USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek w Polsce / Czy ktoś chętny na wspólny zakup komunikatora z "Picarda"?

Autor Wiadomość
Pah Wraith
Użytkownik
#1 - Wysłana: 1 Maj 2020 09:56:06
Cena: 14,95 USD
Koszt wysyłki, niezależnie od ilości: 15 USD

https://fansets.com/collections/new-releases/produ cts/star-trek-picard-mini-premier-delta-licensed-f ansets-pin

Zamówienie składam jutro wiczorem - mam nadzieję że się nie rozejdą do tego czasu. Gdyby nas było więcej - cena przesyłki spadnie. Na chwilę obecną za jedną sztukę wychodzi około 125 zł. Przy dwóch osobach mamy już 92,50 zł za sztukę plus ewentualny koszt wysyłki do drugiego kupującego.

W Polsce możemy się za zabezpieczyć np. przez aukcje allegro, albo płatnością PayPalem, jeśli ktoś miałby wątpliwości co do przesyłania mi pieniędzy.

Chętni - piszcie na fire.caves (małpa) gmail.com

PS O jakości serialu nie dyskutujemy w tym wątku.
Seybr
Użytkownik
#2 - Wysłana: 1 Maj 2020 10:09:07
MarcinK
Użytkownik
#3 - Wysłana: 1 Maj 2020 10:22:42 - Edytowany przez: MarcinK
Seybr
to podróbka i nie wiadomo co dostaniesz, w wakacje pojawiła się podróbka SH Ghidorah 2019. Ale po odebraniu zamówienia okazywało się że jedynie Ghidorah się zgadza, ciało było z wersji Heisei a głowy Showa
Seybr
Użytkownik
#4 - Wysłana: 1 Maj 2020 10:58:17
MarcinK

Domyślam się. Pierwsza zasada, przeglądaj komentarze i fotki dostarczone przez kupujących.

Zamawiam z Ali i przeglądam. Dać 15 $ za kawałek blaszki. Sorry ale ona nie wygląda najlepiej.
MarcinK
Użytkownik
#5 - Wysłana: 1 Maj 2020 11:17:23
Seybr
Może z tej za 15 farba ci nie zejdzie
Pah Wraith
Użytkownik
#6 - Wysłana: 1 Maj 2020 12:55:50 - Edytowany przez: Pah Wraith
Seybr - nie wypowiem się na temat jakości podróbek z Ali bo nie kupilem tam nigdy niczego. Oprócz jakości liczy się dla mnie też to, że kupuję licencjonowany produkt, odprowadzając swoje pieniądze do ludzi którzy na każdym etapie produkcji mieli PRAWO do wykorzystania znaków towarowych i wzorów.

10 lat temu mogliśmy prowadzić, nawet tu, na tym forum, dyskusje na temat tego czy kupować piraty i podróbki czy nie. Dzisiaj, przy rosnących zarobkach w Polsce nie widzę pola do takiej dyskusji.

Ostatnią taką "blaszkę" (badge z Discovery) kupiłem od QMx jakieś 2 lata temu za podobną cenę. Daje to mniej więcej 5 zł miesięcznie. Dużo?

PS Ta odznaka z Ali jest skręcana śrubami (lol) i ma zapinkę "pinezkową".
Q__
Moderator
#7 - Wysłana: 1 Maj 2020 16:39:45 - Edytowany przez: Q__
Pah Wraith

Pah Wraith:
O jakości serialu nie dyskutujemy w tym wątku.

Tu chyba warto przypomnieć, że combadge z PIC, to zasadniczo (różnice są naprawdę kosmetyczne*) model widziany już wcześniej w odcinkach "All Good Things...", "The Visitor", "Endgame" i "Timeless" (w tym ostatnim noszony był nawet do munduru kroju FC), więc może przydać się i fanom większości klasycznych serii...

* https://twitter.com/trekcore/status/12116359940988 35456
Pah Wraith
Użytkownik
#8 - Wysłana: 2 Maj 2020 09:25:07
Heh, badge już wyprzedany. Jest preorder na kolejną falę. Czekam nadal do końca dnia na chętnych na preorder.
Q__
Moderator
#9 - Wysłana: 2 Maj 2020 18:41:36
Parę słów o serii, której częścią jest tytułowy badge:
https://trekclivos79.blogspot.com/2020/04/fansets- welcome-to-picard.html
Seybr
Użytkownik
#10 - Wysłana: 2 Maj 2020 21:13:24
Pah Wraith:
Seybr - nie wypowiem się na temat jakości podróbek z Ali bo nie kupilem tam nigdy niczego.

Ja kupuje na Aliexpress. Powiem tobie, jak zapłacisz to przyjdzie dobry produkt. Zamawiałem medalion Wiedźmina i to nie ten najtańszy. Dobrej jakości, ale i tańszy od tych dostępnych w PL.

Pah Wraith:
podróbki czy nie

Spotkałem się z lepszymi podróbkami niż oryginały. Myślisz że tylko chinczyki podrabiają. Znani producenci potrafią oszukiwać. Sprzedają niby wysokiej jakości towar a w środku brand innej marki. Tak robił Denon, Yamaha czy Pioneer.

Pah Wraith:
Daje to mniej więcej 5 zł miesięcznie. Dużo?

Mi taka blaszka nie potrzebna. Jak zamówisz daj recenzję co do jakości.

MarcinK:
Może z tej za 15 farba ci nie zejdzie

Pomaluje się.
USS Bij
Użytkownik
#11 - Wysłana: 3 Maj 2020 12:05:38
Seybr:
Spotkałem się z lepszymi podróbkami niż oryginały. Myślisz że tylko chinczyki podrabiają. Znani producenci potrafią oszukiwać. Sprzedają niby wysokiej jakości towar a w środku brand innej marki. Tak robił Denon, Yamaha czy Pioneer.

