Autor |
Wiadomość |
mozg_kl2
Użytkownik
|
#181 - Wysłana: 29 Mar 2012 18:47:08
http://hatak.pl/aktualnosci/filmy/20385/Prometeusz _w_magazynie_Empire_zdjecia/Kolejne zdjęcia. Toudi: Bo pewno jest po rosyjskiej premierze BD? Moim zdaniem trzeba przestać o tym milczeć i wykrzyczeć tym *******, że są ******* i niech się przestaną dziwić, że kina świecą pustkami. Dlatego, że stary już jestem i szkoda mi nerwów i zdrowia na idiotów. Jednak zgadzam się z Tobą. Pamiętam kazus nowego Cosia, i nie tylko. Toudi: zrobią PG13 to nie wróże sukcesu filmowi Marketing plus nazwisko zrobią swoje patrz Avatar. Do tego wszystko w 3d sosie, co daje większa cenę biletów.
|
Toudi
Użytkownik
|
#182 - Wysłana: 29 Mar 2012 21:02:19
mozg_kl2: Marketing plus nazwisko zrobią swoje patrz Avatar. Do tego wszystko w 3d sosie, co daje większa cenę biletów. Jak pisałem, finansowo pewno klapą nie będzie, ale jak Hollywood nie zmieni nastawienia do PG13, to niedługo może się okazać, że film w który ktoś zapali papierosa choćby nie wiem jak tandetny by był (według dzisiejszych standardów), nie dość że będzie sygnowany R, to jeszcze będzie cieszył się olbrzymim powodzeniem wśród widzów, bo wreszcie pokazali coś wulgarniejszego niż materiał który mogą oglądać 13 nastoletnie małolaty... Jak sobie pomyślę, że takie Die Hard w latach 90-tych miało w PL "kategorię od 12 lat za zgodą rodziców", a przecież tam tyle przemocy, przekleństw i nieprawych zachowań (palą papierosy, krew się leję, główny bohater bez skrupułów zabija złych i do tego klnie - Yippie Ki-Yay motherfucker!), teraz zdaje się w PL ma już 16+ i za zgodą rodziców, a gdyby wchodziło do kina, to pewno minimum R albo jakieś 21+ by mu dali... Jakich my czasów doczekamy? Będzie jak w Demolution Man? Na każdym rogu maszyna od przekleństw? A w TV tylko stare reklamy i przyśpiewki dla dzieci? Ciekawe czy doczekamy czasu, że Tom i Jerry, albo Struś Pędziwiatr i Kojot będą oznaczone eRką? [w sumie od dawno powinny być, przemoc tam jest przecież nieziemska. ;)]
|
Q__
Moderator
|
#183 - Wysłana: 29 Mar 2012 23:10:55 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: Scott wyjawił także, dlaczego zdecydował się wrócić do uniwersum "Obcego": - Zawsze się zastanawiałem, kiedy robili 2, 3 i 4 część, dlaczego nie poruszyli tego tematu, zamiast rozwijać w innym kierunku. Ominęli największe pytanie z wszystkich: kim jest ten wielkolud? Doką zmierzalł Z czym? Co oni wieźli na pokładzie? Jest wiele ciekawych pytań, które wymagały odpowiedzi. To jest akurat b. dobre pytanie. ToudiToudi: Jakich my czasów doczekamy? Będzie jak w Demolution Man? Na każdym rogu maszyna od przekleństw? A w TV tylko stare reklamy i przyśpiewki dla dzieci? Ciekawe czy doczekamy czasu, że Tom i Jerry, albo Struś Pędziwiatr i Kojot będą oznaczone eRką? [w sumie od dawno powinny być, przemoc tam jest przecież nieziemska. ;)] W SAAB bodajże, komandosi (!) nie mieli prawa oglądać ekranizacji sztuk starego Willa S., że za okrutne... 
|
Toudi
Użytkownik
|
#184 - Wysłana: 29 Mar 2012 23:14:18
Oj tam komandosi od razu, ledwo piechota morska. ;)
|
Q__
Moderator
|
#185 - Wysłana: 30 Mar 2012 00:47:22 - Edytowany przez: Q__
ToudiToudi: ledwo piechota morska "Fighting soldiers from the sky Fearless men who jump and die Men who mean just what they say The brave men of the Green Beret
Silver wings upon their chest These are men, America's best."http://www.youtube.com/watch?v=m5WJJVSE_BE (Co nam się ładnie komponuje z drugą odsłoną Obcego cyklu  - i z bratnim "Predatorem" - zresztą...)
