Autor |
Wiadomość |
mozg_kl2
Użytkownik
|
#61 - Wysłana: 16 Mar 2012 09:16:00
"Park jurajski" doczeka się wersji 3D - poznaj datę premiery
Potwierdziły się plotki płynące z Universal Pictures - "Park jurajski" Stevena Spielberga zostanie wskrzeszony w trzech wymiarach.
Dziennikarze zachodzą w głowę, czy po transferze w 3D hit sprzed prawie dwóch dekad będzie pierwszym filmem w reżyserskim dorobku Spielberga, który przekroczy granicę miliarda dolarów wpływów. Jak myślicie, są szanse?
Film ma pojawić się na ekranach 19 lipca 2013 roku.
za filmweb.pl
Na dobrą sprawę sam nie wiem co o tym myśleć.
|
Q__
Moderator
|
#62 - Wysłana: 16 Mar 2012 15:05:03
mozg_kl2mozg_kl2: Na dobrą sprawę sam nie wiem co o tym myśleć. Że dinozaury będą w 3D... Chyba o nic więcej nie chodzi.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#63 - Wysłana: 17 Mar 2012 11:20:22
Q__: Że dinozaury będą w 3D... Chyba o nic więcej nie chodzi. To ja wiem. Powiedziałeś oczywistą oczywistosć. Bardziej chodziło mi o to, co myśleć o tym pomyśle. Z jednej strony fajna rzecz. JP, to film mojej młodości jeden z pierwszych na jakim byłem w kinie. Odbił się w znacznym stopniu na moim fanowstwie sf-owy, jak i pasji(dinozaury nie dają spokoju mi do dziś). Z drugiej, całe to odgrzewanie kotletów pod 3D, robi się nie smaczne.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#64 - Wysłana: 21 Cze 2012 20:37:08
"Park jurajski 4" od autorów "Genezy planety małp"
Universal Pictures znów przygotowuje się do realizacji czwartego filmu z serii "Park jurajski". Projekt zyskał nowych scenarzystów.
Studio zatrudniło do przygotowania fabuły współautorów sukcesu "Genezy planety małp" Ricka Jaffę i Amandę Silver. Wcześniej scenariusz miał przygotować Mark Protosevich.
Oczywiście szczegóły fabuły nie są na razie znane. Zanim film wejdzie do kin, fani będą mogli sobie przypomnieć oryginał, gdyż Universal w lipcu przyszłego roku wprowadzi "Park jurajski" do kin w wersji przekonwertowanej do 3D.
za filmweb.pl
|
Q__
Moderator
|
#65 - Wysłana: 21 Cze 2012 20:40:02
mozg_kl2mozg_kl2: Oczywiście szczegóły fabuły nie są na razie znane. Zdaje się zresztą, że są idealnie nieistotne w wypadku widowiska tego typu. Zaryzykuję jednak... będzie o genezie planety dinozaurów? 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#66 - Wysłana: 23 Cze 2012 12:20:49
http://www.slashfilm.com/jurassic-park-4-to-featur e-dinosaurs-with-guns/Ciekawe czy wrócą do tego pomysłu. Crichton pewnie wstanie z grobu. Q__: genezie planety dinozaurów? błagam nie.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#67 - Wysłana: 25 Cze 2012 13:15:18
Q__: mozg_kl2: Oczywiście szczegóły fabuły nie są na razie znane. Zdaje się zresztą, że są idealnie nieistotne w wypadku widowiska tego typu. Zaryzykuję jednak... będzie o genezie planety dinozaurów? A może coś takiego? http://monsterbrains.blogspot.com/2012/05/dinosaur s-attack-trading-cards-1988.html 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#68 - Wysłana: 17 Lip 2012 19:18:34
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#69 - Wysłana: 21 Lip 2012 11:06:19
"Park jurajski" otworzy podwoje latem 2014 roku?
Frank Marshall, producent "Jurassic Park IV", potwierdził, iż premiera filmu planowana jest na lato 2014 roku. Jednocześnie uspokoił fanów, iż nie będzie to żaden reboot, a sequel.
Marshall nie chciał niestety opowiedzieć o fabule filmu. Zamiast tego podzielił się uwagami na temat efektów specjalnych. Jak twierdzi producent technologia w tym zakresie poszła tak daleko do przodu, że w czwartej części efekty wgniotą widzów w ziemię. Jednak twórcy nie zrezygnują w całości z makiet i modeli. Marshall twierdzi, że tego rodzaju efekty nadają filmowi większej wiarygodności, a i aktorom pomagają w pracy.
Przypomnijmy, iż obecnie nad scenariuszem pracują Rick Jaffa i Amanda Silver, autorzy "Genezy planety małp".
za fw.pl
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#70 - Wysłana: 10 Paź 2012 19:36:00
http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Tak+m%C3%B3g%C5 %82+wygl%C4%85da%C4%87+cz%C5%82owiek-dinozaur+z+%2 2Parku+jurajskiego+4%22-89666W sieci pojawiły się nowe szkice koncepcyjne i modele porzuconego pomysłu stwora łączącego w sobie DNA człowieka, dinozaura i psa. Miał on pojawić się w filmie "Jurassic Park IV".
|
Kor
Użytkownik
|
#71 - Wysłana: 10 Paź 2012 21:05:27 - Edytowany przez: Kor
Widać kolejne uniwersum, mimo że już wcześniej stoczyło się na dno, to scenarzystom to nie wystarcza.
