USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / SF naszego dzieciństwa...
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  8  9  10  11  12  »» 
Autor Wiadomość
Dzakas
Użytkownik
#91 - Wysłana: 12 Mar 2008 07:37:18
Q__

Złote lata to raczej nie były...

Ej, ej, ej chyba nie zauważyłeś X-Files na tej liście .
O, przypomnialo mi sie teraz- ALF-a jeszcze ogladalem
karaktak
Użytkownik
#92 - Wysłana: 12 Mar 2008 10:35:55
Na Xenę , Herculesa, czy Sea-Quest czułam się już za stara. Większości odcinków nie oglądałam... A moje dzieci nie chcą tego oglądać bo to bajki dla maluchów albo wapniaków
Doctor_Who
Użytkownik
#93 - Wysłana: 12 Mar 2008 10:42:03
Xenę i Herr Kulesa mogłaś sobie podarować, ale SeaQuest? Dużo straciłaś.
Slovaak
Użytkownik
#94 - Wysłana: 12 Mar 2008 10:58:30
szczególnie ten złoty statek

Ten statek pamiętam jedynie z czołówki, ktoś wie jaki tytuł miał ten odcinek?

Ja najbardziej pamiętam ten w którym Hiszpanie? atakowali w nocy twierdzę Inków? A ten murzynek zrobił "latarnię" na spadochronie. Gdyby ktoś pamiętał tytuł było by super.

A bardzo super było by zobaczyć linki
Q__
Moderator
#95 - Wysłana: 12 Mar 2008 11:13:03
Dzakas

Ej, ej, ej chyba nie zauważyłeś X-Files na tej liście

Zauważyłem, ale po pierwszych sezonach isę toto rozlazło...

karaktak

Na /.../ Sea-Quest czułam się już za stara.

SQ był dość "młodizerzowy" w konwencji, ale fajny. Szkoda... (Mówie oczywiście o pierwszym sezonie.)

Doctor_Who

Xenę i Herr Kulesa mogłaś sobie podarować

Tak. To było dno - serialowy odpowiednik pulp fantasy - jeszcze bardziej tandetny wchyba. (Przy czym "Xena" z dwojga złego odrobine lepza.)

Slovaak

toś wie jaki tytuł miał ten odcinek?

Proponuję poszukać na TV.com
kanna
Użytkownik
#96 - Wysłana: 12 Mar 2008 11:21:46
Q__

Mój brat - rodzony tym razem - uwielbiał Xenę. Siedział i komentował "No znowu dostała maczuga w łeb. nie powinna wstac przez dwie godziny po takim ciosie. Wogóle glowy miec nie powinna" i tak w kółko.
Dragon
Użytkownik
#97 - Wysłana: 12 Mar 2008 11:23:50 - Edytowany przez: Dragon
Jak byłem mały oglądałem Battlestar Galactica, ale na nieszczęście
dla BSG najpierw widziałem ST:TMP i kilka odcinków TNG, więc szczerze Galactica mnie nie zachwyciła, ale wspominam miło.
Q__
Moderator
#98 - Wysłana: 12 Mar 2008 11:28:17
kanna

Mój brat - rodzony tym razem - uwielbiał Xenę. Siedział i komentował "No znowu dostała maczuga w łeb. nie powinna wstac przez dwie godziny po takim ciosie. Wogóle glowy miec nie powinna" i tak w kółko.

Dragon

Jak byłem mały oglądałem Battlestar Galactica

Obejrzałem starą BSG, ale już po TNG i SW. Cieenka była...
Dragon
Użytkownik
#99 - Wysłana: 12 Mar 2008 11:36:05
Kosmiczne sceny jeszcze ujdą, ale jak wylądowali na ziemi to sobie dałem spokój, i ten robopies był naprawdę kretyński.
Q__
Moderator
#100 - Wysłana: 12 Mar 2008 11:58:55
Dragon

Kosmiczne sceny jeszcze ujdą,

Na tle TOSo owszem... Są porównywalne...

