USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Treknologia / Dlaczego na Defiancie nie ma EMH?

Autor Wiadomość
Barusz
Użytkownik
#1 - Wysłana: 7 Cze 2005 19:06:32
Tak się zaczołem zastanawiać czytając ostatnie posty w tematach "techniczny" na forum. Wie ktoś?
waterhouse
Moderator
#2 - Wysłana: 7 Cze 2005 19:33:10
Być może nie został zainstalowany bo nie było czasu (został dopracowany dopiero później) lub też istnieją jakieś przeszkody techniczne np. na EMHa potrzebna jest duża moc komputera w medlabie. Inne wyjaśnienie jest takie że EMH został zainstalowany, ale nie widzieliśmy go "w akcji" (bo nie było takiej potrzeby)
Slovaak
Użytkownik
#3 - Wysłana: 7 Cze 2005 19:34:12
Zgadzam sie. EMH to juz chyba standard.
Lukaszek
Użytkownik
#4 - Wysłana: 7 Cze 2005 21:15:28
Na Defiant nie było EMH Mk 1 bo Picardo miał inne zajęcia niż granie w jakimś serialu sf.
Barusz
Użytkownik
#5 - Wysłana: 7 Cze 2005 21:17:30
Grał w tym czasie w jakimś serialu SF BTW: Może masz na myśli Andy'ego Dick'a?
Lukaszek
Użytkownik
#6 - Wysłana: 7 Cze 2005 21:21:43 - Edytowany przez: Lukaszek
Dlaczego miałbym mieć Dicka na myśli, przecierz Picardo grał EMH Mk 1?

Jeszcze jedno, trochę z innej beczki.
1 W którym roku dzieje się FC?
2 W którym roku dzieje EMH Mk 1 odwiedza USS Prometheus?
Jeśli 1 dzieje się po 2 to dlaczego na najnowocześniejszym okręcie floty jest "zainstalowany" EMH Mk1 a nie EMH Mk2?
Slovaak
Użytkownik
#7 - Wysłana: 7 Cze 2005 21:50:58
Akcja w FC dzieje sie pod koniec roku 2373 a VOY z Prometheusem w 2374
Lukaszek
Użytkownik
#8 - Wysłana: 7 Cze 2005 21:52:12
To wszystko wyjaśnia
cezary
Użytkownik
#9 - Wysłana: 8 Cze 2005 00:04:14
moze nie wszystko, wciaz nie wiemy jak wejsc w transwarp
ale wyjasnia na pewno wiele
Barusz
Użytkownik
#10 - Wysłana: 8 Cze 2005 00:09:42
"Treshold" nie oglądałeś?
Delta
Użytkownik
#11 - Wysłana: 8 Cze 2005 06:14:10
Jak dla mnie to przyczyny moga być dwie:
1. Defiant nie ma holoemiterów. (w ogóle poza technologią typowo militarną, niewiele ma do zaoferowania)
2. Bashir ma na pieńku, z Zimmermanem/EMH (DS9: Doctor Bashir, I Presume?), zresztą pewnie wielu lekarzy Floty odnosi się z pewną odrazą do EMH (np. Crusher w FC).
cezary
Użytkownik
#12 - Wysłana: 8 Cze 2005 08:32:51
"Treshold" nie oglądałeś?
ten odc z Voya? taaa... czekaj czekaj, niech pomysle czemu nie wrocili tym transwarpem do kw. Alfa... hmmmm. Moze im sie w Delcie podobalo

A tam zreszta o ile pamietam nie tyle weszli w transwarp, ile osiagneli warp 10, co samo w sobie jest debilizmem, to tak jakby w normalnej czasoprzestrzeni rozpedzic sie do predkosci swiatka, bez zadnego zaginania prestrzeni czy innych sztuczek - po prostu awykonalne to jest.

Juz najblizej transwarp byl ten caly Slip Stream z Voya - ale jak to sie ma do zwyklego warpa i transwarpa - to juz nie wiem.

oo ale chamski offtop no wiec wracajac do tematu:
na Defiancie nie ma EMH, gdyz ten wymaga olbrzymich procesorow i olbrzymich nakladow pamieci, dodatkowych wiazek holograficznych itp itd, rzeczy ktorych nie bylo czasu zainstalowac na Defiancie.
Dopiero na tym drugim Defiancie powinny byc - a ze nie widzielismy w akcji? zapewne poniewaz nigdy nie zabraklo "good old doctor Bashir".
W Ent-E widzimy EMH tez tylko jeden raz, i to nie powiem zeby w akcji typowo medycznej.
Pah Wraith
Użytkownik
#13 - Wysłana: 8 Cze 2005 11:36:50
A mnie się wydaje, że musiał tam być, bo Bashir grzał d... na mostku, przy konsoli taktytcznej.
Domko
Użytkownik
#14 - Wysłana: 9 Cze 2005 16:06:37
Fakt - ktoś w tym czasie musiał leczyć rannych, więc Bashir zwalił robotę na niewinnego EMH.
Slovaak
Użytkownik
#15 - Wysłana: 9 Cze 2005 16:59:28
zresztą pewnie wielu lekarzy Floty odnosi się z pewną odrazą do EMH (np. Crusher w FC).

No ale mimo nie checi ma EMH.
Nika
Użytkownik
#16 - Wysłana: 9 Cze 2005 20:16:49
A mnie się wydaje, że musiał tam być, bo Bashir grzał d... na mostku, przy konsoli taktytcznej.

Właśnie. Zawsze zastanawiało mnie na jakiego michała Bashir tyle siedział na wieży? Może mnie ktoś oświeci w tej kwestii (o ile jakiś powód w ogóle jest).
cezary
Użytkownik
#17 - Wysłana: 9 Cze 2005 22:56:12
Bo Jadzia byla na mostku, proste i logiczne
Poza tym nikt nigdy nie schodzil do Defiantowego Medical Bay'a, a przeciez nie mozna pozwolic zeby glowna postac sie marnowala
Nika
Użytkownik
#18 - Wysłana: 9 Cze 2005 23:12:59
Bo Jadzia byla na mostku, proste i logiczne
A biedny Quark w barze wtedy harował...
Pah Wraith
Użytkownik
#19 - Wysłana: 13 Cze 2005 10:53:46
Właśnie. Zawsze zastanawiało mnie na jakiego michała Bashir tyle siedział na wieży?

Powód? bardzo prosty: O'Brien był wtedy na służbie... właśnie na wieży
Locutus of Borg
Anonimowy
#20 - Wysłana: 10 Paź 2005 22:26:13
EHM być może nie było dlatego, że twórcy okrętu pomyśleli sobie, że jak taki Defiant oberwie naprawdę mocno, to i tak nie będzie kogo leczyć, a jak oberwie lekko, to po cholerę hologram jak wystarczy pielęgniarz?

USS Phoenix forum / Treknologia / Dlaczego na Defiancie nie ma EMH?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!