USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Treknologia / Stocznie obritalne
 Strona:  ««  1  2  3 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#61 - Wysłana: 16 Maj 2007 18:15:48
Paradoks

Czepiasz się.

Nie ja pierwszy i nie ostatni.

Niektóre planety niebędące M-kami mogą być zamieszkane. Chodzi o wszelkiego rodzaju podwodne/podziemne/naziemne z własną atmosferą kopalnie/osiedla/bazy.

Otóż to. Mało tego, większość ziemskich kolonii z wczesnego okresu kolonizacji będzie raczej tego typu. (W końcu M-ki nie są zbyt rozpowszechnione). Dobrym przykładem jest tu choćby Mars.

ydaje mi się, że możliwość egzystencji istot humanoidalnych na planetach innych niż klasy M też jest możliwa.

Otóż to.
Jurgen
Moderator
#62 - Wysłana: 16 Maj 2007 22:11:29
Nie ja pierwszy i nie ostatni.

No.

ydaje mi się, że możliwość egzystencji istot humanoidalnych na planetach innych niż klasy M też jest możliwa.

Oczywiście. Zresztą, nawet ludzie (Ziemianie) mogą funkcjonować - przy odpowiedniej "pomocy" medycznej - np. na planetach klasy K (DS9 "Sound of Her Voice"). Nie wiem, jak długo, ale mogą...
Poza tym, w Federacji są różne gatunki, o różnych wymaganiach, wobec czego nie można wykluczyć, że część z nich może żyć na innych niż klasy M planetach.
Bashir
Moderator
#63 - Wysłana: 16 Maj 2007 22:30:09
DS9 "Sound of Her Voice"

świetny odcinek, troche smutny ale miałem polew jak się nabijali z pschologów i doradców
Q__
Moderator
#64 - Wysłana: 17 Maj 2007 00:25:55
Jurgen

Poza tym, w Federacji są różne gatunki, o różnych wymaganiach, wobec czego nie można wykluczyć, że część z nich może żyć na innych niż klasy M planetach.

No choćby słynna Kosmiczna Chmura z TAS... Jej gatunkowi w ogóle planety niepotrzebne.

Bashir

świetny odcinek, troche smutny

Owszem, niezły... Podobał mi się.
Paradoks
Użytkownik
#65 - Wysłana: 17 Maj 2007 15:50:47
Otóż to. Mało tego, większość ziemskich kolonii z wczesnego okresu kolonizacji będzie raczej tego typu. (W końcu M-ki nie są zbyt rozpowszechnione). Dobrym przykładem jest tu choćby Mars.

Nom. Tyle, że (przynajmniej w XXII wieku) trzeba było tam nosić termoskafandry i butle z tlenem.

P.S.: Zdawało mi się, że to jest temat o stoczniach orbitalnych. Tymczasem ostatnie 20 postów nie miało z nim zbyt dużo wspólnego.
Q__
Moderator
#66 - Wysłana: 17 Maj 2007 18:09:33 - Edytowany przez: Q__
Paradoks

Tyle, że (przynajmniej w XXII wieku) trzeba było tam nosić termoskafandry i butle z tlenem.

Ale kolonia była. Kolonie nie muszą być koniecznie domkami wśród pól... Mogą być bazami ukrytymi pod powierzchnią, pływającymi nad- lub podwodnymi komlpekasmi mieszkalnymi, bazami unodszącymi się w atmosferze gazowych gigantów (vide Bespin z SW)...

Zdawało mi się, że to jest temat o stoczniach orbitalnych. Tymczasem ostatnie 20 postów nie miało z nim zbyt dużo wspólnego.

Bo my często lubimy offtopować... I jeśli Autor danego topicu nie prostestuje, wszysyko jest ok.
Jurgen
Moderator
#67 - Wysłana: 17 Maj 2007 22:20:44
świetny odcinek, troche smutny

Owszem, niezły... Podobał mi się.

I cytat odcinka: "Zjadłam ją". Ja odniosłem wrażenie, że odcinek w sumie był optymistyczny. Ale to ju bzbz OT w OT.

Zdawało mi się, że to jest temat o stoczniach orbitalnych. Tymczasem ostatnie 20 postów nie miało z nim zbyt dużo wspólnego.

Zdarza się. Zwłaszcza na tym forum. Dobrze, że jeszcze na buraczaność Entka nie zeszło.

Bo my często lubimy offtopować

No!
Q__
Moderator
#68 - Wysłana: 18 Maj 2007 00:56:32
Jurgen

Dobrze, że jeszcze na buraczaność Entka nie zeszło

Nie wywołuj wilka z lasu.
 Strona:  ««  1  2  3 
USS Phoenix forum / Treknologia / Stocznie obritalne

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!