Autor |
Wiadomość |
paw1902
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 19 Lip 2005 12:34:30
kto wygrałby pojedynek
|
Nash
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 19 Lip 2005 12:39:16
w czym? w wyscigu na slimakach czy w jedzeniu ciastek na czas?;P
|
Slovaak
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 19 Lip 2005 12:41:32
Ja bym wygrał!
|
cezary
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 19 Lip 2005 13:38:28
z jednej strony w swiecie B5 sa potezne rasy Starozytnych... z drugiej w Treku mamy Q
Tak w ogole pytanie/zalozenie tematu mialo sluzyc czemukolwiek poza nabiciem posta w statsach? 
|
reyden
Anonimowy
|
#5 - Wysłana: 20 Lip 2005 18:48:21
Zdecydowanie stawiam na ST , choćby ze względu na Q , ten tylko palcem pstryknie i wszystkich pierwszych z B5 trafia szlak .
A co do walki konwencjonalnej , to Galaxy jest w stanie walczyć z 3 battlecrabami Cienii i wygrać ; Sharlina Minbari rozwala Excelsior B ; a cała reszta ras ( ludzie , Narneńczycy , centauri , Liga itp ) moze służyc za tarczę strzelniczą dla okretów GF czy innej floty z ST ; a borg to dopiero by robił rozpiździaj ( ale borg to praktycznie z każdą inną rasą z każdego innego univerum robi porządek )
|
Picard
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 20 Lip 2005 19:44:05 - Edytowany przez: Picard
3 battlecrabami Cienii i wygrać
Nie znam się na Babylonie 5 ale dla zasady , jako miłośnik Galaxy nie moge nie przyznać Ci racji...
|
byk
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 25 Sty 2007 17:06:21
wystarczy jeden sześciab borg i babylon 5 niema
|
Q__
Moderator
|
#8 - Wysłana: 25 Sty 2007 17:49:32
byk
wystarczy jeden sześciab borg i babylon 5 niema
Oj, nie jestem taki pewien. Może ludzie z B5 nie mają tak wspaniałej jak w ST technologii, ale nie zapominaj o innych gatunkach...
|
Darklighter
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 25 Sty 2007 18:06:15
Oj, nie jestem taki pewien. Może ludzie z B5 nie mają tak wspaniałej jak w ST technologii, ale nie zapominaj o innych gatunkach...
Dokładnie. Tak samo ułudne jest upajanie się "wszechmocą" Borg. Nie do wszystkiego się zaadaptują. Nie zaadaptowali się do strzałów energetycznych gatunku 8427 - why? - bo jest limit ich zdolności adaptacyjnych najwyraźniej. Nie można zakładać, że równie "niemiła niespodzianka" nie spotkałaby ich w uniwersum B5. Tam jest pełno telepatów i tym podobnych. Mogą być groźni.
|
Q__
Moderator
|
#10 - Wysłana: 25 Sty 2007 18:16:27
Darklighter
Tam jest pełno telepatów i tym podobnych. Mogą być groźni.
Stawiałem raczej na tak stare gatunki jak Vorloni i Cienie, choć i Minbari mogli by Kolektyw niemile zaskoczyć...
|
Jurgen
Moderator
|
#11 - Wysłana: 25 Sty 2007 18:29:32
Stawiałem raczej na tak stare gatunki jak Vorloni i Cienie, choć i Minbari mogli by Kolektyw niemile zaskoczyć...
Oj, chyba nie  . Mam na myśli Minbari. W końcu im to GF bez problemu by wklepała  . Co do Vorlonów i Cieni tez mam wątpliwości. W końcu Sheridan w finałowej (chyba?) bitwie klepał ich zwykłymi minami termojądrowymi, a nawet Flota (nie mówiąc juz o Borgu) ich nie używa mając znacznie potężniejszą broń.
|
Q__
Moderator
|
#12 - Wysłana: 25 Sty 2007 18:32:22
Jurgen
Tak stare rasy mogą skrywać pewne niespodzianki... (I tak to prawdopodobniejsze to niż pomysł, że telepaci zdołają zaszkodzić gigantycznemu zbiorowemu umysłowi kolektywu Borg.)
|
Jurgen
Moderator
|
#13 - Wysłana: 25 Sty 2007 18:35:50
Tak stare rasy mogą skrywać pewne niespodzianki...
Owszem, lecz to tylko domysły i spekulacje, a nie jest logicznym opierać się na domysłach, jeżeli mamy kanoniczne dane.
|
Q__
Moderator
|
#14 - Wysłana: 25 Sty 2007 18:37:17
Jurgen
nie jest logicznym opierać się na domysłach, jeżeli mamy kanoniczne dane.
Nie zaczynaj jak Wolkan 
|
Jurgen
Moderator
|
#15 - Wysłana: 25 Sty 2007 18:53:48
Nie zaczynaj jak Wolkan
Ależ ja się identyfikuję z tym gatunkeim  . Chodź z charakteru raczej Romka przypominam  .
|
Q__
Moderator
|
#16 - Wysłana: 25 Sty 2007 19:22:10
Jurgen
Ależ ja się identyfikuję z tym gatunkeim
Serio? Ja też.
