USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Treknologia / Akira vs. ... - na podstawie Star Trek Bridge Commander + achy i ochy
 Strona:  ««  1  2  3  »» 
Autor Wiadomość
lawiscool
Użytkownik
#31 - Wysłana: 8 Lip 2006 16:55:06
A oto dowod,ze podaczas inwazji Brog'a statki klasy Akira ginely w znaczych ilosciach:

To tylko dowód na niekonsekwencję twórców. 1 kwadrat rozbija w puch całą wspaniałą GF a w póżniejszych odcinkach widzimy jak GF całkiem dobrze radzi sobie z Borgiem. Jeżeli masz zamiar polemizować z "niekonsekwencją" to uprzedzając pewnie to co powiesz trzeba wskazać że podczas tej rozróby którą pokazujesz jako "dowód" na słabość Akir, po tyłku dostała cała GF która była zupełnie nieprzygotowana do mierzenia się z takim przeciwnikiem. Więc to że kilka akir padło jak muchy pod packą Borga o niczym tu nie świadczy bo podobny los spotkał resztę floty.
Anonim
Anonimowy
#32 - Wysłana: 8 Lip 2006 17:06:52
w filmach jest wielkie zaklamanie bo np. w 1 ocinku TNG Enterprise rozwalił statek z doronujacą sieła raznie(jak to sami w tng pwoeidzieli) jednym strzalem z fazera
Anonim
Anonimowy
#33 - Wysłana: 8 Lip 2006 17:08:00
w filmach jest wielkie zaklamanie bo np. w 1 ocinku TNG Enterprise rozwalił statek z dorownujacą siłą razenia(jak to sami w tng pwiedzieli) jednym strzalem z fazera
reyden
Użytkownik
#34 - Wysłana: 8 Lip 2006 17:33:54 - Edytowany przez: reyden
@Picard

Ja tam na tym zdjęciu widzę conajwyżej 2 Akiry - Obydwie sprawne , może nie w 100% ale sprawne .
Emil05
Użytkownik
#35 - Wysłana: 8 Lip 2006 17:45:35
a ja nic nie widze
Domko
Użytkownik
#36 - Wysłana: 8 Lip 2006 17:55:40
Picard:

Nebula byla pierwsza, nastepnie w poscig ruszyly chyba dwa Defianty oraz jedna Akira ale musze to jeszcze sprawdzic

Ani razu w filmie nie wspomniano ani nie pokazano jakie uszkodzenia od ostrzału dostały wspomniane statki. Poza tym pamiętaj o tym, że do nich strzelali też Romulanie, więc nie świadczy to stricte o sile ognia Prometheusa.
reyden
Użytkownik
#37 - Wysłana: 8 Lip 2006 18:01:17
@ Domko

Owszem - Akira i Defianty atakowały też D'D , ale sam Promek też dużo narozrabiał , najpierw zniszczył ww. Nebulę a potem 1 D'D .
Domko
Użytkownik
#38 - Wysłana: 8 Lip 2006 18:16:59 - Edytowany przez: Domko
Tak, wiem. Jednak nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że Prometheus zniszczył lub poważnie uszkodził Akirę, bo nigdzie tego nie powiedziano ani nie pokazano.
Emil05
Użytkownik
#39 - Wysłana: 8 Lip 2006 21:18:07
Tak, wiem. Jednak nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że Prometheus zniszczył lub poważnie uszkodził Akirę, bo nigdzie tego nie powiedziano ani nie pokazano.

ale to jest oczywiste ze promek moze zniszczyc akire, jestem pewien w oparciu o BC
Picard
Użytkownik
#40 - Wysłana: 8 Lip 2006 22:18:48
Domko

że Prometheus zniszczył lub poważnie uszkodził Akirę, bo nigdzie tego nie powiedziano ani nie pokazano.

Ale zmusil ja - oraz dwa Defianty- do odwrotu. A to swiadczy tak o jego sile jak i o braku owej siły w przypadku Akiry. A pamietajmy,ze uprowadzony statek byl zaledwie prototypem osadzony szczatkowa zaloga...
Domko
Użytkownik
#41 - Wysłana: 8 Lip 2006 22:26:34
Nie ma ani słowa o zmuszeniu Defianta czy Akiry przez Prometheusa do odwrotu. Zwróć uwagę, że te statki znajdują się tam do końca bitwy - a zakończyła się ona zniszczeniem Warbirda przez Prometheusa. Nie wiemy jak jego siła ognia działała na statki Federacji inne niż klasa Nebula.
Emil05
Użytkownik
#42 - Wysłana: 8 Lip 2006 23:04:03
Nie ma ani słowa o zmuszeniu Defianta czy Akiry przez Prometheusa do odwrotu. Zwróć uwagę, że te statki znajdują się tam do końca bitwy - a zakończyła się ona zniszczeniem Warbirda przez Prometheusa. Nie wiemy jak jego siła ognia działała na statki Federacji inne niż klasa Nebula.

włącz sobie Bridge commander(to jest temat o porownywniu oketów w oparciu o BC) i zobacz, promrtheus jest jednym z najsilniejszych(jak nie najsilniejszym) okretów w federacji
Havoc
Użytkownik
#43 - Wysłana: 9 Lip 2006 00:11:24
ale to jest oczywiste ze promek moze zniszczyc akire, jestem pewien w oparciu o BC

włącz sobie Bridge commander(to jest temat o porownywniu oketów w oparciu o BC) i zobacz, promrtheus jest jednym z najsilniejszych(jak nie najsilniejszym) okretów w federacji

Jak widzę takie teksty to nie wiem czy się śmiać, czy płakać.
Jurgen
Moderator
#44 - Wysłana: 9 Lip 2006 00:18:20
Jak widzę takie teksty to nie wiem czy się śmiać, czy płakać.

