Autor |
Wiadomość |
Darklighter
Użytkownik
|
#31 - Wysłana: 14 Sty 2011 15:45:47
Tekla żyje w strefie w której rzadko jest elektryczność i woda co jest skutkiem wojny
To jest właśnie dzielnica senacka. Dokładnie pod nią był generator. Nie jakieś slumsy.
Co gorsza, senator Onaconda Farr też żyje w "slumsach", bo idąc sobie spokojnie ulicą słyszy informacje o tym, by obywatele udali się do stref bezpieczeństwa, bo zaraz wyłączają prąd, hę?
|
Logan
Użytkownik
|
#32 - Wysłana: 14 Sty 2011 16:19:39
To dlaczego ona narzeka, że jej dzieci myją się dwa razy w tygodniu a senatorowie mają to gdzieś i głosują za przekazaniem funduszy na wojnę? Amidala mówiła o ludziach, którym senat ma służyć a przymyka oczy na ich potrzeby. Więc jeżeli mówiła o senackiej dzielnicy to niby senatorowie mieszkają w brudzie i smrodzie bo wojna jest ważniejsza?
|
Darklighter
Użytkownik
|
#33 - Wysłana: 14 Sty 2011 17:14:15
Pytanie, czy budynek Senatu, ambasady i kompleks senacki były objęte tymi ograniczeniami? Wszak rząd musi działać....
|
Logan
Użytkownik
|
#34 - Wysłana: 14 Sty 2011 19:47:43
Ale my nie mówimy o budynku senatu tylko o warunkach w dzielnicach mieszkalnych a gdyby senatorowie mieszkali tak jak Amidala opisywała strefę w której żyje Tekla to wątpię czy byliby tacy skorzy do odcinania funduszy na zasilanie tych rejonów na rzecz wojska. Poza tym to żadna nowość, że bardziej dziani mają lepsze warunki.
Co do samych ataków to z tego co pamiętam po wysadzeniu zasilania korki wystrzeliły na ogromnym obszarze co było widać w kulminacyjnym momencie nawet w Senacie przygasły światła. Queerbot ma rację są przecież inne elektrownie, które mogą przekazać energię do tych rejonów problemem jest przekazywanie pieniędzy na wojsko przez co odcinane są fundusze na dofinansowania.
|
Darklighter
Użytkownik
|
#35 - Wysłana: 14 Sty 2011 20:16:45
Queerbot ma rację są przecież inne elektrownie, które mogą przekazać energię do tych rejonów
No i tak też było, dlatego też tylko okresowo wyłączano energię.
|
Logan
Użytkownik
|
#36 - Wysłana: 14 Sty 2011 20:28:07
A dzieci Tekli dalej nie mają światła do nauki 
|
Darklighter
Użytkownik
|
#37 - Wysłana: 14 Sty 2011 20:44:47
Z wodą to jeszcze zrozumiem, ale po co im światło skoro z tego się powszechnie korzysta: http://starwars.wikia.com/wiki/Datapad ?
|
Logan
Użytkownik
|
#38 - Wysłana: 14 Sty 2011 20:50:33
Może ich nie stać na taki bajer. Już nie mówię o tym, że patrzenie w taki monitorek bez drugiego źródła światła jest szkodliwe dla oczu 
|
Darklighter
Użytkownik
|
#39 - Wysłana: 14 Sty 2011 21:08:02
To tani badziew jest. Ma opcję audio. A biedni nie mieszkają w dzielnicy senackiej. Jakby była taka biedna, to nie sprowadziła by rodziny na planetę i pomieszkiwała kątem (służbowo) jak Dorme w AotC w budynku ambasady Naboo.
|
Logan
Użytkownik
|
#40 - Wysłana: 14 Sty 2011 21:13:54
A mało to ludzi wyjechało za lepszym bytem i im nie wyszło  rodzinę mogła założyć już na miejscu.
|
Darklighter
Użytkownik
|
#41 - Wysłana: 14 Sty 2011 21:25:32
Gdzie w jej życiorysie jest wzmianka o nędzy, slumsach czy biedocie?
|
Logan
Użytkownik
|
#42 - Wysłana: 14 Sty 2011 21:29:03
To ty masz jej życiorys? Bazuję na tym co Amidala mówiła w senacie. Gdyby Tekla mieszkała tam gdzie mówisz to Padme nie musiałaby się powoływać na nią tylko na ogólne warunki życia mieszkańców bez wskazywania na strefę, w której nie ma wody i z rzadka jest elektryczność. Poza tym to Ty cały czas używasz określeń nędza i slumsy ja tylko powiedziałem, że jest biedniejsza od senatorów a senat wstrzymuje dofinansowania.
