USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / wikipedia o star treku

Autor Wiadomość
Drix
Anonimowy
#1 - Wysłana: 20 Kwi 2006 23:58:17
Przegladajac neta znalazłem to http://www.memory-alpha.org/pl/wiki/Strona_g%C5%82 %C3%B3wna wikipedia o star treku. Troche sie podłamałem bo jest tam całe 7 artów. Nawet nie ma opisanych wszystkich seriali. Sam nie zabardzo umiem działąc w wikipedia wiedze o star treku mam tez średnią ale może ktos z Was cos powalczy.
Drix
Anonimowy
#2 - Wysłana: 21 Kwi 2006 00:31:34
Nie taki diabeł straszny myslałem ze to trudniejsze.Zalogowałem sie napisałem art narazie liste odcinków 2 sezonu entka. Swoja droga kto by pomyslal w latach mojego dzieciństwa ze bedzie sie pisać encyklopedie w internecie. W mojej starej encyklopedi pisało np ze straj to walka klasy robotniczej z burżuazja.
Crash Test
Anonimowy
#3 - Wysłana: 21 Kwi 2006 04:22:58
Probowalem opisac kilka statkow ale skutecznie WIKI odrzucala moje propozycje
Crash Test
Anonimowy
#4 - Wysłana: 21 Kwi 2006 04:24:54
mowa oczywiscie o wikipedi nie mem alfa
Pah Wraith
Użytkownik
#5 - Wysłana: 21 Kwi 2006 09:55:42
Zarzucę tam za chwilę moje wypocieliny o Ferengi i planetach. Zapraszam do edycji i linkowania, jeśli kto chce
Pah Wraith
Użytkownik
#6 - Wysłana: 21 Kwi 2006 10:19:33
Drix
Anonimowy
#7 - Wysłana: 21 Kwi 2006 10:44:35
Szkoda że Ci odrzucili. Omawialiśmy w dziale encyklopedia ze w Polsce nie ma dobrej encyklopedii ST. Ta istnieje od 2005 i ma 7 haseł to i tak mało jak na Polske. Angielska która osobiście uwazam za najlepsza ma 18 tys. (Najlepsza dlatego ze wiecej tam znajde o histori Polski niz w polskiej wikipedii)
Paradoks
Użytkownik
#8 - Wysłana: 21 Kwi 2006 14:44:34
Paradoks
Użytkownik
#9 - Wysłana: 21 Kwi 2006 14:46:09
Paradoks
Użytkownik
#10 - Wysłana: 21 Kwi 2006 14:47:23
Jeju z tymi linkami się nie będe bawił już - ooprostu opisałech wszytkich bohatreów Entka - jak ktos chce looknąć to niech sam poszuka
Paradoks
Użytkownik
#11 - Wysłana: 22 Kwi 2006 16:20:42
A bo Wam chodzi o Memory-alpha! Tam rzeczywiście mają malutko artykułów. A ten o Entku jest prawie cały mój sam zrobiłem . Ale dużo więcej znajdzie się w oryginalnej wikipedii. Jest dużo wlasnie o Entku (więkoszosć też ja napisałem), ale niema nic o innych sertialach. Tu macie link do katerogrii Star Trek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Star_Trek
Domko
Użytkownik
#12 - Wysłana: 22 Kwi 2006 16:26:36
Dużo więcej to jest w Memory Alpha po angielsku.
http://memory-alpha.org
Pah Wraith
Użytkownik
#13 - Wysłana: 22 Kwi 2006 16:48:55
Styl masz, nie obraź się, do poprawki :] Zobacz nową wersję wpisu o Enterprise NX-01.
Paradoks
Użytkownik
#14 - Wysłana: 22 Kwi 2006 19:17:09
Styl masz, nie obraź się, do poprawki :] Zobacz nową wersję wpisu o Enterprise NX-01.

A o co chodzi? To pytanie, oznajmienie?? Bo nie kapuje
Jurgen
Moderator
#15 - Wysłana: 22 Kwi 2006 19:42:44
Załoga Enterprise nawiązała pierwszy kontakt z wieloma nowymi rasami, jak również przyłożyła rękę do kształtowania ówczesnej sytuacji politycznej. M.in. Enterprise był pierwszym okrętem federacyjnym okrętem który nawiązał kontakt z Kontinuum Q oraz Borgiem, jak również przyczynił się do zakończenia wojny domowej w Imperium Klingońskim, przejęcia planety Wolkan przez Romulan, a także zapobiegnięcie eskalacji konfliktu pomiędzy Federacją a Kardasjanami.

Przeglądałem sobie artykuły w wikipedii o ST i natrafiłem na coś takiego. ST strasznie się stoczył w tym kraju...
Pah Wraith
Użytkownik
#16 - Wysłana: 22 Kwi 2006 21:03:09
A o co chodzi? To pytanie, oznajmienie?? Bo nie kapuje

Miałem na myśli to, że jeśli wpis w wikipedii, który wskazałem był Twojego autorstwa, lub też jedna z poprzednich wersji, to były tam takie byki stylistyczne, że aż przykro patrzeć. Sorry, ale jak sie pisze do Wikipedii to lepiej wiedzieć jak się pisze. Sam nie jestem orłem sokołem ale wydaje mi się, że moja wersja jest nieco mnie "po polskiemu"...
Paradoks
Użytkownik
#17 - Wysłana: 23 Kwi 2006 09:48:29
Aaa! To wiem, od poprawiania tylistyki są inni. Dlatego zrobiłem tam szablon dopracować. Dużo osób ludi porawiać stylistyke, ale mało szukać danych i tłumaczyć. Ale faktycznie z polaka nie jestem i nigdy nie byłem dobry.
Picard
Użytkownik
#18 - Wysłana: 25 Kwi 2006 14:14:21 - Edytowany przez: Picard
Pah Wraith

