Autor |
Wiadomość |
mozg_kl2
Użytkownik
|
#331 - Wysłana: 24 Maj 2012 14:09:54
|
Q__
Moderator
|
#332 - Wysłana: 24 Maj 2012 14:12:54
Ja tylko nie rozumiem, dlaczego było tak głupie... 
|
Toudi
Użytkownik
|
#333 - Wysłana: 24 Maj 2012 17:19:21
Próbowałem to zobaczyć (wywiad) ale te wszystkie yyy eee aaa, nie pozwalają mi ich zrozumieć, ktoś może streścić?
|
Q__
Moderator
|
#334 - Wysłana: 23 Gru 2013 20:41:51
|
Q__
Moderator
|
#335 - Wysłana: 19 Kwi 2014 13:41:12 - Edytowany przez: Q__
Wiadomy bloger  miał swoją teorię o tytułowym cudzie  : http://starwarsmodern.blogspot.com/2010/02/theory- explaining-lost.htmlIMO lepszą niż ostateczne wyjaśnienia Abramsa  .
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#336 - Wysłana: 28 Lip 2014 09:35:22
|
Q__
Moderator
|
#337 - Wysłana: 1 Paź 2014 18:14:32 - Edytowany przez: Q__
O LOST w 10 lat od premiery pilota*: http://esensja.pl/film/publicystyka/tekst.html?id= 19169(Czyli ktoś jeszcze TOTO pamięta?  ) * tzn. nie do końca z takiego dystansu, jak sam tekst pokaże...
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#338 - Wysłana: 1 Paź 2014 22:37:51
|
Q__
Moderator
|
#339 - Wysłana: 2 Paź 2014 08:45:18
mozg_kl2mozg_kl2: producenci pamiętają W sumie nie dziwię się, że myślą o powrocie. Skoro Wyspa to już oficjalnie jakaś forma zaświatów, to sporo jeszcze duszyczek może tam trafić... Tylko gdzie w tym wszystkim znajdzie się miejsce dla oryginalności?
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#340 - Wysłana: 2 Paź 2014 17:42:37
Q__: Tylko gdzie w tym wszystkim znajdzie się miejsce dla oryginalności? oryginalność umarła śmiercią tragiczna. Na pogrzebie byli obecni bracia remake reboot, prequel
|
Maveral
Użytkownik
|
#341 - Wysłana: 1 Mar 2015 20:25:14
Dziś właśnie skończyłem oglądać ostatni odcinek. Serial oglądałem pierwszy raz i jestem pod wrażeniem. Na pewno jest w mojej pierwszej trójce. Podobało mi się bardzo rozbudowanie postaci; każdy miał swoją historię sprzed katastrofy, każdy miał swoje motywy postępowania - nie czuło się "płaskości" bohaterów. Nie zamierzam się tutaj rozwodzić, bo o serialu powiedziano i napisano już wiele, tylko jeszcze wspomnę o zakończeniu, które, jak czytałem w wielu miejscach, wywołało niemałe emocje. Jednym się podobało, inni twierdzą, że jest skopane maksymalnie. Ja po obejrzeniu najsłabszego według mnie sezonu 4, byłem przekonany, że serial powinien zakończyć się po sezonie nr. 3. Dwa ostatnie sezony wprowadziły więcej mistyki, ale w moim odczuciu nie był to zły ruch. Dziwią mnie głosy, że scenarzyści się pogubili i uratowali się takim oto zakończeniem jakim nas poczęstowali. Jeśli tak spojrzeć na te 6 sezonów, to jest to chyba jedyne "dobre" zakończenie i wydaje się być jednak przemyślane, jeśli nie od samego początku, to przynajmniej od trzech ostatnich sezonów.
|
Seybr
Użytkownik
|
#342 - Wysłana: 2 Mar 2015 07:40:07
Maveral
Czas zaciera pamięć. Z tego co pamiętam nie podobało mi się zakończenie. Zaświaty, nazwijmy to czyściec. Dla czego były tam osoby, które pozostały na wyspie. W zasadzie zostały żywe. Zostawiono duże furtki na dopowiedzenie. Pamiętam, że przeżył Ben. Świetna postać, która ładnie się rozwijała. Charakter mający wiele wcieleń.
