USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Terminator
 Strona:  ««  1  2  3  ...  37  38  39  40  41  42  43  »» 
Autor Wiadomość
Seybr
Użytkownik
#1231 - Wysłana: 24 Paź 2019 21:33:40
MarcinK:
I nie zapominajmy że Batman grał Johna Connora

Wcale źle nie wyglądał.

Q__:
W końcu jako jedyny pokazywał solidnie postapokaliptyczną rzeczywistość Ziemi pod rządami SkyNetu, o której inne filmy tylko napomykały.

Najważniejsze pokazali, że ruch oporu nie wyglądał na bandę ludzi z karabinami a dobrze organizowana grupa.
MarcinK
Użytkownik
#1232 - Wysłana: 24 Paź 2019 21:37:31
Seybr:
Wcale źle nie wyglądał.

A czy ja mówię że to źle?
Q__
Moderator
#1233 - Wysłana: 25 Paź 2019 00:28:07
Seybr

Seybr:
ruch oporu nie wyglądał na bandę ludzi z karabinami a dobrze organizowana grupa.

Co dowodziło mlitarnych talentów Johna, a pośrednio i kochasiów Sarah, krórzy go uczyli.
Dreamweb
Użytkownik
#1234 - Wysłana: 25 Paź 2019 08:04:07

Akurat nie, bo jak tam zaglądałem wczoraj to jeszcze tego nie było... Ale przeczytałem to, a co. Także SPOILEROWO powiem na razie tyle...

...ależ to jest wtórne. Wyjęte klocki z poprzednich filmów, także tych których to Cameron niby nie uznaje (a wzoruje się na nich), poustawiane trochę w innej kolejności, tu czy tam coś przypudrowali dla niepoznaki... Zabicie złego terminatora przy pomocy baterii? T3. Arnold poświęcający się przy tym? T3. Jeden z bohaterów widziany na koniec jako dziecko? Genisys. Cała postać Grace? Salvation. Terminator mający rodzinę? Chronicles. I tak dalej... Że już nie wspomnę o takich oczywistościach, jak to że teraz dziewczyna ma być przyszłą liderką ruchu oporu przeciw maszynom a terminator chce ją zabić.

Śmierć Johna Connora ot tak to rzeczywiście taki policzek w stronę fanów... A tak swoją drogą trochę to bez sensu - zabija go T800 przesłany w przeszłość przez nieistniejący już Skynet, ba przesłany w czasy - z jego perspektywy - post-judgement day, gdzie Terminatorów mieliby na pęczki do unicestwienia młodego Connora bez skakania w czasie, to po co wysyłać? Tak, wiem co Janeway mówiła - od rozmyślania nad paradoksami temporalnymi boli głowa.

Film prędzej czy później gdzieś tam obejrzę, ale po tym opisie jestem bardzo zniechęcony.

PS. Pewnie plan Camerona na sequel jest taki, że Sarah i Dani będą próbowały zapobiec temu nowemu dniu sądu. I zlikwidują Legion, a w jego miejsce pojawi się kolejny system, o nazwie dajmy na to Armageddon.
Seybr
Użytkownik
#1235 - Wysłana: 25 Paź 2019 14:54:13
Q__:
Co dowodziło mlitarnych talentów Johna, a pośrednio i kochasiów Sarah, krórzy go uczyli

Na tych kochasiów to bym się tak nie opierał. Zbyt młody aby zrozumiał wszystko i zbyt młody był aby mieć doświadczenie. Nabył je w dalszych losach wojny. Zakładam, początki wojny nie były aż tak zacięte. Skynet wykonał przemyślany atak, nie na zasadzie wolnej amerykanki. Musiał zachować infrastrukturę, aby rozpocząć produkcję maszyn. Zakładam, że część została przejęta przez ludzi. Jak wiadomo, skaynet dużą uwagę skupił na miastach. Ale czy na każdym ? Zniszczył znaczną cześć wojska, ale te znajduje się min. na odludzi. To tam przeżyło najwięcej ludzi.

Dreamweb:
dziewczyna ma być przyszłą liderką ruchu oporu przeciw maszynom a terminator chce ją zabić.

