USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / "Park jurajski" czy "Dinotopia"
 Strona:  ««  1  2  ...  5  6  7  8  9  10  11  12  »» 
Autor Wiadomość
mozg_kl2
Użytkownik
#181 - Wysłana: 22 Sier 2015 18:10:18
MarcinK:
Wiedzieliście że miał powstać animowany spin-off JP?

Wiedziałem.
MarcinK
Użytkownik
#182 - Wysłana: 22 Sier 2015 18:29:58
mozg_kl2
Użytkownik
#183 - Wysłana: 22 Sier 2015 18:57:46
MarcinK

conceptart do JW2?
MarcinK
Użytkownik
#184 - Wysłana: 10 Mar 2016 16:53:29
mozg_kl2
Użytkownik
#185 - Wysłana: 13 Mar 2016 11:44:53
http://naekranie.pl/aktualnosci/park-jurajski-i-gr a-o-tron-polaczone-w-powiesci-wladcy-dinozaurow-78 7988

rozmowa w dziale marketingu:
- wydajmy to jako kolejna gra o tron
- e nie, za dużo razy stosowano ten chwyt
- ostatnio popularny był park jurajski, dorzucimy dinozaury i pójdzie
- o świetne świetne.
Q__
Moderator
#186 - Wysłana: 13 Mar 2016 12:10:56
mozg_kl2

mozg_kl2:
park-jurajski-i-gr a-o-tron-polaczone-w-powiesci-wladcy-dinozaurow

Czas umierać, jak powiedział Roy Batty...
mozg_kl2
Użytkownik
#187 - Wysłana: 13 Mar 2016 12:35:58
Q__

To ma 6 tomow
Q__
Moderator
#188 - Wysłana: 13 Mar 2016 13:08:27
mozg_kl2

Prawdę mówiąc to może być nawet niezłe, sprawnie napisane, czytadło, tylko skala przegięcia i "oryginalności" pomysłów mnie powala... Zaczyna to bowiem wyglądać jak maszynowe iterowanie wątków. Aż mi się "El Ninio 2035" Przewodasa przypomniało:

