USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Ulubiony serial SF (licząc osobno serie ST)
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  »» 
Autor Wiadomość
Toudi
Użytkownik
#121 - Wysłana: 6 Sier 2011 19:50:17 - Edytowany przez: Toudi
Q__:
"Sea Quest DSV"

SeaQuest DSV, nie myl kolegi, bo nie znajdzie potem...
Alfa bym dodał to tej listy
Battlestar Galactica 2003 (mimo wciąż irytującego mnie zakończenia ;))
[edit]Eureka[/edit]
X Files
Sliders (ale bez ostatniego sezonu...)
Z odbijających z listy: Supernatural, The Pretender, The Adventures of Young Indiana Jones (wiem, że to nie SF, ale czasem się ociera ;))
Mariusz
Użytkownik
#122 - Wysłana: 6 Sier 2011 20:10:54
Mi z seriali ST najbardziej podobał się TNG, co do kolejności na dalszych miejscach nie mogę się zdecydować.
Inne seriale s-f które planuję ponownie obejrzeć:
- Futurama (w pierwszej kolejności!)
- Earth: Final Conflict
- Red Dwarf
- The Outer Limits (opcjonalnie)

A, i może tak z ciekawości jeszcze raz rzucę okiem na coś co intensywnie oglądałem w dzieciństwie - "Załoga G". Nie wierzę żeby mogło mi się to obecnie podobać jako że w międzyczasie rozwinęło się u mnie dalece posunięte obrzydzenie do anime i w ogóle jakiejkolwiek japońszczyzny, no ale jeden odcinek może mi nie zaszkodzi...
Swoją drogą to zdziwiłem się gdy ostatnio dowiedziałem się że to japońszczyzna - z tego co pamiętam z lat 80-tych nigdy bym się nie domyślił. Heh, działanie ludzkiej pamięci jest zaiste nieodgadnione...
Robotronik
Użytkownik
#123 - Wysłana: 6 Sier 2011 20:13:10 - Edytowany przez: Robotronik
FarScape i Babylon 5 ogladalem kilka odcinkow, firefly mam juz kilka odc ktore obejrze pozniej, najciekawszy z tego co poczytalem wydaje sie byc Earth 2, Sea Quest DSV tez cos tam kiedys liznalem i Sliders tez ogladalem
Q__
Moderator
#124 - Wysłana: 6 Sier 2011 20:28:58 - Edytowany przez: Q__
Mariusz

Mariusz:
- Futurama (w pierwszej kolejności!)/../
- Red Dwarf

Słusznie, słusznie. Porządne serialowe komedie SF. Z tej pododmiany polecam jeszcze animowanych "MIB" (czyli "Facetów w Czerni"), w animacji wypadają nawet lepiej niż na dużym ekranie.

Mariusz:
- The Outer Limits (opcjonalnie)

Znów racja. Poziom nierówny, ale niektóre z - stanowiących zresztą zazwyczaj osobne historie - odcinków naprawdę niezłe.

Mariusz:
A, i może tak z ciekawości jeszcze raz rzucę okiem na coś co intensywnie oglądałem w dzieciństwie - "Załoga G".

Chyba mimo woli zainspirowałeś mnie do podobnego eksperymentu...

Robotronik

Robotronik:
najciekawszy z tego co poczytalem wydaje sie byc Earth 2

Najciekawszy to jest "Space - Above nd Beyond". Dla mnie ex- equo z TNG.
Robotronik
Użytkownik
#125 - Wysłana: 6 Sier 2011 20:37:01 - Edytowany przez: Robotronik
Space - Above nd Beyond, mialem napisac o tym serialu ze moze byc calkiem ciekawy, w tym calym zamieszaniu s.f nie nadazam czasami mozna by czasami zorganizowac spotkania ze wszystkimi uczestnikami forum,moglibysmy ustalic miejsce czas i H i sie teleportowac w dane miejsce oczywiscie wszyscy nosili by mundur i oznaczenie STAR TREK
Q__
Moderator
#126 - Wysłana: 6 Sier 2011 21:10:37 - Edytowany przez: Q__
Robotronik

