USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / "Men in Black" - "Faceci w Czerni"
 Strona:  1  2  3  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#1 - Wysłana: 20 Cze 2006 13:29:56
Animowany serial "Faceci w Czerni", od którego rozpocząłem swoją przygodę z "MIB" zauroczył mnie, mimo swej lekkiej, parodystycznej konwencji i "plagiatowania" czego się da z historii SF, a może właśnie dzięki temu...
Wydawało mi się, że filmy będą lepsze... nie były (gorsze zresztą też nie)... Choć wiem, że przygoda "Facetów..." z ekranem zaczęła się właśnie od filmu, oba filmy oglądałem raczej jak rozdęte czasowo odcinki serii...
Wiem też, że "MIB" wymyślił Lovell Cunningham jako serię komiksową, ale serii oryginalnej nie znam (tak ten Q__ nie zawsze wie wszystko ).

Dorzucę jeszcze link:
http://www.mibhq.com/

I tym wstępem zakładam topic o "Facetach w Czerni" - moim ulubionym serialu komediowym SF...
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 20 Cze 2006 17:58:22 - Edytowany przez: Q__
Widzę, że nikt z Was nie lubi MIB, ani nawet nie niecierpi tej serii na tyle by korzystając z tego topicu przekonać mnie, że mam zły gust... Nawet Picard, który MIB nie znosi mnie zawiódł

A przecież temat jest obszerny: dwa filmy, serial animowany, kilka serii komiksowych...
Pah Wraith
Użytkownik
#3 - Wysłana: 20 Cze 2006 18:35:55
O gustach się nie dyskutuje...

Ja osobiście uwielbiam pierwszą część filmową. Drugiej nie widziałem, a serial traktuję wyłacznie jak odcinanie kuponów. Tak naprawdę serial nie miał nawet połowy tej lekkości, którą miał film. A czerń jest cool.

PS Proszę popatrzeć tu: <błysk> ... a wogóle to były gazy błotne które odbijały się od księżyca, tworząc...
Q__
Moderator
#4 - Wysłana: 20 Cze 2006 18:52:31
Pah Wraith

W końcu pierwszy głos. Dzięki

No ale co my robimy na tym forum jeśli nie dyskutujemy o gustach??
Domko
Użytkownik
#5 - Wysłana: 20 Cze 2006 19:04:41
Pierwszym film był całkiem fajną parodią sf. Niestety, drugi był dużo gorszy i zdecydowanie mniej śmieszny. Poza tym zbyt wiele motywów było powtórzonych z pierwszej części.

Co do serialu animowanego to jest on moim zdaniem porażką. Widziałem może ze 2-3 odcinki i przestałem oglądać. Przy porównaniu serialu z pierwszym filmem, wypada bardzo blado.

Przy okazji ciekawostka - w serialu animowanym MiB za jedną z postaci głos podkłada Jennifer Lien, czyli Voyagerowa Kes.
Q__
Moderator
#6 - Wysłana: 22 Cze 2006 17:51:13
Przy porównaniu serialu z pierwszym filmem, wypada bardzo blado.

I tu się różnimy... Ciekawe czy wynika to z tego, że Ty (jak sądzę) oglądałeś serial po filmie, a ja film po serialu? Tzw. "prawo pierwszych połączeń"?
Anonim
Anonimowy
#7 - Wysłana: 22 Cze 2006 18:16:52
Q__
Moderator
#8 - Wysłana: 14 Sier 2006 01:34:58
Skoro nie powstrzymałem "filmikoweg oszaleństwa" przyłączam się do niego...
http://www.youtube.com/watch?v=UvYYuPD1ZBY
http://www.youtube.com/watch?v=u5h5Sg1asWg
Picard
Użytkownik
#9 - Wysłana: 14 Sier 2006 15:54:12
Niestety musze zgodzic sie z opinia moich przedmowcow- o ile film to doskonala- chodź nieco krótka- parodia filmow spod znaku SF to o tyle o serialu animowanym wiele dobrego powiedziec nie mozna. Animacja jest jakas dziwana- rownie zduiewajaca jak ta w ,,Clone wars"- odcinki nie sa zbyt dlugie, humor nie jest tak inteligentny jak w filmie ani rzeczywisice zabawny, a tresc nie jest zbyt porywajaca. Podobnie bylo niestety w przypadku II czesci filmu- pozostaje jedynie miec nadzieje, iz nie doczekamy sie czesci trzeciej...
Q__
Moderator
#10 - Wysłana: 14 Sier 2006 18:05:06
Picard

Niestety musze zgodzic sie z opinia moich przedmowcow- o ile film to doskonala- chodź nieco krótka- parodia filmow spod znaku SF to o tyle o serialu animowanym wiele dobrego powiedziec nie mozna.

Po raz kolejny różnimy się w ocenie animowanych seriali. Dla mnie był doskonały, drugi po Batman TAS...
Hazrall
Użytkownik
#11 - Wysłana: 15 Sier 2006 22:31:29 - Edytowany przez: Hazrall
drugi po Batman TAS...