"Zapewniwszy swej aparaturze pojęciowej kilkanaście spokojnych godzin jałowego biegu, wróciłem do pracy. Polegała ona na tworzeniu kolejnych wersji odpowiedzi na pytanie o sens istnienia, w zależności od zadanego systemu pojęć i rozróżnień kulturowych. Zleceniodawca płacił na akord, osiemdziesiąt pięć euro od systemu filozoficznego. Jako średnio zaawansowany chałupnik byłem w stanie zrobić dwa do trzech systemów dziennie. Zależnie od nastroju i kondycji intelektualnej. Na kacu wychodził najwyżej jeden.
/.../
Wbrew pozorom, to wszystko nie było takie mądre. Wręcz przeciwnie. Sami zobaczcie. Wprowadziłem do podręcznej filozofowarki surowy plik, wydobyty rano z aparatury pojęciowej i zatrzasnąłem przyłbicę wirtuala. Przystawka psychoanalityczna rozpoczęła projekcję, wyświetlając kolejne plamy, figury, zdania i prosząc o skojarzenia. Udzielałem pierwszych przychodzących na myśl odpowiedzi, a filozofowarka przetwarzała je na system twierdzeń o Istocie Rzeczy, odpowiadający danemu zestawowi pojęć. Przykładowo: jeżeli jedynymi pojęciami zrozumiałymi dla rozpatrywanego osobnika były: "mama", "tata", "kiełbasa", to sens życia sprowadzał się do rozmnażania. Im więcej pojęć dostarczała kultura, tym sens stawał się bardziej skomplikowany. Moja robota wszakże nie była aż tak wyrafinowana. Nie znałem pytań, na które udzielałem odpowiedzi cząstkowych ani odpowiedzi ostatecznej. To nie miało znaczenia. Ja tylko wprowadzałem do systemu "czynnik ludzki", inkasowałem forsę, a reszta nie powinna mnie obchodzić. Przynajmniej teoretycznie. Robota była prosta. Jedyną trudność sprawiało mi unikanie skojarzeń monotematycznych, głównie erotycznych, które filozofowarka automatycznie odrzucała. Cóż, trudno być filozofem bez kobiety. Pewnie dlatego nie mogłem wyciągnąć pięciu systemów filozoficznych dziennie. Przez to nie mogłem liczyć na premię, bez premii nie było mowy o skutecznym zaspokojeniu popędu, co zagwarantowałoby większą jasność umysłu i koło się zamykało. Na dodatek karma dla aparatury pojęciowej pochłaniała jedną trzecią zarobków, a ta cholera żarła ostatnio coraz więcej tomików poetyckich. Albo złapała wirusa egzystencjalnego, albo jej, psiakrew!, gust wysubtelniał. Bałem się, że w końcu sam będę musiał pisać dla niej wiersze...
Zresztą, gdybyż tylko chodziło o seks! Najzwyczajniej w świecie głupiałem od tej roboty. Program autokorekty co i raz sygnalizował zbyt wąskie kategorie skojarzeniowe, co świadczyło, że siada mi wyobraźnia. Mogłem tylko powspominać dawne czasy wariackiego dziennikarzenia w "Obleśnych Nowinkach". Teraz prasa już nie istniała. Każdy mógł zamówić sobie indywidualny serwis informacyjny w programowalnej, interaktywnej telegazecie, z którą można było też podyskutować o najświeższych doniesieniach.
"Odpowiedź wtórna", zakomunikowała filozofowarka. Tak to, cholera, jest, gdy w wirtualu na łbie myśli się o cipie Maryni!
- Jestem zerem! - oświadczyłem samokrytycznie.
"Odpowiedź przyjęta", stwierdziła filozofowarka, a sekundę później dodała: "System filozoficzny skompilowany. Czy rozpoczynasz tworzenie kolejnego? Pomyśl TAK lub NIE".
- Nie! - miałem na dzisiaj dość sprzedawania skojarzeń. Zapadła ciemność. Dzień można uznać za nieudany. Jak zresztą ostatnie parę lat życia. Zabawne, jak skutecznie można było stracić sens życia, zawodowo robiąc w sensie istnienia..."
MarcinK
Użytkownik
#189 - Wysłana: 13 Mar 2016 13:25:45
Czekam na połączenie GoT z Power Rangers
mozg_kl2
Użytkownik
#190 - Wysłana: 11 Kwi 2016 17:58:21
Q__:
Czas umierać, jak powiedział Roy Batty...

Widziałem tą książke w empik. Ładnie wydana mapki, lubie zacząłem czytać. Chyba kupie jak będzie na promocji.
mozg_kl2
Użytkownik
#191 - Wysłana: 22 Sier 2016 00:24:50
What you need to know about Jurassic World 2
Jurassic World 2 will see the Dinosaurs in a new environment! Unlike the previous Jurassic Park films, Jurassic World 2 will not be taking place entirely on Isla Nublar, Isla Sorna or any of the islands featured in the previous installments. Colin Trevorrow and Steven Spielberg, who will remain on as producers for Jurassic World 2 as well as its own sequel (Jurassic World 3) already have a story developed and have mentioned that the plot outlines have been based upon quotes from the original Jurassic Park film. Jurassic World 2 will explore the relationship between Dinosaurs and Mankind after being thrown back into the mix together.

Will any original Jurassic Park cast return for Jurassic World 2? Currently, the answer is no. However, Jeff Goldblum, who has been actively reprising iconic roles in sci-fi blockbusters lately did mention his enthusiasm for coming back as the charismatic scientist Ian Malcolm in Jurassic World 2, if given the chance. Other familiar faces such as Sam Neill and Laura Dern have yet to comment.

