Q__:
Pleiades
Pleiades:
Szkoda, że nie można używać przekleństw na forum
Sądzę, że zakaz ten bywa zbawienny. Inaczej zbyt często przeklinalibyśmy serie i filmy ST, w dodatku niekoniecznie wszyscy te same.
Heh, co prawda to prawda, bo każdy w Treku lubi co innego i trudno by się dyskutowało, jakby besztano np. różne seriale, używając przekleństw. Ale na temat TW to aż sobie musiałam w myślach puścić wiązankę :P
Dziękuję, czuję się pocieszona

Ja się ostatnio aż zapisałam na FB na grupę Reylo. Piękne fanarty tam dają...
Q__:
Christopher L. Bennett o filmach superbohaterskich:
No, wreszcie ktoś, kto dostrzegł, jakim klejnotem jest pierwszy "Thor" i komu nie podobał się głupkowaty komizm Ragnaroka...
Q__:
widać bezpieczniej w USA mówić o rasizmie na przykładzie rasizmu czarnego i to fikcyjnego
Chyba racja, w końcu w "Thorze" i TDW też mieliśmy fikcyjny rasizm we fikcyjnym Asgardzie... Widać trzeba tematykę poruszyć od bezpiecznej strony.
A ja się dzisiaj pochwalę moimi marvelowymi zbiorami, bo trochę fajnych rzeczy sobie zgromadziłam

Najpierw moja rodzinka ludzików lego:

Od lewej do prawej, od góry do dołu:
Hulk, Stan Lee, Odin, Frigga, Iron Man, War Machine, Thor z Mjolnirem, Thor z Engame z butelką piwa ;), Thor ze StormBreakerem, Loki, Cap
Laufey, Loki, Loki ze Stuttgartu (Avengers), Gamora, Rocket, Nebula, Vision, Wanda, Black Panther, Cpt Marvel (jest z Goose

)
Black Widow, Hawkeye wersja 1., Hawkeye wersja 2., Spiderman, Strange, Antman, Shuri i Thanos.

Kolekcja moich breloków:

Berło Lokiego Stormbreaker, dwa Mjolniry, rękawica Thanosa...
Thor i Loki

I największa figurka Lokiego, jaką mam. Jest tak piękny, że zdjęcie tego nie oddaje:

Prezent od mojego męża na gwiazdkę. Baby Groot z kiwającą się główką. Jest przesłodki!

Mój pluszowy Loki

Dzieci mi go ciągle zabierają i tulą :P

Breloczki z Lokim, jeden mam przy torebce, drugi przy plecaku:

Moja Avengersowa bluza z House'a. Mam jeszcze t-shirta Avengers i t-shirta z tarczą Capa oraz bluzkę z Lokim.

Oraz mój zbiór literatury.

Bardzo dobra książka Mackenzi Lee - świetnie napisana historia, cudowna charakterystyka postaci.
Komiks Agent of Asgard. Bardzo pięknie wydany, ma piękne rysunki i historia też jest całkiem ciekawa, momentami nawet rewelacyjna. Żałuję, że nie mogę tego zbierać (kolejne części osiągają kosmiczne ceny...), a szkoda, bo jest to bardzo dobra seria.
Junior Novels z Ragnaroka i AoU. Słabiuutkie, szkoda kasy (urywają się w połowie scenariuszy), chociaż mają dwa plusy. Całkiem przyzwoicie językowo napisane, no i Ragnarok jest na podstawie oryginalnego skryptu przed tym, jak Waititi zaczął grzebać (więc i Thor jest bardziej do zniesienia i nie jest takim manipulującym przemocowym suczem, jak we filmie).
Poza tym kupiłam jeszcze i jednym tchem przeczytałam mitologię nordycką Gaimana oraz "Magnus Chase i bogowie Asgardu" Riordana. Rany, jakie to jest, nomen omen, boskie...
Aha, z innych wieści. Z powodu koronawirusa zawieszono na razie produkcję seriali dla Disney+ (Loki, WandaVision, Falcon&Winter Soldier) na co najmniej 4 tygodnie, a premierę Black Widow przesunięto na bliżej nieokreślony czas