Zabicie Connora to strzał w kolano. Z drugiej strony da się wszystko wytłumaczyć. Nowa linia czasu, opóźnione powstanie Skynetu. W nowej linii, to ona jest tym wielkim Jezusem. Connor może nie istnieć. Jedzie mi Genesis.

Dreamweb:
Film prędzej czy później gdzieś tam obejrzę, ale po tym opisie jestem bardzo zniechęcony.

Ja też, dla tego ubolewam nad jednym. Slavetion powinien mieć dwie dokrętki, jak planowano. T3 i Genesis to pomyłka.
Q__
Moderator
#1236 - Wysłana: 25 Paź 2019 15:22:55 - Edytowany przez: Q__
Dreamweb

Dreamweb:
...ależ to jest wtórne. Wyjęte klocki z poprzednich filmów, także tych których to Cameron niby nie uznaje

Widać, że porównania do nowokanicznych SW są zasadne, tam też unieważniono stare, by z niego czerpać.

Dreamweb:
A tak swoją drogą trochę to bez sensu - zabija go T800 przesłany w przeszłość przez nieistniejący już Skynet, ba przesłany w czasy - z jego perspektywy - post-judgement day, gdzie Terminatorów mieliby na pęczki do unicestwienia młodego Connora bez skakania w czasie, to po co wysyłać?

Może to miało być takie dodatkowe zabezpieczenie. SkyNet kombinował: "zostawię se jednego (w pewnym sensie) poza czasem, w odwodzie, na wszelki wypadek"?

Seybr

Seybr:
Na tych kochasiów to bym się tak nie opierał. Zbyt młody aby zrozumiał wszystko

Pewne rzeczy mu wpajali, choćby na poziomie odruchów - inaczej dorasta się w komforcie, inaczej między najemnikami i gangsterami. Możliwe jest też nauczanie pośrednie - oni Sarah, ona - syna.
Seybr
Użytkownik
#1237 - Wysłana: 26 Paź 2019 11:09:26
Q__:
inaczej dorasta się w komforcie, inaczej między najemnikami i gangsterami.

Aż mnie korci aby napisać coś jagodach z FB.
mozg_kl2
Użytkownik
#1238 - Wysłana: 28 Paź 2019 13:18:29
https://naekranie.pl/recenzje/terminator-mroczne-p rzeznaczenie-recenzja-filmu

Coś czuję że kolejne podejście do trylogii skończy się na części 1.
Q__
Moderator
#1239 - Wysłana: 28 Paź 2019 17:48:44 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Coś czuję że kolejne podejście do trylogii skończy się na części 1.

Skoro taki "Jurassic World 2" ma się doczekać kontynuacji, to i tu jest możliwa, o ile dostateczna ilość biletów zejdzie... :]
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#1240 - Wysłana: 28 Paź 2019 18:15:10
"Terminator: Mroczne przeznaczenie" zbiera baty. Powrót starych gwiazd nie wystarczył
Miał być wielki powrót do korzeni i początek nowej trylogii. Kolejne "Terminatory" zapewne powstaną, ale wielu krytyków podkreśla, że "Mroczne przeznaczenie" powinno być pożegnaniem kultowego cyklu.

https://film.wp.pl/terminator-mroczne-przeznaczeni e-zbiera-baty-powrot-starych-gwiazd-nie-wystarczyl -6440006792955521a

Feminator coś dobrych recenzji nie zbiera
mozg_kl2
Użytkownik
#1241 - Wysłana: 30 Paź 2019 12:58:57
Q__
Moderator
#1242 - Wysłana: 30 Paź 2019 13:42:42 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
polska-takze-mo ze-powolac-armie-robotow

Marsza już dla nich mamy:
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=6&topic=2996&page=10#msg303663

ps. Filmik, który zainspirował autora w/w tekstu:
https://www.youtube.com/watch?v=y3RIHnK0_NE
MarcinK
Użytkownik
#1243 - Wysłana: 30 Paź 2019 15:41:26
Niech najpierw skończą głęboki na 6,5 m przekop do akwenu w zasięgu naszego lotnictwa
80sLoveUC
Użytkownik
#1244 - Wysłana: 3 Lis 2019 13:59:19 - Edytowany przez: 80sLoveUC
No i finito:
"Nowy „Terminator” nie interesuje widzów. Słabe wyniki z piątku i prognozy na weekend