i ten robopies był naprawdę kretyński

Raczej "robiony pod młodego widza"...
karaktak
Użytkownik
#101 - Wysłana: 12 Mar 2008 18:19:38
Battlestar Galactica? Obejrzałam kilka odcinków, ale czułam niestrawność na widok tych blaszanych robotów. Chociaż gdyby dopracować efekty specjalne to treść byłaby chyba zjadliwa. Ostatnio na AXN pokazywali jakąś nową produkcje z serii, ale miałam problem z namierzeniem. Widziałam tylko fragmenty i wydawały się dużo lepsze od pierwszych, ale nie wiem jak treść.
Dragon
Użytkownik
#102 - Wysłana: 12 Mar 2008 18:32:54
Widziałem 2 sezony nowej Battlestar i muszę przyznać że są o wiele lepsze, ba jest to jeden z lepszych nowych seriali, roboty są ale wyglądają fajnie i nikt nie narzekał. Bardzo polubiłem bohaterów, fabuła jest ciekawa, jednak robi się trochę zagmatwana
i mistyczna. Niestety wspaniała dwójka puszczała go w takich debilnych godzinach że żal d&*# ściska, po prostu głupiej się nie da.
Doctor_Who
Użytkownik
#103 - Wysłana: 12 Mar 2008 18:40:23
Dragon

Widziałem 2 sezony nowej Battlestar i muszę przyznać że są o wiele lepsze, ba jest to jeden z lepszych nowych seriali,

Owszem. Na upartego znalazłoby się trochę baboli (Starbuck wyleciała w przestrzeń obcym myśliwcem zatykając dziurę w kadłubie jakąś szmatą, dobrze pamiętam?), ale ogólnie to bradoz dobre SF.

wspaniała dwójka puszczała go w takich debilnych godzinach że żal d&*# ściska, po prostu głupiej się nie da.

Podobnie jak onegdaj ETFC i The Outer Limits (z tym, że ten ostatni to już jedynka) - mocne filmy w ekstrapaśmie, żaden nocny stróż nie zaśnie?!
karaktak
Użytkownik
#104 - Wysłana: 12 Mar 2008 18:42:15
A co z komiksami z Waszego dzieciństwa. Ktoś czytał? Najwcześniejsze co pamiętam to chyba Thorgal. Chętnie przeczytałabym całość, bo w dawnych latach trafiły w moje ręce tyko pierwsze numery.
Doctor_Who
Użytkownik
#105 - Wysłana: 12 Mar 2008 18:54:41
Było tego! Całe moje wczesne dzieciństwo upłynęło mi pod znakiem kolekcjonowania komiksów, głównie tm-semicowskich, takich jak Superman, Batman, Spider-Man, X-men... Ale Asteriksy też zbierałem.

A kojarzy ktoś może tytuł takiego serialu aminowanego, którego bohaterowie poruszali się takimi dziwnymi pojazdami i strzelali do innych pojazdów (bardzo ambitna fabułą ), które powstały wskutek jakiegoś eksperymentu, czy wypadku i były bio-mechaniczne? Pamiętam, że posługiwali się takimi typami broni jak (polskie tłumaczenie z vhs) oślepiacz czy ogłupiacz?
Dragon
Użytkownik
#106 - Wysłana: 12 Mar 2008 19:04:34
Z komiksów to Tytus Romek i A'tomek, batman, ale ten czarno-biały
z tych ambitniejszych, i taki stary polski komiks, chyba kosmiczny detektyw. Wszystkie po jednym zeszycie, jak coś w łapy wpadło to się czytało, nie kupowałem(eh ten budżet)
The_D
Użytkownik
#107 - Wysłana: 12 Mar 2008 20:50:12
Przypadkiem trafiłem na analogiczny temat na forum Nowej Fantastyki i znalazłem zdjęcia dziadka:
http://www.fantastyka.pl/forumfantastyki/viewtopic .php?f=6&t=167&st=0&sk=t&sd=a&start=90
Doctor_Who
Użytkownik
#108 - Wysłana: 13 Mar 2008 09:49:32
Ta strona przypomniała mi jeszcze o takim świetnym lserialu "Goście" o przybyszach z przyszłości - mieli fajne wynalazki, szczególnie animacje, gdzie na talerzu formowało się danie w postaci galaretki o wartości obiadu z kurczaka itp.
kanna
Użytkownik
#109 - Wysłana: 13 Mar 2008 12:22:44
Doctor_Who

A mi sie teraz skojarzył serial, chic nie z dzieciństwa (mojego nie, ale moze innych tak czwarta planeta od słońca.