|
Q__
Moderator
|
#343 - Wysłana: 2 Mar 2015 14:21:14 - Edytowany przez: Q__
MaveralSeybrSwoją drogą jestem ciekaw jednej rzeczy... Jak wiemy, fani obsesyjnie wręcz  tworzyli hipotezy co do mitologii serialu, zagadek - i natury - Wyspy itd. Wiemy też, że twórcy LOST - wbrew pozorom jakie czasem tworzyli - improwizowali. Zastanawia mnie więc teraz czy jeśli/o ile LOST wróci dostaniemy kolejną pełną improwizację, czy raczej połączenie wymyślonych dotąd drogą improwizacji reguł i wątków w sztywny kanon i dopiero logiczne nadbudowywanie na nim (które - znając życie - i tak utonie w improwizacji  ).
|
Maveral
Użytkownik
|
#344 - Wysłana: 2 Mar 2015 22:43:44
Seybr: Zaświaty, nazwijmy to czyściec. Dla czego były tam osoby, które pozostały na wyspie. W zasadzie zostały żywe. Ojciec Jack'a wyjaśnia na końcu w zasadzie wszystko. Dowiadujemy się, że pewne osoby umarły przed Jackiem, inne po nim, w różnych odstępach czasowych. Oni tam wszyscy byli dlatego, że w tych zaświatach nie było "tu i teraz" - tam nie obowiązywała liniowość czasu. Seybr: Pamiętam, że przeżył Ben. Świetna postać, która ładnie się rozwijała. Charakter mający wiele wcieleń. Nie do końca Ben przeżył. On po prostu przejął schedę po Hurleyu (tym grubym) i został strażnikiem wyspy. Zawsze pragnął być szefem na wyspie i w końcu jego marzenie się ziściło. Na końcu nie chciał wejść z Hurleyem do "kościoła", bo nie był jeszcze gotowy porzucić tej roli. I zgadzam się, że postać kapitalnie napisana i kapitalnie zagrana. Chyba tylko postać Locke'a mu dorównała. Q__: Zastanawia mnie więc teraz czy jeśli/o ile LOST wróci dostaniemy kolejną pełną improwizację, czy raczej połączenie wymyślonych dotąd drogą improwizacji reguł i wątków w sztywny kanon i dopiero logiczne nadbudowywanie na nim Jeśli powstanie jeszcze jakiś sezon LOST, to już autorzy raczej nie pozwolą sobie na improwizację. Przecież fani by ich zjedli za wszelkie nieścisłości związane z kanonem. Podejrzewam, że ktokolwiek zdecydowałby się kręcić następne sezony (w sensie, która wytwórnia), to wpakuje w projekt kupę kasy, więc prowizorka raczej odpada. Improwizować można by jedynie z odcinkami-wypełniaczami, ale główny wątek i jego zakończenie powinny być znane scenarzystom od samego początku.
|
Q__
Moderator
|
#345 - Wysłana: 3 Mar 2015 15:04:43 - Edytowany przez: Q__
MaveralMaveral: Jeśli powstanie jeszcze jakiś sezon LOST, to już autorzy raczej nie pozwolą sobie na improwizację. Przecież fani by ich zjedli za wszelkie nieścisłości związane z kanonem. Z jednaj strony... Faktem jest, że w erze "Primerów" i "Incepcji" (która również LOST zrodziła) wewnętrzna ścisłość w modzie, a okazja do fanowskich rozplątywań, rozwiązywania zagadek, wręcz tworzenia wykresów itd. podnosi jakość produkcji w odbiorze sporej części widzów. Z drugiej... Bradze, ani Abramsowi-z-kumplami jakoś się o ścisłość dbać nie chciało, choć ST miał znacznie większy - i prominentniejszy (wspomnijmy choćby sprawę promu Enterprise i wszystkich tych naukowców...) - fandom i - teoretycznie - znacznie ściślejsze, współtworzone przez naukowców, założenia... Jednym słowem: IMHO wszystko zależy to od tego kto się za produkcję weźmie, z jakim nastawieniem i - last but not least - co mu wyjdzie z badania rynku (na co można sobie pozwolić, na co zaś nie).
