USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Treknologia / Najlepszy BoP...

Autor Wiadomość
Locutus of Borg
Anonimowy
#1 - Wysłana: 5 Sier 2005 22:22:31
Który ze statków tej klasy był według was najlepszy? bo trochę ich było... Ja znam D-12, B'rela, K'Vorta i słyszałem o odpowiednikach z romulańskiego Imperium... Możliwe, że są jeszcze inne "ptaszki".... Wszystkie mają jedną cechę wspólną- zblizony wygląd (poza romulańską konstrukcją)... Tak więc... Ktory jest the best?
reyden
Użytkownik
#2 - Wysłana: 6 Sier 2005 12:08:55
Dodam że był jeszcze D'Tai ( w jednym odcinku TNG się pojawił , zero danyhc na jego temat , nazwa wzięta z DITL-a ) - miał jakies 2/3 rozmiarów Galaxy ;

K'Vort wystąpił tylko raz , w Yesterday Enterprise i jest najprawdopodobniej właściwy dla tamtej linni czasowej , B'Rel to Bop z TNG , D-12 to ten z Generation i Filmów 1-6 ; + do tego ten Bop z ENT ( nazwany przez Sovala Warbirdem ) oraz IKC Rotaran z DS9.

A co najleopsze to trudno wybrać , staiwam na D-12 ( najczęściej go widziałem ) ; B'Rela jak narazie raz widziałem
sancho666
Użytkownik
#3 - Wysłana: 6 Sier 2005 12:37:45
D-12 jest jak Harley - brudny, głośny i kultowy
Slovaak
Użytkownik
#4 - Wysłana: 6 Sier 2005 21:29:54
Według mnie wszystkie wersje BoP poprostu nowymi coraz lepszymi wersjami i tak D-12 (STIII-VI) > B'Rel (STVII) > K'Vort (DS9) w tym IKS Rottaran.

A co do ich rozmiarów to wg mnie wszystkie mają tę samą długość.
Domko
Użytkownik
#5 - Wysłana: 7 Sier 2005 11:40:11
No właśnie nie mają tych samych długości, bo scenarzyści za każdym razem podawali inne wartości i stąd wziął się ten podział na podklasy.
Slovaak
Użytkownik
#6 - Wysłana: 7 Sier 2005 12:43:29
To spójż sobie na ich kadłuby, nie można raz wcisnac raz 6 pokładów a raz 50 w ten sam kadłub. Bo bedziemy mieli raz okna o wysokości 1m a raz wielkości deńka od szklanki. Dobrze to widać na statkach federacji ale na BoP też można sie okien dopatrzeć.
Domko
Użytkownik
#7 - Wysłana: 8 Sier 2005 15:20:56
No ale co to zmienia. Tak właśnie było jak pisałem wyżej, bo są to wypowiedzi właśnie producentów Star Trek.
Pah Wraith
Użytkownik
#8 - Wysłana: 15 Sier 2005 14:10:58
Właśnie, przeskalowywane BoP są bzdurne.
Q__
Moderator
#9 - Wysłana: 18 Kwi 2018 15:42:56

USS Phoenix forum / Treknologia / Najlepszy BoP...

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!