Autor |
Wiadomość |
MarcinK
Użytkownik
|
#961 - Wysłana: 27 Sty 2018 20:47:44
Alien Covenant concept art that tells a different story! Artist Khang Le's unused concept art https://www.youtube.com/watch?v=VxVNXBMfgd4
|
Q__
Moderator
|
#962 - Wysłana: 27 Sty 2018 23:01:53 - Edytowany przez: Q__
MarcinKMarcinK: Alien Covenant concept art that tells a different story! Dobrze widzę, że Inżynierowie mieli się - pod wpływem infekcji - zmienić w xenomorphy, a ich miasta (co jest efektowne, ale wiele sensu nie ma) przypominać te ze Śródziemia? No i pracownia Davida miała być SF-owa, nie - średniowieczna.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#963 - Wysłana: 12 Kwi 2018 21:48:38
|
MarcinK
Użytkownik
|
#964 - Wysłana: 25 Maj 2018 15:11:21
Gatunek 1 był głupi i nudy, Gatunek 2 jest już tylko głupi.
Czarny glut zamieniający ludzi w obcych, czyżby to było jedno uniwersum z Prometeuszem?
|
Q__
Moderator
|
#965 - Wysłana: 25 Maj 2018 18:08:04
MarcinKMarcinK: czyżby to było jedno uniwersum z Prometeuszem? I TXF...* * Czarny Rak się kłania...
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#966 - Wysłana: 25 Maj 2018 19:33:51
MarcinK: czyżby to było jedno uniwersum z Prometeuszem? boże oby nie. Osoby które przyłożyły ręke do Prometeusza powinni mieć dożywotny zakaz pracy w przemysle filmowym.
|
Q__
Moderator
|
#967 - Wysłana: 25 Maj 2018 19:36:04 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2TXF - oby nie. Ale "Gatunkom" i tak nic już nie zaszkodzi...
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#968 - Wysłana: 5 Lip 2018 07:32:36
|
Q__
Moderator
|
#969 - Wysłana: 5 Lip 2018 09:34:33 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: rumour-contro l-fox-are-developing-an-alien-series Jeśli to prawda, ciekawe w jakim kierunku pójdą? Sporo fanów pewnie chciałoby opowieść o mrocznych eksperymentach naukowych typu niezapomnianego "Labiryntu", ew. klasyczną military SF o walce Colonial Marines z xenomorphami. (Ta druga ewentualność oznaczałaby pewno spore podobieństwo do licznych wątków SAAB i Starship Troopers.)
|
kaimada
Użytkownik
|
#970 - Wysłana: 10 Lip 2018 13:31:20
Ja od lat czekam właśnie na serial w klimacie Aliens, gdzie dostaniemy sporo o tym świecie (potwierdzenie jedności uniwersum z Blade Runnerem?) i marines. Starship Troopers uwielbiam, kontynuację SAAB zawsze chciałem zobaczyć.
|
Korrd
Użytkownik
|
#971 - Wysłana: 10 Lip 2018 14:52:33
A ja bym wolał historię, w której akcja idzie w ten sposób, że zagrożenia należy unikać, a nie do niego strzelać (przynajmniej nie masowo). Cały trud polegałby na tym, żeby w ogóle nie wchodzić w konfrontację z obcym (obcymi). No i fabularnym złem powinni być nie tylko obcy, ale też Firma będąca niekiedy gorsza od bestii. Byłby zachwycony, gdyby poszli w klimat Aliena i Aliena 3, ewentualnie Alien: Isolation. Jak dla mnie to nawet niekoniecznie w każdym odcinku musieliby ci obcy występować 
|
Q__
Moderator
|
#972 - Wysłana: 10 Lip 2018 15:21:24 - Edytowany przez: Q__
kaimadakaimada: czekam właśnie na serial w klimacie Aliens Z drugiej strony: czy nie jest już na to trochę za późno? Czy Starship Troopers i SAAB (a także niektóre powieści ze świata WH40k) nie wyeksploatowały podobnych wątków na tyle mocno, że teraz będzie trudno o oryginalność? KorrdKorrd: A ja bym wolał historię, w której akcja idzie w ten sposób, że zagrożenia należy unikać, a nie do niego strzelać No to brzmi dokładnie jak:  ps. Pogodzę Was (albo oberwę od obu  ): co byście powiedzieli na anthology show, w każdym odcinku idący w inne klimaty - military SF, survival horroru, kosmicznej eksploracji, social fiction (w końcu mamy tam opresyjną korpokrację), horroru postfrankensteinowsko-postmengele'owskiego z szalonymi naukowcami i zbrodniczymi eksperymentami, cyberpunku (jeśli faktycznie "BR" dochodzi), itd.?
|
MarcinK
Użytkownik
|
#973 - Wysłana: 10 Lip 2018 19:21:27
Korrd: gdyby poszli w klimat Aliena i Aliena 3, ewentualnie Alien: Isolation Nie wiem czy to zadziała skoro wiemy dokładnie z czym bohaterowie mają do czynienia, już Obcy 3 nie był taki straszny. W Izolacji się udało bo to gra i w zupełnie inny sposób się to przeżywa. Q__: Czy Starship Troopers i SAAB (a także niektóre powieści ze świata WH40k) nie wyeksploatowały podobnych wątków na tyle mocno, że teraz będzie trudno o oryginalność? Z drugiej strony może potrzeba nowego military sf które przypomni o istnieniu czegoś takiego szerokiej publice? ST: Zdrada na Marsie było świetne, ale jako animacja i ot Japońska załapał się tylko na direct to dvd (u nas nawet nie wyszedł a wersję z polskim lektorem można znaleźć w szwedzkim wydaniu), z obcym było by inaczej.