Skoro masz jakieś informacje odnośnie Ferengi moze postarasz sięje dodać do informacji umieszczanych na Poenixie? Można było by w ten sposób otworzyć nowy dział ,,Obce rasy", o którego ząłożenie kiedyś postulowałem...
Pah Wraith
Użytkownik
#19 - Wysłana: 3 Maj 2006 19:43:42
Heh, Picard, zajrzyj do działu Rasy, tam znajdziesz przy Ferengii moje tłumaczenie Zasad Zaboru, które Kai wrzucił tam już dawno temu. To jest dokładnie to samo, co wtedy dałem do Memory Alpha PL
reyden
Użytkownik
#20 - Wysłana: 3 Maj 2006 23:35:18
Proponuję kursywą oznaczać informacje kanoniczne
Pah Wraith
Użytkownik
#21 - Wysłana: 4 Maj 2006 13:46:45
Proponuję nie umieszczać w wikipedii informacji niekanonicznych :]
Paradoks
Użytkownik
#22 - Wysłana: 7 Maj 2006 09:13:01 - Edytowany przez: Paradoks
A właśnie mam małą sprawe do Pana Wraitha:
albo ty, albo ktoś z tym samym loginem umieścił na wikipedii grafiki do serielu Horizon (logo serailu i zdjęcie statku horizon). Nie były one jednak opisane i niedługo zaostaną usuniete przez administarorów wikipedii. Wić trzeba je jaknajszybciej opisać. zaloguj się do wikipedii - i zobacz swoja dyskusje tam mam dla ciebie wiadomosć - dokładniejszym opisem sytacji. W każdym razie tą grafike musisz szybko opisać: że jestem współautroem serialu i że masz pełnie prawa autorkskie fo grafiki.

chodzi o tą:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Horizon_logo. jpg
i tą
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Horizon_1.jpg
grafike. Kliknij góry niebieski napis "edytuj" i dopisz...

a tu jest twoja dyskusja
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja_Wikipedysty src="http://www.startrek.pl/forum/img/smilies/tong ue.gif" border="0" alt="">ah_Wraith

bo niesteyy samo "copyright Horizon team" nie starczy, niestety, takie są zasady wikipedii - eh formaliści z nich są
Paradoks
Użytkownik
#23 - Wysłana: 7 Maj 2006 09:51:44
Paradoks
Użytkownik
#24 - Wysłana: 7 Maj 2006 09:54:33
The_D
Użytkownik
#25 - Wysłana: 7 Maj 2006 14:22:20 - Edytowany przez: The_D
Ostatni link to http://pl.wikipedia.org/wiki/Dysk usja_Wikipedysty:Pah_Wraith

Trzeba zaznaczyć "Wyłącz buźki", bo forum uparcie chce zamienić :p na wywalony jęzor w "Wkipedysty :Pah_Wraith"

P.S. Moderator mógłby posprzątać 2 powyższe wpisy.
Paradoks
Użytkownik
#26 - Wysłana: 7 Maj 2006 17:56:35
A to już wiem dlaczego tak się robiło. Dzięku za oświecenie P
Pah Wraith
Użytkownik
#27 - Wysłana: 7 Maj 2006 19:42:02
Wpisy zostaną wkrótce poprawione - autorzy obrazków sami dopiszą potrzebne uwagi
Paradoks
Użytkownik
#28 - Wysłana: 8 Maj 2006 13:50:30
A propos napisałem to w dyskusji twojej strony, ale widocznie nie znałeś tego. Minowice:

Jeśli macie do tych grafik prawa autorkskie, to może by je wykorzysać nie tylko do artykółu do serialu. Tak se myślałem ze byłybi idealne do zilustrowania opisu Klasy Galaxy Tego artykóły jeszcze niema, ale jak skończe pisać arty o rangach Gwieznej Floty, to zabiore się za klasy okrętów. Więc jeśli niebyło to kłopotliwe, to czy mógłbyś załadować na serwer wikipedii jeszcze pare zdjeć Horizona. Chodzi mi głównie o:
*tył (1 z kolei w galeri na stronce)
*góra (2 z kolei...)
*przód od doły (3...)

Oczywiście to jest tylko grzeczna prośba, jeśli nie to przepraszam bardzo za nachalnego posta i prosze o wybaczenie.
Pah Wraith
Użytkownik
#29 - Wysłana: 8 Maj 2006 17:38:01
Po pierwsze, przeczytałem już tę Twoją prośbę na wiki, po drugie przekazałem ją naszemu grafikowi, który jest autorem Horizona.
Teraz musisz poczekać. Nie wiem, czy będzie chciał/chciało mu się to robić Ja nic więcej już nie mogę. Mogę najwyżej go jeszcez raz poprosić.

Oczywiście to jest tylko grzeczna prośba, jeśli nie to przepraszam bardzo za nachalnego posta i prosze o wybaczenie.

No, weź, przestań...
Paradoks
Użytkownik
#30 - Wysłana: 8 Maj 2006 19:54:34
Dziękuje bardzo, za poztywne rozpatrzenie mojej prośby, grzecznosci nigdy nie zawiele . Niewiedziałem że już tam to przeycztałeś, bo nic nie odpowiadałeś, wieć sorry za "dubla".

USS Phoenix forum / Star Trek / wikipedia o star treku

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!