Robotronik:
mozna by czasami zorganizowac spotkania ze wszystkimi uczestnikami forum

W sumie z takiego pomysłu narodziła się pierwsza TrekSfera . Natomiast obecność WSZYSTKICH trudno jest wyegzekwować (bo niby jakim prawem?) - przyjeżdża na TSF ten kto może i ma na to ochotę. Z mundurami jw.
Elaan
Użytkownik
#127 - Wysłana: 6 Sier 2011 21:43:17
Oprócz seriali Trekowych, najbardziej lubię Babylon 5 . Cenię też Z Archiwum X .
SeaQuest DSV też oglądałam z ciekawością, choć to bardziej serial dla młodzieży .
Żałuję, że nie miałam okazji obejrzeć Battlestar Galactica .
A sięgając myślą wstecz, zastanawiam się jakby się teraz oglądało Kosmos 1999 ?
ortkaj
Użytkownik
#128 - Wysłana: 6 Sier 2011 22:08:07
Elaan
Elaan:
jakby się teraz oglądało Kosmos 1999

Z 5 -6 lat temu leciał w soboty na trójce (chyba), jak ma się dystans do efektów , to ogląda się znakomicie. Niezapomniane komputery które drukowały odpowiedzi
na "paragonach"
Ja z przyjemnością powtórzyłem sobie ten serial, zawierający sporo fajnych pomysłów.
Robotronik
Użytkownik
#129 - Wysłana: 6 Sier 2011 22:21:10
Q__:
(bo niby jakim prawem?)

a jakim by innym jak Prawem Federacji nie no troche sie moze ze tak powiem przejezyczylem,wiadomo nie kazdy mialby czas lub moglby czy tez nawet ochote itp
Elaan
Użytkownik
#130 - Wysłana: 6 Sier 2011 22:24:52
ortkaj

Pamiętam, że dawno temu oglądając go nie opuściłam żadnego odcinka . Przechowywałam nawet artykuł, w którym całkiem poważnie analizowano możliwości techniczne Orłów i samej stacji księżycowej - choć się nie zachował .
ortkaj
Użytkownik
#131 - Wysłana: 6 Sier 2011 22:45:01
Elaan
Ja też byłem zafascynowany tym serialem, nie brałem pod uwagę sporej ilości "buraków" leżących w samym założeniu . Pomimo, że z biegiem lat zacząłem takie rzeczy dostrzegać to nie zacierają one bardzo pozytywnego wrażenia
(do tego dochodzi jeszcze sentyment). No i obsada aktorska....małżeństwo Landau i Bain sporo dawało z siebie i reszta też... Nick Tate czy zmiennokształtna Catherine Schell
Q__
Moderator
#132 - Wysłana: 7 Sier 2011 02:15:14
Elaan

Elaan:
A sięgając myślą wstecz, zastanawiam się jakby się teraz oglądało Kosmos 1999 ?

Nie tylko Ty się zastanawiałaś :
http://www.fahrenheit.net.pl/forum/viewtopic.php?p =277839#277839
Eviva
Użytkownik
#133 - Wysłana: 7 Sier 2011 08:35:07
Tak naprawdę to nie był taki zły serial. Ostatnio nawet ściągam go sobie z jednego serwisu, gdzie są na tyle uprzejmi, że zamieszczają seriale z lektorem. Doszłam do wniosku, że chcę go mieć.
MarcinK
Użytkownik
#134 - Wysłana: 7 Sier 2011 20:13:20
Robotronik:
6. The Outer Limits

Widziałem kilka odcinków ale jakoś mnie nie przekonuje.
Robotronik:
7 Stargate SG-1

Serial nawet porządny, ale z czasem zaczyna strasznie odbiegać od chyba jedynego filmu Emmericha któremu nie mam nic do zarzucenia.
Mariusz:
"Załoga G".

Ogólnie uważam że serial jest porządny, a oparty o niego Super Sentai "Choujin Sentai Jetman" jest równie dobrze jeśli nie lepszy.

