Uff.. Zianstalowałem moda KM i jest wypas. Zupełnie inna gra. Niesamowite są okręty typu Achilles i Excalibur. Pierwszy zwrotny i dopakowany po zęby uzbrojeniem. Na tego drugiego nie ma mocnych. Zupełnie nie mam pojęcia natomiast jak walczyć z Scmintarem

Zauważyłem że Scmi w sumie ma jedynie zdecydowana przewagę taktyczna nad innymi okrętami dzięki mozliwości prowadzenia ognia w trybie cloak. Ponieważ jestem komputerowym lamerem byłbym wdzieczny jakby ktoś mi podpowiedział jak podłączyc sie do grania sieciowego
Wracając do tematu Akiry to nie wycofuję sie z tego co napisałem na poczatku. poteżny , piekny , zwrotny i silnie uzbrojony sprzęt. Wprawdzie przegrał z Achillesem, Excaliburem , Sovkiem i Prometeusem , ale tych dwóch pierwszych nigdy na oczy nie widziałem i nie wiem jak się maja do kanonu ST a Prometeus to pojedyńczy prototyp.
Mod generalnie w znacznym stopniu przerabia okrety i ich możliwości, tez nie do konca konsekwentnie co widac na przykładzie Sovka, ale daje dużo radochy z gry.
Wszytko zalezy od tego jak i kto dowodzi okretami
w TNG zaloga entka, ostrzeliwanego przez jakis statek, czeka sobie spokojnie az worf stwierdzi ze jeszcze jadna slawa i po nich, zamiast odpowiedziec ogniem, to sie "kołyszą" po kolejnych salwach namietnie sluchajać raportów o uszkodzeniach
Super zgadzam się z tym w 100%. Nie raz polewałem sie z sytuacji podobnych sytuacji:
...
Riker: Obiekt zbliża sie na pelnej impulsowej..
Picard: Data, raport
Data: Z analizy skanów oraz danych wizualnych, biorac pod uwage wektor kursu i prędkośc zblizania sie , bedziemy w zasiegu jego ognia za 2 minuty i 16 sekund. Analiza taktyczna wskazuje że zarówno jego siła ognia jak i zdolnosci obronne wielokrotnie przewyższaja nasze własne.
Picard: Wiemy cos o nim ?
Data: Obiekt nie został zaklasyfikowany w zadnej z baz GF.
Troy: Wyszuwam potezny umysł , pelen gniewu i złości.
Picard: Wywołac go. Standardowe powitanie.
Worf: Obiekt nie odpowiada. Przyspieszyl do warp 9.9 i podniósł oslony.
Picard: Hmm.. ciekawe o co mu chodzi..
Data: Bedziemy w zasięgu ognia obiektu za 10 sekund.
Riker: Włączyć żółty alarm ?
Picard: Nie , nie chcemy okazywać złych intencji.
Data: Obiekt w zasięgu ognia, wykrywam koncentracje energii w okolicach dziobu. Wyglada to na jakiś rodzaj energii. Sir , czy podnieśc osłony ?
Picard: Nie , moze chca nas tylko zeskanować..
Worf: Obiekt strzela , uszkodzenia na pokładach od 4 do 7 , sa ofiary.
Riker; Osłony w górę , czerwony alarm! Sir czy odpowiedzieć ogniem ?
Picard: Nie , spróbujmy dowiedzieć się czegoś więcej na ich temat.
Worf: Sir, osłony spadły do 76 %
Picard: Jakies odpowiedzi na nasze komunikaty ?
Worf: Negatywne sir, Brak odpowiedzi. Osłony na 43 %
Picard: Sprobujcie morsem i chorągiewkami.
Worf: nadal brak odpowiedzi sir, obiekt podchodzi do kolejnego ataku , osłony na 28 %.
Picard: ech.. ok .. możesz odpowiedzieć ogniem worf , celuj w silniki...
itd..