aktorów i lepiej rozrysowane postacie. No i wróg wyglądał na wroga, a nie na panienkę z burdelu. Ja tam wolę nowe BSG, poprzednie to film Dynastia połączony z fantasy. Wróg zawsze ma być brzydki ? Pod piękną skorupą może się kryć diabeł :P. Eviva: Nie tylko cycate Cylonki mnie drażnią. Również inne sprawy - na przykład bezbarwni aktorzy, natłok wprowadzanych postaci czy idiotyczne okularki Adamy. Właściwie jedyna osoba, która w tym serialu wzbudziła moje zainteresowanie, a co więcej sympatię, była pani prezydent Masz coś do okularników :P. Chyba sama nosisz bryle z tego co wiem . Okularki Adamy idiotyczne, no żeś się czepiła. Mnie na to miast drażniła pani prezydent, jak dla mnie ta postać była mdła. Dla czego jej przypisali te wizję. Wielokrotnie podejmowała durne decyzję. mozg_kl2: he is not my type, too. ogolnie w BSg fajne są tylko i wyłącznie statki. Fabuła im dalej tym tak sobie. Mi taki świat nBSG podoba się bardziej niż treka i różowej federacji z łysym na czele, mówię o TNG. Hanz: Możesz pan przestać rzucać spoilerami? Jak już musisz to oznaczaj to jakoś i nie psuj przyjemności oglądania innym Sorry ale nBSG swój finał miał jakiś czas temy. Teraz każdy ma trzymać jeżyk za zębami bo ktoś do tej pory nie widział. Wielki foch się zrobi, no sorry ale jak ktoś nie widział całego DS9 to też nie można o tym pisać ? Podpisuję się nogami i rękoma no i czym się da pod tą wypowiedzią!
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#63 - Wysłana: 23 Paź 2011 20:14:53
Seybr: Mi taki świat nBSG podoba się bardziej niż treka i różowej federacji z łysym na czele, mówię o TNG. A to inna bajka. Stwierdzam, jedynie, żę pkobiety w BSG jakoś specjalnie ani mnie nie ruszają. Tyle, żę to sięma nijak do tego o czym Ty piszesz. Universum BSG zostawia daleko w tyle, różowy świat TNG, to oczywista oczywistosć. Jest cięzkie militarystyczne, żywe. Przypomina troche B5, ze swoja korupcja spiskami, przewrotami i zakulisowymi rozgrywkami. Tego aspektu nie można nowej wersji BSG odmówić.
|
Queerbot
Użytkownik
|
#64 - Wysłana: 23 Paź 2011 20:49:48 - Edytowany przez: Queerbot
mozg_kl2: kobiety w BSG jakoś specjalnie ani mnie nie ruszają Mnie ruszyło strasznie, kiedy uświadomiłem sobie, że numer 3 gra ta sama aktorka, która grała Xenę, a zatem drugą obok Tashy lesbijską bohaterkę mojego dzieciństwa.
|
Toudi
Użytkownik
|
#65 - Wysłana: 23 Paź 2011 21:25:08
Tasha Yar? Lesbijką? A Data? A Romulański generał? Xena lesbijską? Prędzej Bi... jak i Trójka zresztą.
|
Queerbot
Użytkownik
|
#66 - Wysłana: 25 Paź 2011 10:21:49
Toudi: Tasha Yar? Lesbijką? A Data? A Romulański generał? Wyjątki potwierdzające regułę ;)
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#67 - Wysłana: 27 Paź 2011 12:23:39
Idzie Halloween więc troche w klimacie tego świeta. Były BSG tosty, będzie BSG dynia http://obrazki.elektroda.net/84_1162391839.jpg. Może ktoś sobie zrobi.
|
kordian
Użytkownik
|
#68 - Wysłana: 27 Paź 2011 22:29:06
Tasha nie była Les, ona po prostu była brzydka
|
Q__
Moderator
|
#69 - Wysłana: 28 Paź 2011 00:11:32
kordian: ona po prostu była brzydka Rzecz gustu  Data chyba uważał inaczej  . (Chyba, bo to jednak był intelekt odmienny od ludzkiego...  )
|
Eviva
Użytkownik
|
#70 - Wysłana: 28 Paź 2011 11:59:55
kordian: Tasha nie była Les, ona po prostu była brzydka Tasha nie była brzydka, tylko oryginalna i tej tezy będę bronić nawet z narażeniem rzyci.
