USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Treknologia / Imperial Star Destroyer VS klasa Galaxy
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  38  39  40  41  42  »» 
Autor Wiadomość
Picard
Użytkownik
#31 - Wysłana: 31 Lip 2006 23:52:57 - Edytowany przez: Picard
waterhouse

Można jaśniej?

Po prostu niegdy nie zawiodles naszego zaufanai jako moderator mozna wiec Ci bez obaw powiezyc misje przeniesienia postow z tego tematu do innego...

Ile razy toczona była na tym forum dyskusja o bitwie pod Veridian III?

Do każdej zakładano nowy temat?

Q__

IMHO odrobinkę sie czepiasz... Temat wtórny, ale reguł netykiety nie łamie...

A to ,ze jest w nieodpowiednim dziale i,ze jest klonem innych tego typu rozmow?
Pah Wraith
Użytkownik
#32 - Wysłana: 31 Lip 2006 23:59:03 - Edytowany przez: Pah Wraith
Jełśi to baśń, to jak możemy ją zestawiać z SF i czynić porównania?

Właśnie nijak moim zdaniem, czemu wyraz dawałem we wszystkich podobnych toczonych tu debatach (nie mogłem przepuścić takiej okazji i tym razem )

A to ,ze jest w nieodpowiednim dziale i,ze jest klonem innych tego typu rozmow?

1) dział jest chyba jak najlepszy - mowa o uzbrojeniu, osłonach itp
2) czy to nie Ty założyłeś niedawno temu topic "Rocznica dyskusji o Intrepid" (lub podobny) który był prostą próbą rozniecenia wyziębłej dyskusji?
Q__
Moderator
#33 - Wysłana: 1 Sier 2006 00:00:12
Pah Wraith

Właśnie nijak moim zdaniem, czemu wyraz dawałem we wszystkich podobnych toczonych tu debatach (nie mogłem przepuścić takiej okazji i tym razem

Jednym słowem uważasz wszystkie versusy za bzdurę?
waterhouse
Moderator
#34 - Wysłana: 1 Sier 2006 00:00:40
Do każdej zakładano nowy temat?

A co to ma do rzeczy? Do niektórych owszem.

Po prostu niegdy nie zawiodles naszego zaufanai jako moderator mozna wiec Ci bez obaw powiezyc misje przeniesienia postow z tego tematu do innego...

Super, ale moglem jedynie skopiowac wszystko i wkleic pod moim nickiem do watku glownego. Dla mnie to rozwiazanie bezsensowne i nieelegnackie.
Pah Wraith
Użytkownik
#35 - Wysłana: 1 Sier 2006 00:04:53
Jednym słowem uważasz wszystkie versusy za bzdurę?

Nie znasz całości mojego stwierdzenia, więc wytłumaczę
Chjodzi o to, że światy ST i SW, B5 Andromedy czy innego BSG są od siebie tak różne że nie można wykluczyć istenienia dla każdego z nich odmiennych praw fizyki. Np. w świecie SW nie ma dowodów na istnienie podprzestrzeni, stąd też okręty GF byłyby przeraźliwie nieruchawe i niemal bezbronne (fazery i torpedy korzystają z efektów warp) zaś osłony mogłyby być zupełnie nieskuteczne, itd... Stąd też dywagacje jakie tu prowadzono, prowadzi się i będzie się zapewne prowadzić w podobnych topicach (mówiących o starciu jednostek z różnych uniwersów) są IMHO pozbawione jakichkolwiek podstaw naukowych (czy nawet pseudonaukowych).
Q__
Moderator
#36 - Wysłana: 1 Sier 2006 00:05:22
waterhouse

Dla mnie to rozwiazanie bezsensowne i nieelegnackie.

Dla mnie też, (a nasz drogi Picard IMHO trochę przesadza...).
Q__
Moderator
#37 - Wysłana: 1 Sier 2006 00:09:18
Pah Wraith

(Znów odpisuję na jedno, a pojawia sie kolejna wypowiedź)

Mimo wszystko, takie versusy są ulubioną zabawą fanów od lat, aczkolwiek jeśli mają być prowadzone "profesjonalnie" zacząć należy od ustalenia praw fizyki rządzących oboma porównywanymi światami... A kwestia obszarów rządzących się róznymi prawami fizyki to b, ciekawy temat (poruszali go m.in. V.Vinge i S. Baxter).