Ja sie w pełni zgadzam z Q, animowani faceci byli boscy A wojny klonów Mi sie podobały(animacja dziwna, dlaczego?), [wiadomo czego sie spodziewać po SW, i tam tego jest dużo a co więcej Jedi to tam wymiatacze , a nie są takimi chłopcami(i paniami) do bicia jak w filmie, no i pasowanie Ankina na Jedi (w filmie nie pokazali a szkoda, fajnie wyglądało)ok konec offtopu]. Co do facetów to niektóre odcinki były naprawdę Totalnie genialne parskałem śmiechem,(o wiele częściej niż w filmie) (hmm Q gdzie MIB oglądałeś, chyba nie na Polsacie tak wczesna pora )
Q__
Moderator
#12 - Wysłana: 16 Sier 2006 01:32:28 - Edytowany przez: Q__
Hazrall

Ja sie w pełni zgadzam z Q, animowani faceci byli boscy

O jak miło...

co więcej Jedi to tam wymiatacze , a nie są takimi chłopcami(i paniami) do bicia jak w filmie

W końcu...

hmm Q gdzie MIB oglądałeś, chyba nie na Polsacie tak wczesna pora

A właśnie tam... Zresztą mam komplet odcinków, jeszcze na VHS, nastawiałem...
mozg_kl2
Użytkownik
#13 - Wysłana: 29 Wrz 2011 08:28:06
Rick Baker opowiada o pracy nad "Facetami w czerni 3"

Legendarny charakteryzator, zdobywca Oscarów, Rick Baker opowiedział o swojej pracy nad kosmitami z lat 60. w nadchodzącym filmie z Willem Smithem i Tommy Lee Jonesem pt. "Faceci w czerni 3".

W "Facetach w czerni 3" Will Smith ponownie gra Agenta J., który musi przenieść się w czasie, by razem z młodszą wersją agenta K (w tej roli Josh Brolin) stoczyć walkę przeciwko czarnemu charakterowi granemu przez Jemaine'a Clementa. W obsadzie są także Tommy Lee Jones, Emma Thompson, Nicole Scherzinger, Michael Stuhlbarg i Alice Eve .

Z uwagi na podróże w czasie Baker zdradził, że tworząc kosmitów z lat 60. chciał im nadać staromodnego wyglądu. Oparł ich wizerunek na filmach klasy B z lat 50. i 60., więc dużo z nich będzie w kombinezonach czy będą rybami z kaskami.

Barry Sonnefeld ponownie reżyseruje. Premiera filmu w 2012 roku.

za hatak.pl

Będzie trekowo.
kordian
Użytkownik
#14 - Wysłana: 29 Wrz 2011 08:30:34
SUPER

Uwielbiam te filmy ;)
Poza satyrą zawierają kilka bardzo filozoficznych pomysłów, związanych z wieloświatem;)
Q__
Moderator
#15 - Wysłana: 29 Wrz 2011 18:19:04
kordian

kordian:
Uwielbiam te filmy ;)

Dwójkę też? Przecież tam poza pokazem kiepskich F/X i panienką znaną z roli Audrey Horn w "Twin Peaks" nie było NIC.
Toudi
Użytkownik
#16 - Wysłana: 29 Wrz 2011 19:27:07
Q__:
Dwójkę też? Przecież tam poza pokazem kiepskich F/X i panienką znaną z roli Audrey Horn w "Twin Peaks" nie było NIC.

Był Will Smith i Tommy Lee Jones, czegóż chcieć więcej. Ok, było słabiej niż w jedynce i gdyby nie ci aktorzy, nikt nigdy by nie oglądał a już na pewno nie wracał po latach, ale dla nich obu - warto.
kordian
Użytkownik
#17 - Wysłana: 29 Wrz 2011 22:26:13
Dokładnie

Jak to nic nie było? Było dokładnie to samo, a lepiej oglądać dwa filmy co jakiś czas niż jeden w kółko ;)
mozg_kl2
Użytkownik
#18 - Wysłana: 28 Lis 2011 11:46:53
teaserowy plakat Men in clack III http://1.fwcdn.pl/an/49468/30290.$.jpg
mozg_kl2
Użytkownik
#19 - Wysłana: 12 Gru 2011 15:43:16
Agent J i agent K powracają! Zwiastun "Facetów w czerni 3"

Pojawiła się pierwsza zapowiedź kolejnej odsłony serii science fiction pt. "Faceci w czerni 3", w której powracają Will Smith i Tommy Lee Jones jako agenci J i K.

Kiedy życie K i los planety wiszą na włosku, agent J (Will Smith) musi cofnąć się w czasie i wszystko naprawić. J odkrywa, że istnieją tajemnice, o których K mu nigdy nie powiedział. Odkrywa je, współpracując z młodym agentem K (Josh Brolin). Razem muszą ocalić K, agencję i ludzkość.