|
Q__
Moderator
|
#974 - Wysłana: 10 Lip 2018 20:51:47
MarcinKMarcinK: może potrzeba nowego military sf które przypomni o istnieniu czegoś takiego szerokiej publice? Sądzisz, że ta publika nie pamięta? W dobie sukcesów "Rogue One" i kultu wokół - obfitującego w bitwy - The Expanse?  Inna sprawa, że to jest nawet ciekawe... Military SF dawno zdominowała komercyjny nurt fantastyki literackiej, a w ekranowej SF stuprocentowych, rasowych, przedstawicieli tego gatunku jak na lekarstwo, choć większość filmów i seriali zawiera jakiś militarny - czy choć strzelaninowy - komponent.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#975 - Wysłana: 10 Lip 2018 21:39:24
Q__: dobie sukcesów "Rogue One" i kultu wokół - obfitującego w bitwy - The Expanse? Jednak jakoś ciężko to nazwać rasowym militarnym sf, szczególnie "Rogue One" jest gdzieś zawsze nasiąknięte gwiezdowojennym fantasy. Przypomniało mi się właśnie że krążą plotki o serialu na bazie Halo. Jeżeli Alienowy serial okaże się militarnym sf to twórcy obu produkcji dostaną motywację by się wysilić żeby konkurencja widowni nie odciągnęła.
|
Q__
Moderator
|
#976 - Wysłana: 10 Lip 2018 23:05:03 - Edytowany przez: Q__
MarcinKMarcinK: Jednak jakoś ciężko to nazwać rasowym militarnym sf Na co przecież wziąłem poprawkę w drugim akapicie poprzedniego posta  . MarcinK: Jeżeli Alienowy serial okaże się militarnym sf to twórcy obu produkcji dostaną motywację by się wysilić żeby konkurencja widowni nie odciągnęła. Co właśnie widzimy na przykładzie DSC i ORV, twórcy obu tych serii tak się ze sobą usilnie ścigają, że przebili The Expanse i TNG zarazem, czyż nie? 
|
MarcinK
Użytkownik
|
#977 - Wysłana: 11 Lip 2018 14:02:57
Q__Może szykują to na drugi sezon 
|
Q__
Moderator
|
#978 - Wysłana: 11 Lip 2018 14:28:16
MarcinKChciałbym móc w to wierzyć, naprawdę  .
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#979 - Wysłana: 14 Lip 2018 09:18:22 - Edytowany przez: mozg_kl2
|
Q__
Moderator
|
#980 - Wysłana: 14 Lip 2018 10:40:48 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: obcy-3-niewykorzy stany-scenariusz-gibsona-zostanie-wydany-jako-komi ks Ellison, Gendel, Lucas, teraz Gibson...
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#981 - Wysłana: 27 Lip 2018 18:58:07
|
Q__
Moderator
|
#982 - Wysłana: 27 Lip 2018 19:14:57 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: a lien-short-films-now-beginning-pre-production Widzą, że ich ludzie nie mają pomysłów, więc posiłkują się fanami*? * Ciekawe kiedy ktoś z CBS/P zauważy, że tak można? 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#983 - Wysłana: 2 Wrz 2018 11:01:59
|
MarcinK
Użytkownik
|
#984 - Wysłana: 2 Wrz 2018 12:28:34
mozg_kl2 To nie było czegoś takiego?
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#985 - Wysłana: 3 Paź 2018 17:07:54
|
Q__
Moderator
|
#986 - Wysłana: 3 Paź 2018 18:02:01
mozg_kl2mozg_kl2: obcy-izolacja-d ostanie-kontynuacje-ale-nie-taka-jaka-byscie-chcie li Jak czytam streszczenie i patrzę na projekt okładki:  To myślę, że to może być b. dobry komiks, nawet na miarę dawnych "Labiryntów" i AVP...
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#987 - Wysłana: 9 Paź 2018 17:04:47
|
Q__
Moderator
|
#988 - Wysłana: 9 Paź 2018 22:33:55 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: tak-mial-w ygladac-ksenomorf-w-filmie-neilla-blomkampa Xenomorph jak xenomorph, wszystko od fabularnego wyjaśnienia zależy, ale mogliby dać Blomkampowi tę piątkę nakręcić. Nie jestem jakimś wielkim entuzjastą jego filmów, ale gorzej niż Scottowi by mu pewnie nie poszło... ps. Z innej beczki... Komuś się zachciało kompletną obco-predatoro-prometeuszową chronologię porządkować: http://www.youtube.com/watch?v=7fb2y2Q2m6k
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#989 - Wysłana: 15 Lis 2018 16:38:36
|
Q__
Moderator
|
#990 - Wysłana: 15 Lis 2018 18:21:08 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: s equel-filmu-mogl-nawiazywac-do-oryginalnej-produkc ji Eee, takie wybijanie Inżynierów, by się zaraz okazało, że przeżyli, i ten nieszczęsny David wciąż w centrum... Ale najgorsze jest tam i tak to, co od początku te politowania godne Obce prequele rozkłada - odzieranie xenomorphów i androidów z filozoficznej bez mała Tajemnicy, i podstawianie w jej miejsce jakichś - kabaretu Potem nie obrażając - bajek dla potłuczonych.
|