B5

Nie wiem czy znasz mój news o połączeniu ST z B5, które o mało nie doszło do skutku (vide topic o Vorlonach).
waterhouse
Moderator
#38 - Wysłana: 1 Sier 2006 00:10:23
Znów odpisuję na jedno, a pojawia sie kolejna wypowiedź)

i wlasnie dlatego na forum jest opcja "edytuj"
Q__
Moderator
#39 - Wysłana: 1 Sier 2006 00:14:10 - Edytowany przez: Q__
waterhouse

i wlasnie dlatego na forum jest opcja "edytuj"

jest z tym mały ból Herr Mod... Edytując nie widzi się poprzednich wypowiedzi... W związku z tym nie można cytować przedmówcy... Ani dokładnie odnieść siedo jego wypowiedzi (nie mam fotograficznej pamięci).
waterhouse
Moderator
#40 - Wysłana: 1 Sier 2006 00:18:41 - Edytowany przez: waterhouse
Edytując nie widzi się poprzednich wypowiedzi...

to nie można mieć otwartego drugiego okna/taba firefoxowego i użyć ctr-a, ctr-v?
Pah Wraith
Użytkownik
#41 - Wysłana: 1 Sier 2006 00:22:03 - Edytowany przez: Pah Wraith
Mimo wszystko, takie versusy są ulubioną zabawą fanów od lat

To ja nie jestem fanem widać.

Nie wiem czy znasz mój news o połączeniu ST z B5, które o mało nie doszło do skutku (vide topic o Vorlonach).

Znam. Uważam że całe szczęście że tak się nie stało. Na Boga, kreatywności, a nie zrzynania na siłę potrzeba!

Edytując nie widzi się poprzednich wypowiedzi... W związku z tym nie można cytować przedmówcy...

A co szkodzi, o ile jeszcze nikt nie odpowiedział na Twój post dopisać to co masz do powiedzenia do poprzedniego? A cytowanie jest wtedy możliwe tylko trzeba ctrl+c, ctrl+v :]
Błe, W jest szybki
Q__
Moderator
#42 - Wysłana: 1 Sier 2006 00:36:09 - Edytowany przez: Q__
Pah Wraith

To ja nie jestem fanem widać.

Napisałem "fanów", nie: "wszystkich fanów"

Uważam że całe szczęście że tak się nie stało.

Mam odmienne zdanie.

Na Boga, kreatywności, a nie zrzynania na siłę potrzeba!

Uważam, że to połączenie było by wysoce kreatywne i tworzyło by lepszą jakość nie będąc prostą "sumą składników"...

waterhouse

to nie można mieć otwartego drugiego okna/taba firefoxowego i użyć ctr-a, ctr-v?

Pewnie tak ale zwykle i tak mam kilka okien otwartych... Każde z czym innym...
Picard
Użytkownik
#43 - Wysłana: 1 Sier 2006 15:06:53
Pah Wraith

dział jest chyba jak najlepszy - mowa o uzbrojeniu, osłonach

To imperialne Niszczyciele wchodzą w skład techniki stosowanej w ST?

czy to nie Ty założyłeś niedawno temu topic "Rocznica dyskusji o Intrepid

Nie ja tylko pan Waterhouse!

waterhouse

A co to ma do rzeczy?

To, ze po forum- brzydko rzecz ujmojuac wala sie juz nie jeden tego rodzaju temat.
Q__
Moderator
#44 - Wysłana: 1 Sier 2006 15:09:30
Picard

Nie ja tylko pan Waterhouse!

Zatem Twój apel do Niego o likwidację topicu był bez sensu, skoro swym działaniem prezentuje inną postawę...

(IMHO z tej dyskusji o mnożeniu topiców nic nie wynika.)
waterhouse
Moderator
#45 - Wysłana: 1 Sier 2006 16:51:41 - Edytowany przez: waterhouse
Q__

Zatem Twój apel do Niego o likwidację topicu był bez sensu, skoro swym działaniem prezentuje inną postawę...