|
ortkaj
Użytkownik
|
#71 - Wysłana: 29 Mar 2013 22:28:36 - Edytowany przez: ortkaj
Troche rysunków do BSG śp. Franka Frazetty (nie wiem czy były ale nikomu nie zaszkodzi popatrzeć...) http://www.galactica.tv/battlestar-galactica-1978- news/frank-frazetta-battlestar-galactica-poster-ar t.html(szczególnie, że plany filmowe względem tego universum trochę poprzysychały)
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#72 - Wysłana: 4 Cze 2013 21:23:46
|
Q__
Moderator
|
#73 - Wysłana: 29 Lis 2014 20:36:08 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2: Będzie filmowe "Battlestar Galactica"? Przegapiliśmy chyba wszyscy nowe wiadomości w sprawie. Nie jest ich wiele, ale wiemy już, że Universal planuje drugi reBoot BSG, że producentem będzie Glen A. Larson, twórca oryginału i, że udział Singera nie jest jednak pewny; nie wygląda też na to, by w projekt zaangażowany był Moore: http://variety.com/2014/film/news/battlestar-galac tica-movie-gets-new-life-at-universal-exclusive-12 01153687/Komentarze: http://www.wired.com/2014/04/battlestar-galactica- movie/http://www.youtube.com/watch?v=1kV4Y-TE_TABiedni ci Singer i Moore, ciągle odsuwani od jakiegoś kosmicznego projektu. A z drugiej strony pocieszające, że jednak ST i SW wytwórnie nie ośmielają się aż tak majtać (co by kto nie sądził o ruchu z Abramsverse, chimerycznym stosunku CBSu do fanprodukcji, czy losie SW EU, nie są to zmiany tak radykalne). Czasem opłaca się być silną marką.
|
Mav
Użytkownik
|
#74 - Wysłana: 29 Lis 2014 21:56:57
Q__: Universal planuje drugi reBoot BSG Tylko jaki to ma sens po nBSG?
|
pirogronian
Użytkownik
|
#75 - Wysłana: 29 Lis 2014 21:59:41
Mav: Tylko jaki to ma sens po nBSG? $. Mówi ci coś ten znaczek? 
|
Mav
Użytkownik
|
#76 - Wysłana: 29 Lis 2014 22:05:53
pirogronian: $. Mówi ci coś ten znaczek? Bo ja wiem czy BSG to taka kasowa marka? Serial był raczej niszowy, mimo wszystko.
|
pirogronian
Użytkownik
|
#77 - Wysłana: 30 Lis 2014 00:11:47
Mav: Bo ja wiem czy BSG to taka kasowa marka? Serial był raczej niszowy, mimo wszystko. No to może mają nadzieję, że "tym razem zarobią". Mimo wszystko chyba pierwszy reboot przyniósł więcej kasy, niż oryginał (zainteresowania na pewno), więc może chcą to powtórzyć.
|
Q__
Moderator
|
#78 - Wysłana: 30 Lis 2014 00:19:29
MavMav: Bo ja wiem czy BSG to taka kasowa marka? Nie mają nic lepszego (w sensie: bardziej znanego) własnego (robili różne fajne rzeczy, ale w koprodukcji, albo tylko dystrybuowali), to chcą zarobić na czym mogą...
|
Seybr
Użytkownik
|
#79 - Wysłana: 30 Lis 2014 09:55:51
Stare BSG w nowy wydaniu. Czy nie będzie to odgrzewany kotlet ? Uniwersum nBSG jest dość obszerne i można było by zrobić kilka ciekawych seriali. Blood and Chrome spalił przy starcie. Caprica, zbyt gimnazjalna. Choć końcówka serii była dobra.
W styczniu zmuszę się do publikacji swoich materiałów. Ale muszę je poskładać w całość.
Jeżeli BSG miało by bazować na scenariuszu, musi się pozbyć elementów fantasy oraz dynasty. Inaczej spali a panewce. Na dzień dzisiejszy fantasy w filmach sf się nie sprzedaje i odpycha.
|
Mav
Użytkownik
|
#80 - Wysłana: 30 Lis 2014 13:10:27 - Edytowany przez: Mav
Seybr: Czy nie będzie to odgrzewany kotlet ? Tu już nawet określenie odgrzewany kotlet nie pasuje. Plaga "rimejków" i "rebotów" to parodia po prostu. Jak tak dalej pójdzie to za kilkadziesiąt lat będzie niezły bajzel. Ktoś będzie się pytał czy warto ogladac dany film czy serial i dostanie odpowiedzi w stylu: - "Wiesz, opinie są różne, ale większość fanów jest zgodna, że najlepszy jest drugi remake trzeciego reboot'u". 
|