USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / "Park jurajski" czy "Dinotopia"
 Strona:  ««  1  2  3  ...  6  7  8  9  10  11  12  »» 
Autor Wiadomość
mozg_kl2
Użytkownik
#211 - Wysłana: 21 Lut 2017 12:45:02
MarcinK
Q__

Szach mat

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/94/73/ef/9473ef855c67b78fb9d7cb8793d4abf1.jpg
Q__
Moderator
#212 - Wysłana: 21 Lut 2017 12:50:39
mozg_kl2

Mówisz:

?

Inna sprawa, że jak się chce, to i z tematu obwieszonych bronią zwierzaków wyciśnie się coś z sensem:
http://en.wikipedia.org/wiki/We3
B. polecam ten komiks.
MarcinK
Użytkownik
#213 - Wysłana: 21 Lut 2017 13:22:04
mozg_kl2
Działo skierowane w tył robi za dopalacz?
mozg_kl2
Użytkownik
#214 - Wysłana: 21 Lut 2017 17:53:16
MarcinK:
Działo skierowane w tył robi za dopalacz?

działo jest obrotowe.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a2/Dino_D-Day_Promotional_Image.jpg
MarcinK
Użytkownik
#215 - Wysłana: 21 Lut 2017 21:32:38
Trochę mi się to kojarzy z potworem ze starej mangi o Ultramanie
http://ultra.wikia.com/wiki/Yamaton
[imgs]http://blog-001.west.edge.storage-yahoo.jp/r es/blog-99-35/monster_papa/folder/144969/27/499712 27/img_0[/imgs]

mozg_kl2
Użytkownik
#216 - Wysłana: 25 Lut 2017 20:08:34
Q__
Moderator
#217 - Wysłana: 25 Lut 2017 20:28:29
mozg_kl2

mozg_kl2:
ruszaja-zdjecia-d o-nowego-parku-jurajskiego

Powtarzają to:

Tym, czego możemy spodziewać się po nadchodzącej produkcji, jest prawdopodobnie wprowadzenie jeszcze bardziej inteligentnych dinozaurów. Pojawiła się nawet koncepcja ich uczłowieczenia i wyposażenia w broń, jednak te doniesienia nie są oficjalnie potwierdzone.

Zaczynam się bać, bo wygląda, że z kontynuacji jednego z najlepszych filmów (rozrywkowej, co prawda) SF zrobią jakieś straszliwe bzdury.
mozg_kl2
Użytkownik
#218 - Wysłana: 7 Mar 2017 10:31:31
Q__
Moderator
#219 - Wysłana: 7 Mar 2017 10:47:56
mozg_kl2

mozg_kl2:
jaki-tytul-jurass ic-world-2

No to szerzej o tytułowym słówku:
http://en.wikipedia.org/wiki/Epoch_(reference_date )

BTW. dlaczego mam wrażenie, że polski tytuł to będzie: "Jurassic World: Epoka" (ew. "JW: Era", albo "Era JW")? I czemu screen którym ozdobiono niusa wygląda jak wyjęty z tandetnej produkcji SyFy?
Toudi
Użytkownik
#220 - Wysłana: 7 Mar 2017 11:10:35
Q__:
Tym, czego możemy spodziewać się po nadchodzącej produkcji, jest prawdopodobnie wprowadzenie jeszcze bardziej inteligentnych dinozaurów. Pojawiła się nawet koncepcja ich uczłowieczenia i wyposażenia w broń, jednak te doniesienia nie są oficjalnie potwierdzone.

Gdzieś już to widziałem.
https://www.youtube.com/watch?v=tpuhLkh358Y
Q__
Moderator
#221 - Wysłana: 7 Mar 2017 11:32:27
mozg_kl2
Użytkownik
#222 - Wysłana: 9 Mar 2017 13:44:30
Q__
Moderator
#223 - Wysłana: 9 Mar 2017 14:07:18
mozg_kl2

mozg_kl2:
pierwsze-oficjalne-zdjecie-z-filmu

Kpiliśmy, a ono całkiem klimatyczne:

Gorzej z concept artami, potwierdzają najgorsze obawy. No, ale może odrzucone...
Toudi
Użytkownik
#224 - Wysłana: 9 Mar 2017 14:09:57
Q__, trochę przeraża, że my to widzimy na pierwszy rzut oka, bez zastanowienia się, a twórcy wydaje się tego nie widzieć... Co prawda jak im się to wytknie, to powiedzą, że od początku się tym inspirowali...
Q__
Moderator
#225 - Wysłana: 9 Mar 2017 14:24:08 - Edytowany przez: Q__
Toudi

Toudi:
trochę przeraża, że my to widzimy na pierwszy rzut oka, bez zastanowienia się, a twórcy wydaje się tego nie widzieć

BTW. czy z Trekiem nie jest od lat tak samo?