Chodź z charakteru raczej Romka przypominam
Więcej tu takich na Forum 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 25 Sty 2007 20:05:33
Chodź z charakteru raczej Romka przypominam.
Giertycha?? 
|
Q__
Moderator
|
#18 - Wysłana: 25 Sty 2007 20:06:38
Pah Wraith
Giertycha??
Na szczęście nie. Zwykłego, sympatycznego Romulanina 
|
Jurgen
Moderator
|
#19 - Wysłana: 25 Sty 2007 21:08:15
Zwykłego, sympatycznego Romulanina
A to są tacy??? Bo, że takich udawać potrafią, to wiem  .
|
Q__
Moderator
|
#20 - Wysłana: 25 Sty 2007 22:18:30
Jurgen
A to są tacy???
Na tle Romana G. Romulanie są i zwyczajni i sympatyczni  .
|
Jurgen
Moderator
|
#21 - Wysłana: 25 Sty 2007 22:36:21
Na tle Romana G. Romulanie są i zwyczajni i sympatyczni
Noo, nie da się ukryć  .
|
theczarek
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 26 Sty 2007 12:00:19 - Edytowany przez: theczarek
W końcu Sheridan w finałowej (chyba?) bitwie klepał ich zwykłymi minami termojądrowymi, a nawet Flota (nie mówiąc juz o Borgu) ich nie używa mając znacznie potężniejszą broń.
Sheridan zastawił zasadzkę - wykorzystując miny termojądrowe. Problem z zasadzkami jet taki że na tą samą mało kto da się nabrać więcej niż raz. Poza jak masz nóż czy łuk też jest przestarzły ale kuku można nim nadal zrobić. Tal samo z tymi minami. Zaznzaczmy ze to były miny nie rakiety wiec nie było właściwie ogranicznika jak duży silny ładuek zawierały.
Poza tym mimo tego "klepania" Sheridan by tę bitwę przegrał gdyby jego celem było czysto militarne zwycięstwo. I to mimo że miał wspacie innych pradawnych.
No itak maprawdę napuścił cienie i Vorlonów na siebie na wajjem,
|
Q__
Moderator
|
#23 - Wysłana: 26 Sty 2007 13:10:15
theczarek
No itak maprawdę napuścił cienie i Vorlonów na siebie na wajjem,
Po prostu nie chodziło tu o (dość prymitywną) broń, a o intelekt Sheridana (intelekt który jak widać sam sobie okazuje się czasem najpotężniejszę bronią).
|
Jurgen
Moderator
|
#24 - Wysłana: 26 Sty 2007 16:00:08
Nie rozumiecie  . Chodziło mi o to, że tak prymitywna bronią da się te okręty załatwić. Z Fedkami tak łatwo by nie poszło. I o tyle te okręty sa potężniejsze.
|
Q__
Moderator
|
#25 - Wysłana: 26 Sty 2007 16:10:35
Jurgen
Z Fedkami tak łatwo by nie poszło. I o tyle te okręty sa potężniejsze.
Ale z innymi rasami universum B5 mogli by mieć spory kłopot. (Zresztą dlaczego ludzie ze swiata ST mieli by walczyć z ludźmi ze świata B5, gdzie pokojowe ideały?)
|
Picard
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 3 Lut 2007 15:47:54
Poza drobnymi, w głownej mierze merytorycznymi niescisłościami między okrętami prezentowanymi w tych filmach a ich ekranowymi pierwowzorami, dzieło opisujace historie zmagań uniwersu ,,Star Trek" i ,,Babylon V" jest bezsprzecznie pieknie zrealizowana- czy zauwazyliście,ze fanowskie filmy na youtube są coraz lepsze:
http://www.youtube.com/watch?v=0Tv4qXxroyI
Part I
http://www.youtube.com/watch?v=zIZ8e3yeVi8&mode=re lated&search=
Part II
|
Q__
Moderator
|
#27 - Wysłana: 3 Lut 2007 16:31:35 - Edytowany przez: Q__
Picard
czy zauwazyliście,ze fanowskie filmy na youtube są coraz lepsze
IMHO już filmik-skałdanka o spotkaniu bohaterów ST i SW był całkiem, całkiem...
|
Domko
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 3 Lut 2007 16:33:32
Te filmy mają taką jakość, bo to przecież fragmenty Star Wrecka...
|
Q__
Moderator
|
#29 - Wysłana: 3 Lut 2007 16:39:29
|
Picard
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 3 Lut 2007 16:52:06 - Edytowany przez: Picard
Domko
Q__
fragmenty Star Wrecka...
A ja jeszcze tego ,,Wraka" nie widzialem- z tego co wiem to parodja, ale wykonanie jak widze jest jak najbardziej powazne. Nie wiecie czy jego tworcy nie planuja nakrecic czegos na serio? Moze zaangazuiecje ich przy kreceniu ,,Horizona"? 
|