Jurassic World 2 will see the evolution of Bryce Dallas Howards' character Claire. Colin Trevorrow revealed in an interview not too long ago that Claire would be the character who evolves the most throughout the new Jurassic World trilogy. He was quoted as saying: "Owen is going to be in it, Claire is in it and neither are going to be in the same place we left them in the first movie. And even though Claire is the one who evolves the most over the trilogy, it’s her story that mirrors this changing world."

http://www.jurassicworld2movie.com/
MarcinK
Użytkownik
#192 - Wysłana: 13 Lis 2016 17:55:30 - Edytowany przez: MarcinK
Q__
Moderator
#193 - Wysłana: 13 Lis 2016 22:20:51
MarcinK

Hmm... Szykuje się Park Jurajski i Westworld w jednym? Crichton był jednak prorokiem.

Chyba musimy się z Madame Picard przeprosić z częścią argumentacji Mava.
mozg_kl2
Użytkownik
#194 - Wysłana: 14 Lis 2016 17:37:38
Q__:
Hmm... Szykuje się Park Jurajski i Westworld w jednym? Crichton był jednak prorokiem.

od robo dinozaurów to westworld jeszcze daleka droga. Szczególnie, że nie każdego będzie stać na zabawę w juraworld. Do tego, popatrz na to z drugiej strony zaryzykujesz polowanie bandy bogaczy na robota wartego setki zielonych? Taniej wychodzi gra w Ark na steam. Popatrz na taki Disneyland

http://natemat.pl/10015,disneyland-konczy-20-lat-z -prawie-2-miliardami-euro-dlugow

Choć odwiedzają go miliony, a wizyta do najtańszych nie należy, dług Disneylandu sięga 1,87 miliarda euro.

W zeszłym roku najbardziej znany na świecie park rozrywki odwiedziło 15,7 miliona fanów Myszki Miki. Jak podaje francuskie ministerstwo turystyki połowa gości to Francuzi. Każda wizyta osoby powyżej 11 roku życia kosztuje przynajmniej 60 euro. Liczba naprawdę imponująca, zwłaszcza, że wieżę Eiffla - wydawałoby się - symbol Francji zwiedziło "tylko" 6,6 miliona turystów. Mniej osób niż do Disneylandu, kupiło też bilety do Luwru. Na wizytę w muzeum w zeszłym roku zdecydowało się 8,4 miliona osób.
Q__
Moderator
#195 - Wysłana: 14 Lis 2016 22:58:35
mozg_kl2

mozg_kl2:
Do tego, popatrz na to z drugiej strony zaryzykujesz polowanie bandy bogaczy na robota wartego setki zielonych?

Polowanie może i tak, ale niekoniecznie z bronią ostrą. Raczej paintball (jeśli roboty nieprzemakalne).

mozg_kl2:
Popatrz na taki Disneyland

Z drugiej strony wciąż istnieje, choć nie wydaje się przedsięwzięciem sensownym ekonomicznie. Czy ten japoński park z dinozaurami zarobi? Też nie jestem pewien. Ale widać jednak, że jakieś takie pomysły się pojawiają. Że ktoś chce takie rzeczy budować.

(Inna sprawa, że swojego poprzedniego posta pisałem pół-żartem.)
mozg_kl2
Użytkownik
#196 - Wysłana: 15 Lis 2016 18:14:24
Q__:
Polowanie może i tak, ale niekoniecznie z bronią ostrą. Raczej paintball (jeśli roboty nieprzemakalne).

w WW nie ma paintballowych markerów tylko prawdziwa broń, ze specyficznymi nabojami. Jedno co mi nie leży w WW to straszne pusty w parku. Ilu tam jest użytkowników 3-5 góra?

Q__:
Z drugiej strony wciąż istnieje, choć nie wydaje się przedsięwzięciem sensownym ekonomicznie. Czy ten japoński park z dinozaurami zarobi? Też nie jestem pewien. Ale widać jednak, że jakieś takie pomysły się pojawiają. Że ktoś chce takie rzeczy budować.

Istnieje o Disney ma duży worek z kasą i jest w stanie ten dług bilansować przychodami z innych źródeł. Znasz się na giełdzie, więc wiesz jak to działa. Dwa niektóe inwestycje warto utrzymywać z przycznym marketingowych lub w celu zachowania pewnych ulg od państwa. Trzy wejście do DL jest tańsze niz do WW.

Q__:
(Inna sprawa, że swojego poprzedniego posta pisałem pół-żartem.)