Wczoraj informowaliśmy, że podczas czwartkowych pokazów wieczornych „Terminator: Mroczne przeznaczenie” zebrał od widzów 2,4 mln dolarów. Dzisiaj wiemy już, ile produkcja zarobiła w piątek i nie jest to wynik, który ucieszy Jamesa Camerona oraz odpowiedzialne za film wytwórnie. Coraz więcej wskazuje na to, że szósta część serii będzie finansową porażką.

W piątek film „Terminator: Mroczne przeznaczenie” zebrał z amerykańskich kin 11,3 mln dolarów – pamiętajmy, że wynik ten uwzględnia kwotę z czwartkowych pokazów, czyli wspomniane 2,4 mln dolarów. Piątkowy rezultat sprawia, że analitycy musieli zweryfikować swoje przedweekendowe prognozy, które mówiły o otwarciu na poziomie 40 mln dolarów. Teraz nowy „Terminator” stracił ponad 10 mln dolarów z zapowiadanej kwoty i według prognoz na koniec weekendu będzie miał na koncie około 28 mln dolarów.

Nieciekawie wygląda również sytuacja na rynkach zagranicznych. Warto zwrócić uwagę przede wszystkim na Chiny, drugi największy rynek na świecie, gdzie film powinien zebrać przez weekend również około 30 mln dolarów. Przy budżecie na poziomie 185 mln wyniki te zwiastują globalną porażkę finansową."

Źródło: https://filmozercy.com/wpis/nowy-terminator-nie-in teresuje-widzow-slabe-wyniki-z-piatku-i-prognozy-n a-weekend

Czekamy na serial ;)
Q__
Moderator
#1245 - Wysłana: 3 Lis 2019 14:16:46
80sLoveUC

Nowy „Terminator” nie interesuje widzów.

W sumie to optymistyczne, że widownia zaczyna głosować portfelami. To chyba jedyna szansa zmuszenia wytwórni do poprawy jakości kina SF (nawet jeśli "Solo" z "Beyondem" oberwały nie do końca za swoje winy*).

* Inna sprawa, że zniechęcające trailery miały.

80sLoveUC:
Czekamy na serial ;)

Serial (TSCC) już był. Z wszystkich dokrętek wydawał się najgodniejszy miejsca w kanonie ("Salvation" na drugim miejscu).
80sLoveUC
Użytkownik
#1246 - Wysłana: 3 Lis 2019 14:33:27 - Edytowany przez: 80sLoveUC
Chodzi mi o to, że wykorzystali wszystkie możliwe opcje zrobienia jakieś filmowej kontynuacji czy rebootu w tym uniwersum (łącznie z angażem oryginalnego twórcy). Wszystko okazały się porażką i nikt już raczej nie wyłoży kasy na kolejną produkcję kinową.

Więc może jakiś serial dla Netflixa... za parę lat. Licencja na pewno potanieje
Q__
Moderator
#1247 - Wysłana: 3 Lis 2019 14:41:00
80sLoveUC

Mówisz, że serial ukryty za paywallem to dla Ciebie synonim dna? Niby są wyjątki, typu The Expanse, ale chyba wiem co masz na myśli.
80sLoveUC
Użytkownik
#1248 - Wysłana: 3 Lis 2019 14:49:35
Dreamweb
Użytkownik
#1249 - Wysłana: 4 Lis 2019 09:50:07
80sLoveUC:
https://filmozercy.com/wpis/nowy-terminator-nie-in teresuje-widzow-slabe-wyniki-z-piatku-i-prognozy-n a-weekend