|
Darklighter
Użytkownik
|
#43 - Wysłana: 14 Sty 2011 21:55:08
To ty masz jej życiorys?http://starwars.wikia.com/wiki/Teckla_Minnauże jest biedniejsza od senatorów a senat wstrzymuje dofinansowania.Wiadomo, że ma mniej kasy. Póki rząd nie naprawi generatora pod dzielnicą senacką Gdyby Tekla mieszkała tam gdzie mówisz to Padme nie musiałaby się powoływać na nią tylko na ogólne warunki życia mieszkańców bez wskazywania na strefę, w której nie ma wody i z rzadka jest elektryczność.Zacytuję: This power generator was located on 5,000 levels down from the surface of Senate District on Coruscant. It distributed electrical power widely throughout the district including the Senate Building. In 21 BBY, this facility was destroyed by General Grievous' demolition droids. http://starwars.wikia.com/wiki/Bombing_of_the_Coru scant_power_generator i w konsekwencji: http://starwars.wikia.com/wiki/Coruscant_mandatory _blackouts
|
Logan
Użytkownik
|
#44 - Wysłana: 14 Sty 2011 22:11:46
No i powtórzę sam siebie jak to się ma do tego, że Tekla cierpi na braki wody i energii a reszcie to nie przeszkadza?
|
Darklighter
Użytkownik
|
#45 - Wysłana: 14 Sty 2011 22:15:29
Powtórzę: bo im podłączyli, bo są "rządowi" i przez to "priorytetowi"? Bo mają kasę i własne statki i za kilka minut mogą być tam, gdzie będzie światło i woda?
|
Logan
Użytkownik
|
#46 - Wysłana: 14 Sty 2011 22:24:48
Więc jak rządowym podłączyli to Tekla jednak musi mieszkać w innej strefie. Przypomnę, że nie rozmawiamy tu o budynku senatu tylko o warunkach do życia mieszkańców.
|
Queerbot
Użytkownik
|
#47 - Wysłana: 31 Sty 2011 02:35:55 - Edytowany przez: Queerbot
Zachwyciła mnie trylogia odcinków o nowym podopiecznym Dooku - tym z planety, z której pochodził Darth Maul. Jak myślicie, o czym jest historia plemienia samych mężczyzn, którzy ćwiczą się całymi dnia w palestrze, podziwiają swoje spocone ciała wyrzeźbione ciężką pracą, nazywają się braćmi a tylko raz na jakiś czas odwiedza ich kobieta, która wystawia ich na próby?
|
biter
Użytkownik
|
#48 - Wysłana: 31 Sty 2011 10:18:14
Queerbot O zakonie rycerskim tak dla przykładu.
|
ortkaj
Użytkownik
|
#49 - Wysłana: 31 Sty 2011 12:36:55
QueerbotQueerbot: nazywają się braćmi a tylko raz na jakiś czas odwiedza ich kobieta, która wystawia ich na próby? Jedna? Jakiego rodzaju są to próby? Zainteresowało mnie to.
|
Queerbot
Użytkownik
|
#50 - Wysłana: 31 Sty 2011 15:46:53
biter: O zakonie rycerskim tak dla przykładu. O tak, właśnie to miałem na myśli! ortkaj: Jedna? Jakiego rodzaju są to próby? Zainteresowało mnie to. Próby fizyczne, w czasie których mężczyźni zmuszeni są (ku swojemu niepocieszeniu) konkurować ze sobą a nawet zabijać się nawzajem, po czym wygrany wbrew swojej woli i przemocą staje się jej partnerem seksualnym i niewolnikiem.
|
biter
Użytkownik
|
#51 - Wysłana: 31 Sty 2011 15:53:41
Queerbot: po czym wygrany wbrew swojej woli i przemocą staje się jej partnerem seksualnym i niewolnikiem. Czy ja wiem czy wbrew swej woli? Zawsze mógł by dać się zabić.
|
kanna
Użytkownik
|
#52 - Wysłana: 31 Sty 2011 16:07:55
Queerbot: Próby fizyczne, w czasie których mężczyźni zmuszeni są (ku swojemu niepocieszeniu) konkurować ze sobą a nawet zabijać się nawzajem, po czym wygrany wbrew swojej woli i przemocą staje się jej partnerem seksualnym i niewolnikiem. Opowiadasz film, czy ksiązki? Czy to Twoja prywatna interpretacja? jakos trudno mi uwierzyć, zeby taki wątek w bajce dla dzieci wprowadzali...
|
Logan
Użytkownik
|
#53 - Wysłana: 31 Sty 2011 18:20:16
kanna Lucas to sam już nie wie dla kogo robi ten serial. Na początku miał być dla dzieci ale zaczął poruszać takie tematy, że dzieci mogą jedynie patrzeć na to ze zdziwieniem o co chodzi.
