USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Obcy powróci!
 Strona:  ««  1  2  ...  4  5  6  7  8  ...  35  36  »» 
Autor Wiadomość
mozg_kl2
Użytkownik
#151 - Wysłana: 20 Gru 2011 19:02:43
Darklighter

Oto jakich czasów dożyliśmy. Mamy teaser zapowiadajacy teaser zapowiadajacy trailer będący zapowiedzą filmu. Strange times.
Darklighter
Użytkownik
#152 - Wysłana: 21 Gru 2011 08:53:01
Darklighter
Użytkownik
#153 - Wysłana: 23 Gru 2011 08:08:08
mozg_kl2
Użytkownik
#154 - Wysłana: 26 Lut 2012 11:23:07
Darklighter
Użytkownik
#155 - Wysłana: 29 Lut 2012 10:53:10
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd ed&v=5BBa_GHtNB0 - Prometheus - Guy Pearce Weyland Viral Video
mozg_kl2
Użytkownik
#156 - Wysłana: 8 Mar 2012 09:39:12
Q__
Moderator
#157 - Wysłana: 8 Mar 2012 10:12:25
mozg_kl2

mozg_kl2:
Mapa nieba z nowego obcego

Ciekawie. Trochę przypomnia (trójwymiarowością) tą z "Avatara" (acz jest dalece mniej czytelna, bardziej efekciarska, zbyt efekciarska wręcz, niż nadająca się do użytku - przynajmniej dla ludzi, bo obce organy wzroku mogą różnie ją widzieć). Sam statek na którym jest wyświetlana... Czy mi się zdaje, czy to konstrukcja Space Jockeys?
MarcinK
Użytkownik
#158 - Wysłana: 9 Mar 2012 17:45:59
mozg_kl2:
Mapa nieba z nowego obcego

Mi to trochę przypomina Gwiezdną Mapę z Star Wars
http://ossus.pl/images/thumb/1/10/Gwiezdna_Mapa.jp g/244px-Gwiezdna_Mapa.jpg
mozg_kl2
Użytkownik
#159 - Wysłana: 9 Mar 2012 19:23:34
Q__:
Sam statek na którym jest wyświetlana... Czy mi się zdaje, czy to konstrukcja Space Jockeys?

Nie wydaje Ci się. To wnętrze statku kosmicznego z Aliena/Aliens. Pytanie tylko czy to ten sam statek, czy poodbny?
Darklighter
Użytkownik
#160 - Wysłana: 13 Mar 2012 08:14:35
mozg_kl2
Użytkownik
#161 - Wysłana: 13 Mar 2012 14:20:10
Darklighter

Scott i FOX zaczynają już przeginać z pompowaniem balona marketingowego. Robi się to nie smaczne w moim odczucie, takie lasnowie filmu jako full epic Bóg jeden wie co jeszcze. Zapowiedź zapowiedzi no c'mon? Co następne? Plakat zapowiadający plakat?
mozg_kl2
Użytkownik
#162 - Wysłana: 17 Mar 2012 10:57:10
Darklighter
Użytkownik
#163 - Wysłana: 18 Mar 2012 10:05:28
mozg_kl2
Użytkownik
#164 - Wysłana: 18 Mar 2012 13:36:08
Darklighter

Jakos specjalnie mnie nie zachęcił. Przeciwnie zaczynam się obawiać tego filmu i tego, że wyjdzie crap roku.
Darklighter
Użytkownik
#165 - Wysłana: 19 Mar 2012 08:21:01
Queerbot
Użytkownik
#166 - Wysłana: 19 Mar 2012 14:24:39
mozg_kl2:
Jakos specjalnie mnie nie zachęcił. Przeciwnie zaczynam się obawiać tego filmu i tego, że wyjdzie crap roku.

Ludzie bardzo entuzjastycznie reagują na zapowiedzi Prometeusza, mi tymczasem też zdaje się, że MOŻE okazać się to film bardzo słaby. Oglądając zwiastuny nie mogę oprzeć się wrażeniu, że oglądam zapowiedź opowiedzianej raz jeszcze historii Obcego. W dodatku historii powielającej w sposób co najmniej gwiezdno wojenny wszystkie klisze z Obcego - główna bohaterka, pozostali bohaterowie, samotna załoga badawcza, statek na jakiejś planecie, przemiany biologiczne.

Takie powielanie jednej kliszy jest właśnie bardzo charakterystyczne dla uniwersum Gwiezdnych Wojen. Czy to gry, książki, komiksy, wszystkie opowiadanie w nich historie mają ten sam schemat: statek podobny do Millenium Falcona, załoga składająca się z jedi, robotów, jakiegoś dziwnego obcego (Chewbacca) i awanturnika, którzy walczą ze złem. To się oczywiście bardzo sprawdza i dobrze sprzedaje, ale jednocześnie powoduje, że wszystkie te historie są takie same.
Q__
Moderator
#167 - Wysłana: 19 Mar 2012 14:35:33 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2
Queerbot

mozg_kl2:
mozg_kl2: Jakos specjalnie mnie nie zachęcił. Przeciwnie zaczynam się obawiać tego filmu i tego, że wyjdzie crap roku.