Mariusz:
Nie wierzę żeby mogło mi się to obecnie podobać jako że w międzyczasie rozwinęło się u mnie dalece posunięte obrzydzenie do anime i w ogóle jakiejkolwiek japońszczyzny,

Moją opinię na ten temat przemilczę.
Robotronik
Użytkownik
#135 - Wysłana: 7 Sier 2011 20:54:35
MarcinK:
Widziałem kilka odcinków ale jakoś mnie nie przekonuje

Bo nie wszystkie sa ciekawe ale co niektore jesli sie trafi moze naprawde dac sie odczuc tak jak jest to w tytule The Outer Limits,pamietam jak to ogladalem dawno temu, odcinki byly poznym wieczorem
Q__
Moderator
#136 - Wysłana: 16 Wrz 2011 11:39:14 - Edytowany przez: Q__
Enterprise D
Użytkownik
#137 - Wysłana: 16 Wrz 2011 16:17:55
Ja tylko Star Trek. Chociaż Space 1999 też był fajny. W dzisiejszych czasach
jeśli wspomnisz o nim, albo go nie znają albo cie wyśmieją. Ach, stare dobre seriale...
Q__
Moderator
#138 - Wysłana: 16 Wrz 2011 16:42:37
Enterprise D

Enterprise D:
W dzisiejszych czasach
jeśli wspomnisz o nim, albo go nie znają albo cie wyśmieją.

Eee, mamy o nim ze 3-4 topiki na forum. Jest też ładny temacik na forum "Fahrenheita" (sam zakładałem), całkiem uczęszczany. Nie desperuj .

(I nie rzutuj automatycznie sytuacji, ktorych sam doświadczasz na cały świat, choć wszyscy czasem odczuwamy tą pokusę.)
Maveral
Użytkownik
#139 - Wysłana: 16 Wrz 2011 16:51:32
Ja nawet dzwonek w komórce mam z motywem X-Files, więc odpowiedź na pytanie z tematu tego wątku jest oczywista ST na drugim miejscu, a konkretnie TNG. Tuż za nim DS9. Co do X-Files, to pierwsze 4 sezony były, jak dla mnie, naprawdę dobre, a potem zaczęła się forma spadkowa. 5 sezon był jeszcze ok, 6 miał przebłyski tej dobrej formy z czterech pierwszych sezonów, a 7 i 8 niestety jakoś mnie odpychają. Dobra była też pierwsza kinówka. Kocham X-Files za te 5 pierwszych sezonów! ;)
Enterprise D
Użytkownik
#140 - Wysłana: 16 Wrz 2011 23:46:45
Maveral:
Ja nawet dzwonek w komórce mam z motywem X-Files,

Też uwielbiam ten motyw.
http://www.youtube.com/watch?v=3CM2dzivyog

A co do najlepszej serii ST, ciężko mi jednoznacznie ocenić.
mozg_kl2
Użytkownik
#141 - Wysłana: 16 Wrz 2011 23:58:11
Maveral:
motywem X-Files

To jest prawdziwy kultowy serial, a nie jakieś Losty czy inne bzdety.

Maveral:
Co do X-Files, to pierwsze 4 sezony były, jak dla mnie, naprawdę dobre, a potem zaczęła się forma spadkowa. 5 sezon był jeszcze ok, 6 miał przebłyski tej dobrej formy z czterech pierwszych sezonów, a 7 i 8 niestety jakoś mnie odpychają. Dobra była też pierwsza kinówka. Kocham X-Files za te 5 pierwszych sezonów! ;)

Widze, żę mamy podobne zapatrywanie na temat archiwum. Moje idealne zakończenie to takie, w którym Palacz spala archiwum. Niestety, póżniej jest gorzej, zgodnie z zasada, żę jak jest większy budzęt to nie trzeba główkować. Najlepsze jest to, żę Carter miał plany na kolejne kilka sezonów. Watkiem sezonu 10 miałobyc poszukiwanie zabójcy syna agenta T-1000. Pamietajce prawda jest tam.
Maveral
Użytkownik
#142 - Wysłana: 17 Wrz 2011 00:02:46
mozg_kl2:
To jest prawdziwy kultowy serial, a nie jakieś Losty czy inne bzdety.

