USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / "Park jurajski" czy "Dinotopia"
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  8  9  10  11  12  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#31 - Wysłana: 18 Cze 2011 13:24:57 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Nie pierwszy już mój news

Wyobraź sobie, że zauważyłem .

mozg_kl2:
ODwracajać je można spytać, ile razy można odgrzewać kotlet zwany star trek?

Z jednej strony ST to jednak pojemniejsza konwencja, bo miewaliśmy w Treku i (z grubsza) hard SF i fantastykę socjologiczną, i militarną i typową space operę, ba nawet horror i wątki kryminalne. Z drugiej strony wiele odsłon ST, nie tylko najnowszych zresztą (w TOS i TNG też trafiały się epizody b. wysilone) automatycznie wręcz wywołuje to pytanie.

mozg_kl2:
Tylko niech te rasy i planety będą naprawde obce.

W TAS tego próbowano. Niestety wyszło jk wyszło, a szkoda...

mozg_kl2:
Raczej, odwiecznej zabawy człowieka w Boga, i konsekwencji jakie z tego płyną.

Tylko, czy aby tego tematu nie wyczerpał już aby pierwszy film (który zresztą i cenię i lubię)?

(O tym, że pierwszy film szedł tu - pod tym względem - w ślady "Frankensteina" choćby, litościwie zamilczmy, bo nowa wariacja na w/w temat "zabawy w Boga" była jednak dostatecznie oryginalna - dinozaury, teoria chaosu...)
Eviva
Użytkownik
#32 - Wysłana: 18 Cze 2011 13:26:30
mozg_kl2:
Tylko niech te rasy i planety będą naprawde obce.

Naprawdę obce, to znaczy - nie klasy M?
Widzisz, założeniem Treka jest eksploracja głównie planet przyjaznych humanoidom i jest to logiczne. Może dobrze by było, gdyby częstotliwość "wpadania" na nie-ludzkie formy życia i planety odmienne od naszej była większa. I żeby, do diaska, każdy na potkany Obcy (nawet z rasy prewarpowej czy zgoła średniowiecznej) nie mówił od razu po angielsku, i to z nowojorskim akcentem! To naprawdę nie jest poważne potraktowanie tematu, z tym muszę się zgodzić. Ale, jak wiadomo, nie ma róży bez kolców, jak powiedział jeden pan, gdy zmarło się jego teściowej i przyniesiono mu rachunek za pogrzeb.
mozg_kl2
Użytkownik
#33 - Wysłana: 18 Cze 2011 13:44:13
Q__:
Wyobraź sobie, że zauważyłem .

Czyżbyś sledził moja kariere?

Q__:
bo miewaliśmy w Treku i (z grubsza) hard SF i fantastykę socjologiczną, i militarną i typową space operę, ba nawet horror i wątki kryminalne.

Słusznie. Problem w tym, że niektore te odnogi z "prawdziwym" trekiem miały nie wiele wspólnego, już nie mówiać, że spotkały się z dość chłodnym przyjęciem ze strony fanów.

Q__:
W TAS tego próbowano. Niestety wyszło jk wyszło, a szkoda...

Kiedy to było. Dawno i nie prawda.

Q__:
Tylko, czy aby tego tematu nie wyczerpał już aby pierwszy film (który zresztą i cenię i lubię)?

Nie koniecznie. Pierwszy film - zabawa w Boga plus jej skutki. Drugi film - to próba okiełznania dzieła, któe wymkneło się spod kontroli.

Eviva:
Naprawdę obce, to znaczy - nie klasy M?

Taki który wygląda obco, a nie jak trawnik w Kaliforni. Podobny problem istnieje w uni SG. Wszystkie planety plus minus to kanadyjskie lasy. W SGU, probowali to zmienić.
Q__
Moderator
#34 - Wysłana: 18 Cze 2011 14:04:04
mozg_kl2

mozg_kl2:
Czyżbyś sledził moja kariere?

Nie, rozwój tematów. Taki psi obowiązek moda.

mozg_kl2:
Problem w tym, że niektore te odnogi z "prawdziwym" trekiem miały nie wiele wspólnego, już nie mówiać, że spotkały się z dość chłodnym przyjęciem ze strony fanów.