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#346 - Wysłana: 6 Paź 2015 21:25:02
zacząłem oglądnąć losta. Zobaczymy czym to się je. Początek taki dziwni ale intrygujący.
|
Mav
Użytkownik
|
#347 - Wysłana: 6 Paź 2015 22:57:43
mozg_kl2: zacząłem oglądnąć losta. Zobaczymy czym to się je. Początek taki dziwni ale intrygujący. Serio? Nie szkoda Ci życia na to? Ciągle dokładają tam jakieś tajemnicę, a wszystko zmierza do niczego ciekawego. Przynajmniej taki są opinie ludzi, którzy się w toś wciągnęli.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#348 - Wysłana: 7 Paź 2015 17:05:48
no a co? Mav: Nie szkoda Ci życia na to? pojęcie straconego życia jest bardzo subiektywne. Wg wielu oglądanie treka, składanie modeli, smażenie ryby na ognisku to strata czasu. Dla mnie nie. Mav: Ciągle dokładają tam jakieś tajemnicę, a wszystko zmierza do niczego ciekawego wg lostopedii praktycznie wszystkie poza kilkoma zagadkami nie zostały rozwiązane http://lostpedia.wikia.com/wiki/Mystery
|
Seybr
Użytkownik
|
#349 - Wysłana: 7 Paź 2015 18:30:16
mozg_kl2
Nie będę opowiadał filmu. Trzeci sezon jest najsłabszy, potem znowu jest lepiej i nie powiem kilka ciekawych rzeczy wprowadzili. Ben to jest miSZcz. Zakończenie, takiego się nie spodziewałem. Nie tak miało się skończyć. Na to narzekało dużo ludzi. Ale jest tez alternatywne zakończenie ;].
Nie wkur.... ciebie doktorek ? Robi z siebie lepszego niż nim jest, taki samolub. Sawyer początkowo kreowany na samoluba, cwaniaka. Dalej, hmm nie zdradzam. Powiem tak, Sawyer świetny facet a doktorek to taki ładny skur....
Na którym odcinku jesteś.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#350 - Wysłana: 8 Paź 2015 16:28:13
SeybrNie opowiadaj. Ja dopiero zacząłem jestem po paru odc. pierwsze serii. Gdzie mi tam do trzeciej. Jeśli chodzi o doktorka to w każdym serial jest jakiś idealistyczna postać, która wkurza. Seybr: Na którym odcinku jesteś. 1x03 za mną
|
Seybr
Użytkownik
|
#351 - Wysłana: 8 Paź 2015 19:43:29
Ok ja oglądałem serial jak się pokazał, pierwszy sezon w TV a dalej live net ;]. Jak będziesz dalej, skończysz kilka sezonów, to chętnie pogadam.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#352 - Wysłana: 11 Sty 2018 16:31:42
|
Seybr
Użytkownik
|
#353 - Wysłana: 11 Sty 2018 17:44:07
mozg_kl2
Nie powiem, fajnie było by wrócić na wsypę, ale nie z takim zakończeniem.
|
Seybr
Użytkownik
|
#354 - Wysłana: 21 Kwi 2018 12:35:04
Jak by ktoś szukał nowego serialu. Twórczy szczycą się potencjałem i spadkiem po Lostach. http://www.filmweb.pl/serial/The+Crossing.+Przepra wa-2018-790129/descsJestem po trzech odcinkach i jest dobrze. Będę śledził serial. Serial ma potencjał. Jak wprowadzą motywy, postacie jak w Lostach, gdzie człowiek myśli on jest taki a tu niespodzianka będzie mega.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#355 - Wysłana: 27 Wrz 2018 19:30:05
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#356 - Wysłana: 24 Kwi 2020 16:42:12
|