Autor |
Wiadomość |
Q__
Moderator
|
#301 - Wysłana: 20 Sty 2018 20:27:17
KazeiteKazeite: A pierwszy Metal Gear to jest z 1987 Wiem, dlatego napisałem: Q__: światowa sława Solid Snake'a - to nastało już po Larze Światowa sława, nie sam Snake, czy MG.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#302 - Wysłana: 20 Sty 2018 20:43:29
Q__: Wtedy robili z Blazkowiczem i jednym Diukiem za gwiazdy Wiesz teraz nawet Snake, Ezio, Dante, Redfield, CJ, Master Chief stracili na popularności
|
Q__
Moderator
|
#303 - Wysłana: 20 Sty 2018 20:46:16
MarcinKSugerujesz, że i ich zaraz kobieta pobije? 
|
MarcinK
Użytkownik
|
#304 - Wysłana: 20 Sty 2018 20:47:36
Q__ Sugeruje że trendy się zmieniają i nie ma co się w takich przypadkach kierować mainstreamem. Mimo wszystko czas życia gry w masowej świadomości jest dość krótki.
|
Q__
Moderator
|
#305 - Wysłana: 20 Sty 2018 21:15:27 - Edytowany przez: Q__
MarcinK
Z drugiej strony zobacz jak długo utrzymują się na takich listach wspomniani Pac-Man, Mario, Link... no i Lara...
|
MarcinK
Użytkownik
|
#306 - Wysłana: 20 Sty 2018 21:31:20
Q__: Pac-Man, Mario, Link... no i Lara... Może dlatego że bez przerwy dostają nowe gry?  Pytanie czy to dobra polityka? Mario i Pac Man fabularnie nigdy nie powalały, ale Zeldy i Lary wymagają pewnego pomyślunku.
|
Q__
Moderator
|
#307 - Wysłana: 20 Sty 2018 22:39:14
MarcinKMarcinK: Mario i Pac Man fabularnie nigdy nie powalały Bo pochodzą z czasów, gdy od gier fabuł się nie wymagało. I to, że potrafią tyle dekad przetrwać w tej archaicznej formule to też jest pewien sukces...
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#308 - Wysłana: 21 Sty 2018 12:05:09
MarcinK: Mimo wszystko czas życia gry w masowej świadomości jest dość krótki. i wtedy wchodze ja z Fallout, Fallout 2, HOMM3, Age of Empires 2, Morrowindem, Starcraft.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#309 - Wysłana: 21 Sty 2018 12:17:16
mozg_kl2 Tylko Starcraft podchodzi jeszcze pod masówkę
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#310 - Wysłana: 21 Sty 2018 13:03:50
MarcinK
Zdefiniuj masowke?
|
MarcinK
Użytkownik
|
#311 - Wysłana: 22 Sty 2018 21:43:55
Śnię, że Lara Croft - wojowniczka z gry komputerowej - to ja!" - wyjaśnia wokalistka na łamach "Claudii" w artykule "Małe tęsknoty..." autorstwa Agnieszki Rakowskiej-Barciuk. "Jaka prawda o mnie kryje się za tym pragnieniem? Tak jak Lara jestem typem wojowniczki. Dziś widzę to wyraźnie, że kobieta całe życie walczy. Walczy ze wszystkim: z życiem, ze sobą (…). Mam wrażenie, że - podobnie jak Lara - jestem niezniszczalna. I tego będę się trzymać. Jestem też dzielna (…). Ale z kolei muszę przyznać, że podobnie jak Croft lubię samotność. Tyle, że ona samotności szuka w górach, a ja - jeżdżę na ryby (…). Czy jak Lara Croft umiem strzelać? Oczywiście! Przyjaźniłam się z generałem Petelickim, założycielem jednostki Grom, i często byłam zapraszana na poligon. Uwielbiałam tam sobie postrzelać. Zawsze trafiałam. Mam cela!" http://laracroft.pl/#news2479
|
Seybr
Użytkownik
|
#312 - Wysłana: 23 Sty 2018 17:00:23
Z niej taka Lara Croft jak ze mnie Wolverine.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#313 - Wysłana: 23 Sty 2018 18:02:02
Seybr: Z niej taka Lara Croft jak ze mnie Wolverine. o to to. Lara to lara a nie jakaś sztacheta.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#314 - Wysłana: 19 Mar 2018 21:32:58
|
Q__
Moderator
|
#315 - Wysłana: 20 Mar 2018 11:16:57 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: wiadomo-juz-kiedy -rozpoczna-sie-prace-na-planie-filmu-indiana-jones -5 A tam czytamy: Scenariusz do filmu Indiana Jones 5 napisał David Koepp, a Harrison Ford potwierdził powrót do roli. Ponieważ prawa do franczyzy przejęło studio Disneya, mówi się o restarcie tej serii i zatrudnieniu nowego aktora, który wcieliłby się w młodszego Indianę Jonesa. Jako następcę Harrisona Forda typuje się Chrisa Pratta.Ford powinien dostać klapkę na oko i wystąpić jako "Old Indy", a Pratt niech się jakoś chronologicznie wciśnie między Flanery'ego a młodego Forda. BTW. skoro prawa do postaci doktora Jonesa ma teraz Disney, ciekawe czy wcielą go kiedyś na stałe do MU*. * Pytam, bo do dziś pamiętam jak trafił mi w ręce pierwszy z wydanych w Polsce komiksów Marvela: http://www.wak.net.pl/old/index.php?idn=op_indiana _jones_as_editor&kat=ophttp://indianajones.wikia.com/wiki/Indiana_Jones_a nd_the_Last_Crusade_(comic)
|
Toudi
Użytkownik
|
#316 - Wysłana: 20 Mar 2018 12:00:46
Młody Indiana Jones już jest (był)! I niby jak ktoś miałby go zastąpić? http://www.imdb.com/name/nm0001218/ ;) Q__: BTW. skoro prawa do postaci doktora Jonesa ma teraz Disney, ciekawe czy wcielą go kiedyś na stałe do MU*. Prędzej do SW... ;) *nie powinieneś pisać MCU?