Acz z drugiej strony i te dobre odcinki bywały dość zróżnicowane pod względem konwencji i tematyki. Zestawmy choćby te z pierwszych dziesiątek rankingu odcinków TOS i TNG wg "EW", albo porównajmy cztery najlepsze TOSowe filmy (I, II, IV, VI).

mozg_kl2:
Nie koniecznie. Pierwszy film - zabawa w Boga plus jej skutki. Drugi film - to próba okiełznania dzieła, któe wymkneło się spod kontroli.

Tyle, że z pierwszego filmu wiemy już, że skutki dzieła są okłapane . Rozwinięcie jest idealnie niekonieczne.
mozg_kl2
Użytkownik
#35 - Wysłana: 18 Cze 2011 14:29:04
Q__:
Nie, rozwój tematów. Taki psi obowiązek moda.

No podobno. Coś ciekawego wypatrzyłes?

Q__:
te dobre odcinki bywały dość zróżnicowane pod względem konwencji i tematyki. Zestawmy choćby te z pierwszych dziesiątek rankingu odcinków TOS i TNG wg "EW", albo porównajmy cztery najlepsze TOSowe filmy (I, II, IV, VI).

Zatem rodzi się postawione już kiedyś pytanie, co zawiera się w tej konwencji.

Q__:
Tyle, że z pierwszego filmu wiemy już, że skutki dzieła są okłapane . Rozwinięcie jest idealnie niekonieczne.

To wiadomo właściwie z każdego dzieła o tej tematyce.
Q__
Moderator
#36 - Wysłana: 18 Cze 2011 15:16:30
mozg_kl2

mozg_kl2:
Coś ciekawego wypatrzyłes?

Póki co głównie ciąg dlaszy starych kłótni i "picardyzacje" Picarda... ;]

mozg_kl2:
Zatem rodzi się postawione już kiedyś pytanie, co zawiera się w tej konwencji.

Wolałbym pytanie: co da się w niej bez zgrzytów pomieścić...

(No i spełniła się Twoja obawa - przeszliśmy do ST, ale jestem autorem tematu, mam prawo .)
mozg_kl2
Użytkownik
#37 - Wysłana: 18 Cze 2011 15:20:12
Q__:
"picardyzacje" Picarda...

A to cały czas. Przynajmniej jest ciekawie, choć męcząco.

Q__:
Wolałbym pytanie: co da się w niej bez zgrzytów pomieścić...

Do tego zmierzałem. Tyle, że odpowiedź na tak postawione pytanie jest wyjątkowko trudna. Prosty przykłąd jedni kupią DS9 inni nie.

Q__:
(No i spełniła się Twoja obawa - przeszliśmy do ST, ale jestem autorem tematu, mam prawo .)

No nie wiem nie wiem. Proponuje, samoostrzeżenie.
Q__
Moderator
#38 - Wysłana: 18 Cze 2011 15:54:51
mozg_kl2

mozg_kl2:
No nie wiem nie wiem. Proponuje, samoostrzeżenie.

Hmm, od zawsze dopuszczanie - lub nie - OT jest u nas przywilejem autora topicu .
mozg_kl2
Użytkownik
#39 - Wysłana: 18 Cze 2011 16:27:12
Q__:
Hmm, od zawsze dopuszczanie - lub nie - OT jest u nas przywilejem autora topicu .

A mi tu wmawiali, zę jako autor tematu powinienem czuwać nad tym, zeby nie było OT.
Q__
Moderator
#40 - Wysłana: 18 Cze 2011 16:34:40 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
A mi tu wmawiali, zę jako autor tematu powinienem czuwać nad tym, zeby nie było OT.

Może wyjaśnię... Jako autor decydujesz jaki OT (o ile) dopuszczasz, jaki nie. Jeśli określisz "gadamy tylko na temat" to pozostali Userzy jesli chcą się wypowiedzieć muszą to uszanować. Jeśli powiesz: "OT merytoryczny dopuszczam, ale już robienie z tematu chatu - nie", patrz jw. To zawsze określa "założyciel" (ma prawo to zresztą zmienić - zwykle obostrzyć - w dowolnym momencie). Jeśli rozmówcy się nie dostosują moderacja ma obowiązek wkroczyć, bo nieuwzględnianie uwag autora wątku jest u nas "od zawsze" jedną z przewin, fakt z tych lżejszych.

Zwykle w takim wypadku po prostu wylatują przekraczajace granice OT posty lub zaznacza się oficjalnie, że od danego momentu będą leciały. Fakt, że Autorzy topiców rzadko korzystają z tego przywileju, ale precedensy bywały - choćby już w samych sesjach RPG.
mozg_kl2
Użytkownik
#41 - Wysłana: 18 Cze 2011 16:40:30
Q__:
moderacja ma obowiązek wkroczyć, bo nieuwzględnianie uwag autora wątku jest u nas "od zawsze" jedną z przewin, fakt z tych lżejszych.

taa moderator Jurgen i jego przemyslane interwencje. Dziękuje postoje.