Dlaczego mnie to nie dziwi. Zniechęcający trailer, kojarzący się bardziej z dokrętkami niż z jedynką i dwójką, do tego wtórność prezentowanej historii, słabe CGI, i jeszcze modne obecnie promowanie postaci kobiecych, której to mody część widzów ma już po uszy, a jeszcze w przypadku Terminatora jest to robione na siłę i z wyważaniem otwartych drzwi - wszak Sarah Connor jako silna postać kobieca była w serii od początku. Wszystko to razem spowodowało, że magia (mocno już zresztą wyblakła) nazwiska Camerona to zdecydowanie za mało, żeby ludzi ściągnąć do kin. A on sam chyba może się pożegnać ze swoimi planami nowej trylogii.
Q__
Moderator
#1250 - Wysłana: 4 Lis 2019 11:10:26 - Edytowany przez: Q__
Dreamweb

Dreamweb:
i jeszcze modne obecnie promowanie postaci kobiecych, której to mody część widzów ma już po uszy, a jeszcze w przypadku Terminatora jest to robione na siłę i z wyważaniem otwartych drzwi - wszak Sarah Connor jako silna postać kobieca była w serii od początku

Cóż, skoro nawet my na to narzekamy, to chyba robią to naprawdę niezręcznie. Czemu nikogo nie raziły Dejah Thoris, Tara z Helium, Jirel of Joiry, Wonder Woman, Vampirella, Rydra Wong, Charona/San Severina, Galadriela, Éowina, Tenar, Dianora, Catriana, Lal (ta beagle'owa), Polgara, Ce'Nedra, Liselle/Velvet, Sephrenia, Ils, Madouc, Aglaranna, Mara Acoma, Raederle, Sybel, Miriamele, Amberle Elessedil, Virae, Bêlit, Valeria, Red Sonja (i jej howardowski pierwowzór pisany przez y), Sorsha, Kimberly Ford, Lucy Pevensie, Jill Pole, Lessa, Moreta, Killashandra Ree, lady Jessica, Irulan, Chani, Leia, Ripley, w/w Sarah Connor, Vasquez, Anne Lewis, Storm, Phoenix, Kitty Pryde, Elektra, Rogue, Psylocke, Catwoman, Kira, Ivanova, Scully, Mara Jade, Mirax Terrik, Honor Harrington, Dizzy Flores, Carmen Ibanez, Shane Vansen, Ais, Aistar, Orchidea, Brenda Lear, Aria, Aaricia, Kriss de Valnor, Pelissa, Zorya, Lara Croft, Chun-Li, Sonya Blade, Yennefer, Ciri, Karenira, Hel-Krehiri/Kaga, Szarka, Babunia Jagódka, Hermiona Granger, Beka Valentine, Zoë Washburne, Aeryn Sun, Buffy, Selene, Trinity, Alice (z RE), Sailor Moon (z koleżankami), Taarna, Teela, Anita Blake, Molly Millions, Motoko Kusanagi, Alita, Asuka Langley Soryu, Misato Katsuragi, Faye Valentine, Jaina Solo, Aayla Secura, Xena, Aeon Flux, Black Widow, itd. (O Arielce, Pocahontas, Jasminie i Fionie nie mówiąc.) A Janeway jeśli była krytykowana, to za grzechy scenarzystów, nie za płeć (zresztą nawet hejt na nią podszyty był podskórnym szacunkiem dla kapitan zdolnej przestraszyć wcielenie strachu i taranować timeshipy).
(Nie wspomnę już o tym, że Padmé atakowano za bycie nie dość silną.)

Dreamweb:
magia (mocno już zresztą wyblakła) nazwiska Camerona to zdecydowanie za mało

Przypuszczam, iż swoje robi też to, że Cameronowi nie chciało się nawet reżyserować tego cuda, wolał wygodnie zasiąść w producenckim fotelu, co może być odbierane jako chęć odcinania kuponów i lekceważenie widowni*.

* Inna sprawa, że Cameron-producent to też pewna marka, wspomnijmy "Dziwne dni" i soderberghowy "Solaris".
mozg_kl2
Użytkownik
#1251 - Wysłana: 4 Lis 2019 11:54:20
https://www.gry-online.pl/newsroom/terminator-dark -fate-finansowa-klapa-cameron-dystansuje-sie-od-fi /z11cf16

3 p9dejscia do nowej trylogii i 3 porażki. Cameron rob8qcy za wiatrak opini. Przed premiera rozpływa się nad filmami po gdy porażka jest pewna wycofuje się rakiem.
Q__
Moderator
#1252 - Wysłana: 4 Lis 2019 12:30:24 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Przed premiera rozpływa się nad filmami po gdy porażka jest pewna wycofuje się rakiem.