Skoro dla Picarda wątek "wspominkowy" o dyskusji jest równoznaczny (treściowo) z wątkiem do którego się odwołuje...

Picard

To, ze po forum- brzydko rzecz ujmojuac wala sie juz nie jeden tego rodzaju temat.

Powtórze jeszcze raz....

Gdybym miał konsekwentnie usuwać takie wątki jak te, to musiałbym usunąć znaczną część wątków na tym forum. Bardzo wiele dyskusji zawiera się (jest częścią) poprzednich . Sam takowe wznawiałeś czy wręcz tworzyłeś i jakoś nikt nie prosił o to by je kasowac czy przenosić.

Przykład : http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&topic=1139&forum=8&page=0

poruszany już wiele razy wcześniej...

Poza tym drugiego (osobnego) wątku na temat "Galaxy vs ISD" na forum chyba nie ma.
Q__
Moderator
#46 - Wysłana: 1 Sier 2006 16:56:41
waterhouse

Gdybym miał konsekwentnie usuwać takie wątki jak te, to musiałbym usunąć znaczną część wątków na tym forum. Bardzo wiele dyskusji zawiera się (jest częścią) poprzednich . Sam takowe wznawiałeś i jakoś nikt nie prosił o to by je kasowac czy przenosić

To do mnie czy do Picarda?

(osobnego) wątku na temat "Galaxy vs ISD" na forum chyba nie ma.

Nawet na pewno nie ma.
waterhouse
Moderator
#47 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:03:03 - Edytowany przez: waterhouse
To do mnie czy do Picarda?

a masz coś na sumieniu ?
Q__
Moderator
#48 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:08:58
waterhouse

a masz coś na sumieniu ?

Jakie to Romulańskie

Zresztą nie uważam by nawiązywanie do poprzednich dyskusji w nowych topicach było winą... (Aleśmy od tematu odeszli.)
pitrock
Użytkownik
#49 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:14:18
Trochę nieciekawie akcja się tutaj rozwinęła. Ale jak to często bywa za największe zamieszanie odpowiedzialna jest jedna osoba.
Picard - nie rozumiem Twojego oburzenia, wybacz jeżeli w jakiś sposób zaniedbałem etykietę tego forum, obiecuję poprawę.
waterhouse - przykro mi za to, że tak Ci się oberwało od Picarda. Często powołujemy się na wolność słowa. Ty tej wolności mi nie odmówiłeś, za co jestem Ci bardzo wdzięczny.
Q__ - Tobie przede wszystkim dziękuję za obiektywizm.

Następnym razem, gdy wymyślę jakiś temat z pewnością poproszę Picarda o akceptację.
Q__
Moderator
#50 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:20:59
pitrock

Skąd takie minorowe tony? Picard jest ok. tylko IMHO tym razem lekko przesadził... Zresztą wrócmy do tematu...

Następnym razem, gdy wymyślę jakiś temat z pewnością poproszę Picarda o akceptację.

A to mnie oskarżali, że o cenzurze marzę
waterhouse
Moderator
#51 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:30:02
przykro mi za to, że tak Ci się oberwało od Picarda.

taka praca

Ty tej wolności mi nie odmówiłeś, za co jestem Ci bardzo wdzięczny.

miło mi to słyszeć
Pah Wraith
Użytkownik
#52 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:42:03
Picard
To imperialne Niszczyciele wchodzą w skład techniki stosowanej w ST?

Nie, ale Galaxy tak. Przypominam tytuł: "Imperial Star Destroyer VS klasa Galaxy".
Q__
Moderator
#53 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:46:59
Pah Wraith

Nie, ale Galaxy tak. Przypominam tytuł: "Imperial Star Destroyer VS klasa Galaxy".

