USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Treknologia / USS Discovery NCC-1031 vs USS Enterprise NCC-1701

Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#1 - Wysłana: 7 Lis 2017 15:02:28
Dwa statki operujące w tych samych czasach. Jeden kultowy, drugi ***owy... Ale serio... jak - Waszym zdaniem - wyglądają ich szanse w konfrontacji, z perspektywy in universe patrząc.

I choć przed chwilą dałem zły przykład, ponownie prosiłbym na argumenty, bez hejtu.
Dreamweb
Użytkownik
#2 - Wysłana: 8 Lis 2017 09:24:21
Ja tylko mam nadzieję, że takowej konfrontacji nie ujrzymy w DSC. Patrząc na inne ich wybryki, mój purytańsko-fanowski umysł może nie znieść ichniejszej wersji Enterprise.
Ja myślę że starcie tych dwóch jednostek wyglądało by tak, że widząc Enterprise pod dowództwem Pike'a czy Kirka, większość załogi Discovery zdezerterowała by na jego pokład, zostawiając szaleńca Lorcę bez szans
Q__
Moderator
#3 - Wysłana: 8 Lis 2017 09:31:43 - Edytowany przez: Q__
Dreamweb

Dreamweb:
Ja myślę że starcie tych dwóch jednostek wyglądało by tak, że widząc Enterprise pod dowództwem Pike'a czy Kirka, większość załogi Discovery zdezerterowała by na jego pokład, zostawiając szaleńca Lorcę bez szans

Mógłby ich wysadzić zanim zdążą.

Ale serio... Zastanawiam się jakie szanse miałyby z napędem grzybowym maszyny oryginalnego Entka podrasowane przez Kelvan (i na odwrót). W końcu kirkowy korab śmiało śmigał od zewnętrznych rubieży Galaktyki do jej jądra*.

* Czyżby go jakoś nielegalnie do tej grzybni podpinali wówczas? Albo z wormholowej sieci Borga korzystali?

USS Phoenix forum / Treknologia / USS Discovery NCC-1031 vs USS Enterprise NCC-1701

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!