Cóż, widać to jego sposób by zjeść ciastko i mieć ciastko zarazem.
mozg_kl2
Użytkownik
#1253 - Wysłana: 4 Lis 2019 16:32:55
Q__:
Cóż, widać to jego sposób by zjeść ciastko i mieć ciastko zarazem.

Mógłby startować w wyborach z taką umiejętnością manipulowania faktami dałby radę.
Dreamweb
Użytkownik
#1254 - Wysłana: 4 Lis 2019 18:55:11
Q__:
Przypuszczam, iż swoje robi też to, że Cameronowi nie chciało się nawet reżyserować tego cuda

Tak, ale śmieszą mnie komentarze jakie czytałem gdzieś wczoraj - że może jak następną część Cameron osobiście wyreżyseruje, to będzie lepsza. Ludzie dajcie spokój, naprawdę wierzycie w cuda? Dajcie tej marce w spokoju odejść (bo na odejście z godnością już za późno ).

Q__:
Serial (TSCC) już był. Z wszystkich dokrętek wydawał się najgodniejszy miejsca w kanonie

Tak, jest to dość zabawne, że ta odsłona Terminatora, która w momencie powstawania wydawała mi się najgłupszym możliwym pomysłem, z biegiem czasu okazała się być najlepszym co ta marka miała do zaoferowania w czasach po T2. Choć nadal uważam, że Lena Headey - złą aktorką nie będąc - została fatalnie nietrafnie obsadzona w roli Sary, nie przypominając jej praktycznie w niczym.

80sLoveUC:
Czekamy na serial ;)

Byłyby jaja, jakby teraz nakręcili 3 sezon Kronik..., z tymi samymi aktorami co wcześniej występowali w serialu. Szanse marne, ale szczerze - to chyba byłoby najlepsze możliwe rozwiązanie, poza zostawieniem tej marki w spokoju...
MarcinK
Użytkownik
#1255 - Wysłana: 4 Lis 2019 21:14:23 - Edytowany przez: MarcinK
Dreamweb:
Szanse marne, ale szczerze - to chyba byłoby najlepsze możliwe rozwiązanie, poza zostawieniem tej marki w spokoju...

Mogli by też kontynuację/spin off Ocalenia w formie serialu zrobić, ludzi już nudzą Żywe Trupy, czas na maszynowe post apo*

* https://www.youtube.com/watch?v=0eAA9rKZc-U
Q__
Moderator
#1256 - Wysłana: 4 Lis 2019 22:48:59 - Edytowany przez: Q__
Dreamweb

Dreamweb:
śmieszą mnie komentarze jakie czytałem gdzieś wczoraj - że może jak następną część Cameron osobiście wyreżyseruje, to będzie lepsza.

Może liczą na crossover z Avatarem?

Dreamweb:
Tak, jest to dość zabawne, że ta odsłona Terminatora, która w momencie powstawania wydawała mi się najgłupszym możliwym pomysłem, z biegiem czasu okazała się być najlepszym co ta marka miała do zaoferowania w czasach po T2.

Cóż, przeszedłem podobną drogę. Od (skrajnego) sceptycyzmu wobec tej serii do jej zdecydowanej akceptacji*. Potwierdza się po raz kolejny, że dobre produkcje wychowują sobie widza.

* Przy czym wciąż nie uważam, że jest wybitna, ale przekonuje mnie jej solidność.

(Nawiasem, skoro ten temat został poruszony: było w TSCC sporo silnych pań, i nie budziły hejtu*.)

* BTW. Zdaje mi się, że gdyby Grace, jak Cameron, miała chronić Johna, a nie jego następczynię, to i mniej niechęci by zebrała.

Dreamweb
MarcinK

Dreamweb:
Byłyby jaja, jakby teraz nakręcili 3 sezon Kronik.