Queerbot:
Ludzie bardzo entuzjastycznie reagują na zapowiedzi Prometeusza, mi tymczasem też zdaje się, że MOŻE okazać się to film bardzo słaby.

Powiem krótko: mam podobne obawy (zwł, że Scott, od czasu swych wielkich sukcesów, zanotował ostrą równię pochyłą). Cóż, zobaczymy...

(Byłoby zresztą ostrą ironią, gdyby "Prometeusz" okazał się filmem na poziomie "jedenastki"... lub znacząco gorszym. Prywatnie obstawiam, że "Moon" nie przeskoczy.)

Queerbot

Queerbot:
Czy to gry, książki, komiksy, wszystkie opowiadanie w nich historie mają ten sam schemat: statek podobny do Millenium Falcona, załoga składająca się z jedi, robotów, jakiegoś dziwnego obcego (Chewbacca) i awanturnika, którzy walczą ze złem. To się oczywiście bardzo sprawdza i dobrze sprzedaje, ale jednocześnie powoduje, że wszystkie te historie są takie same.

Już nie wszystkie. Produkcje związane z erą preimperialną coraz częściej odchodzą od tego szablonu, a - NEJowy dla odmiany - "Zdrajca" Stovera to wręcz b. przyzwoita filozoficzno-kontaktowa kameralna SF rozpisana (w większej części) "tylko" na dwójkę bohaterów...
mozg_kl2
Użytkownik
#168 - Wysłana: 19 Mar 2012 14:43:16
Q__:
Powiem krótko: mam podobne obawy (zwł, że Scott, od czasu swych wielkich sukcesów, zanotował ostrą równię pochyłą). Cóż, zobaczymy...

Pożyjemy zobaczymy. Słuszne podjeście. Jednak dla mnie im bardzije film jest reklamowany jako epickie dzieło, tym większym shitem się okazuje. jak narazie to nie sprawdziło się to tylko raz. Scott z FOXem robią strasznie duży szum w sprawie Prometeusza. Fabularnie, tego co już wiemy, film nie będzie powalał. Ile to jużrazy było o kosmitach któzy zapoczątkowali życie na Ziemi, itp itd. Już nie mówiac o głupocie tego pomysłu.

Q__:
Już nie wszystkie.

No dokładnie. Sa pozycje które wyłamuja się ze schematu mistrz jedi, uczen zły siht, ew powrót starej technologii itp.
baluch
Użytkownik
#169 - Wysłana: 19 Mar 2012 15:46:11
Dobry trailer to polowa sukcesu! Zanim ludzie się zorientują że wciska im się kit film zarobi na siebie. A wszystko działa w/g podanego poniżej sposobu.

http://www.youtube.com/watch?v=VE_1KlWFJyA
mozg_kl2
Użytkownik
#170 - Wysłana: 19 Mar 2012 16:13:36 - Edytowany przez: mozg_kl2
Tak jeszcze raz oglądałem ten trailer miedzynarodowy i zacząłem się zastanawiać nad jednym. Scott bardzo zjechał Alien vs Predator, za Dainkenowiski wątek o predatorach odwiedzających Ziemie. Teraz próbuje nam wcisnąc to samo nazywajac głębokim kinem, na miare odysei kosmicznej.
mozg_kl2
Użytkownik
#171 - Wysłana: 21 Mar 2012 22:33:45
Zobacz fantastyczną tapetę z "Prometeusza"

Marketing wirusowy superprodukcji science fiction Ridleya Scotta pod tytułem "Prometeusz" doprowadził do odkrycia nowej, fantastycznej tapety na pulpit!

Wszystko zaczęło się od wiralowego klipu z Guyem Pearcem w roli Petera Weylanda, który prowadził fanów na stronę WeylandIndustries.com. Później odkryto stronę ProjectPrometheus.com. Wielbiciele wirali odkryli, że po dodaniu do adresu słowa "Eridu" - ProjectPrometheus.com/Eridu i wpisaniu hasła "tell abu shahrain" można uzyskać dostęp do nowej tapety z filmu.

Co oznacza słowo Eridu? Według Wikipedii:

Eridu – najstarsze miasto Mezopotamii, założone ok. 5400 r. p.n.e. Położone było nad Eufratem, ok. 10 km na południowy zachód od Ur i ok 40 km od współczesnego miasta Nasirijja. Prawdopodobnie leżało nad ówczesnym brzegiem Zatoki Perskiej (W chwili obecnej leży ok 150 km od jej brzegów). Obecnie stanowisko archeologiczne Abu Szahrajn w Iraku. Według sumeryjskiej mitologii, Eridu założył bóg Enki, czyniąc je najstarszym miastem świata. Według "Sumeryjskiej listy królów", z tego miasta bierze swój początek ludzka cywilizacja.

Jak myślicie, co miasto Eridu ma wspólnego z filmem "Prometeusz"? Czy bohaterowie coś tam odkryją? Premiera w Polsce w lipcu!

http://www.projectprometheus.com/eridu/img/tas.jpg

za hatak.pl
Q__
Moderator
#172 - Wysłana: 21 Mar 2012 23:33:50
mozg_kl2

mozg_kl2:
Jak myślicie, co miasto Eridu ma wspólnego z filmem "Prometeusz"? Czy bohaterowie coś tam odkryją?

