USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Nieśmiertelny 5: Źródło

Autor Wiadomość
Pah Wraith
Użytkownik
#1 - Wysłana: 27 Kwi 2007 13:00:49 - Edytowany przez: Pah Wraith
Cóż, trzeba przyznac, że nieoficjalne kanały dystrybucyjne działają szybko. Wczoraj dowiedziałem się o istnieniu tegoż filmu a dzisiaj mam go już za sobą

Więc tak:

Plastycznie film jest zrobiony fajnie, w standardowej już dzisiaj konwencji filmowej - bardzo szybko poruszająca się kamera, ujęcia trickowe, ujednolicanie kolorystyki itp itd. Czyli nic nowego - efekciarstwo i wyżywanie się na komputerach

Muzycznie nic nie wpada w ucho, nic nowego, odkrywczego. Na plus - powrót do muzyki Queen, minus - szkoda że w nowej aranżacji - nikt nie zastąpi Freddy'ego M..

Fabuła - totalny zjazd w stronę fantazy. Kupa mistycyzmu. Ciekawym zabiegiem jest

SPOILER

.
.
.
..
.

##############################pozbawienie ######################### nieśmiertelności ######################### głównych ######################### bohaterów

.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

KONIEC SPOILERA
Fajny jest tez czarny humor, szczególnie w wykonaniu szalonego Strażnika, który bardzo przypomina batmanowego Jokera. Historyjka sama w sobie po prostu kulawa, płaska, nic ciekawego. To już nie ma wiele wspólnego z filmowym Nieśmietelnym.
Końcowy pojedynek jest fatalny, wszystko totalnie kiczowate. Na plus zaliczam duży udział Methosa, który był moją ulubioną postacią z serialu

Ocena końcowa: raz można obejrzeć
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 27 Kwi 2007 17:34:20
Pah Wraith

Historyjka sama w sobie po prostu kulawa, płaska, nic ciekawego. To już nie ma wiele wspólnego z filmowym Nieśmietelnym.
Końcowy pojedynek jest fatalny, wszystko totalnie kiczowate.

Brzmi jak streszczenie pierwotnej wersji "dwójki"...
Q__
Moderator
#3 - Wysłana: 14 Cze 2012 06:07:10
Korrd
Użytkownik
#4 - Wysłana: 14 Kwi 2014 09:49:29
Obejrzałem to w miniony weekend i muszę powiedzieć, że jestem pod wielkim, ale to wielkim wrażeniem.
Jeszcze nigdy, ale to nigdy nie widziałem tak ZŁEGO filmu. Gigagniot to za mało powiedziane, "Nieśmiertelny 5: Źródło" jest tak absolutnie niesamowity w swojej beznadziejności, że aż poezja. Nie sądzę, żeby w słownikach języków łacińskich można było znaleźć słowa na to coś. Niech mnie, pierwszy raz mam poczucie, że obejrzałem najgorszy film w zyciu
WOW ! Doprawdy trzeba nie mieć wstydu, żeby wypuścić coś takiego. Ed Wood w porównaniu nie wydaje się już taki nieudolny! W tym filmie nie ma nic, ale to absolutnie nic godnego uwagi, z wyjątkiem tego jak bardzo jest kiepski. Jeżeli ktoś nie wierzy, że można zrobić coś tak słabego, to niech koniecznie obejrzy - "Nieśmiertelny 5: Źródło" z pewnością go wiele nauczy ;)
Zabawne, że ten film ma swój osobny topic. Jak dla mnie jest on do tego stopnia beznadziejny, że aż niedyskutowalny, ale przynajmniej można się podzielić swoimi wrażeniami
Ale trochę szkoda, że filmy, które zaliczają się do moich ulubionych ("Nieśmiertelny" i "Nieśmiertelny II" w wersji reżyserskiej) "kontynuowane" są przez film, który uważam obecnie za największą chałę jaką w życiu widziałem :/

PS. moja recenzja i tak pewnie jest delikatna. Ciekawe co bym myślał, gdybym obejrzał ten film na trzeźwo
Korrd
Użytkownik
#5 - Wysłana: 2 Cze 2014 11:33:44
Zrobiłem sobie ze znajomymi ostatnio maraton gniotów. Obejrzeliśmy takie dzieła jak: "Dracula 3000" , "Klątwa doliny węży", "Jack Frost 2: Zemsta zmutowanego, zabójczego bałwana" oraz "Plan 9 z kosmosu" ...
... "Nieśmiertelny 5" to nadal najgorszy film jaki w życiu widziałem
Niesamowite !
Q__
Moderator
#6 - Wysłana: 2 Cze 2014 11:41:52
Korrd

Korrd:
"Nieśmiertelny 5" to nadal najgorszy film jaki w życiu widziałem
Niesamowite !

Szczerze? NEM wydał mi się gorszy.

USS Phoenix forum / Science-Fiction / Nieśmiertelny 5: Źródło

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!