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#186 - Wysłana: 4 Kwi 2012 14:21:58
|
MarcinK
Użytkownik
|
#187 - Wysłana: 4 Kwi 2012 15:43:46
mozg_kl2 Wszytko pięknie ładnie gdyby nie te typowo trekowe jaskrawo-czerwone krzesełka w typowo trekowym pokoju o kremowej (czy jaki to kolor) kolorystyce. To nie pasuje do uniwersum aliena, nawet stacja kosmiczna z początku "decydującego starcia" nie była aż tak... jak to ująć jaskrawa?
|
Toudi
Użytkownik
|
#188 - Wysłana: 4 Kwi 2012 16:42:27
Czy tylko mnie się wydaje, czy większość tych ujęć wygląda dziwnie plastikowo, jakby były to animacje komputerowe?
|
Q__
Moderator
|
#189 - Wysłana: 4 Kwi 2012 20:21:32 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: kolejne zdjecia z planu Cały czas mam dziwne skojarzenia z "Kontaktem", teraz doszly jeszcze z "Kulą" i "Czerwoną Planetą"... MarcinKMarcinK: typowo trekowe jaskrawo-czerwone krzesełka w typowo trekowym pokoju o kremowej (czy jaki to kolor) kolorystyce. One nie są trekowe, to raczej recykling elementów estetyki "Odysei kosmicznej"... 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#190 - Wysłana: 5 Kwi 2012 07:52:26
Toudi: Czy tylko mnie się wydaje, czy większość tych ujęć wygląda dziwnie plastikowo, jakby były to animacje komputerowe? Pisałem o tym gdzieś wyżej. Przesadzajastrasznie z obróbką komputerową i to widać. Q__: "Odysei kosmicznej"... Wkońcu Scott chce stworzyć odyseje kosmiczna na miarę XXI wieku.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#191 - Wysłana: 5 Kwi 2012 20:33:03
http://hatak.pl/aktualnosci/filmy/20589/Piec_nowyc h_zdjec_z_Prometeusza/Kolejne zdjęcia. Zgodnie z nazwą kamery epic 3d, pytanie tylko co na to scenariusz.
|
Q__
Moderator
|
#192 - Wysłana: 6 Kwi 2012 11:33:47 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: Kolejne zdjęcia. Widzę, że i "Avatarowi" pozazdrościli...  (Wygląda toto zresztą coraz bardziej jak giera dla komputera...)
|
Darklighter
Użytkownik
|
#193 - Wysłana: 11 Kwi 2012 15:58:19 - Edytowany przez: Darklighter
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#194 - Wysłana: 15 Kwi 2012 11:45:34
"Prometeusz" na Blu-ray dłuższy o 17 minut
"Prometeusz" jeszcze nie zadokował w kinach, a producenci oraz Ridley Scott już kombinują, jak przyciągnąć fanów do wydań kina domowego. Właśnie ogłosili, iż wersja Blu-ray filmu będzie dłuższa aż o siedemnaście minut (cały film będzie więc trwał 2 godziny i 16 minut). Nie wiemy jeszcze, czy chodzi o usunięte sceny, czy o rozszerzone wersje istniejących scen.
"Prometeusz" opowiada o badaczach, którzy odkrywają wskazówki na temat pojawienia się ludzi na Ziemi. To prowadzi do wyprawy do nieznanej części wszechświata, gdzie bohaterowie stoczą emocjonującą walkę decydującą o przyszłości rasy ludzkiej.
Polska premiera filmu odbędzie się 20 lipca 2012.
za filmwe.pl
Taki manewr Camerona, tylko pytanie po co w takim razie iść do kina, skoro wiadomo, że dostaniemy nie pełne danie? Ode mnie minus dla wypadu do kina.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#195 - Wysłana: 16 Kwi 2012 16:37:17
Czas trwania "Prometeusza"
Podczas konferencji prasowej w Paryżu Ridley Scott wyjawił czas trwania "Prometeusza". Czy na DVD/Blu-ray będzie dłuższa wersja?
Dowiadujemy się, że z filmu wycięto 17 minut. Czas trwania, bez napisów końcowych, ma wynosić 1 godzinę i 59 minut. Nieoficjalnie mówi się, że na DVD i Blu-ray te sceny znajdą się w wersji reżyserskiej. Scott tłumaczy wycięcie tym, że te minuty nie były tak efektowne, jakby chciał.
Przypomnijmy, że w obsadzie są Noomi Rapace, Michael Fassbender, Idris Elba, Rafe Spall, Sean Harris, Logan Marshall-Green i Charlize Theron. Premiera w lipcu.
za hatak.pl
Czyli odpuszczam wypad do kina i poczekam na wersje reżyserską.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#196 - Wysłana: 17 Kwi 2012 21:27:02
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#197 - Wysłana: 19 Kwi 2012 21:45:50
|
Q__
Moderator
|
#198 - Wysłana: 20 Kwi 2012 06:14:02
mozg_kl2Oryginalne nawet plakaciki tego "Prometeusza" (ale i tak mi pachną pojazdami z NT SW  ). A reklamówka androida... Pretensjonalna (zwł. w tym snobowaniu się na "Odyseję...") i spielbergowata, ale nie umiem jednoznacznie rzec, że zła. Sam, cholera, nie wiem po której stronie granicy akceptowalności była. W każdym razie - tak czy siak - nastawiła mnie trochę życzliwiej do w/w filmu.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#199 - Wysłana: 20 Kwi 2012 09:30:29
Q__: W każdym razie - tak czy siak - nastawiła mnie trochę życzliwiej do w/w filmu. Mnie ten marketing zaczyna męczyć. Pozatym straciliśmy element zaskoczenia, kto będzie androidem.
|
Q__
Moderator
|
#200 - Wysłana: 20 Kwi 2012 12:52:07
mozg_kl2mozg_kl2: Mnie ten marketing zaczyna męczyć. Co ciekawe materiały marketingowe bywają ciekawsze od samych filmów, było tak i w wypadku "Cloverfield" i... "Avatara" (gdzie stylizowana na fikcyjny dokument reklamówka zawierała najciekawsze filmowe treści, skutecznie prezentując świat).