Już wiem, to będzie ekranizacja "Bogów z gwiazdozbioru Aquariusa"!
http://www.komiks.gildia.pl/komiksy/bogowie_z_gwia zdozbioru_aquariusa/1
http://www.komiks.gildia.pl/komiksy/bogowie_z_gwia zdozbioru_aquariusa/2
Górą nasi!

(Tylko boję się co będzie ze słońcem Skat, po anglicyzacji pisowni wyjdzie Scat, za przeproszeniem, a to gwarantuje podniesienie kategorii wiekowej.)
mozg_kl2
Użytkownik
#173 - Wysłana: 23 Mar 2012 09:13:56
Q__
Moderator
#174 - Wysłana: 23 Mar 2012 11:05:49 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
straszne są te zdjecia

Zdjęcia, jak zdjęcia... Trochę popłuczyny po "Kontakcie" stylistycznie... Trailer bardziej mnie niepokoi, jakoś za bliskie sztampy te statki...
mozg_kl2
Użytkownik
#175 - Wysłana: 23 Mar 2012 11:28:42
Q__

Chodziło mi o to photoshopowe wygłądzenie twarzy. Wszyscy wygląają jak androidy, bardzo nienaturalnie.
kordian
Użytkownik
#176 - Wysłana: 23 Mar 2012 12:55:45
no to wygląda jak CGI
Niemniej całość jak dla mnie bardzo zachęcająca
mozg_kl2
Użytkownik
#177 - Wysłana: 26 Mar 2012 12:38:25 - Edytowany przez: mozg_kl2
kordian:
no to wygląda jak CGI

Możliwe. Nie wnikam, ale wygląda to gorzej niż niektóre akty kobiet przerabiane w photoshopie.
Mav
Użytkownik
#178 - Wysłana: 26 Mar 2012 13:20:43 - Edytowany przez: Mav
Słaby będzie ten Prometheus coś czuje, a z retuszowaniem tych zdjęć w czasopismach ostro przeginają
mozg_kl2
Użytkownik
#179 - Wysłana: 28 Mar 2012 20:21:15 - Edytowany przez: mozg_kl2
Jaka kategoria wiekowa "Prometeusza"?

W wywiadzie dla Empire Ridley Scott wypowiedział się o kategorii wiekowej produkcji science fiction "Prometeusz" osadzonej w uniwersum "Obcego". Czy będzie to PG-13 czy R?

W wywiadzie czytamy:

- Pytanie brzmi, czy robić pod PG-13, co w kwestii finansowej robi różnice, czy robić pod tę kategorię, która powinna być, czyli R? W zasadzie film tak jakby kręcony był pod R, nie chodzi o krew, tylko o niektóre nasze pomysły, które są bardzo stresujące dla odbiorcy. Nie jestem idiotą, ale zrobię wszystko, co w mojej mocy, by wypuścić najbardziej agresywnym film jaki mogę.

Scott wyjawił także, dlaczego zdecydował się wrócić do uniwersum "Obcego":

- Zawsze się zastanawiałem, kiedy robili 2, 3 i 4 część, dlaczego nie poruszyli tego tematu, zamiast rozwijać w innym kierunku. Ominęli największe pytanie z wszystkich: kim jest ten wielkolud? Doką zmierzalł Z czym? Co oni wieźli na pokładzie? Jest wiele ciekawych pytań, które wymagały odpowiedzi.

Oczywiście mianem wielkolud opisuje postać space jockey, którą widzowie pamiętają z "Obcego" i która była widziana w promocyjnych materiałach "Prometeusza". W obsadzie filmu są: Michael Fassbender, Charlize Theron, Noomi Rapace, Idris Elba, Sean Harris, Kate Dickie, Logan Marshall-Green i Guy Pearce.

Premiera "Prometeusza" Ridleya Scotta w USA odbędzie się 8 czerwca, w Polsce 20 lipca.

za hatak.pl

Datę polskiej premiery pozwole sobie przemilczeć.
Toudi
Użytkownik
#180 - Wysłana: 28 Mar 2012 22:04:22
mozg_kl2:
Datę polskiej premiery pozwole sobie przemilczeć.

Dlaczego? Bo pewno jest po rosyjskiej premierze BD? Moim zdaniem trzeba przestać o tym milczeć i wykrzyczeć tym *******, że są ******* i niech się przestaną dziwić, że kina świecą pustkami.

A co do kategorii wiekowej, jak zrobią PG13 to nie wróże sukcesu filmowi (nie mówię o finansach, ale od krytycznym odbiorze). PG13 naprawdę zabija kino. W ogóle dzisiejsze R przypomina mi PG13 sprzed 20 lat, więc w tym temacie jest tak samo kiepsko jak z polskimi premierami kinowymi.
 Strona:  ««  1  2  ...  4  5  6  7  8  ...  35  36  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Obcy powróci!

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!