Autor |
Wiadomość |
Adek
Użytkownik
|
#691 - Wysłana: 6 Wrz 2010 23:26:08
Eviva: Picard Dzięki za uznanie, ale to "zwałka" z "Pana Tadeusza" Cytat rzeczywiście niezły ale czy Mickiewicz spodziewałby się, ze kiedyś jego twórczość zostanie wykorzystana do Star Treka to by się chyba mocno ździwił? Picard Niezła filmowa aluzja apropos mojej wypowiedzi. 
|
Eviva
Użytkownik
|
#692 - Wysłana: 7 Wrz 2010 10:37:02
Adek: czy Mickiewicz spodziewałby się, ze kiedyś jego twórczość zostanie wykorzystana do Star Treka to by się chyba mocno ździwił? Wieszcz Mickiewicz, gdyby żył to by też trekkerem był i na forum razem z nami dzielił się fascynacjami.
|
Picard
Użytkownik
|
#693 - Wysłana: 7 Wrz 2010 16:35:18
Eviva: Dzięki za uznanie, ale to "zwałka" z "Pana Tadeusza" O, to ja już całkiem zapomniałem Pana Tadeusza skoro nie pamiętam, że w nim była mowa o Roddenberrym i Arkansas! 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#694 - Wysłana: 18 Paź 2010 16:03:29 - Edytowany przez: Pah Wraith
|
Adek
Użytkownik
|
#695 - Wysłana: 28 Paź 2010 21:47:35 - Edytowany przez: Adek
Jestem właśnie po seansie odcinka Voyagera 2x08. Przyznam szczerze, że przechodziły mnie dreszcze podczas jego oglądania. Telepaci wydają się być rasą o wiele groźniejszą nawet od Borga. Mogą z nami walczyć żerując na naszych instynktach, uczuciach. Z początku myślałem, że kapitan naprawdę postradała zmysły przy tych halucynacjach nieistniejących kanapek, pstrokatej filiżanki jak z holopowieści a już moment mocowania się z nożem na podłodze ambulatorium utwierdził mnie tylko w przekonaniu.  Odcinek również możnaby podpiąć do działu: "Szaleńcy..." Szczerze mówiąc bardzo fajny odcinek, nawet zapomniałem, że takowy był w 2 sezonie. http://www.startrek.pl/episodes.php?op=Opis&epid=4 79 I jeszcze jeden w tych klimatach. http://www.startrek.pl/episodes.php?op=Opis&epid=4 81 Widać, ze twórcom też spodobała się ta tematyka i postanowili pociągnąć ją parokrotnie dalej. Gdzie kończy się jawa a gdzie zaczynają się nierealne wizje? Gdzie jest granica pomiędzy snem a jawą? Jak potężna potrafi być siła telepatii, hipnozy? 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#696 - Wysłana: 29 Paź 2010 13:35:40
Adek: Z początku myślałem, że kapitan naprawdę postradała zmysły przy tych halucynacjach To jak noszenie drew do lasu :P
|
Q__
Moderator
|
#697 - Wysłana: 1 Lis 2010 14:15:00 - Edytowany przez: Q__
|
Q__
Moderator
|
#698 - Wysłana: 1 Lis 2010 21:07:21 - Edytowany przez: Q__
|
Eviva
Użytkownik
|
#699 - Wysłana: 1 Lis 2010 21:09:22
Q__
Właściwie to powinniśmy mieć własne analizy w jakimś osobnym dziale, byłoby fajniej.
|
Q__
Moderator
|
#700 - Wysłana: 1 Lis 2010 21:13:45
EvivaWydaje się, że od tego w opisie odcinków jest pole "recenzja" (bo Kai raczej mechanizmu strony dla nas nie zrewolucjonizuje :]), chyba, że chodzi Ci o dział na forum? ps. lista najbardziej kontrowersyjnych (zarówno w sensie pozytywnym jak i negatywnym) odcinków ST: http://listverse.com/2010/03/17/top-10-most-contro versial-star-trek-episodes/
|
Eviva
Użytkownik
|
#701 - Wysłana: 1 Lis 2010 21:25:56
Q__
Fakt, jest taka opcja. To może niech userzy się zmobilizują i zaczną pisać porządne recenzje poszczególnych odcinków, a my je będziemy wklejać? bo ja sama wszystkiego nie zrobię. Taż czy ja jestem maszynka?