Q__

Dzieki za wykładnie.

Wrócmy może (jeśłi mogę), do tematu. Jak widzisz od strony fabularnej JP4? Czy w ogole?
Q__
Moderator
#42 - Wysłana: 18 Cze 2011 16:44:21 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Jak widzisz od strony fabularnej JP4?

Tak samo jak "dwójkę" i "trójkę". Jako wysilone, bzdurne i nieopotrzebne. (Z powiesciowej "dwójki" był przynajmniej ten pożytek, że Malcolma autor wskrzesił. I parę fajnych przemyśleń tam było. Ot choćby to:

"-Słuchasz tego wszystkiego? -zapytał Doc. -Ja bym nie dał złamanego szeląga za te bzdury. To zwykłe teoretyzowanie. Ludzie zawsze się tym zajmowali, co nie zmienia faktu, że podobne teorie to jedynie fantazje. Ale i te ulegają zmianom. W czasach podboju Ameryki większość ludzi wierzyła w coś, co nazywano flogistonem. Słyszałaś o tym? Zresztą to i tak nie ma znaczenia, gdyż teoria flogistonu również była czczym wymysłem. Wierzyli także w cztery podstawowe humory, mające jakoby sterować wszelkimi uczynkami, i byli przekonani, że Ziemia liczy sobie zaledwie kilka tysięcy lat. Teraz powszechnie się głosi, że nasza planeta powstała przed czterema miliardami lat, nie ma żadnego flogistonu, lecz istnieją fotony i elektrony, natomiast ludzkie uczynki zależą od takich rzeczy jak nasze ego czy poczucie własnej wartości. I każdy jest głęboko przekonany, że owe fantazje są o wiele bardziej naukowe niż tamte poprzednie.
-A nie są?
Thorne wzruszył ramionami.
-To także jedynie wymysły, nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Czy widziałaś kiedykolwiek coś takiego, jak poczucie własnej wartości? Możesz mi je podać na talerzu? A foton? Zdołałaś kiedyś dotknąć jakiegoś fotonu?
Kelly pokręciła głową.
-No... Nie, ale przecież...
-Nigdy nie zdołasz tego dokonać, gdyż mówimy o rzeczach nie istniejących. Tylko ludzie przypisują im przesadne znaczenie. Za sto lat nasi potomkowie będą się śmiali do rozpuku z tych poglądów. "Czy wiesz, w co oni wtedy wierzyli? W istnienie fotonów i elektronów. Możesz sobie wyobrazić większą bzdurę?" I wszyscy skwitują taką uwagę szczerym śmiechem, ponieważ za sto lat będą obowiązywały nowsze, lepsze i bardziej naukowe fantazje. -Thorne umilkł na chwilę. -A tymczasem spróbuj poczuć kołysanie łodzi na falach. Jesteśmy na morzu. Te wrażenia są autentyczne. Czujesz zapach soli w powietrzu? Słońce grzeje twoją skórę? Tylko to się liczy. Popatrz na nas wszystkich, płynących tą motorówką. To jest rzeczywistość. Życie jest piękne. To najwspanialszy dar, który pozwala nam cieszyć się słońcem i oddychać świeżym powietrzem. W gruncie rzeczy nic innego nie ma znaczenia."

I ten żarcik z Roswell jeszcze...)

mozg_kl2:
taa moderator Jurgen i jego przemyslane interwencje. Dziękuje postoje.

Podrzuć link (w "uwagach do moderatorów" najlepiej), bo do tego jeszcze nie dotarłem. Chcę sobie wyrobić zdanie.
mozg_kl2
Użytkownik
#43 - Wysłana: 18 Cze 2011 17:08:27
Q__:
Tak samo jak "dwójkę" i "trójkę". Jako wysilone, bzdurne i nieopotrzebne.

Tyle, żę najpierw powstała druga część w formie książki. Jakie są róźnice to się nie wypowiem, bo nie czytałem.

Q__:
I parę fajnych przemyśleń tam było

Faktycznie dobre.

Q__:
Podrzuć link, bo do tego jeszcze nie dotarłem. Chcę sobie wyrobić zdanie.

