USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Treknologia / Klasa Prometheus - dyskusja ogólna
 Strona:  ««  1  2  3  »» 
Autor Wiadomość
szwagier
Użytkownik
#31 - Wysłana: 10 Lis 2006 14:14:27
Dj peyo
Mniej więcej to miałem na myśli
___
Anonimowy
#32 - Wysłana: 12 Lis 2006 15:21:13
jak ktoś ma fajne foty prometeusza to niech wklei
Dj peyo
Użytkownik
#33 - Wysłana: 13 Lis 2006 00:19:10
hm fajny nick
Anonim
Anonimowy
#34 - Wysłana: 14 Lis 2006 22:28:00
ale offtopic...mialiscie gadac o prometeuszu a nie o szybach

hehe

sumik13
Dj peyo
Użytkownik
#35 - Wysłana: 14 Lis 2006 22:39:29
o protku bylo na poczatku. a co prometeus nie ma szyb??
Kazeite
Anonimowy
#36 - Wysłana: 14 Lis 2006 22:46:17
Ma, ale mało
Dj peyo
Użytkownik
#37 - Wysłana: 14 Lis 2006 22:48:42
to o czym mozna o protku pogadac??? o systemie rozdzielczym??? o czym tu gadac???? daj temat to pogadamy!!!
Kazeite
Anonimowy
#38 - Wysłana: 15 Lis 2006 21:37:14
Pytanie podchwytliwe: Ile Prometheus ma gondol?
reyden
Użytkownik
#39 - Wysłana: 15 Lis 2006 21:49:54 - Edytowany przez: reyden
Ma 6 gondol , 4 są widoczne w trybie połączonym , 2 wysuwaja się z najmniejszej sekcji - po 1 z góry i z dołu - te 2 bardzeij przypominają gondole promów niż gondole okrętów.

P.S. No to może zrobimy quiz o Promku ??
Delta
Użytkownik
#40 - Wysłana: 15 Lis 2006 22:31:54
Ma 5 gondol górna sekcja ma tylko jedną wysuwaną gondolę.
Dj peyo
Użytkownik
#41 - Wysłana: 15 Lis 2006 23:14:11
spytam zeby byc pewnym GONDOL CZEGO??? warp?? podzielam opinie delty
a tych na mostku to nie wiem bo mostka nie widzialem
Pah Wraith
Użytkownik
#42 - Wysłana: 16 Lis 2006 00:24:46
a tych na mostku to nie wiem bo mostka nie widzialem

gondole na mostku? liniowce? kajaki? tratwy??
Kazeite
Anonimowy
#43 - Wysłana: 16 Lis 2006 01:24:31
Gondol warp, oczywiście Przepraszam za tą ogólność.

A reyden ma "absolutną trafność" - tych gondol warp jest akurat sześć. Przykro mi, Delta

Widzisz, górna sekcja ma dwie wysuwane gondole - jedną na górze, drugą na dole.
Delta
Użytkownik
#44 - Wysłana: 16 Lis 2006 02:14:35 - Edytowany przez: Delta
A reyden ma "absolutną trafność" - tych gondol warp jest akurat sześć. Przykro mi, Delta

Cóż, tak to jest jak się wcześniej nie sprawdzi tylko polega na zbyt często zawodnej pamięci

PS. Czy konkurs przewidywał może nagrody pocieszenia?
Wookie
Użytkownik
#45 - Wysłana: 16 Lis 2006 12:28:35
Co do przrznaczenia prometheusa to nie uwazacie ze wlasnie jego gonole sa zbyt malo osloniete jak na sytatek stricte bojowy?? Taki Defiant na przyklad, ma zabudowane gondole i wydaje mi sie ze jest to bezpieczniejsze rozwiazanie dla statku bojowego. I mysle ze dobrze zaprjektowane opancerzenie i zwarcie gondol z kadlubem nie powinno wplywac na rozczlonowanie sltatku w trybie wielowektorowego natarcia.
fang
Anonimowy
#46 - Wysłana: 16 Lis 2006 16:45:11
Co do przrznaczenia prometheusa to nie uwazacie ze wlasnie jego gonole sa zbyt malo osloniete jak na sytatek stricte bojowy?? Taki Defiant na przyklad, ma zabudowane gondole i wydaje mi sie ze jest to bezpieczniejsze rozwiazanie dla statku bojowego. I mysle ze dobrze zaprjektowane opancerzenie i zwarcie gondol z kadlubem nie powinno wplywac na rozczlonowanie sltatku w trybie wielowektorowego natarcia.

No ale jest taka różnica że Promek jest Okrętem bojowym dalekiego zasięgu i szybkiego reagowania może dlatego gondole nie są osłonięte, żeby utrzymać max warp na 9,9itd.-taki kompromis
Wookie
Użytkownik
#47 - Wysłana: 17 Lis 2006 18:51:04

No ale jest taka różnica że Promek jest Okrętem bojowym dalekiego zasięgu i szybkiego reagowania może dlatego gondole nie są osłonięte, żeby utrzymać max warp na 9,9itd.-taki kompromis

No to mialoby sens, ale w takim razie czy optymalnym rozwiazaniem nie byloby cos w rozdzaju chowania gondol, przy wyjsciu z warp??, skoo statek moze sie rozdzielic to calkoicie mozliwe wydaje sie tez zaimplementowanie mu 'ruchomych' gondol, tym bardziej ze Voyager juz namiastke takiej technologii mial.
szwagier
Użytkownik
#48 - Wysłana: 17 Lis 2006 21:22:27
Ja się tylko zastanawiam jak Defiant robi pole warp z zasłoniętymi gondolami. Zawsze mi się wydawało, że te wielkie świecące rury są po to, żeby to pole robić a Def ma tylko z tyłu.
Wookie
Użytkownik
#49 - Wysłana: 17 Lis 2006 22:15:40
Ja się tylko zastanawiam jak Defiant robi pole warp z zasłoniętymi gondolami. Zawsze mi się wydawało, że te wielkie świecące rury są po to, żeby to pole robić a Def ma tylko z tyłu.