AKG niedawno zwinęło interes w Wiedniu, wykopało tamtejszych inżynierów, R&D, a produkcja sprzętu grającego przeniosła się do Chin - i od tych kilku lat trzeba się pilnować przy zakupach konkretnych produktów, bo teraz samo AKG trzaska na potęgę w zasadzie chińskie podróbki własnego sprzętu ;) Wiwat Samsung overlords.

Z drugiej strony wśród rodowitej audio chińszczyzny nie dziwnym obecnie jest znaleźć sprzęt wysokiej klasy, deklasujący droższą imperialistyczną inżynierię ;) Co prawda powiedziałbym, że to aplikowalne jest raczej do ichnich marek niż podróbek - takie 'lewe' AKG i tak będzie konstrukcją o jakości wyższej niż np. tajwańskie Superluxy (które brzmią bardzo dobrze, ale nad ich budową wypada tylko zapłakać). Nie ma twardej reguły, tylko trzeba mieć oczy otwarte i łeb na karku.

Ale chyba nie o tym temat
The_D
Użytkownik
#12 - Wysłana: 3 Maj 2020 15:32:37
Pah Wraith:
Heh, badge już wyprzedany. Jest preorder na kolejną falę. Czekam nadal do końca dnia na chętnych na preorder.

I jak, zamówiłeś? Starość nie radość, człowiek nie zagląda na fora już tak często. Jak jeszcze nie to możesz mnie dopisać do zamówienia. Za kilka dni pewnie przypomnę sobie, żeby tu zajrzeć i sprawdzić.
Seybr
Użytkownik
#13 - Wysłana: 4 Maj 2020 15:29:01
USS Bij:
AKG niedawno zwinęło interes w Wiedniu, wykopało tamtejszych inżynierów, R&D, a produkcja sprzętu grającego przeniosła się do Chin

Gdzieś mi się to obiło o uszy. Któryś ze znajomych wspominał. Miałem słuchawki AKG, jakiś model dla dja. Były warte swojej ceny. Nawet używałem ich do grania w gry, miałem też w tym czasie Słuchawki Philipsa, też przeznaczone na rynek djów. Były dobre do słuchania muzyki ok, grania ok. Ale średnio działały w klubie.

USS Bij:
AKG trzaska na potęgę w zasadzie chińskie podróbki własnego sprzętu ;)

Chińczyk potrafi podrobić chińczyka. W przypadku dronów DJI. Tanie zabawki udają imitacje Maviców.

USS Bij:
deklasujący droższą imperialistyczną inżynierię ;)

Znajomy ma wzmacniacz lampowy marki "czajna". Takiej klasy podobny markowy kosztuje jeszcze raz tyle. Powiem tobie, wykonany jest na dobrych lampach a podzespoły nie są biedne. Całkiem dobrze to gra, szczególnie w winylem. Musiał bym się zapytać jaki model posiada. Gdzieś była recenzja na youtube i fachowiec chwalił. Nie wiem czy przypadkiem na kanale Reduktor Szumu.

USS Bij:
twardej reguły, tylko trzeba mieć oczy otwarte i łeb na karku.

Zamawiam na Ali różne rzeczy i trzeba czytać. Jak ruskie chwalą i dają zdjęcia to jest obraz produktu.
Ostatnio kupiłem sobie trampki za 60 zł i są dobre.

USS Bij:
Ale chyba nie o tym temat

Jak spam to spam haha.
USS Bij
Użytkownik
#14 - Wysłana: 4 Maj 2020 21:28:30 - Edytowany przez: USS Bij
Seybr:
Gdzieś mi się to obiło o uszy. Któryś ze znajomych wspominał. Miałem słuchawki AKG, jakiś model dla dja. Były warte swojej ceny. Nawet używałem ich do grania w gry, miałem też w tym czasie Słuchawki Philipsa, też przeznaczone na rynek djów. Były dobre do słuchania muzyki ok, grania ok. Ale średnio działały w klubie.

I przed 2017 produkowali co nieco w Chinach - z niezłym rezultatem - ale modele, których produkcję przenieśli do Chin od 2017 zaliczyły wg. raportów proletariatu spory zjazd, od konstrukcyjnego począwszy. Być może sytuacja uległa poprawie po tych trzech latach, ale mi to przeniesienie śmierdzi robieniem z AKG crapbrandu żeby nasycić segment gotową marką - polecam rzucić okiem na ten konglomerat Harman. W głowie się może zakręcić co w tym worze siedzi z branży audio - jest tego tyle, że po mojemu łatwo o kanibalizm.

Zobaczymy za kilka lat co z tej restrukturyzacji wyjdzie, a póki co trzeba się przyglądać AKG bardziej niż kiedyś, i może lepiej brać sprawdzony sprzęt z drugiej ręki zamiast z półek sklepowych...

Seybr:
Znajomy ma wzmacniacz lampowy marki "czajna". Takiej klasy podobny markowy kosztuje jeszcze raz tyle. Powiem tobie, wykonany jest na dobrych lampach a podzespoły nie są biedne. Całkiem dobrze to gra, szczególnie w winylem. Musiał bym się zapytać jaki model posiada. Gdzieś była recenzja na youtube i fachowiec chwalił. Nie wiem czy przypadkiem na kanale Reduktor Szumu.

Chińczycy zaczęli podnosić jakość i nagle okazało się, że sprzęt wysokiej klasy wcale nie musi mieć zachodniego logo ani tylu zer w cenie, a kompetentna inżyniera nie od akcentu zależy

USS Phoenix forum / Star Trek w Polsce / Czy ktoś chętny na wspólny zakup komunikatora z "Picarda"?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!