USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Najlepszy film i odcinek
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  29  30  31  32  33  »» 
Autor Wiadomość
James T Kirk
Użytkownik
#31 - Wysłana: 29 Sty 2006 20:49:56
Coś te twoje ,,turbo...,, śmierdzi za bardzo starwarsami.
Pah Wraith
Użytkownik
#32 - Wysłana: 29 Sty 2006 20:57:53
To byłoby nawet śmieszne, gdyby nie było żałosne. Moderować, czy nie moderować, o to jest pytanie?
Jurgen
Moderator
#33 - Wysłana: 29 Sty 2006 21:02:34
Pah Wraith mówił chyba o fanie, ale ST a nie turbofazerów i dinozaurów.
PS W StarTreku za dużo już było turbofazerów, turbokombinezonów (zwłaszcza tych T'pol) i innych turbotechnobajerów
Havoc
Użytkownik
#34 - Wysłana: 29 Sty 2006 21:35:17
W StarTreku za dużo już było turbofazerów, turbokombinezonów (zwłaszcza tych T'pol) i innych turbotechnobajerów

To prawda! Co krok to coś nowego albo ulepszonego. Gdyby ktoś miał baaardzo dużo zdrowia i jeszcze więcej chęci aby oglądnąć którykolwiek serial ST i dokładnie notować co i jak "podkręcali" przy różnych okazjach, to okazało by się zapewne, że większość ważnych systemów była poprawiana kilka razy na parę różnych sposobów
Pasiek78
Anonimowy
#35 - Wysłana: 29 Sty 2006 22:52:14
Najlepszy film to ST The Next Generation czyli VII część nastepny to chyba IV i na końcu VIII

Co do serialu to naj chyba "Q Who" z drugiego sezonu TNG i może "Deja Q" zreszta w TNG jest 90 % dobrych i bardzo dobrych odcinków a ja najbardziej lubie Q więc odpowiedz prosta cały czas czekam na wersje kinową z Q . Pozdro.
szwagier
Użytkownik
#36 - Wysłana: 30 Sty 2006 00:06:57
Kto to k.... jest? Teraz mówie szczerze, że jak czytam sobie forum dla relaxu, zapomnieć o świeciei znajduje posty dinotreka to dostaje palpitacji serca
The_D
Użytkownik
#37 - Wysłana: 30 Sty 2006 00:29:27
Ja stawiam, że to jeden ze znudzonych forumowiczów. W każdym razie niektóre ostatnie żarty są całkiem udane i powodują u mnie raczej skurcze przepony niż palpitacje serca.
szwagier
Użytkownik
#38 - Wysłana: 30 Sty 2006 00:39:10
Motyw z dinozaurem się robi naprawde nudny... Swoją drogą to ktoś kto tu często przesiaduje i czyta forum...
James T Kirk
Użytkownik
#39 - Wysłana: 30 Sty 2006 20:15:48
Własnie oglądam sobie ENT ,,Fortunate Son,, i naszła mnie taka refleksja, ze chyba w żadnym innym trekowym serialu nie ma bardziej apetycznego jedzenia niż to którym raczy sie załoga Archera. Te kartofelki w mundurkach, steki, sałatki, ciasta, ice tea... Mniam. ;D
pitrock
Użytkownik
#40 - Wysłana: 26 Mar 2006 19:55:09
Najlepszy film z serii Star Trek? Moimi faworytami są dwa. Jak się wielu domyśli ST:First Contact i Undiscovered Country - ten drugi pomimo, że zjechany przez recenzentów za odejście od typowej fabuły Star Treka to jednak dla ma swój smaczek i zdania nie zmienię. Po prostu mam do niego sentyment. A seriale? DS9 od momentu konfliktu z Dominium i wejścia na arenę Defianta, który spowodował, że "osiadła" fabuła stała się bardzo dynamiczna. No i Enterprise, ale sezon 4 (z kilkoma wyjątkami).
Jurgen
Moderator
#41 - Wysłana: 26 Mar 2006 21:22:54
Undiscovered Country - ten drugi pomimo, że zjechany przez recenzentów za odejście od typowej fabuły Star Treka to jednak dla ma swój smaczek

Moim zdaniem ST6 też jest jednym z lepszych treków. Rzeczywiście odszedł od typowo trekowej fabuły, ale wyszło mu to chyba na dobre. Poza tym, fabuła jest logiczna i ciekawa. I jakoś nie słyszałem, żeby ktoś obsmarowywał ją za buraki
Jurgen
Moderator
#42 - Wysłana: 26 Mar 2006 21:27:46
PS Tak sobie teraz myślę, że fabuła ST6 i DS9 jest nieco podobna - przede wszystkim mówi o czymś innym niż tylko o eksploracji kosmosu - o wojnach (czy bitwach), których fedki nie chcą toczyć, ale muszą w obronie wolności Federacji.
Kwasiu
Użytkownik
#43 - Wysłana: 31 Mar 2006 12:14:41 - Edytowany przez: Kwasiu
Moim zdaniem najlepszą kinówką jest "Star Trek VI: Undiscovered Country", za klimat przemijania, zmiany; ostatnie słowa Kirka świetnie moim zdaniem pokazują przejście od klasycznych czasów do TNG. Można to uchwycić w całym filmie, świetne dialogi które to podkreślają, i akcja...
Za najlepszy odcninek serialu (ze wszystkich serii) natomiast uważam nomen omen "House of Quark"... I tu nie umiem w literackiej wypowiedzi zawrzeć czemu. Ot tak po prostu...
zibi
Anonimowy
#44 - Wysłana: 15 Kwi 2006 22:27:50
z filmow to bedzie
1 First Contact
2 The Search for Spok
3 Insurrection