MarcinK:
Mogli by też kontynuację/spin off Ocalenia w formie serialu zrobić

Jedno i drugie to dobra idea, ba, chętnie bym zobaczył oba te seriale równolegle... pod warunkiem, że robiliby je ludzie znający się na swojej robocie (a o to dziś chyba najtrudniej).
Dreamweb
Użytkownik
#1257 - Wysłana: 5 Lis 2019 08:06:26
Q__:
Może liczą na crossover z Avatarem?

Patrząc na to jakie crossovery w komiksach były - wszystko możliwe.

https://terminator.fandom.com/wiki/Category:Crosso ver_titles

Tak przy okazji wychodzi na to, że to crossover z Supermanem wprowadził po raz pierwszy zarówno Terminatorzycę, której ręce zmieniały się w broń (pomysł wykorzystany potem w T3), jak i Skynet przybierający postać istoty fizycznej (co było w Genisys):

https://terminator.fandom.com/wiki/Terminatrix_(De ath_to_the_Future)
https://terminator.fandom.com/wiki/Sky-1

Q__:
Jedno i drugie to dobra idea, ba, chętnie bym zobaczył oba te seriale równolegle...

Ale przecież 2 sezon Kronik... kończy się cliffhangerem, gdzie John właśnie pojawia się w postapokaliptycznej przyszłości... Więc spokojnie sezon 3 mógłby być w duchu Salvation, tylko znacznie lepiej poprowadzony.
Q__
Moderator
#1258 - Wysłana: 5 Lis 2019 13:52:32
Dreamweb

Dreamweb:
Ale przecież 2 sezon Kronik... kończy się cliffhangerem, gdzie John właśnie pojawia się w postapokaliptycznej przyszłości... Więc spokojnie sezon 3 mógłby być w duchu Salvation, tylko znacznie lepiej poprowadzony.

Ciekawe, swoją drogą, czy dałoby się pogodzić wydarzenia z TSCC i "Salvation" w jednej (no, poniekąd, przy tylu nadpisywaniach) linii czasu...

A propos linii czasu:
https://www.gamesradar.com/terminator-timeline-exp lained/
Dreamweb
Użytkownik
#1259 - Wysłana: 5 Lis 2019 14:12:55
Q__:
Ciekawe, swoją drogą, czy dałoby się pogodzić wydarzenia z TSCC i "Salvation"

Serial sam się trochę tym bawi, bo tam w jednym odcinku był wątek o tym, że Derek Reese i jego dziewczyna pochodzili z dwóch trochę różniących się wersji przyszłości, aczkolwiek oboje pamiętali bycie w niej parą. Czyli nawet TSCC nie toczą się w jednej linii czasu same z sobą. To mi się nawet podobało, takie subtelne pokazanie że przy tylu podróżach w czasie i ingerencjach temporalnych, to w zasadzie kanonem jest z jednej strony wszystko, z drugiej nic.

A jeszcze co do Camerona i jego "odcinania się" od Dark Fate... No tak, Himalaje hipokryzji, i to nie pierwszy raz. Przecież to nie jest jakaś zamierzchła przeszłość, kiedy mówił że w jego oczach Genisys to oficjalna "trójka". Potem jak film został słabo przyjęty to zmienił płytę. A teraz dokładnie to samo. Szkoda gadać.
Q__
Moderator
#1260 - Wysłana: 5 Lis 2019 14:54:55 - Edytowany przez: Q__
Dreamweb

Dreamweb:
Serial sam się trochę tym bawi

Do tego nawiązywałem. Zresztą mogliby pójść w swego rodzaju multiversum czy wieloczasowość (choć chyba nie chciałbym oglądać inkorporowanych do TSCC wątków "Genisys" i "Dark Fate", ani żałosnego humoru i ponurego fatalizmu "T3"*).

* Pewne rodzaje maszyn mogliby za to z tego ostatniego filmu skopiować, czemu nie...

Dreamweb:
A teraz dokładnie to samo. Szkoda gadać.

Może b. lubi demonstrować, że nie jest krową?
 Strona:  ««  1  2  3  ...  37  38  39  40  41  42  43  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Terminator

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!