Toudi:
to powiedzą, że od początku się tym inspirowali...

I pewnie jeszcze dorzucą Lizarda-Connorsa (ależ zarżnęli tę postać w TASM) i Killer Croca, twierdząc, że od małego fanami komiksów byli...

Ale, powtórzę: pocieszajmy się, że są to szkice do pierwotnej wersji "JP 4", nie ma pewności, że w "JW 2" będą użyte:
http://www.slashfilm.com/wtf-jurassic-park-4-almos t-featured-human-dino-hybrids-the-karate-kid-iii-p lanned-as-kung-fu-flick-with-flying-people/
mozg_kl2
Użytkownik
#226 - Wysłana: 21 Maj 2017 10:43:08
rocznice rocznice

20 lat od premiery Lost World.
Q__
Moderator
#227 - Wysłana: 25 Maj 2017 09:10:22 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Lost World.

To nie był jakiś b. zły film (i nawet wspominam go z sentymentem*), ale i tak niepotrzebna dokrętka.

* Bo przyczynił się do wskrzeszenia powieściowego Malcolma...
mozg_kl2
Użytkownik
#228 - Wysłana: 23 Cze 2017 05:57:28
Q__
Moderator
#229 - Wysłana: 23 Cze 2017 12:41:05
mozg_kl2

mozg_kl2:
jurassic-world-2- poznaj-oficjalny-tytul

"Fallen Kingdom"? Pewnie przetłumaczą to u nas na "Upadłe królestwo" albo "Królestwo upadłych". Pytanie tylko o które królestwo chodzi, o świat ludzkości? I na ile to serio, na ile zaś na wyrost jak "Darkness" w tytule naszej "dwunastki"?
mozg_kl2
Użytkownik
#230 - Wysłana: 23 Cze 2017 20:39:52
Stawiam właśnie na upadłe królestwo. Ciekawie też wygląda na plakacie słynny cytat natura znajdzie drogę z części pierwszej. Dodając do tego pył wulkaniczny. Ciekawe co na ewolucje swojej marki powiedziałby Crichton. Premiera za rok więc zostaje czekać a zleci szybko.
Q__
Moderator
#231 - Wysłana: 23 Cze 2017 20:59:30
mozg_kl2

To jest ciekawe pytanie... Przy czym jeśli faktycznie chcą upaść naszą cywilizację, to dość interesujące jest jak się do tego w szczegółach zabiorą...

mozg_kl2:
Ciekawe co na ewolucje swojej marki powiedziałby Crichton.

W sumie zawsze straszył rozwojem nauki i technologii, więc to jakby po jego linii...
mozg_kl2
Użytkownik
#232 - Wysłana: 7 Lip 2017 20:15:02
Q__
Moderator
#233 - Wysłana: 7 Lip 2017 20:32:12 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
wyciekly-nowe-zdjecia-tyranozaura

na planie obecne są rzeczywistych rozmiarów modele dinozaurów, które są w pełni zmechanizowane

To mi się podoba (tak jak i sam dinek na zdjęciach). Przesyt CGI, powrót do klasycznych metod. Dobry wpływ "GITS" i nowych SW?

Reżyserem produkcji jest Juan Antonio Bayona, a scenariusz napisali Colin Trevorrow i Derek Connolly.