No cóż, X-files przetarł szlaki tym wszystkim "Lostom". Mogę rzecz, że na Archiwum X się wychowałem, a co najlepsze, że ta szczenięca miłość nie wygasła i nadal wracam z dużą ochotą do poszczególnych odcinków. Szczerze mówiąc Lost nigdy nie widziałem i nie zamierzam oglądać. Czuję w kościach, że się tylko zawiodę.
mozg_kl2
Użytkownik
#143 - Wysłana: 17 Wrz 2011 00:11:55
Maveral:
No cóż, X-files przetarł szlaki tym wszystkim "Lostom".

Tak po prawdzie to Twin peaks przetarł szlak X files.

Maveral:
Mogę rzecz, że na Archiwum X się wychowałem, a co najlepsze, że ta szczenięca miłość nie wygasła i nadal wracam z dużą ochotą do poszczególnych odcinków.

Podobnie. Pamietam, jak po każdym odc na następny dzień omawiano go w szkole. Nie mówiac o niektorych odc omawianych na religii, ze są obrazo burcze. Odc. do których warto wracać, to jeszcze nic. Są odcinki, ktore były emitowane tylko raz w stanach, i po emisji uznano je za tak straszne, żę zakazano emisji w TV.
Maveral
Użytkownik
#144 - Wysłana: 17 Wrz 2011 00:24:56
mozg_kl2:
Tak po prawdzie to Twin peaks przetarł szlak X files.

Tak, ale jakoś TP niespecjalnie mnie rajcuje. W zasadzie to nie wiem czemu ;)
krzychu
Użytkownik
#145 - Wysłana: 5 Paź 2012 17:30:02 - Edytowany przez: krzychu
dobra to teraz wy napiszcie co warto zobaczyc a czego nie ma na mojej liscie ?
Q__
Moderator
#146 - Wysłana: 5 Paź 2012 17:46:11
krzychu
Użytkownik
#147 - Wysłana: 5 Paź 2012 18:08:02 - Edytowany przez: krzychu
Q

taka metoda gdzie jak ktos rozpocznie watek o tym samym i pozniej sie zamyka temat i podaje linka jest wg mnie zla

Eviva

>>Obejrzałabym LEXX, ale gdzie go znaleźć ?

ja mam od kolegi

BTW pierwszy sezon moze nie jest ciekawy bardzo abstrakcyjny

sezon 2 walka z dronami mantrida

sezon 3 planety woda i ogien

sezon 4 a little blue planet czyli Ziemia

o niebo lepsze
Q__
Moderator
#148 - Wysłana: 5 Paź 2012 18:13:42
krzychu

krzychu:
taka metoda gdzie jak ktos rozpocznie watek o tym samym i pozniej sie zamyka temat i podaje linka jest wg mnie zla

Niestety jest jedyna dostępna, nie mamy (jako moderacja) technicznej możliwości scalania topiców.
krzychu
Użytkownik
#149 - Wysłana: 17 Kwi 2013 23:50:23 - Edytowany przez: krzychu
The Orginal Series
The Next Generation
Voyager
Enterprise
SG1
Atlantis
Battlestar Galactica
Caprica
Firefly
Lexx
Babylon 5
Farscape
Seaquest
Andromeda

czy juz widzialem wszystko co dobre czy jest jeszcze cos wartego uwagi ?
Q__
Moderator
#150 - Wysłana: 17 Kwi 2013 23:54:25 - Edytowany przez: Q__
krzychu

krzychu:
czy juz widzialem wszystko co dobre czy jest jeszcze cos wartego uwagi ?

Space Above and Beyond (koniecznie!)
Deep Space Nine
Space: 1999 (pierwszy sezon)
StarGate Universe
Blake's 7
Earth 2
Crusade
The Cape (ten znany jako "Przylądek Canaveral")
Earth: Final Conflict
Threshold
The Invaders
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  »» 
USS Phoenix forum / Science-Fiction / Ulubiony serial SF (licząc osobno serie ST)

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!