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#702 - Wysłana: 1 Lis 2010 21:30:53 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
Q__: ps. lista najbardziej kontrowersyjnych (zarówno w sensie pozytywnym jak i negatywnym) odcinków ST:http://listverse.com/2010/03/17/top-10-most-con tro versial-star-trek-episodes/ Pierwszy jak zwykle musiał być Entek,  To jest nielogiczne..
|
Q__
Moderator
|
#703 - Wysłana: 1 Lis 2010 21:43:22
EvivaEviva: To może niech userzy się zmobilizują i zaczną pisać porządne recenzje poszczególnych odcinków Picard kiedyś pisał naprawdę dobre, a potem wybrał walkę z wiatrakami... :] FederacyjneMSZFederacyjneMSZ: Pierwszy jak zwykle musiał być Entek, Zauważ, że "kontrowersyjny" =/= "zły".
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#704 - Wysłana: 1 Lis 2010 21:45:46
Q__
denerwuje mnie, że tak się pastwią nad tym 14 odcinkiem 3 serii, a zapominają o drugim odcinku pierwszej serii SG-1...
|
Q__
Moderator
|
#705 - Wysłana: 1 Lis 2010 21:54:49
FederacyjneMSZFederacyjneMSZ: a zapominają o drugim odcinku pierwszej serii SG-1... Może dlatego, że tekst jest o ST? 
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#706 - Wysłana: 1 Lis 2010 21:55:45
Q__Q__: Może dlatego, że tekst jest o ST? Pisałem ogólnie, o fobii tego odcinka, nie rób takiej miny bo zmarszczki będziesz miał..
|
Q__
Moderator
|
#707 - Wysłana: 1 Lis 2010 22:11:56
FederacyjneMSZFederacyjneMSZ: o fobii tego odcinka, To ten odcinek cierpi na fobię?  (Wiem, teraz dla odmiany grozi mi wytrzeszcz  .)
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#708 - Wysłana: 1 Lis 2010 22:13:31
Q__ Widzisz, dzieki mnie mała mimika twarzy. Po prostu nie wiem co jest kontrowersyjnego w tym odcinku.
|
Q__
Moderator
|
#709 - Wysłana: 1 Lis 2010 22:21:06
FederacyjneMSZFederacyjneMSZ: Po prostu nie wiem co jest kontrowersyjnego w tym odcinku. Zdaje się, że linkowany tekst mówił o tym dość precyzyjnie. (Choć mi akurat też nie przeszkadzała ta golizna.)
|
Dragon
Użytkownik
|
#710 - Wysłana: 1 Lis 2010 22:39:29
Jeśli to było to sory. Dzięki temu że Q umieścił listę kontrowersyjnych odcinków znalazłem to. http://listverse.com/2007/08/30/top-10-worst-scien ce-fiction-movies/I mam wrażenie że im się już w d&*@^ poprzewracało. Wiem że mamy wolność słowa ale umieszczanie na jednej liście ST5 razem z Robot monster czy battlefield earth to coś nieludzkiego.
|
Q__
Moderator
|
#711 - Wysłana: 1 Lis 2010 22:45:57 - Edytowany przez: Q__
DragonDragon: I mam wrażenie że im się już w d&*@^ poprzewracało. Ileż razy myślałem to samo o niektórych z naszych drogich Forumowiczów...  Dragon: Wiem że mamy wolność słowa ale umieszczanie na jednej liście ST5 razem z Robot monster czy battlefield earth to coś nieludzkiego. Nie narzekaj, jest na końcu listy; mogli dać wyżej  .
|
Dragon
Użytkownik
|
#712 - Wysłana: 1 Lis 2010 22:55:37
Q__Wtedy parafrazując kiepskich "użył bym przemocy fizjologicznej" 
|
Q__
Moderator
|
#713 - Wysłana: 3 Lis 2010 11:36:22 - Edytowany przez: Q__
|
Q__
Moderator
|
#714 - Wysłana: 11 Lis 2010 16:07:24 - Edytowany przez: Q__
|
biter
Użytkownik
|
#715 - Wysłana: 2 Gru 2010 15:41:39
Lekko nie w temacie ale może Eviva przerobi na newsa; Redakcja Blastr.com ogłosiła listę 10 niezamierzenie najzabawniejszych odcinków w historii Sci-fi http://blastr.com/2010/11/10-funny-episodes-of-cla ssic-sci-fi-tv-dramas.php Star Trek załapał się aż na trzech pozycjach, po jednej dla TOS DS9 i VOY
|
Toudi
Użytkownik
|
#716 - Wysłana: 2 Gru 2010 17:18:49
Jak zobaczyłem Stargate SG1 odcinek 200 jako najzabawniejszy, to już wiem, że ten ranking jest z <cenzura> a nie rzetelny. Poza tym, z VOY to ja raczej bym myślał nad 4x10...
