Autor |
Wiadomość |
voyager
Anonimowy
|
#1 - Wysłana: 20 Lut 2007 08:22:36
Moim zdaniem najpiękniejszy mostek to:
1.Sovereign
2.Voyager
3.Galaxy
4.Exelsior
|
Q__
Moderator
|
#2 - Wysłana: 20 Lut 2007 08:30:48 - Edytowany przez: Q__
Natomiast moim zdaniem:
1. Constitution (po reficie)
2. Galaxy
3. Enterprise NX-01 (pierwszy raz muszę coś w ENTku pochwalić, za pewien realizm)
Natomiast spoza ST:
1. Discovery One
2. SSD
|
Ziemnior
Anonimowy
|
#3 - Wysłana: 20 Lut 2007 08:32:23
Dla mnie to: 1.Galaxy
2.Voyager
3.Sovereign
Galaxy ma dwa mostki, jeden w sekcji spodkowej i ten drugi chyba ,,Bojowy,,.Jeszcze jedno Galaxy i Sovereign mają trzy fotele na mostku a Voyager dwa  .
|
Slovaak
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 20 Lut 2007 08:44:53
1. Constitution (ST:6)
2. Voyager
3. IKS Rottaran
|
4_z_Szesciopaka
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 20 Lut 2007 15:41:28 - Edytowany przez: 4_z_Szesciopaka
1.NX
2.Danube (naciągany ten mostek jak i okręt, ale co tam)
3.Scimitar (jak juz miec halę zamiast mostka to mieć halę fabryczną, a nie salkę gimnastyczną w szole podstawowej jak ma Galaxy 
|
Delta
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 20 Lut 2007 15:58:08
1. Constitution z TMP
2. Constellation (choć wygląd samego okrętu mi się bardzo nie podoba, przez te 4 gondole z tyłu)
3. Excelsior-Beta (U.S.S. "Enterprise-B")
4. Oberth z ST3
5. Prometheus
Natomiast najgorszy mostek miała Nebula pokazana w TNG: Redemption: ciemny, ciasny, ponury i jakiś taki ubogi, cóż widocznie Flota miała kłopoty z budżetem 
|
Alex
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 20 Lut 2007 17:27:26
jak dla mnie to najfajniejszy mostek ma:
1). prometheus
2). voyager
3). sovereign
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 20 Lut 2007 18:19:53 - Edytowany przez: Raptor 16
1.Galaxy
2. Sovereign
3. Intrepid
|
hal
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 20 Lut 2007 19:46:34
Oczywiście ze GALAXY jest najpiękniejszy!!!
|
Ziemnior
Anonimowy
|
#10 - Wysłana: 21 Lut 2007 19:52:03
A macie zdjecia jakiś mostków?
|
Ziemnior
Anonimowy
|
#11 - Wysłana: 21 Lut 2007 19:53:20
A z jakiego okrętu najbardziej bodoba wam się dźwięk alarmu czerwonego???
|
Q__
Moderator
|
#12 - Wysłana: 21 Lut 2007 19:55:15
Ziemnior
A macie zdjecia jakiś mostków?
W Memory Alpha tego pod dostatkiem, wystarczy przejżeć artykuly o danych klasach okrętów...
|
Ziemnior
Anonimowy
|
#13 - Wysłana: 21 Lut 2007 19:56:07
acha dzięki 
|
Ziemnior
Anonimowy
|
#14 - Wysłana: 21 Lut 2007 19:57:40
Mi podoba się dzwięk alarmu z sovereign'a
|
Q__
Moderator
|
#15 - Wysłana: 21 Lut 2007 19:59:33
Ziemnior
acha dzięki
Nie ma za co
ps. zarejestruj się, to będziesz mógł edytować posty i w nich coś "dopisywać"...
|
Ziemnior
Anonimowy
|
#16 - Wysłana: 21 Lut 2007 20:01:02
A jak się zarejstrować????
|
Delta
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 21 Lut 2007 20:12:36
Ziemnior
A z jakiego okrętu najbardziej bodoba wam się dźwięk alarmu czerwonego???
A ja wolę ten z The Motion Picture, ale oryginalny a nie to coś umieszczone w Director's Edition.
|
Q__
Moderator
|
#18 - Wysłana: 21 Lut 2007 20:15:17
|
Dj peyo
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 21 Lut 2007 22:19:08
Mostek: Intrepid, alarm- intrepid
|
Hazral
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 21 Lut 2007 22:30:04
Mi się podobały mostki na jednostkach klingońskich, np. K'vort
Fedki, trudno powiedzieć 
|
Q__
Moderator
|
#21 - Wysłana: 21 Lut 2007 22:44:50
Hazral
Mi się podobały mostki na jednostkach klingońskich
Miały swój "barbarzyński" urok... Jak w ogóle cały klingoński styl.
|
Dj peyo
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 22 Lut 2007 03:10:43 - Edytowany przez: Dj peyo
|
Anonim
Anonimowy
|
#23 - Wysłana: 22 Lut 2007 03:59:09
Dj peyo
a co powiecie o mostku na flagowym statku sonow?
Bardzo przestronny i luksusowy. Dobrze pasuje do tej rasy. Jednak okrety nie powinny miec takich mostkow, moim zdaniem. Zobacz na ten fotel kapitanski (czy moze raczej loze?). A zaloga musi stac przy konsoletach  .
