USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Mój własny statek kosmiczny
 Strona:  ««  1  2 
Autor Wiadomość
pirogronian
Użytkownik
#31 - Wysłana: 28 Cze 2015 12:21:46 - Edytowany przez: pirogronian
ortkaj:
jak się składają do góry do jeszcze od biedy rozumiem, oszczędność miejsca na lądowisku(np. promy w SW) ale do dołu to już nie wiem po co (chyba że są to rakietowe pługi ....).

Zasadniczo mogą w obie strony. A po co - sam nie wiem Po prostu podoba mi się ten patent z BoP... Tak sobie dorobiłem teorię, że jest to pojazd zwiadowczy, a na końcach skrzydeł znajdują się czułe detektory. I dlatego ten, co będzie za nim ganiał, skrzydeł nie ma:
graf
ma za miejsce na amunicję.

A pomalować to radzicie w jaki sposób? Bo teoretycznie to one są pomazane, tylko dość jednolicie
Q__
Moderator
#32 - Wysłana: 28 Cze 2015 12:28:34
pirogronian

pirogronian:
A pomalować to radzicie w jaki sposób?

Klasyczna kolorystyka TMP/TWoK.
pirogronian
Użytkownik
#33 - Wysłana: 28 Cze 2015 12:44:02
Q__:

Czyli mniej lub bardziej biały. Taki jest. Nie rozumiem, co mam jeszcze zmieniać...
Q__
Moderator
#34 - Wysłana: 28 Cze 2015 13:56:17
pirogronian:
Nie rozumiem, co mam jeszcze zmieniać...

Dodać paski, oznaczenia, logo GF...
MarcinK
Użytkownik
#35 - Wysłana: 28 Cze 2015 15:54:41
pirogronian:
Czyli mniej lub bardziej biały. Taki jest. Nie rozumiem, co mam jeszcze zmieniać...

Biały-Metalic żeby jeszcze mniej się nagrzewał od słońca.
Elaan
Użytkownik
#36 - Wysłana: 28 Cze 2015 18:51:32 - Edytowany przez: Elaan
Q__:

pirogronian:
Czyli mniej lub bardziej biały.

Z tą kolorystyką w Treku, to bywało różnie...

"Drugi statek z wolna uniósł się, wynurzając spoza budynków stacji... /.../ Sulu powiększył obraz zbliżającego się statku i Kirk na pierwszy rzut oka rozpoznał zwodniczo znajomy kształt - pomalowany w całkiem niewojskowym stylu w barwy piór feniksa.../.../
Sulu zużył nieco więcej czasu i nieco więcej paliwa, aby ustawić swój statek tak, by Aerfen pozostał widoczny z mostka dopóty, dopóki zachowa obecny tor lotu.
Sulu nie mógł oderwać wzroku od smukłych linii jego kadłuba. Był znacznie mniejszy niż Enterprise, gdyż był to myśliwiec. Jego konstrukcja zapewniała mu najmniejszy możliwy przekrój poprzeczny przy czołowym podejściu do przeciwnika, miał więc bardzo opływowy kształt.
Pomalowano go na barwę ostrego szkarłatu, z punktami w kolorze czerni i srebra. Wyglądał jak szybki, skuteczny, skrzydlaty drapieżnik. /.../"

Spróbuj znaleźć inspirację wśród fauny morskiej - manta, płaszczka, orka.
Q__
Moderator
#37 - Wysłana: 29 Cze 2015 00:44:27
Elaan

Elaan:
Aerfen

Dorzucę link o tej jednostce:
http://memory-beta.wikia.com/wiki/USS_Aerfen
 Strona:  ««  1  2 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Mój własny statek kosmiczny

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!