a z seriali (nie biore pod uwage DS9 bo nie widzialem calego wiec trudno mi oceniac)
1 TOS za ciekawy klimat mimo slabych efektow no ale to lata 60
2 VOY/TNG (VOY nie wiem dlaczego tak krytykowany przeciez przyjemnie sie go oglada TNG jest dobry ale czasem przynudza)
3 ENT od strony technicznej serial jest dobry a od strony fabuly bardzo zly :|
Alek Roj
Użytkownik
#45 - Wysłana: 15 Kwi 2006 22:50:40
Moim zdaniem najpiękniejszym Trekiem jest ST-1, natomiast "First Contact" jest Trekiem najfajniejszym. Ten pierwszy jest filmem ogromnie poetyckim i pięknym plastycznie. Ten drugi - to świetny ST "akcji" i... chwilami niezła komedia SF.
Domko
Użytkownik
#46 - Wysłana: 16 Kwi 2006 12:58:24
VOY nie wiem dlaczego tak krytykowany przeciez przyjemnie sie go oglada

Może to i prawda, ale oglądam teraz TNG, znam dość dobrze Voyagera i widzę w tym drugim potworną wtórność pomysłów. Natrafiam w TNG na odcinki, które bardzo kojarzą mi się z tymi z Voyagera, a wiadomo co było pierwsze (TNG, gwoli ścisłości).

TNG jest dobry ale czasem przynudza
Kwestia gustu. Ja osobiście lubię także odcinki, w których nie ma żadnych efektów specjalnych i jest fabuła skupiająca się na historii jednej postaci. Chociaż, oczywiście, zbyt wiele takich odcinków potrafi przynudzić, ale w TNG jest ich, moim zdaniem, mniej niż w Voyagerze.
Pah Wraith
Użytkownik
#47 - Wysłana: 16 Kwi 2006 16:55:13
VOY to stały recykling + bardzo nierówny serial (raz ciekawie zrobione odcinki, a potem kilka beznadziejnych, pod różnymi względami)
Dönitz
Anonimowy
#48 - Wysłana: 29 Sier 2006 00:00:53
z Filmów najbardziej (na równi) lubię ST V, VI i VII
z seriali to Voyager i The Oryginal Series
pozdrawiam
Q__
Moderator
#49 - Wysłana: 29 Sier 2006 00:09:21
Dönitz

pozdrawiam

Dziękuję. Zapraszam do rejestracji...
Pah Wraith
Użytkownik
#50 - Wysłana: 29 Sier 2006 09:28:12
z Filmów najbardziej (na równi) lubię ST V (...)

No, proszę! I tak trzymać!
Jo_anka
Użytkownik
#51 - Wysłana: 29 Sier 2006 10:50:55
Z filmow STFirst Contact

Z odcinkow - Twilight, oraz wolkanska trylogia The Forge, Awakening i Kir'Shara. Wszystko Entek - 3 i 4 sezon...
Q__
Moderator
#52 - Wysłana: 29 Sier 2006 11:03:49
Z filmów: TMP, TMP i TMP
Z odcinków: TNG (zdziwicie się, ale pierwsze sezony) oraz "Yesteryear" z TAS

Pasiek78

a ja najbardziej lubie Q więc odpowiedz prosta cały czas czekam na wersje kinową z Q . Pozdro

Miło słyszeć
Alex
Użytkownik
#53 - Wysłana: 29 Sier 2006 11:50:49
witam

najbardziej podobają mi się wszelkie odcinki, które skupiaja się na postaci Doktora z Voy...

oraz z Q z TNG oraz Voy
Delta
Użytkownik
#54 - Wysłana: 29 Sier 2006 12:53:00
Z filmów: TMP, ST VI, ST VII, FC
Z seriali: DS9
Z odcinków: zbyt wiele by wymieniać
Q__
Moderator
#55 - Wysłana: 29 Sier 2006 19:05:36
Alex

oraz z Q z TNG oraz Voy

Miło słyszeć
Alex
Użytkownik
#56 - Wysłana: 29 Sier 2006 19:17:38
Q- chyba jedyny osobnik, ktorego nie da sie ujac w jakiekolwiek ramy zachowawcze- wszystko mozna sie po nim spodziewac i moze narobic niezlego bajzlu (od Borga do wojny Continuum)
Q__
Moderator
#57 - Wysłana: 29 Sier 2006 19:19:36
Alex

Q- chyba jedyny osobnik, ktorego nie da sie ujac w jakiekolwiek ramy zachowawcze-

Bo jest wszchmocny, ale wbrew pozorom Continuum rządzi się swoimi zasadami etycznymi... A wojna w nim była właśnie sporem o kształt jakimają mieć te zasady...
Alex
Użytkownik
#58 - Wysłana: 29 Sier 2006 19:21:52
Q__

i wlasnie dlatego odcinki z Q naleza do jednych z najlepszych
Q__
Moderator
#59 - Wysłana: 29 Sier 2006 19:23:38
Alex

wlasnie dlatego odcinki z Q naleza do jednych z najlepszych

A czy ja mógłbym twierdzić co innego?
Dj peyo
Anonimowy
#60 - Wysłana: 20 Wrz 2006 13:32:47
ogladalem voyagera, ds9, oryginal series, rebelia, next generations, rebelie, first contact, oraz nemesis. jak dla mnie najlepszy byl voyager oraz first contact. najwiecej sie dzialo. takie jest moje zdanie.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  29  30  31  32  33  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / Najlepszy film i odcinek

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!