Jakoś nie chce mi się zaczynać kolejnego flame. Było mineło.

Jest taka seria komiksowa(obecnie nawet ekranizowana) Walking Dead. Opowiada ona o, garstce ludzi, w świecie opanowanym przez zombie. NIby proste, głupie i oczywiste. Już nie mówiąc o tym ile tego typu rzeczy jest na rynku. Tyle, że niby. Bo tak naprawde, esencja historii to dywagacje nad człowieczeństwem. Może to jest droga dla JP4. Człowiek najpierw próbował stworzyć dinozaury, a teraz kombinują jak się ich pozbyć. Takie proekologiczne przesłanie.
Toudi
Użytkownik
#44 - Wysłana: 18 Cze 2011 17:24:00
mozg_kl2:
Tyle, żę najpierw powstała druga część w formie książki. Jakie są róźnice to się nie wypowiem, bo nie czytałem.

Najbardziej rzucającą się w oczy jest sposób dostania się na wyspę. Ekipa Malcolma w filmie przypłynęła łódką w książce przylecieli helikopterami. Łowcy dokładnie odwrotnie.

Poza tym, pterodaktyle zdaje się pojawiają się już w pierwszej książce, a filmie dopiero w trzeciej części. Ale teraz nie dam sobie już za to uciąć ręki. ;)

W ogóle dwie pierwsze książki i filmy na ich postawie były bardzo dobre. Trójka jest poza kategorią. A o książce nie ma co pisać, bo to tylko spisany film i chyba nawet słabiej niż jest to pokazane na ekranie (ale wybaczcie, nie będę wracał do tej książki by sobie to przypomnieć ;)).
mozg_kl2
Użytkownik
#45 - Wysłana: 19 Cze 2011 16:47:08
Toudi

Jak mówie, książki nie czytałem. Na JP i JPII, byłem w kinie, i o tym mogę rozmawiać. Różnic nie wychwyce. Natomiast ta rozmowa, jak i dyskusja o ST09 z Picardem, rozpaliłą na nowo moją miłość do dinozaurów. MOżę znajde chwilę, żęby cos napisać na ten temat.
mozg_kl2
Użytkownik
#46 - Wysłana: 28 Cze 2011 07:32:02
Trylogia "Park Jurajski" na Blu-ray!

Dzisiaj oficjalnie ogłoszono, prezentując klimatyczny zwiastun, że w październiku tego roku zostanie wydania na Blu-ray jedna z najsłynniekszych trylogii w historii kina!

Premiera została zapowiedziana na zachodzie na 25 października. Obraz został poprawiony cyfrowo i przystosowany do HD, a dźwięk do 7.1 surround. Ma być także cała masa dodatków, wywiadów i wszelkich smaczków, które umilą posiadanie na półce tego wydania.

Czekamy na oficjalne ogłoszenie daty polskiej premiery trylogii. Czekacie na "Park Jurajski" na Blu-ray?

za hatak.pl
mozg_kl2
Użytkownik
#47 - Wysłana: 18 Lip 2011 12:31:42
Reżyser "Kapitana Ameryki" nakręci czwarty "Park Jurajski"?

Pisaliśmy niedawno o spotkaniu Stevena Spielberga z Markiem Protosevichem w sprawie scenariusza "Jurassic Park IV" . Teraz głos w sprawie zabrał Joe Johnston, reżyser trzeciej części cyklu oraz "Kapitana Ameryki".

Reżyser potwierdził, że rozmowy są bardzo zaawansowane i że scenariusz będzie podstawą nowej trylogii, która pójdzie w zupełnie innym kierunku niż poprzednia. Nie był zbytnio wylewny. Czy to znaczy, że Johnston jest przymierzany na stołek reżysera kolejnej części?

Przypomnijmy, że od czasu "Parku jurajskiego III" Universal kilkakrotnie przymierzało się do realizacji kolejnej części. Swego czasu był już nawet scenariusz autorstwa Johna Saylesa i Williama Monahana.

za filmweb.pl
TSan
Użytkownik
#48 - Wysłana: 18 Lip 2011 12:34:09
mozg_kl2:
nakręci czwarty "Park Jurajski"?

Jak się chce odcinać metki, pracuje się w sklepie z ubraniami, nie w filmie.
mozg_kl2
Użytkownik
#49 - Wysłana: 18 Lip 2011 12:35:28
TSan:
Jak się chce odcinać metki, pracuje się w sklepie z ubraniami, nie w filmie.