Kosmici sie wcieklili w typową amerykańską rodzinę... zabijało smiechem. Ten główny szef bał sie panicznie galaretek
Doctor_Who
Użytkownik
#110 - Wysłana: 13 Mar 2008 13:11:47
kanna

czwarta planeta od słońca.

Trzecia. Z genialnym Johnem Lightowem w roli szefa ekspedycji. Gościnnie nawet chyba John Cleese wystąpił, jako kosmita z jeszcze innej planety .
kanna
Użytkownik
#111 - Wysłana: 13 Mar 2008 14:50:06
Doctor_Who
Trzecia

Racja
teraz za to Cleese wystepuje w reklamie banku, bardzo zrecznie zrobione.
Doctor_Who
Użytkownik
#112 - Wysłana: 13 Mar 2008 15:28:12
kanna

Ja się zastanawiam ile kasy musiał za to dostać ...
The_D
Użytkownik
#113 - Wysłana: 13 Mar 2008 16:03:05
a ja się zastanawiam, czy to Guten Morgen to on sam wymyślił, czy copywrighterzy.
karaktak
Użytkownik
#114 - Wysłana: 14 Mar 2008 10:11:36
Ostatnio zaszalałam i kupiłam w gazetkach 10 czy 12 sezonów Planety, ale oglądanie ich hurtem przyprawia o czkawkę. Przypomniał mi się jeszcze jeden serial z młodości. Nie pamiętam tytułu. Opowiadał o przybyszach na Ziemi. Statek na orbicie. Czasami ktoś z ludzi znikał a potem się pojawiał. Jeden dociekliwy dotarł do statku i stwierdził, że na staku są tworzone repliki i te osą odsyłane na ziemię. Czy ktoś kojarzy? co to za tytuł?
Q__
Moderator
#115 - Wysłana: 14 Mar 2008 14:22:40
karaktak

Obejrzałam kilka odcinków, ale czułam niestrawność na widok tych blaszanych robotów.

Cylonów.

Ostatnio na AXN pokazywali jakąś nową produkcje z serii,

Przegapiłaś pierwszy szenon nowej BSG emitowany dwukrotnie przez TVP?

Widziałam tylko fragmenty i wydawały się dużo lepsze od pierwszych, ale nie wiem jak treść.

Też.

Dragon

robi się trochę zagmatwana i mistyczna

Trochę to mało powiedziane.

Niestety wspaniała dwójka puszczała go w takich debilnych godzinach

Niestety. Ale i tak obejrzałem...

Doctor_Who

Na upartego znalazłoby się trochę baboli (Starbuck wyleciała w przestrzeń obcym myśliwcem zatykając dziurę w kadłubie jakąś szmatą, dobrze pamiętam?

Jakie to ENTkowe.

mocne filmy w ekstrapaśmie, żaden nocny stróż nie zaśnie?!

karaktak

A co z komiksami z Waszego dzieciństwa. Ktoś czytał? Najwcześniejsze co pamiętam to chyba Thorgal.

Ano "Tytusy...", "Kajki i Kokosze", jakiś przemycany z Zachodu "Batman" i "Spiderman", komiksy Baranowskiego i "Thorgale"... Ale komiksomaniakiem stałem się dopiero jako (względnie) stary chłop gdzy rzuciłem ise na pierwsze wydawane w Polsce komiksy Marvela i DC.

Doctor_Who

ałe moje wczesne dzieciństwo upłynęło mi pod znakiem kolekcjonowania komiksów, głównie tm-semicowskich, takich jak Superman, Batman, Spider-Man, X-men... Ale Asteriksy też zbierałem.

Ja też, je zbierąłem z uporem manika...