No nie moze robi to tak jak duza czesc statkow w siecie ST... Nie wiem czy zauwazyles ale jednostki wiekszosci ras nie maja czegos takiego jak gondole, a cewki warp maja wbudowane w kadlub wiec chyba mozna to pole warp wytworzyc bez gondol
4_z_Szesciopaka
Użytkownik
#50 - Wysłana: 18 Lis 2006 15:21:53

pole to pole, a nie kawał blachy, której przeszkadzałaby osłona gondoli z racje swej struktury
Qura
Użytkownik
#51 - Wysłana: 20 Lis 2006 02:00:41
Szyba czy nie pola albo istnieją równolegle albo awaryjnie włączają się same, przykład: DS9 4x7 Starship Down, ST VII gdy nexus zrobił niezłą dziurkę i wessał Kirka, a potem stoi tam kilka osób zabezpieczonych jedynie chyba jakimś polem. I w ogóle wiele przypadków uszkodzeń okrętów podczas bitew, gdzie gdyby nie pola siłowe i/lub integrujące to pół załogi powinno wyssać.
Calhoun
Użytkownik
#52 - Wysłana: 16 Lut 2007 23:16:05
qrde, temat o prometheusie a Wy tutaj o szybach a więc tak, wedlug mnie prometheus juz sie nigdy nie pokaze gdyz statek rozwalajacy w kilka sekund nebule (bazujaca technologicznie na galaxy) bylby zbyt silny wobec pozosostalych statkow innych ras (ale to tylko taka mala moja teoria )
Q__
Moderator
#53 - Wysłana: 16 Lut 2007 23:25:44
Calhoun

prometheus juz sie nigdy nie pokaze gdyz statek rozwalajacy w kilka sekund nebule (bazujaca technologicznie na galaxy) bylby zbyt silny wobec pozosostalych statkow innych ras

No, chyba, że twórcy serialu wymyślą też b. "wypasione" statki innych ras...
Calhoun
Użytkownik
#54 - Wysłana: 4 Mar 2007 12:10:11
Po zobaczeniu ostatniego odcinka voya wycofuje to co powiedziałem. Prometheus będzie sie pojawiał, ale jego moc znacznie ograniczą (co chyba nie będzie stanowiło problemu dla producentów po tym co zrobili z borgiem)
Q__
Moderator
#55 - Wysłana: 4 Mar 2007 12:41:34
Calhoun

Po zobaczeniu ostatniego odcinka voya wycofuje to co powiedziałem. Prometheus będzie sie pojawiał, ale jego moc znacznie ograniczą (co chyba nie będzie stanowiło problemu dla producentów po tym co zrobili z borgiem)

Znając scenarzystów VOY'a teoretycznie wszystko możliwe, ale,,, Promek doczekał się tylko dwóch występów w: VOY "Message in a Bottle" i VOY "Endgame"...
Q__
Moderator
#56 - Wysłana: 21 Wrz 2013 04:16:52
Nash:
zdolność separacji (a w efekcie 3-wektorowego ataku)

Przeżyjmy to jeszcze raz:
http://www.youtube.com/watch?v=07eyG5l7dVE
Q__
Moderator
#57 - Wysłana: 18 Cze 2016 22:45:06 - Edytowany przez: Q__
Odcinek TrekYards o klasie Prometheus, wypowiada się Sternbach:
http://www.youtube.com/watch?v=i1wxCrAX2H4
Q__
Moderator
#58 - Wysłana: 25 Cze 2016 23:06:14
Odcinek TrekYards o klasie Prometheus, z udziałem Sternbacha - część druga:
http://www.youtube.com/watch?v=PwjCqZMHapU
Q__
Moderator
#59 - Wysłana: 2 Lip 2016 21:09:19 - Edytowany przez: Q__
Odcinek TrekYards o klasie Prometheus, z udziałem Sternbacha - część trzecia:
http://www.youtube.com/watch?v=7fsyT2E2N5c

BTW. z poprzedniej części najbardziej zapamiętałem, że trzy części Promka połączone są mechanicznie (co budzi miłe skojarzenia z tymi łapami z trailera Beyond, ale i - oczywiście - przypomina sposób w jaki łączyły się części - spodek i sekcja napędowa - Galaxy), bez przekombinowanych elementów typu pól siłowych, wiązek holowniczych, itp. B. mi się spodobała ta szlachetna prostota.

I jeszcze taka refleksja... Chyba najsmutniejszą stroną tego, co spotkało REN za sprawą wytwórni jest to, że nie zobaczymy dalszej ewolucji jednostek GF z Prime Timeline (inna rzecz, że - jak dla mnie - ta ewolucja mogłaby zakończyć się na klasie Galaxy ).
Q__
Moderator
#60 - Wysłana: 8 Cze 2017 14:19:46 - Edytowany przez: Q__
Animacja komputerowa z Prometheusem w roli głównej (którą w roli prezentu urodzinowego zrobił sobie jeden z panów z ekipy TY):
http://www.youtube.com/watch?v=OJblhOonu6k
 Strona:  ««  1  2  3  »» 
USS Phoenix forum / Treknologia / Klasa Prometheus - dyskusja ogólna

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!