Kupony kupony nie metki. O JP4 informacje pojawiały sie jeszcze za życia ś.p. Crichtona.
MarcinK
Użytkownik
#50 - Wysłana: 18 Lip 2011 12:39:28
W sumie to w IV części mogli by przedstawić wątek pterozaurów które odleciały z wyspy pod koniec III.
mozg_kl2
Użytkownik
#51 - Wysłana: 25 Lip 2011 12:45:41 - Edytowany przez: mozg_kl2
SDCC: "Park Jurajski 4" za kilka lat

Podczas Comic Con w San Diego po raz pierwszy w historii tej imprezy gościem był Steven Spielberg, który zdradził kilka szczegółów nowego "Parku Jurajskiego".

Spielberg wyjawił, że "Park Jurajski 4" pojawi się w kinach w przeciągu 2-3 lat. Prace trwają - twórcy mają już wymyśloną historię i mają zatrudnionego scenarzystę.

Przypomnijmy, że "Park Jurajski" oparty na książce Michaela Crichtona był pierwszym filmem w historii kina ukazującym komputerowe postacie, w tym przypadku dinozaurów. Ostatnia część była w kinach w 2001 roku i zarobiła na całym świecie prawie 400 mln dolarów.

"Park Jurajski IV" zacznie nową trylogię

Reżyser Joe Johnston, którego "Captain America: The First Avenger" wejdzie wkrótce do kin, opowiedział o planowanym kolejnym filmie z serii "Park Jurajski".

Jesteśmy w trakcie rozmów o "Jurassic Park IV" - stwierdził Johnston, reżyser "Jurassic Park III" . Najważniejszą rzeczą, jaką mogę wam powiedzieć jest to, że on zacznie nową trylogię, która pójdzie w innym kierunku - zupełnie innym kierunku, który jest bardzo ekscytujący i różny od tego co widzieliśmy wcześniej. Zaczyna się historią z pierwszej trylogii, ale potem odbija w zupełnie innym kierunku.

W ubiegłym miesiącu pojawiły się doniesienia, że Steven Spielberg spotyka się ze scenarzystą Markiem Protosevichem w celu wymiany pomysłów na kolejny film z serii.

oba za hatak.pl
mozg_kl2
Użytkownik
#52 - Wysłana: 28 Paź 2011 21:33:11
Spielberg mówi o "Indianie Jonesie 5" i "Parku jurajskim IV"

Stevena Spielberga nie zwalnia tempa i rozpoczyna kolejne projekty. Powoli zabiera się za "Indianę Jonesa 5" i "Park jurajski IV".

O pierwszym filmie reżyser nie powiedział zbyt wiele. "Musicie spytać Lucasa" - dodał - "To on odpowiada za historię i pracuje nad kolejnym filmem o Indym. Scenariusz jeszcze nie powstaje, ale już pracuje nad tą historią. Zostawiam mu ją w całości".

Przypomnijmy, że od czasu "Parku jurajskiego III" Universal kilkakrotnie przymierzał się do realizacji kolejnej części cyklu. Scenariusz pisze Mark Protosevich, a film nakręci najprawdopodobniej Joe Johnston, reżyser trzeciej części cyklu oraz "Kapitana Ameryki".

za filmweb.pl

Pewnie będą w 3d
Jo_anka
Użytkownik
#53 - Wysłana: 28 Paź 2011 22:59:46 - Edytowany przez: Jo_anka
mozg_kl2:
Pewnie będą w 3d

Jeżeli "Park Jurajski IV" będzie w 3D, to pewnie 2/3 dinozaurów z ekranu będzie atakować widzów!
emillo97
Użytkownik
#54 - Wysłana: 29 Paź 2011 08:09:47
Ja widziałem wszystkie części Parku Jurajskiego ale dawno więc się nie wypowiadam. Co do Dinotopii kiedyś widziałem na Polsacie trochę jakiejś wersji:P Ale są dwie wersje Dinotopii- jedna to miniserial z 2002 r. a druga to serial 2002-2003:

~1~ http://www.filmweb.pl/serial/Dinotopia-2002-158804
~2~ http://www.filmweb.pl/serial/Dinotopia-2002-99812
Q__
Moderator
#55 - Wysłana: 29 Paź 2011 11:55:58 - Edytowany przez: Q__
emilio97

emilio97:
Ja widziałem wszystkie części Parku Jurajskiego ale dawno więc się nie wypowiadam. Co do Dinotopii kiedyś widziałem na Polsacie trochę jakiejś wersji:P Ale są dwie wersje Dinotopii

A książki (Crichtona i Gurney'a) znasz? Postulowałbym zacząć dyskusję od książek.

ps. jeśli chodzi o "dwie Dinotopie": miniseria jest skróconą wersją serialu, lub też serial rozbudowaną wersją miniserii...
emillo97
Użytkownik
#56 - Wysłana: 29 Paź 2011 12:21:48
Q__:
A książki (Crichtona i Gurney'a) znasz? Postulowałbym zacząć dyskusję od książek.