To jasne.
Q__
Moderator
#197 - Wysłana: 16 Lis 2016 16:40:29
mozg_kl2

mozg_kl2:
w WW nie ma paintballowych markerów tylko prawdziwa broń, ze specyficznymi nabojami.

Wiem. I o ile strzelanie do dość prostych kukieł (w oryginale) jeszcze jakoś usprawiedliwić się - od biedy - dało, o tyle w wypadku zaawansowanych superrobotów nie bronię tego, oj nie bronię...

mozg_kl2:
Jedno co mi nie leży w WW to straszne pusty w parku. Ilu tam jest użytkowników 3-5 góra?

Heh, może założyciel parku stworzył go dla paru kolegów-miliarderów, którzy zapłacili długoletni abonament?

mozg_kl2:
Znasz się na giełdzie, więc wiesz jak to działa. Dwa niektóe inwestycje warto utrzymywać z przycznym marketingowych lub w celu zachowania pewnych ulg od państwa.

Owszem, dlatego taki park może być - od biedy - dziełem jakiegoś Uwe Bolla-bis, który ma trochę gotówki do ocalenia przed fiskusem, albo kogoś, kto realizuje swoje dziecięce fantazje, jak Michael Jackson budując Neverland (owszem, splajtowało mu to z czasem, ale parę dekad poistniało). Może to być też kosztowna reklamówka koncernu prowadzącego badania nad robotami (to najprostsza analogia do Disney'a).

(Nawiasem: MarcinK, wiadomo coś o motywacjach faceta od tych robo-dinozaurów?)
mozg_kl2
Użytkownik
#198 - Wysłana: 16 Lis 2016 20:14:57
Q__:
Heh, może założyciel parku stworzył go dla paru kolegów-miliarderów, którzy zapłacili długoletni abonament?

Tak szalone, że możliwe. Ja stawiam, że wszyscy nie żyją a w parku wszyscy ludzie to hosty, tyle że jedni są nadzorcami a inni więźniami.

Q__:
(Nawiasem: MarcinK, wiadomo coś o motywacjach faceta od tych robo-dinozaurów?)

Bo mogli, for fun. Niskie pobódki które najczęściej popychają ludzi do przodu.
Q__
Moderator
#199 - Wysłana: 16 Lis 2016 20:53:11
mozg_kl2

mozg_kl2:
Ja stawiam, że wszyscy nie żyją a w parku wszyscy ludzie to hosty, tyle że jedni są nadzorcami a inni więźniami.

Hosty hostom zgotowały ten los?

mozg_kl2:
Bo mogli

Czyli dochodzimy do wniosku, że Westworld jest jednak możliwy. Bo czemu nie?
mozg_kl2
Użytkownik
#200 - Wysłana: 16 Lis 2016 21:30:24
Q__:
Hosty hostom zgotowały ten los?

Dlaczego nie? Motyw ze stworzeniem placówki, która ma wyłaniać najlepszych z najlepszych do czegoś jest starszy niż węgiel. Ostatnio polarny choćby w Igrzyskach śmierci czy Więźniu labiryntu. Hosty świadome, mogą tworzyć hosty a park może być ich testem turinga.

Q__:
Czyli dochodzimy do wniosku, że Westworld jest jednak możliwy. Bo czemu nie?

Teoretycznie możliwe jest abym do pracy zamiast autobusem leciał jetpackiem, a jednak muszę jechać autobusem.
Q__
Moderator
#201 - Wysłana: 16 Lis 2016 21:39:40 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Dlaczego nie?

Nie napisałem, że a priori odrzucam Twoją interpretację. Raczej rozwijałem pewną analogię między nią, a tym co wiemy o tym, co ludzie robili ludziom. (Zresztą, po prawdzie, to i tak jedyny możliwy odnośnik dla podobnych wątków wizji SF.)

mozg_kl2:
Teoretycznie możliwe jest abym do pracy zamiast autobusem leciał jetpackiem, a jednak muszę jechać autobusem.