|
Darklighter
Użytkownik
|
#54 - Wysłana: 31 Sty 2011 22:18:36 - Edytowany przez: Darklighter
Na początku miał być dla dzieciNo i jest. PG-TV, czyli parental guidance suggested: This program contains material that parents may find unsuitable for younger children. Many parents may want to watch it with their younger children. The theme itself may call for parental guidance and/or the program may contain one or more of the following: some suggestive dialogue (D), infrequent coarse language (L), some sexual situations (S), or moderate violence (V). Ktoś ma jakieś oficjalne źródło mówiące, że miało być inaczej, hę?? Próby fizyczne, w czasie których mężczyźni zmuszeni są (ku swojemu niepocieszeniu) konkurować ze sobą a nawet zabijać się nawzajem, po czym wygrany wbrew swojej woli i przemocą staje się jej partnerem seksualnym i niewolnikiem.Bardzo dobrze. Serial trzyma się kanonu z EU, a dokładnie jeden z książek, gdzie po raz pierwszy pojawiły się te wiedźmy. http://starwars.wikia.com/wiki/Witches_of_Dathomir (...)Men were used only for breeding and slave labor.(...) (...)Typically, warriors were expected to find mates by capturing runaways or slaves from other clans(...) Na plus, że trzymają się kanonu.
|
Queerbot
Użytkownik
|
#55 - Wysłana: 1 Lut 2011 02:33:22
Darklighter: Bardzo dobrze. Serial trzyma się kanonu z EU, a dokładnie jeden z książek, gdzie po raz pierwszy pojawiły się te wiedźmy. Nie znam się na kanonie, ale wątek bardzo mi się podoba! kanna: Opowiadasz film, czy ksiązki? Czy to Twoja prywatna interpretacja? jakos trudno mi uwierzyć, zeby taki wątek w bajce dla dzieci wprowadzali... Nawet starwarsowe filmy uważane są za bajki dla dzieci, a przecież mamy tam obcinanie głów, polityczne intrygi, niewolnictwo (klony). Bajka dla dzieci to chyba raczej coś w rodzaju Plastusia.
|
Logan
Użytkownik
|
#56 - Wysłana: 1 Lut 2011 11:28:47 - Edytowany przez: Logan
Darklighter A czy ja napisałem coś takiego, że ma być dla kogoś innego? Po prostu tematyka ostatnich odcinków nie pasuje do serialu dla dzieci. A w zasadzie nie ostatnich odcinków tylko pierwszej połowy bieżącego sezonu.
Czytamy ze zrozumieniem potem się czepiamy.
|
Darklighter
Użytkownik
|
#57 - Wysłana: 1 Lut 2011 12:33:16
Po prostu tematyka ostatnich odcinków nie pasuje do serialu dla dzieci.
To zależy co rozumiesz przez serial dla dzieci? Muminki? Reksio? Zaczarowany ołówek? Albo dla jakiej grupy wiekowej wydawało Ci się, że ten serial będzie przeznaczony?
Pilot już był PG więc oczekiwanie czegoś innego było chyba nie na miejscu.
Dopóki TVP nie postawi zielonego kółka podczas niedzielnego pokazu porannego, to chyba matki nie będą się pluły?
|
Logan
Użytkownik
|
#58 - Wysłana: 1 Lut 2011 12:55:07
Darklighter Nie mogę załapać do czego zmierzasz tym przeinaczaniem tego co napisałem tak żeby pasowało do twojego obrazka. Ja piszę jedno a Ty dalej swoje. Zacytuj mnie, gdzie napisałem że to serial dla dorosłych i dzieci nie powinny go oglądać albo wyobrażałem sobie, że będzie dla starszej widowni. Cały czas odnoszę się do politycznej tematyki odcinków z pierwszej połowy sezonu.
|
Darklighter
Użytkownik
|
#59 - Wysłana: 1 Lut 2011 13:33:27
Napisałeś:
Lucas to sam już nie wie dla kogo robi ten serial.
Wie doskonale, wszak od pilota realizował serial z oznaczeniem PG - czyli dla dzieci z udziałem rodziców - to jest jasne.
Zacytuj mnie, gdzie napisałem że to serial dla dorosłych i dzieci nie powinny go oglądać albo wyobrażałem sobie, że będzie dla starszej widowni.
Nie napisałeś, że dla dorosłych, ale napisałeś:
Na początku miał być dla dzieci ale zaczął poruszać takie tematy, że dzieci mogą jedynie patrzeć na to ze zdziwieniem o co chodzi.
Czyż oznaczenie PGTV nie sugeruje, że obok powinien siedzieć rodzic i tłumaczyć kwestie niezrozumiałe: This rating signifies that the program may be unsuitable for younger children without the guidance of a parent. - no tak.
Po prostu tematyka ostatnich odcinków nie pasuje do serialu dla dzieci
Dla dzieci w jakim wieku?
Dlatego chciałem uzyskać jasne odpowiedzi na:
1) Dla jakiego przedziału wiekowego wydaje się Tobie ten serial odpowiedni?
2) Do jakiego przedziału wiekowego pasuje określenie "serial dla dzieci"?
|
Logan
Użytkownik
|
#60 - Wysłana: 1 Lut 2011 13:44:15 - Edytowany przez: Logan
Darklighter O widzisz i tu jest pies pogrzebany bo robisz z igły widły. Nie podchodzisz do tego aby zbyt poważnie? Już dużo wcześniej pisałem, że Lucas wchodzi w tematykę, która nie tyle jest dla dzieci nieodpowiednia co ich po prostu nie interesuje a Ty zaraz wyciągasz z tego wnioski jakbym uważał CW za serial dla dorosłych.
|