A kojarzy ktoś może tytuł takiego serialu aminowanego, którego bohaterowie poruszali się takimi dziwnymi pojazdami i strzelali do innych pojazdów (bardzo ambitna fabułą ), które powstały wskutek jakiegoś eksperymentu, czy wypadku i były bio-mechaniczne?

To "Jayce and the Wheeled Warriors", poszukaj w topicu o serialach animowanych.

Dragon

batman, ale ten czarno-biały

To był "Superman" z tego co pamiętam.

i taki stary polski komiks, chyba kosmiczny detektyw.

"Funky Kova"? Jasne, że też czytałem... I "Yansa"...

The_D

Przypadkiem trafiłem na analogiczny temat na forum Nowej Fantastyki i znalazłem zdjęcia dziadka

I spro informacji o serialu...

Doctor_Who

Ta strona przypomniała mi jeszcze o takim świetnym lserialu "Goście" o przybyszach z przyszłości - mieli fajne wynalazki, szczególnie animacje, gdzie na talerzu formowało się danie w postaci galaretki o wartości obiadu z kurczaka itp.

Oglądałem, oglądałem.. Fajna panienak tam grała.

kanna

Kosmici sie wcieklili w typową amerykańską rodzinę... zabijało smiechem. Ten główny szef bał sie panicznie galaretek

A mnie to jakos mało śmieszyło. "Obcy w rodznie" też...

Doctor_Who

Trzecia.

Bo o naszą Ziemię chodzi.

kanna

Fakt

Doctor_Who

Ja się zastanawiam ile kasy musiał za to dostać

Sporo.

karaktak

Przypomniał mi się jeszcze jeden serial z młodości. Nie pamiętam tytułu. Opowiadał o przybyszach na Ziemi. Statek na orbicie. Czasami ktoś z ludzi znikał a potem się pojawiał. Jeden dociekliwy dotarł do statku i stwierdził, że na staku są tworzone repliki i te osą odsyłane na ziemię. Czy ktoś kojarzy? co to za tytuł?

Czy to aby "V" nie było?
Doctor_Who
Użytkownik
#116 - Wysłana: 14 Mar 2008 15:16:42
Q__

To był "Superman" z tego co pamiętam.

Supermana czarno-białego nie kojarzę (chyba, że mowa, o wczesnych zeszytach TM-Semic, w których Jimmy Olsen przeniósł się do tzw. bezbarwnej próżni), ale Batman w czerni i bieli u nas wyszedł.

A mnie to jakos mało śmieszyło. "Obcy w rodznie" też...

Obcy... mieli fajnie wmontowane fragmenty z klasycznych czarno-białych filmów SF...
Q__
Moderator
#117 - Wysłana: 14 Mar 2008 15:35:23
Doctor_Who

Supermana czarno-białego nie kojarzę

Z roku 88 czy 89, jakaś studencka oficyna to wydała...

ale Batman w czerni i bieli u nas wyszedł.

A faktycznie. Z rzekomym duchem lotniczego asa, Żniwiarzem (tragiczna postać) i Dr. Tsin-Tsinem. Nawet mam.
Doctor_Who
Użytkownik
#118 - Wysłana: 14 Mar 2008 16:19:49
Q__

Z roku 88 czy 89, jakaś studencka oficyna to wydała...

Almapress. Czytałem o tym komiksie, ale na oczy nie widziałem.
Q__
Moderator
#119 - Wysłana: 14 Mar 2008 16:29:44
Doctor_Who

Czytałem o tym komiksie, ale na oczy nie widziałem.

W sumie nic ciekawego. Naiwne historyjki z tzw. Złotego Wieku.
karaktak
Użytkownik
#120 - Wysłana: 14 Mar 2008 16:56:04
Yans i Funky Koval czytałam ale nie w dzieciństwie. A co z komiksami na podstawie teorii Danikena. I Shninkiel czy Shnikiel, nie paniętam i nie mogę znaleźć. Obawiam się, że moje pociechy gdzieś poniosły.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  8  9  10  11  12  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / SF naszego dzieciństwa...

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!