USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek w Polsce / Polska prasa na temat ST :)

Autor Wiadomość
Picard
Użytkownik
#1 - Wysłana: 22 Mar 2006 12:59:09
Widział ktoś z obecnych okładkę najnowszego numeru ,,Polityki"? Toż to jest profanacja, Giertycha przerobili na Spocka! Wolkanie powinni ich zaskarżyć, chyba, że chcą mieć na swoje macierzystej planecie partie w rodzaju Ligi Wolkańskich Rodzin. Zresztą w nowych wyborach Liga pewnie przepadnie i moze niektórzy jej członkowie zdecydują się wyemigrować by chronic tradycyjne poszanowanie Wolkan dla logiki oraz starać sięo wystąpienie Wolkana z UFP... Swoją drogą ciekaw jestem, ilu ludzi patrząc na rzeczoną okładkę załapało na kogo stylizowany jest ,,Długi Romek"?
adikk
Użytkownik
#2 - Wysłana: 22 Mar 2006 13:11:17
a z innej beczki . jest szansa na treka w ogólnodostępnych telewizjach takich jak tvp , tvp2 .polsat . tv4. kiedyś te stacje emitowały TNG , Voyagera , DS9
Picard
Użytkownik
#3 - Wysłana: 22 Mar 2006 13:46:45
adikk

Jest szansa, bo...własnie co sięzmianiło przez te siedem osiem, alt kiedy to szczęśliwie trzy trekowe seriale ,,święcił trumfy" na antenach trzech różnych stacji, a później w tajemniczy sposób wygineły jak trible poddane kastracji? Nie rób ludzią nadzieji...
Jurgen
Moderator
#4 - Wysłana: 22 Mar 2006 17:22:33
Polskie gazety o Treku piszą nader rzadko, bo kiedy tylko coś się pojawia, o poprzednich takich tematach (ja pamiętam dwa, ale chyba było ich więcej) nikt juz nie pamięta
Zresztą Wielki Romek jako Volcan chyba już gdzieś był
Anem
Użytkownik
#5 - Wysłana: 22 Mar 2006 18:29:13 - Edytowany przez: Anem
[i]Wielki Romek jako Volcan[/i]

Taa... a Niski Jarek będzie jako... lepiej nie mysleć

A co do ST w TV, to ja nie pamiętam tych czasów niestety... tak na prawdę, to jak się zastanowię... nawet mocno, to nie jestem sobie w stanie przypomnieć gdzie ostatnio poza AXN był jakiś Trekowy serial. Nie uważam, żeby to sie mogło zmienić. Swoją drogą to AXN też wybrał najgorzej jak mógł :? Trza było lepiej DS9 kupić albo VOY'a chociaż, bo niektóre odcinki ENTka to aż szkoda oglądać...
Picard
Użytkownik
#6 - Wysłana: 22 Mar 2006 19:52:09 - Edytowany przez: Picard
Taa... a Niski Jarek będzie jako... lepiej nie mysleć

Przecież Jaruś to wzorcowy Romulanin! On- jak to określił mój ulubiony kapitan Enterprise- stosuje taktykę gry w szachy sprawdzając na na co mu koledzy z okrąglaka pozwolą i oczywiście knuje i snuje skompikowane a skryte plany... Jak mu z polityką nie wyjdzie może zagra w polskiej wersji ST? Ma już nawet z bratem doświadczenie aktorskie! Tu warto wystosować apel do pomysłodawców i realizatorów projektu: ,,ST: Horizon", braciszkowie niech zagrają w epizodzie: ,,O dwóch romulanach, co ukradli księżyc..."

A co do ST w TV, to ja nie pamiętam tych czasów niestety

Nie przesadzaj, 1998 rok jeszcze pamiętasz?
Anem
Użytkownik
#7 - Wysłana: 22 Mar 2006 21:09:01 - Edytowany przez: Anem
[i]Nie przesadzaj, 1998 rok jeszcze pamiętasz?
[/i]

Pamięta, ale co wtedy i na jakim programie puszczali, to choćby mnie ktoś nad ogniem smażył, to bym sobie chyba nie przypomniał... skleroza nie boli :/
Picard
Użytkownik
#8 - Wysłana: 23 Mar 2006 11:40:18
Anem

To było tak: na TVN leciał mój ulubiony TNG, na Polsacie DS9 a na Canal+ - w paśmie odkodowanym- przygody załogi Voyagera.
Crash Test
Anonimowy
#9 - Wysłana: 23 Mar 2006 22:35:30
Mnie Roman wyglada na romulanina. Zawsze jak go widze mam takie skojarzenie :/
Seybr
Użytkownik
#10 - Wysłana: 5 Cze 2006 14:55:22
Mnie Roman wyglada na romulanina. Zawsze jak go widze mam takie skojarzenie :/

Zgodze sie z tym. Kaczysnkie braciski moga robic za Ferengi.
Q__
Moderator
#11 - Wysłana: 8 Lip 2006 12:21:16
Z zupełnie innej beczki: taki oto artykulik o ST:
http://www.stopklatka.pl/artykuly/artykul.asp?wi=1 3414
Q__
Moderator
#12 - Wysłana: 27 Maj 2020 07:51:57
Q__
Moderator
#13 - Wysłana: 14 Wrz 2020 01:03:47 - Edytowany przez: Q__
"Fahrenheit", mojemy ręcamy , o Star Trek Day:
https://www.fahrenheit.net.pl/film/swieto-star-tre ka/
Q__
Moderator
#14 - Wysłana: 5 Paź 2020 01:02:03
Q__
Moderator
#15 - Wysłana: 23 Paź 2020 01:05:58
I znów "Fahrenheit" o Treku mojemy ręcamy (uczestnicy TrekSfer i czytelnicy "Patha" znają):
https://www.fahrenheit.net.pl/publicystyka/felieto ny/juliusz-q-mroz-soc-trek-star-trek-a-socrealizm- prl-i-socjalizm/

USS Phoenix forum / Star Trek w Polsce / Polska prasa na temat ST :)

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!