USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Treknologia / Specyfikacja sześcianów Borg.
 Strona:  ««  1  2  3 
Autor Wiadomość
LeoJohnson
Anonimowy
#61 - Wysłana: 3 Lis 2005 21:34:27
Witam.
Chcę cos napisać Nie zamierzam sie wymądrzać, a raczej zwrócić na coś uwagę.
Wielozadaniowość jest chyba wtedy gdy jakiś statek może zrobić wiele rzeczy przyzwoicie. Gorzej niż wyspecjalizowane jednostki, ale przyzwoicie.
To że sześcian doskonale sie do czegoś nadaje z punktu widzenia poziomu Federacji(np nadaje sie idealnie do walki bo bez problemu niszczy praktycznie wszystkie statki Federacji), nadaje sie idealnie to transpotru bo pomieści więcej niż wszystko co Federacja stworzyła(niż każdy statek) nie znaczy że jest w tym przyzwoity. W zasadzie patrząc z naszego poziomu(XXI wiek) to każdy statek GF można uznać za wielozadaniowy bo: lepiej niszczy niż F-16, wiecej pomiesci osób niż najwiekszy boeing, zrobi lepszy zwiad niż SR71 itp... nie widzę sensu tych porównań. Trzeba by porównać cube z jakimś statkiem racy porównywalnej cywilizacyjnie i wtedy sprawdzić czy sobie z wieloma rzeczami przyzwoicie radzi, bo na federacje patrzeć nie ma sensu. Pozdrawiam
Pah Wraith
Użytkownik
#62 - Wysłana: 3 Lis 2005 22:50:16
Trzeba by porównać cube z jakimś statkiem racy porównywalnej cywilizacyjnie

Czekamy na propozycje w obrębie świata ST, bo ja takich nie widzę
WarLock II
Użytkownik
#63 - Wysłana: 3 Lis 2005 22:59:37
Czekamy na propozycje w obrębie świata ST, bo ja takich nie widzę

Ja widzę jedną - oczywiście 8472.
Pah Wraith
Użytkownik
#64 - Wysłana: 3 Lis 2005 23:31:29
porównywalnej cywilizacyjnie

Hmm, nie jestem pewien czy 8472 można tak określić...
Anonim
Anonimowy
#65 - Wysłana: 4 Lis 2005 14:10:34
porównywalnej cywilizacyjnie

Hmm, nie jestem pewien czy 8472 można tak określić...

Cywilizacyjnie można by dyskutować, ale technologicznie to chyba spokojnie można porównywać...
piotrk
Użytkownik
#66 - Wysłana: 6 Sty 2006 15:07:17
Cube w środku jest pusty bo jak zlapie stateczek to jego asymilacja odbywa sie w Cube aby niktn ieuciekł poprostu otwierają drzwiczku wciągają stateczek (juz czerownym promieniem) pokazane w VOY jak itchem ma wlecieć do CUBE albo jak prywają delta flayera.....

no i tam est przymocowywany do odpowiedniego miejsca gdzie jest rozbierany i analizowany

taki garażyk
maariush
Użytkownik
#67 - Wysłana: 8 Sty 2006 01:20:34
Zupełnym przypadkiem zauważyłem pewną ciekawostkę.
Okręt którym posługiwali się Borg służący Lore'owi i mina Borg
z VOY Scorpion mają ten sam kształt!
crash test
Anonimowy
#68 - Wysłana: 9 Sty 2006 13:34:07
"taki garażyk" - Monster Garrage
 Strona:  ««  1  2  3 
USS Phoenix forum / Treknologia / Specyfikacja sześcianów Borg.

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!