Nasz Kapitan zagalopował się lekko w zwalczaniu nieprawomyślności.
Picard
Użytkownik
#54 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:49:13
Q__

IMHO z tej dyskusji o mnożeniu topiców nic nie wynika

Moim zdaniem powinno- jesli sa juz moderatorzy moze rowniez nalzalo by napisac jakis regulamin forum , ktory regulaowal by tego typu kwestie bo jak rany Julek... Oczywiscie taki regulamin zostal by przyjety dopiero po spolecznych konsultacjach.

waterhouse

Skoro dla Picarda wątek "wspominkowy"

Jakie wspominki? Przecież tam toczy sie regularna dyskusja na temat tego czy konstruktorzy klasy Galaxy zasluzyli na zeslanie do kopaln... zreszta jesli nie wyedytowales posta, ktory chcial bym przytoczyc na potwierdzenie tego, iz twierdziels ,ze Galaxy nie potrafia manewrowac to rozmowa bedzie sie tam jeszcze toczyla. Dzis bylem odciety od netu ale jutro postaram sie tam wreszcie umiecic moje asy, co obiecywałem i obiecywałem...
Pah Wraith
Użytkownik
#55 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:53:08
jesli sa juz moderatorzy moze rowniez nalzalo by napisac jakis regulamin forum

Była kiedyś taka reguła. Najśmieszniejsze jest zaś to, że nie napisano by w nim nic nowego w stosunku do np. zasad netykiety. Więc po co? I tak też kto ma się stosować ten będzie, a kto będzie chciał to olać ten oleje... Zresztą nie zaczynajmy tego od poczatku... a przynajmniej nie w tym wątku (tamte chyba jeszcze nie zamknięte?)

jutro postaram sie tam wreszcie umiecic moje asy, co obiecywałem i obiecywałem...

A przecież wtorek to dzisiaj...
Q__
Moderator
#56 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:54:05 - Edytowany przez: Q__
Picard

Proszę bardzo uprzejmie, skończmy już tę dyskusję... (Albo, jak napisał Pah_Waraith: nie zaczynajmy tego od poczatku....) Co to wnosi? Nikt nikogo nie przekona.

A swój ew. pomysł regulaminu przedstaw we wnioskach do KAI'a. (Pamiętajmy jednak przy tym, ze prawo nie działa wstecz.)
waterhouse
Moderator
#57 - Wysłana: 1 Sier 2006 17:59:32 - Edytowany przez: waterhouse
zreszta jesli nie wyedytowales posta, ktory chcial bym przytoczyc na potwierdzenie tego, iz twierdziels ,ze Galaxy nie potrafia manewrowac to rozmowa bedzie sie tam jeszcze toczyla

nie mam pojęcia o co Ci chodzi z tą edycją itd - zapewne zabezpieczasz sie na wypadek gdybys niczego nie znalazł..

tylko swoje "asy" itd napisz we własciwym wątku, żebym nie trafił na nie przypadkiem po tygodniu

Jakie wspominki? Przecież tam toczy sie regularna dyskusja na temat tego czy konstruktorzy klasy Galaxy zasluzyli na zeslanie do kopaln...

a co bylo jego celem? zastanowiłeś się? czy ja odpowiadam za tamten OT?

co do regulaminu, to taka propozycja jest IMHO bez szans. Nie tylko dlatego ze nigdy nie ustalimy jednego tekstu, ale takze dlatego ze zawsze moze wyskoczyc tu tjakis bojownik o wolnosc slowa, twierdzacy np. ze takie proby moga podejmowac jedynie osoby o mentalnosci dresa
Q__
Moderator
#58 - Wysłana: 1 Sier 2006 18:18:04
Najzabawniejsze jest przy tym to, że Picard należał ongiś do najgorętszych przeciwników moderacji na Forum
Anonim
Anonimowy
#59 - Wysłana: 1 Sier 2006 19:42:43
Coś dla maniaków Galaxy takich jak ja => http://bridgecommander.filefront.com/potd/64792
Q__
Moderator
#60 - Wysłana: 1 Sier 2006 19:50:00
Anonim

Dzięki. Maniacy Galaxy wszystkich planet łączcię się

Też coś zamieszczę:

http://employees.csbsju.edu/rsorensen/modelcitizen /trekships/galaxy/index.html
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  38  39  40  41  42  »» 
USS Phoenix forum / Treknologia / Imperial Star Destroyer VS klasa Galaxy

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!