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#201 - Wysłana: 20 Kwi 2012 14:48:52
Q__: Co ciekawe materiały marketingowe bywają ciekawsze od samych filmów Dlatego, zgodnie z moja zasadą jeśli coś bardzo reklamują to omijamy owy film na kilometr. Scott nie ma stałego poziomu, więc wszystko zależy jak mu zawieje.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#202 - Wysłana: 20 Kwi 2012 18:55:41
mozg_kl2 Fajnie pojazdy, android ale niech w końcu uronią rąbka tajemnicy co do wyglądu Xenomorphów i Gigantów.
|
Q__
Moderator
|
#203 - Wysłana: 20 Kwi 2012 18:58:43 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: Scott nie ma stałego poziomu, więc wszystko zależy jak mu zawieje. Ja bym raczej powiedział, że za młodu wyszło mu parę arcydzieł, ale ogólnie to - lepiej lub gorzej - chałturzy. BTW. dlaczego nikt - ja zresztą też - jeszcze nie zwrócił uwagi, że statek o nazwie Prometeusz był też w "Powrocie z gwiazd"??? "— Widziałaś kiedyś statek klasy „Prometeusza”? — Nie. — Jest bardzo wielki. Na Ziemi ważyłby ponad trzysta tysięcy ton. — I było was tak mało? — Dwunastu. Tom Arder, Olaf, Arne, Thomas — piloci. No i ja. I siedmiu uczonych. Ale jeśli myślisz, że tam było pusto, mylisz się. Dziewięć dziesiątych masy — to napęd. Fotoagregaty. Magazyny, zapasy, zespoły rezerwowe — część mieszkalna jest niewielka. Każdy z nas miał po kabinie, nie licząc wspólnych. W środkowej części kadłuba — centrala i małe rakiety do lądowania, i sondy–rakiety, jeszcze mniejsze, od pobierania próbek korony…""„Prometeusz” świecił cały z daleka, miał takie urządzenie do luminizowania pancerza. Wyglądał jak biały, długi ołówek z grzybkiem na końcu — to był fotonowy reflektor."
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#204 - Wysłana: 21 Kwi 2012 15:38:43
Q__: statek o nazwie Prometeusz Prometeusz był chyba w Stargate też. Q__: Ja bym raczej powiedział, że za młodu wyszło mu parę arcydzieł, ale ogólnie to - lepiej lub gorzej - chałturzy. Innymi słowy wyrobił sobie dobrą opinie i teraz na niej jedzie. Zresztanie on jeden, bo jest taki wyrobników sporo.
|
Q__
Moderator
|
#205 - Wysłana: 21 Kwi 2012 16:01:45
mozg_kl2mozg_kl2: Innymi słowy wyrobił sobie dobrą opinie i teraz na niej jedzie. Ja mam czasem wrażenie, że arcydzieła - w tym creme da la creme kinowej SF: "Blade Runner" - wyszły mu niejako mimo woli (tzn. przeskoczył sam siebie w akcie chwilowej iluminacji)...
|
Darklighter
Użytkownik
|
#206 - Wysłana: 23 Kwi 2012 16:00:55 - Edytowany przez: Darklighter
|
Darklighter
Użytkownik
|
#207 - Wysłana: 26 Kwi 2012 09:40:25
|
Bashir
Moderator
|
#208 - Wysłana: 26 Kwi 2012 15:49:09
DarklighterNabrałem apetytu na ten film 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#209 - Wysłana: 27 Kwi 2012 09:01:58
Bashir
Ja przeciwnie. Dostaniemy, krytykowaną przez Scootta, podrasowaną do 3d historięz AvP. Dużo efektów mało treści.
|
Q__
Moderator
|
#210 - Wysłana: 27 Kwi 2012 09:26:37 - Edytowany przez: Q__
DarklighterDarklighter: http://cdn.screenrant.com/wp-content/uploads/prome theus-space-jockey-alien.jpg Dzięki  . Tylko czemu ten cholernik jest tak humanoidalny?  Wolę już wersję komiksową:  Też humanoidalna, ale mniej bezwstydnie. mozg_kl2mozg_kl2: Dostaniemy, krytykowaną przez Scootta, podrasowaną do 3d historięz AvP. Mnie ona bardziej zapachniała zżynką z trylogii o Gigantach J.P. Hogana... mozg_kl2: Ja przeciwnie. /.../ Dużo efektów mało treści. Czemu? Toż to zupełnie jak w "Transformers"  .
|