|
Q__
Moderator
|
#317 - Wysłana: 20 Mar 2018 12:07:48 - Edytowany przez: Q__
ToudiToudi: Młody Indiana Jones już jest (był)! Było ich jeszcze dwu (jeden nie żyje): http://www.imdb.com/name/nm0140393/http://www.imdb.com/name/nm0000203/Toudi: Prędzej do SW... ;) Pamiętam te crossovery Indy'ego z SW... ale dlaczego nie jedno-i-drugie w sumie? Czemu nie ma spotykać bohaterów SW pozostając przy tym herosem Marvela (i np. formą przeciwwagi dla, również noszących kapelusze, trenczowców DC)?  Toudi: nie powinieneś pisać MCU? Nie, miałem na myśli universum komiksowe.
|
Toudi
Użytkownik
|
#318 - Wysłana: 20 Mar 2018 12:26:58
Oni grali dzieci, nie młodego Indiego.
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#319 - Wysłana: 20 Mar 2018 12:41:39
Znaczy prequel, czy przejęcie pałeczki przez młodego neo-Indianę? Bo jak to drugie, to już próbowali z Shia LaBeouf'em i polegli mizernie. Może będą próbować do skutku?  A potem z tych wypączkowanych następców Indy'ego zrobią cały "Indiana team". :P
|
Toudi
Użytkownik
|
#320 - Wysłana: 21 Mar 2018 02:31:01
Dreamweb: Bo jak to drugie, to już próbowali z Shia LaBeouf'em i polegli mizernie. Może będą próbować do skutku? To jest problem w ogóle współczesnych produkcji. Nie aktorzy, ale zbyt młode wcielenia bohaterów, które mają być równie dojrzałe jak pierwowzory. I to nie jest, ze to nie może się udać. Bo Kroniki młodego Indiany Jonesa pokazują, że się da. Nowy Flash od CW też. Niestety w większości nowych dzieł, moim zdaniem, źle do tego podchodzą do tych postaci. Próbują otworzyć tych bohaterów ale aktorami o dekadę lub dwie młodszymi od pierwowzorów. To nie współgra. Przez co ludzie tego nie chcą oglądać.
|
Q__
Moderator
|
#321 - Wysłana: 21 Mar 2018 13:36:10 - Edytowany przez: Q__
ToudiToudi: Oni grali dzieci, nie młodego Indiego. Dobra. Zauważ jednak, że te dzieci miały już wyraźne cechy "indianowate"  . Tak jak piszesz: Toudi: młode wcielenia bohaterów, które mają być równie dojrzałe jak pierwowzory.  . DreamwebDreamweb: Znaczy prequel, czy przejęcie pałeczki przez młodego neo-Indianę? Cholera ich wie. Równie dobrze reBoot może być. Dreamweb: A potem z tych wypączkowanych następców Indy'ego zrobią cały "Indiana team". :P  ps. Nawiasem: zwróćcie uwagę, że mamy teraz zabawny paradoks: Han Solo i Indiana Jones wyglądali identycznie w wieku dojrzałym, a inaczej za młodu  .
|
MarcinK
Użytkownik
|
#322 - Wysłana: 23 Mar 2018 20:11:54
O infinity war i jurassic world w kinie trąbią, a o Larze cicho.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#323 - Wysłana: 3 Maj 2019 09:13:19
|
Q__
Moderator
|
#324 - Wysłana: 3 Maj 2019 11:22:12
mozg_kl2mozg_kl2: indiana-jones-5-s cenarzysta-tworca-serialu-tacy-jestesmy Lucasfilm, czwórka, i już się boję... Choć pozbycie się scenarzysty - będącego klęską - "Solo" ma znamiona (pozory?) racjonalności...
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#325 - Wysłana: 27 Lut 2020 22:11:25
https://www.flickeringmyth.com/2020/02/steven-spie lberg-wont-direct-indiana-jones-5-james-mangold-in -talks/Że im się chce w to brnąć dalej... Czwórka to był jeden z najgorszych sequeli znanych serii jakie w życiu widziałem...
|
Q__
Moderator
|
#326 - Wysłana: 27 Lut 2020 22:32:04
DreamwebDreamweb: Że im się chce w to brnąć dalej... Na czymś muszą (próbować) zarabiać... Czyż nie znamy tego z własnego, Trekowego, podwórka?
|
Q__
Moderator
|
#327 - Wysłana: 7 Lis 2020 14:42:34 - Edytowany przez: Q__
|