Chyba jednak płakać...
Emil05
Użytkownik
#45 - Wysłana: 9 Lip 2006 16:26:26
jak widze wasz rozmowe nie dotyczącą tematu to chce mi siee płakać
Q__
Moderator
#46 - Wysłana: 9 Lip 2006 16:35:33 - Edytowany przez: Q__
lawiscool

To tylko dowód na niekonsekwencję twórców.

Luki logiczne na jakie natrafiliśmy (w innym topicu) dyskutując o metodach obrony Ziemi dowodzą że masz rację. Niestety...
Anonim
Anonimowy
#47 - Wysłana: 9 Lip 2006 16:40:56
ten Topic jest o okrętach w oparciu na BC
Anonim
Anonimowy
#48 - Wysłana: 9 Lip 2006 16:42:46
Anonim
Anonimowy
#49 - Wysłana: 9 Lip 2006 16:43:53
Anonim
Anonimowy
#50 - Wysłana: 9 Lip 2006 16:46:01
screen z gry
Anonim
Anonimowy
#51 - Wysłana: 9 Lip 2006 16:49:42
Anonim
Anonimowy
#52 - Wysłana: 9 Lip 2006 16:50:44
Anonim
Anonimowy
#53 - Wysłana: 9 Lip 2006 16:52:15
Q__
Moderator
#54 - Wysłana: 9 Lip 2006 17:27:37 - Edytowany przez: Q__
Anonim

Fajne fotki, choć mogłeś dać je w jednym poście...

ten Topic jest o okrętach w oparciu na BC

Masz rację... Ten topic jest o sile okrętów w grze (jak sam tytuł wskazuje).
Anonim
Anonimowy
#55 - Wysłana: 9 Lip 2006 18:34:56
Masz rację... Ten topic jest o sile okrętów w grze (jak sam tytuł wskazuje).

TO LDACZEGO GDY KTOS TO PRZYPMNNIAŁ WCZESNIEJ ZOSTAŁ OSMIESZONY?
Havoc
Użytkownik
#56 - Wysłana: 9 Lip 2006 18:47:44 - Edytowany przez: Havoc
Emil05

To zdanie odnosi się do całego universum treka, a nie do gry Bridge Commander.

Dawno nie grałem w BC, ale jeżeli dobrze pamiętam to w nim, nie ma Prometheusa. Dopiero po instalacji modów sie pojawia, a możesz być pewien, że to nie producent gry jest twórcą modów. Gry mimo, że mają licencję Paramountu z kanonem mają bardzo mało wspólnego, a mody prawie nic.
Q__
Moderator
#57 - Wysłana: 9 Lip 2006 18:50:32
Gry mimo, że mają licencję Paramountu z kanonem mają bardzo mało wspólnego, a mody prawie nic.

To osobna sprawa...
Jurgen
Moderator
#58 - Wysłana: 9 Lip 2006 19:26:20

To zdanie odnosi się do całego universum treka, a nie do gry Bridge Commander.

Ale tu zaczął się problem.
Anonim
Anonimowy
#59 - Wysłana: 9 Lip 2006 21:58:51
Dawno nie grałem w BC, ale jeżeli dobrze pamiętam to w nim, nie ma Prometheusa. Dopiero po instalacji modów sie pojawia, a możesz być pewien, że to nie producent gry jest twórcą modów. Gry mimo, że mają licencję Paramountu z kanonem mają bardzo mało wspólnego, a mody prawie nic.

mody robią fani, ktorzy śą jeszcze bardzej konsekwetni od tworcow gier, ktorym zalerzy na widowiskowej grze, a nie realizmie. zresztą na chlopski rozum mozna ocenic sile prometheusa, jest jednym z najnowszych okrętów i to z takim uzbrojeniem wiec dlaczego mialby przegrac z defiantem?
Emil05
Użytkownik
#60 - Wysłana: 9 Lip 2006 22:01:53 - Edytowany przez: Emil05
Wszytko zalezy od tego jak i kto dowodzi okretami
w TNG zaloga entka, ostrzeliwanego przez jakis statek, czeka sobie spokojnie az worf stwierdzi ze jeszcze jadna slawa i po nich, zamiast odpowiedziec ogniem, to sie "kołyszą" po kolejnych salwach namietnie sluchajać raportów o uszkodzeniach
 Strona:  ««  1  2  3  »» 
USS Phoenix forum / Treknologia / Akira vs. ... - na podstawie Star Trek Bridge Commander + achy i ochy

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!