Książek nie czytałem.
mozg_kl2
Użytkownik
#57 - Wysłana: 13 Gru 2011 20:54:57
Tajemnica wokół "Jurassic Park 4"

Steven Spielberg ciągle potwierdza, że trwają przygotowania do realizacji "Jurassic Park 4". Twórca nie ukrywa jednak, że w ostatnich miesiącach skupił się na produkcji swoich kolejnych reżyserskich przedsięwzięć - "Czasu wojny", "Przygód Tintina" i "Lincolna". Dziś reżyser uspokaja miłośników dinozaurów.

Spielberg poza wymienionymi filmami jako swój kolejny projekt wymienia "Robopocalypse". Co więc z "Jurassic Park 4"? Reżyser uspokaja - prace nad filmem o dinozaurach trwają, a projekt ten wszedł właśnie do kalendarza produkcji przygotowywanych przez Spielberga.

Ciągle nie wiadomo jaki jest pomysł na czwarty film z tego cyklu. Czy będzie on kontynuował wątki z poprzednich odsłon? To tajemnica - odpowiada Spielberg. Za scenariusz "Jurassic Park 4" odpowiada Mark Protosevich, który pracował nad takimi filmami jak "Jestem legendą", "Posejdon" i "Cela" - czy to pomaga w ocenie czego się spodziewać?

za hatak.pl

W sumie to nic nowego w temacie.
MarcinK
Użytkownik
#58 - Wysłana: 6 Sty 2012 17:05:10 - Edytowany przez: MarcinK
Dosyć ciekawie przedstawiono koegzystencję ludzi z dinozaurami w Zyuranger i Abaranger.

W Zyurager bestie-strażnicy (czyli pierwowzory zordów) są awatarami bóstw czczonych przez plemiona z których wywodzą się wojownicy, każda z bestii posiada tajemniczą moc i własną wolę, są lojalne wobec swoich wojowników, dlatego też np. po śmierci Burai (zielonego) Zyrangersi musieli ujaźmić Dragon-Cesar'a (pierwowzór Dragonzorda).

W Abaranger, Bakuryuu (pierwowzory DinoZordów z Dino Grzmot) pochodzą z innego wymiaru i pod kontrolą Evolien'ów zostały wysłane by zniszczyć Tokio w naszym świecie, jednak Abarangersi wyrwali je spod kontroli Evolien'ów. Każdy z Bakuryuu posiada świadomość, swój własny charakter, przekonania (np. Brachi jest pacyfistą), rozmawiają ze sobą i ludźmi. Niektóre z Bakuryuu mają bolesną przeszłość np. Tyrano stracił żonę i dziecko. Podczas przebywania na ziemi uczą się nowych rzeczy (np. Parasa gdy przebywał na wyspach Juan Fernández nauczył się Hiszpańskiego), niektóre z nich doznają nieudanej miłości (np. Kera gdy zostaje zamieniony w człowieka zakochuje się w dziewczynie, ale nic z tego nie wychodzi) itp.

Kain
Użytkownik
#59 - Wysłana: 6 Sty 2012 21:13:58
MarcinK:
Dosyć ciekawie przedstawiono koegzystencję ludzi z dinozaurami w Zyuranger i Abaranger.

A gdzie tam są owe dinozaury (lub chociaż Dinotopia czy Park Jurajski...)? miałem zawsze wrażenie że to nieco bardziej realne stworzenia były...
MarcinK
Użytkownik
#60 - Wysłana: 7 Sty 2012 08:39:43 - Edytowany przez: MarcinK
Kain:
A gdzie tam są owe dinozaury

W Zyuranger, ich "dusze" są umieszczone w mechanicznych awatarach, a w Abarager, Bakuryuu to coś w rodzaju istot bio-mechanicznych, jednak są żywe w pełnym tego słowa znaczeniu.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  8  9  10  11  12  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / "Park jurajski" czy "Dinotopia"

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!