No, nie z jetpackami jest jednak ten kłopot, że na strasznie krótko paliwa im starcza. Dostatecznie wydajnego nie wymyślono.
Z tym, że wiem do czego zmierzasz - do tego, by przytomnie kalkulować prawdopodobieństwo.
Z drugiej strony jednak pamiętajmy, że SF starcza prawdopodobieństwo niezerowe, jak mawiali Lem z Zajdlem. Czyli: scenariusze skrajnie mało realne (ale jednak możliwe) wolno jej rozważać, jeśli efekt tych rozważań będzie istotny intelektualnie, artystycznie, czy - od biedy - nawet rozrywkowo. (Gdzie, oczywiście, sort czysto rozrywkowy jest fantastyką najpośledniejszą, acz czasem fajną w odbiorze.)
Q__
Moderator
#202 - Wysłana: 4 Gru 2016 09:27:28
mozg_kl2
Użytkownik
#203 - Wysłana: 12 Lut 2017 11:21:07
Q__
Moderator
#204 - Wysłana: 12 Lut 2017 13:15:34
mozg_kl2

mozg_kl2:
dostaniemy tom drugi.

Dino-Riders*, "Dinotopia", Jeźdźcy Smoków, Ernowie Barr-Finda Czarnej Ręki... A Edenem zwał się też świat dinozaurów wykreowany przez Harrison (i Cohena). Co tam jeszcze było?

* A propos:
http://www.cinemablend.com/new/Dino-Riders-Major-M ovie-Franchise-Get-Details-88117.html
MarcinK
Użytkownik
#205 - Wysłana: 21 Lut 2017 07:55:31
mozg_kl2
Użytkownik
#206 - Wysłana: 21 Lut 2017 11:39:02
https://naekranie.pl/aktualnosci/prawdopodobny-opi s-fabul-jurassic-world-2-1680880

Potem zaczna zmywac naczynia robic zakupy a na koncu pod wplywem wirusa uzyskaja inteligencje i sie zbuntuja a nie to nie ta seria.
Q__
Moderator
#207 - Wysłana: 21 Lut 2017 11:53:54 - Edytowany przez: Q__
MarcinK

MarcinK:
ultrareal istyczne-dinozaury-rodem-z-japonii

Powiedz mi jeszcze czy te - fakt, dość imponujące - kostiumy mają zagrać w jakimś filmie?

mozg_kl2

mozg_kl2:
prawdopodobny-opi s-fabul-jurassic-world-2

A tam czytamy:

rząd trenuje dinozaury do noszenia broni, by wykorzystać je w bitwie.
Wygląda na to, że twórcy powracają do dawnego planu. Swego czasu były plotki, że w Parku Jurajskim 4 będą uczłowieczone dinozaury z bronią.

Moje skojarzenie:

ps. A propos drugiego obrazka:
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Dinosaur
http://www.superdinosaur.com/
https://imagecomics.com/comics/series/super-dinosa ur
http://comicvine.gamespot.com/super-dinosaur/4005- 75852/
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Characters/S uperDinosaur
mozg_kl2
Użytkownik
#208 - Wysłana: 21 Lut 2017 12:02:27
Q__

https://cdn.meme.am/cache/instances/folder989/500x/49653989.jpg
Q__
Moderator
#209 - Wysłana: 21 Lut 2017 12:09:34
mozg_kl2

To też. Tak durne i oklepane* te pomysły na JW 2 jak tylko mogą być (o ile plotki mówią prawdę).

* Bo bardziej konwencjonalna forma dinozaurów obwieszonych bronią też nie jest niczym nowym (kto nie oglądał Dino-Riders?):
MarcinK
Użytkownik
#210 - Wysłana: 21 Lut 2017 12:27:31
Q__:
Powiedz mi jeszcze czy te - fakt, dość imponujące - kostiumy mają zagrać w jakimś filmie?

Kto wie Szkoda je marnować

Q__
mozg_kl2

http://powerrangers.wikia.com/wiki/Jaryuu_Tribe
 Strona:  ««  1  2  ...  5  6  7  8  9  10  11  12  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / "Park jurajski" czy "Dinotopia"

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!