Delta
1. Constitution z TMP
2. Constellation (choć wygląd samego okrętu mi się bardzo nie podoba, przez te 4 gondole z tyłu)
3. Excelsior-Beta (U.S.S. "Enterprise-B")
4. Oberth z ST3
5. Prometheus
Heh, ta lista ci sie udala, bo z tego co wiem, pierwsze 4 jednostki mialy bardzo podobne mostki - krecone na tym samym planie zdjeciowym. I wg mnie masz dobry gust  . Jesli mialbym wskazac jeden ponadczasowy mostek, to wskazalbym wlasnie ten - Constitution po reficie, np. z The Voyage Home. Kliknijcie na ten link i sami zobaczcie. Film powstal w polowie lat 80, kiedy komputery i w ogole sprzet elektroniczny nie nalezaly do najefektowniejszych urzadzen, ale wciaz, po ponad 20 latach, ten mostek robi doskonale wrazenie. Kazdy by chcial kiedys na takim dowodzic  .
Oczywiscie, im nowszy film/serial tym mostki wygladaja bardziej efektownie i byc moze sa wygodniejsze i bardziej przemyslane. Ale nie wiadomo czy np. mostek Sovereigna za 20 lat nadal bedzie nam sie wydawal taki piekny. A IMHO constitution refit wciaz robi dokladnie takie samo wrazenie, gdy go pierwszy raz widzielismy. Zreszta tak jest nie tylko z mostkiem, ale i z calym okretem.
Takie przynajmniej jest moje wrazenie.
/Sh1eldeR
|
Q__
Moderator
|
#24 - Wysłana: 22 Lut 2007 06:48:28 - Edytowany przez: Q__
Sh1eldeR
a co powiecie o mostku na flagowym statku sonow?
O tym?
http://memory-alpha.org/en/wiki/Ru%27afo%27s_flags hip
Obiektywnie: dość fajny. Subiektywnie nie w moim guście.
Jesli mialbym wskazac jeden ponadczasowy mostek, to wskazalbym wlasnie ten - Constitution po reficie, np. z The Voyage Home.
Dla mnie najbardziej ponbadczasowy jest Constitution z TMP. Te opływowe formy, ta przestronnośc...

|
Picard
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 22 Lut 2007 20:13:31
Q__
Najlepszy mostek rzecz jasna to ten jaki widzielismy na Galaxy!  Podoba mi się również klasy Intrepid i Prometeusz- Sovereign jest taki sobie-, ciekawy jest rowniez mostek klasy Nebula. Z niefederacyjnych jednostek bardzo podobają mi się też mostki kligońskich Drapieznych Ptaków- bardzo spartańskie, z elementami retro- ten peryskop! 
|
Slovaak
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 22 Lut 2007 20:46:22
W galaxy nie podobało mi sie stanowisko przy którym stał Worf, nie było tam krzesła  Wachta trwała 8h, no przy alarmie czerwonym to jeszcze dłuzej i stuj cały czas. :/
|
Picard
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 22 Lut 2007 21:23:11
Slovaak
W galaxy nie podobało mi sie stanowisko przy którym stał Worf, nie było tam krzesła Wachta trwała 8h, no przy alarmie czerwonym to jeszcze dłuzej i stuj cały czas
Ten sam argument padl w dyskusji omostkach na Trek.pl jesli sie nie myle... Wiec odpowiem na ten zarzut tak samo jak i tam na niego odpowiedziano: są obecnie rowniez miejsca pracy, w ktorych chodzi sie badź stoji cały czas. Podobnie zreszta rzecz sie miala ze stanowiskiem taktycznym- chyba nie tylko z nim, bo Harry Kim rowniez stal przy swojej konsoli jesli sie nie myle?- na mostku klasy Intrepid. Nie jestem pewien ale stojace stanowisko oficera taktycznegoto wspolna cecha okretow Federacji- pewnie jest tak dlatego,ze zalogii tych statkow zadko wybieraja silowy sposob rozwiazywanai konfiktow i przez wiekszosc czasu oficer taktyczny nie ma wiele do zrobienia, wiec aby biedak nie usnoł trzeba kazać mu stać..  A na Sovereign Worf nie stał czasami na bacznosc przy swoje konsoli tak jak czynił to uprzednio na Enterprise-D?
|
Q__
Moderator
|
#28 - Wysłana: 22 Lut 2007 21:25:03
Picard
Najlepszy mostek rzecz jasna to ten jaki widzielismy na Galaxy!
Wyjątkowo się nie zgodzę. Jak dla mnie numer dwa po TMP.
bardzo podobają mi się też mostki kligońskich Drapieznych Ptaków- bardzo spartańskie, z elementami retro- ten peryskop!
Owszem, mają swój urok, jak pisałem.
|
Dj peyo
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 23 Lut 2007 14:25:58 - Edytowany przez: Dj peyo
Najlepszy mostek rzecz jasna to ten jaki widzielismy na Galaxy!
dla mnie galazy jest neutralny. Wygoda?? z jednej stronie stojący worf ale z drugiej strony... widzieliscie te fotele np sternika?? Jak zasiadał np data co sie dzialo?? zachowanie fotela swiadczylo o jego niezwyklym komforcie.
URL
Stanowisko sternika np bylo bardzo komfortowe jak dla mnie.
porownajcie je np z stanowiskami z sovereigns
URL
apropo. worf zadko kiedy siedzi 
|
Q__
Moderator
|
#30 - Wysłana: 23 Lut 2007 14:29:20
Dj peyo
Wygoda?? z jednej stronie stojący worf
Muszę przyznać,że "stojące" stanowiska na mostku to dla mnie nieporozumienie (nawet gdy dotyczą Galaxy, który tak uwielbiam). Jest to jeden z większych buraków Treka.
|