A to mniej - jakimiś (najłagodniej mówiąc) drugoligowcami cały czas jadą... (Co gorsza tych samych scenarzystów-z-kapelusza posadzili do SW EP IX...)
MarcinK
Użytkownik
#234 - Wysłana: 8 Lip 2017 15:29:41
Tylko że to wygląda jak model przygotowany do sceny transportu. Hype będzie jak zobaczymy takie zdjęcia
MarcinK
Użytkownik
#235 - Wysłana: 3 Sier 2017 11:09:23
Q__
Moderator
#236 - Wysłana: 3 Sier 2017 19:07:44
MarcinK

Dobrze się dowiedzieć jak to nakręcili. I ogólnie cały ten cykl Art of the Scene wydaje się b. ciekawy.
mozg_kl2
Użytkownik
#237 - Wysłana: 16 Paź 2017 07:50:22
Q__
Moderator
#238 - Wysłana: 16 Paź 2017 15:10:56
mozg_kl2

Co za czasy, że teraz już nawet nie premiery filmów, a daty premiery ich trailerów stają się przedmiotem medialnych analiz .
Pleiades
Użytkownik
#239 - Wysłana: 19 Paź 2017 08:44:06
Zawsze mnie fascynowała paleozoologia, ewolucja gatunków i odnajdywanie przodków żyjących dziś zwierząt. Dinozaury stanowiły wielki ewolucyjny krok na przód w historii życia na naszej planecie. Nic dziwnego, że od zawsze kochałam Jurassic Park.
I szczerze, najbardziej mi się podobał właśnie "Lots World". Po pierwsze, widzimy o wiele więcej gatunków, niż w części pierwszej, po drugie - uwielbiam Goldbluma i tutaj w roli Iana Malcolma miał więcej do powiedzenia, niż w części pierwszej. Po trzecie - była to bardziej humorystyczna część od JP1, a szalejący po mieście T. rex na dragach skradł moje serce <3 Po czwarte - nosz kurczę, wizualnie to jest bez zarzutu. Super kawałek dobrego kina.
Czego nie mogę powiedzieć o JP3.
JP3 był irytujący, ale już nie mogę bowiedzieć tego o "Jurassic World", bo był ten film dla mnie super (mam na Blue-Rayu :D). Kocham Bryce Dallas Howard, ona jest przepiękna. Pamiętam ją jeszcze z "The Village", a tutaj naprawdę pokazała, na co ją stać. Zresztą później tylko dla niej sięgnęłam po serię "Black Mirror" i film "Pete's Dragon". Prześliczna, charyzmatyczna kobieta <3
No i JW ma jeszcze jedną ważną cechę - pokazuje dwójkę dzieci, dwóch braci, którzy nie bardzo za sobą przepadają, ale widać, że w kryzysie potrafią o siebie nawzajem się troszczyć. Pokazałam ten film jako przykład moim synom - bo oni ciągle się kłócą i walczą ze sobą, a tutaj jest tak pięknie pokazana braterska miłość... Aż się wzruszyłam ;(
Dinotopię słabo pamiętam - głównie z jakichś starych ilustracji z książek, no ale hej, czyżby ona nie była czasem "inspiracją" dla powstania ARKa?
Dla niewtajemniczonych, ARK to taka gra, moja miłość od 1,5 roku, mam natrzaskane tam ponad 1000 godzin i nic tak nie pobudza mojej wyobraźni, jak to:
https://www.youtube.com/watch?v=BU7ydI1N1No
A to moja gromadka, screenshot robiony na świąteczną widokówkę:

Oczywiście to już temat na osobną dyskusję o grach, ale chciałam tylko zaznaczyć, jak duży wpływ na naszą pop kulturę mają dinozaury i inne wymarłe gatunki.
Dreamweb
Użytkownik
#240 - Wysłana: 19 Paź 2017 10:04:51
Pleiades:
Zawsze mnie fascynowała paleozoologia, ewolucja gatunków i odnajdywanie przodków żyjących dziś zwierząt.

No cóż, ja licencjat robiłem z paleontologii. Na etapie magisterki przebranżowiłem się, ale coś tam we mnie z tego zostało (np. parę wiader skamieniałości na strychu, oczywiście znalezionych osobiście, bo kupowanie na giełdach to było dla mnie takie trochę oszukiwanie). Jedną z nich kiedyś wykorzystałem w rozmowie z nieśmiertelną rodziną Dinotreków - zresztą zagadki nie rozwiązali, a zdjęcie już zniknęło z sieci więc pozostanie nierozwiązana.
 Strona:  ««  1  2  3  ...  6  7  8  9  10  11  12  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / "Park jurajski" czy "Dinotopia"

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!