|
Q__
Moderator
|
#717 - Wysłana: 2 Gru 2010 18:08:27 - Edytowany przez: Q__
biterbiter: listę 10 niezamierzenie najzabawniejszych odcinków w historii Sci-fi No akurat przywołane odcinki ST były zabawne jak najbardziej zamierzenie (choc mnie akurat te tribble'owe nigdy specjalnie nie śmieszyły). Tak samo TXFowy "Bad Blood" był kręcony jako komedia w pełni świadomie, jest też zresztą chyba najbardziej wyrafinowanym narracyjnie odcinkiem Iksfajli.
|
Q__
Moderator
|
#718 - Wysłana: 9 Sty 2011 17:28:19 - Edytowany przez: Q__
Specjalnie dla forumowych VOYageromaniaków. TOP-listy odcinków VOY: 1 – Endgame, Part I and II 2 – Message in a Bottle 3 – Scorpion, Part I and II 4 – Dark Frontier, Part I and II 5 – Relativity 6 – Hope and Fear 7 – The Void 8 – Unimatrix Zero, Part I and II 9 – Equinox, Part I and II 10 – Think Tank http://telewatcher.com/science-fiction/star-trek/t op-10-star-trek-voyager-episodes/Niektóre z w/w odcinków są w istocie niezłe, ale mój ulubiony "Non Sequitur" zasługiwał - IMO- na coś więcej niż tylko wzmianka. Caretaker Live fast and prosper Blink of an eye Timeless Hope and Fear The Omega directive Message in a bottle Year of hell part 1&2 Equinox part 1&2 False Profits http://furiousfanboys.com/2010/11/10-best-star-tre k-voyager-episodes-ever/EDIT: a to coś dla Niners, tak dla równowagi  : 1 – What You Leave Behind, Part I 2 – Sacrifice of Angels 3 – The Way of the Warrior, Part I and II 4 – Tears of the Prophets 5 – Valiant 6 – Call to Arms 7 – The Die Is Cast 8 – Visionary 9 – The Search, Part I and II 10 – The Jem’Hadar http://telewatcher.com/science-fiction/star-trek/t op-10-star-trek-deep-space-nine-episodes/
|
7z9
Użytkownik
|
#719 - Wysłana: 23 Sty 2011 21:09:06 - Edytowany przez: 7z9
kanna: Madame Picard: w jaszczurkę zamieniła się Troi,ona była czyms na kształt żaby jaszczurki raczej nie mieszkają w wodzie Poza tym, odcinek był bardzo fajny, a Ty sie czepiasz z wrodzonej czepliwości Zacznimy od tego że Voyager jest wpełni zrozumiały dla ludzi którzy mają nieco większą inteligencje niż przecietną. Warp 10 jest to największą teoretycznie prędkośc- bo nigdy dotąd nie była pokazywana w ST, jest tak wielka ze teoretycznie jest się wszedzie jednoczesnie na raz w całej galaktyce. Spowodowało to zmiany w ludzkim ciele- czyli przyśpieszony tryb ewolucji człowieka (jak wiemy cały czas ewoluwujemy- tyle tylko że bardzo ale to bardzo powoli i nie jest to zauważalne z poziomu choćby kilku pokoleń). Predkośc warp 10 sprawiła że nigdy nie osiągnieta prędkośc i nie badana wytworzyła w ciałach dwóch bohaterów VOY przyspieszoną ewolucje która zatoczyła koło. Jak wiemy pierwsze życie wyszło z morza a było to włąsnie takie stworzenia jak ta "pra jaszczurko - żaba"  ps. Ogladałem wszytskie 3 seriale. VOY, DS9 i ENT i powiem to co wczesniej już pisałem: Dla mnie VOY to BILBIA- jest niesamowity (pisze wczesniej o nim), na drugim miejscu ENT i DS9. Co do filmów to kompletna porażka - oglądnałem tylko po to aby sie przkonac co do tego czego byłem pewny. Totalna szmira... Bodaje jeden odcinaek w miare dało się oglądać (ten z Borgiem)
|
Eviva
Użytkownik
|
#720 - Wysłana: 23 Sty 2011 21:11:41
7z9Nareszcie ktoś jeszcze, kto lubi VOY i ENT. Coraz więcej nas do pieczenia tego chleba 
|