Jeśli zaś chodzi o postęp w dziedzinie efektów, to albo jestem ślepy, albo jedynka ma je lepsze, niż trójka (zionąca komputerowym plastikiem).
|
Q__
Moderator
|
#72 - Wysłana: 10 Paź 2012 23:20:36
mozg_kl2mozg_kl2: pomysłu stwora łączącego w sobie DNA człowieka, dinozaura i psa. No comments... 
|
Elaan
Użytkownik
|
#73 - Wysłana: 11 Paź 2012 00:15:09
mozg_kl2: porzuconego pomysłu stwora łączącego w sobie DNA człowieka, dinozaura i psa Właśnie. Zgadzam się z Q.  A w dodatku nieodparcie kojarzy się z kopiowaniem stwora z "Obcego IV". Pasowałby najwyżej do jakiejś dinozaurzej wersji "Wyspy doktora Moreau".
|
tuvok
Użytkownik
|
#74 - Wysłana: 11 Paź 2012 11:28:30 - Edytowany przez: tuvok
Myślę ze sporo mógłby w tym wątku powiedzieć, pan palentolog mgr. inz. DINOTREK. Ciekawe są też dowody, o tym że podobno dinozaury żyli razem z ludzmi. Są też podobno jakieś dowody na to, jak podajrze jakiś tubylec uciekał przed dinozaurem, w skale były stopy i czlowieka i dinozaura, datowane na te same lata. Z Stąd też są różne smoki w mitach czy rzeźby. http://odkrywcy.pl/kat,111406,title,Dinozaury-zyly -kiedy-istnieli-ludzie,wid,13265308,wiadomosc.html ?smg4sticaid=6f533
|
Q__
Moderator
|
#75 - Wysłana: 11 Paź 2012 15:26:21 - Edytowany przez: Q__
ElaanElaan: A w dodatku nieodparcie kojarzy się z kopiowaniem stwora z "Obcego IV". Mnie bardziej przypominały się horrory "SF" klasy Z, co dziwaczniejsze pomysły Koontza i schyłkowe komiksy z serii AVP. Tym niemniej fatalny upadek jak na coś, co zaczynało jako budząca szacunek hard SF... (Ew. wykonalność techniczna takiej hybrydyzacji nie umniejsza kiczowatości pomysłu. Zwł., że raczej nie Cronenberg by reżyserował...)
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#76 - Wysłana: 11 Paź 2012 18:29:34
Już moje pomysły był lepsze. tuvok: mgr. inz. DINOTREK. Nie wywołuj wilka z lasu. Elaan: "Wyspy doktora Moreau". W sumie wyspa z JP ma coś z wyspy doktora moreau. Mamy wyspę, opanowana przez nie udane eksperymenty genetyczne. Może chcieli iśc w tym kierunku. Crichton sięw grobie przewraca.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#77 - Wysłana: 12 Paź 2012 15:09:36
mozg_kl2: W sieci pojawiły się nowe szkice koncepcyjne i modele porzuconego pomysłu stwora łączącego w sobie DNA człowieka, dinozaura i psa. Miał on pojawić się w filmie "Jurassic Park IV". Sam pomysł na humanoidalne dinozaury przypomina gady z "Podróży do wnętrza ziemi" z 1999roku. Bodaj w Carnosaur Khinga pojawiają się dino-ludzkie mutanty ale głowy nie dam. Sam wygląd potwora bazuje chyba na Jaszczurze z najnowszego spider-mana
|
Q__
Moderator
|
#78 - Wysłana: 12 Paź 2012 15:24:49
MarcinKPikne te popkulturowe smaczki, ale pomysł z JP IV nadal do d***... KNIGHTA.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#79 - Wysłana: 12 Paź 2012 15:39:58
Q__: ale pomysł z JP IV nadal do d***... W sumie racja, mogli by wykorzystać wątek Pteranodonów które odfrunęły z wyspy.
|
Q__
Moderator
|
#80 - Wysłana: 12 Paź 2012 17:20:59
MarcinKRodan-bis Ci się marzy? 
|
MarcinK
Użytkownik
|
#81 - Wysłana: 12 Paź 2012 17:59:48
Q__: Rodan-bis Ci się marzy? Te konusy mają się równać z potężnym Rodanem?  Chodziło mi o coś w stylu filmu by SyFy chanel "Pterodaktyl" ale z lepszymi efektami specjalnymi i scenariuszem (w owym filmie mniej więcej od połowy wydawało mi się że scenariusz gdzieś się zapodział i aktorzy improwizowali).