W obsadzie są także Alice Eve, Emma Thompson, Michael Stuhlberg, Nicole Scherzinger, Jemaine Clement i Bill Hader.
Przypomnijmy, że dwie poprzednie części zarobiły razem ponad miliard dolarów. Ponownie reżyseruje Barry Sonnenfeld. Premiera filmu w 2D i 3D zaplanowana jest w USA i w Polsce na 25 maja 2012 roku.

za hatak.pl

http://www.youtube.com/watch?v=IyaFEBI_L24&feature =player_embedded
Q__
Moderator
#20 - Wysłana: 12 Gru 2011 15:53:52
mozg_kl2

mozg_kl2:
Kiedy życie K i los planety wiszą na włosku, agent J (Will Smith) musi cofnąć się w czasie i wszystko naprawić. J odkrywa, że istnieją tajemnice, o których K mu nigdy nie powiedział.

Ciekawe czy będzie chodziło o Roswell, jak serii animowanej?

(BTW. czemu gdy słyszę "podróż w czasie" mam z miejsca bad feelings about this (movie)? )
mozg_kl2
Użytkownik
#21 - Wysłana: 12 Gru 2011 16:06:38
Q__:
Ciekawe czy będzie chodziło o Roswell, jak serii animowanej?

Pożyjemy zobaczymy. Też jestem ciekaw.

Q__:
BTW. czemu gdy słyszę "podróż w czasie" mam z miejsca bad feelings about this (movie)?

MiB to komedia, wiec nie ma potrzeby by podchodzić do tego jakoś specjalnie scholastycznie. Zresztą po samym trailerze widać, co to będzie za film.
mozg_kl2
Użytkownik
#22 - Wysłana: 4 Maj 2013 20:46:25
Faceci ubiorą się w czerń po raz czwarty

Sony Pictures zatrudniło scenarzystę do przygotowania fabuły "Men in Black 4". Został nim Oren Uziel.

Studio wiąże z nieznanym jak na razie scenarzystą (choć w Hollywood jest już rozrywany) spore nadzieje. Przekazali bowiem w jego ręce nie tylko dochodową serię "Facetów w czerni", ale zatrudnili go również do poprawienia scenariusza "21 Jump Street 2". Oznacza to, że "Men in Black 4" będą mogli powstać dopiero później, ponieważ sequel "21 Jump Street" ma już wyznaczoną datę premiery (na czerwiec 2014 r.).

O czym mogłaby opowiadać czwarta część "Facetów w czerni", tego na razie nie wiadomo. W rolach głównych zapewne wystąpią Will Smith i Tommy Lee Jones, ale kontrakty nie zostały jeszcze podpisane.

za fw.pl
Q__
Moderator
#23 - Wysłana: 25 Maj 2013 15:32:09
Kosik o MIB 3:
http://rafalkosik.com/men-in-black-3
Równia pochyła, ale nie jest źle, jego zdaniem.
Eviva
Użytkownik
#24 - Wysłana: 25 Maj 2013 19:35:28
Q__:
Równia pochyła, ale nie jest źle, jego zdaniem.

Dla mnie bez różnicy - od początku mi sie nie podobało.
Q__
Moderator
#25 - Wysłana: 25 Maj 2013 22:42:31
Eviva

Eviva:
Dla mnie bez różnicy - od początku mi sie nie podobało.

A znasz serię animowaną? Nierówna (my, trekerzy, to znamy), ale naprawdę świetna.
mozg_kl2
Użytkownik
#26 - Wysłana: 26 Maj 2013 09:34:24
Q__:
A znasz serię animowaną? Nierówna (my, trekerzy, to znamy), ale naprawdę świetna.

Pamiętam leciałą kiedyś na polsacie. Gdzieś mam nawet po ang bez napisów.
Q__
Moderator
#27 - Wysłana: 25 Sier 2013 22:06:51
R.I.P.D. - podróbka MIB (też według komiksu):
http://film.org.pl/r/recenzje/r-i-p-d-agenci-z-zas wiatow-37317/
mozg_kl2
Użytkownik
#28 - Wysłana: 25 Sier 2013 22:33:19
oglądałem dziś MIB3 całkiem przyjemna komedia akcji. W moim mniemaniu lepsza niż część 2. Świetna rola młodego K, normalnie Tommy Le Jones 20 lat wcześniej.
Q__
Moderator
#29 - Wysłana: 1 Lut 2014 11:23:40
MarcinK
Użytkownik
#30 - Wysłana: 14 Paź 2014 09:59:11
Obejrzałem trójkę. Na pewno lepsza od dwójki, ale do jedynki dużo planuje.
Zauważyłem jeden wielki burak- obok kosmicznego więzienia widzimy lądownik księżycowy z modułem załogowym!
 Strona:  1  2  3  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / "Men in Black" - "Faceci w Czerni"

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!