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#82 - Wysłana: 8 Lis 2012 21:46:32
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#83 - Wysłana: 2 Gru 2012 12:28:51
|
Q__
Moderator
|
#84 - Wysłana: 2 Gru 2012 12:33:12
mozg_kl2Ja. Z tym, że wersję '91. Infantylne to było, ale czasem lubiłem przy tym zabić czas... ps. rzuć okiem do topiców związanych z sesją ST Explorer, jeśli masz ochotę grać dalej Twój Romulanin powinien zaraz otrzymać ciekawy raport...
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#85 - Wysłana: 5 Sty 2013 19:46:54 - Edytowany przez: mozg_kl2
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd ed&v=lTPk4iO47RQ#!fanowska gra w universum parku. Gra powstałem juz 7 lat, ale zapowiada się na najlepsza produkcje oparta ja JP jaka powstała. Znowu fani wyprzedzają wielkie studia
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#86 - Wysłana: 12 Sty 2013 12:14:07
"Park Jurajski 4" w 2014 roku
Oficjalnie ogłoszono, że rozpoczęły się prace nad "Parkiem Jurajskim 4", który zadebiutuje w 3D w przyszłym roku! Na tę chwilę nie znamy szczegółów fabuły, ani nazwiska reżysera. Wiadomo, że Steven Spielberg, twórca oryginału będzie producentem. Najwyraźniej decyzja w sprawie tego, czy również stanie za kamerą jeszcze nie zapadła. Jesienią ubiegłego roku Kathleen Kennedy, producent filmu opowiadała, że najważniejsze dla nich jest wymyślenie historii, która ma sens, nie rozczaruje widzów i jednocześnie skieruje serię na nowe tory. Nieoficjalnie mówi się, że Rick Jaffa i Amanda Silver, znani z "Genezy Planety Małp", mają napisać scenariusz. Premiera zaplanowana jest na 13 czerwca 2014 roku. Natomiast w kwietniu za oceanem "Park Jurajski" powraca do kin w 3D.
za hatak.pl
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#87 - Wysłana: 19 Lut 2013 17:15:02
Po "Star Treku" ofiarą "Star Wars VII" pada "Park Jurajski"
Disney robi sobie sporo wrogów w Hollywood filmem "Star Wars: Episode VII". Dopiero co wytwórnia naraziła się Paramountowi, podkupując J.J. Abramsa. Teraz Universal Pictures traci Kathleen Kennedy.
Kennedy miała być jedną z producentek planowanego widowiska "Jurassic Park 4". Była związana z serią od samego początku, pracując jako producentka już przy pierwszej części. Niestety, w związku z obowiązkami przy siódmej części "Gwiezdnych wojen" musiała zrezygnować z prac przy najnowszym "Parku Jurajskim". Oczywiście nie jest to aż tak wielkie zaskoczenie jak w przypadku Abramsa. Kennedy już w tamtym roku została szefową LucasFilm, przejmując schedę po George'u Lucasie. Niemniej informowano wtedy, że nie porzuci swoich obowiązków w firmie producenckiej Kennedy/Marshall, która współpracuje przy większości obrazów Stevena Spielberga. Jak widać, teraz sytuacja uległa zmianie.
za fw.pl
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#88 - Wysłana: 14 Mar 2013 22:37:51
Jest reżyser "Parku Jurajskiego 4"
Oficjalnie ogłoszono, że reżyserem filmu "Jurassic Park 4" został mało znany twórca kina niezależnego Colin Trevorrow ("Na własne ryzyko"). Jego film "Na własne ryzyko" ("Safety Not Guaranteed") jest jego jedyną kinową produkcją pełnometrażową. Zebrała ona świetnie recenzje i wiele nagród. "Park Jurajski 4" będzie jego debiutem w kinie wysokobudżetowym. Frank Marshall, Steven Spielberg i Patrick Crowley będą producentami wykonawczymi. Autorami scenariusza są Rick Jaffa i Amanda Silver, znani z "Genezy Planety Małp". Szczegóły fabuły są nieznane. Trevorrow swego czasu był wiązany z VII epizodem "Gwiezdnych Wojen". Premiera "Jurassic Park 4" zaplanowana jest w USA na 13 czerwca 2014 roku.
za hatak.pl
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#89 - Wysłana: 8 Maj 2013 18:34:19 - Edytowany przez: mozg_kl2
"Park Jurajski 4" z problemami?
Nieoficjalnie mówi się, że czwarta część serii została odłożona na półkę. Ile w tym prawdy?
Niedawno informowaliśmy, że Colin Trevorrow pracuje nad "Jurassic Park 4". Nawet opublikował na Twitterze zdjęcie z poszukiwania lokacji do pracy w plenerze.
Teraz na Twitterze kilka osób związanych z projektem napisało, że został on odłożony na półkę. Chwilę później ich wpisy zostały skasowane. Nie byłoby w tym nic dziwnego, bo nieraz zdarza się, że w okresie pre-produkcji film z różnych powodów zostaje anulowany.
Na razie nie mamy oficjalnego potwierdzenia ze strony studia.
za hatak.pl
|
MarcinK
Użytkownik
|
#90 - Wysłana: 26 Maj 2013 13:29:34
|