USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Sobota TVN Siedem
 Strona:  1  2  »» 
Autor Wiadomość
Fek'ihr
Anonimowy
#1 - Wysłana: 28 Lis 2005 22:19:45
TVN Siedem zdecydowała sie po TVN wyemitować "First Contact" i to w normalnej porze (jakos po 16)! Szkoda że nie puszczają czegoś nowego ale zawsze coś. Proponuje także pisać maile do tvn na temat Star Trek. Nie wiem czy to coś da ale ja wysłałem maila z prośbą o emisję któregoś z seriali. Jak może wyśle więcej osób to zwrócą uwage na Treka i przestaną ignorować fanów. Btw. jestem nowy na forum (fanem ST jestem od dawna) wiec pozdrawiam wszystkich.
Barusz
Użytkownik
#2 - Wysłana: 28 Lis 2005 22:22:54
Wszyscy zaś pozdrawiają Ciebie Chętnie sobie przypomnę - to już trzeci raz na przestrzeni półtorej roku
Fek'ihr
Anonimowy
#3 - Wysłana: 28 Lis 2005 22:24:35
No u mnie to bedzie z czwarty raz ale warto. Szkoda tylko że oglądałem dwa dni temu
Barusz
Użytkownik
#4 - Wysłana: 28 Lis 2005 22:31:39
Miałem na myśli - trzeci raz u p. Waltera. Dokładnie będzie to 16.45
Fek'ihr
Anonimowy
#5 - Wysłana: 28 Lis 2005 22:38:40
Jak tak dalej pójdzie to wyemitują "First Contact" na TVN turbo albo tvn style
Barusz
Użytkownik
#6 - Wysłana: 28 Lis 2005 22:40:16
Na TVN24 w 2063 r.
Fek'ihr
Anonimowy
#7 - Wysłana: 28 Lis 2005 22:47:18
Sądze jednak że próbę asymilacji zrzucą na Rosjan lub Niemców
Barusz
Użytkownik
#8 - Wysłana: 28 Lis 2005 22:49:41
Szwedów - historia zawsze realizuje najbardziej nieprawdopodobne scenariusze.
Fek'ihr
Anonimowy
#9 - Wysłana: 28 Lis 2005 22:51:40
W końcu Borg brzmi tak jakoś szwedzko
Fek'ihr
Anonimowy
#10 - Wysłana: 28 Lis 2005 22:53:09
Szkoda tylko że TVN nie skonsultuje się z kimś kompetentnym i nie poprawi wpadek w tłumaczeniu.
Anonim
Anonimowy
#11 - Wysłana: 29 Lis 2005 09:33:57
My fani i tak wiemy, o co chodzi, a laicy i tak się nie zorientują... Cieszmy się z tego, co mamy.
szwagier
Użytkownik
#12 - Wysłana: 29 Lis 2005 15:39:22
My fani i tak wiemy, o co chodzi, a laicy i tak się nie zorientują... Cieszmy się z tego, co mamy.

Oczywiscie emisja na TVN służy przedewszystkim, by zainteresować trekiem tychże laików, bo my fani, przynajmniej w większosci posiadamy własne płyty/kasety z filmami bez bzdurnego lektora
Alek Roj
Użytkownik
#13 - Wysłana: 29 Lis 2005 16:25:42
A ja proponuję małą akcję.
Niech każdy czytający te słowa w kilka-kilkanaście minut (lub godzin, lub następnego dnia) po emisji wyśle do TVN7 maila (jednego), w którym własnymi słowami podziękuje stacji za nadanie filmu z cyklu "Star Trek". Po prostu podziękuje - bez żądań. Czyli zastosujmy "strategię marchewki". Taki "pozytywny mail-bombing".
Barusz
Użytkownik
#14 - Wysłana: 29 Lis 2005 16:29:41
widzowie-małpa-tvn.pl Napisanie zajmuje minutę.
WarLock II
Użytkownik
#15 - Wysłana: 29 Lis 2005 16:41:56
Bardzo dobry pomysł - napewno włącze do 'akcji' moje 3 konta mailowe
Barusz
Użytkownik
#16 - Wysłana: 29 Lis 2005 16:44:04
Tylko pod warunkiem, że nie można po nich poznać, że należą do jednej osoby.
WarLock II
Użytkownik
#17 - Wysłana: 29 Lis 2005 17:02:24
Raczej nie można (tzn. o ile ktoś się bardzo nie postara) - każde z kont jest zarejestrowane na inną osobę, każde jest na innym portalu i nawet z różnych ip były zakładane
Barusz
Użytkownik
#18 - Wysłana: 29 Lis 2005 17:03:37
każde z kont jest zarejestrowane na inną osobę,

Prawdę mówiąc o to właśnie mi chodziło.
Fek'ihr
Anonimowy
#19 - Wysłana: 29 Lis 2005 18:29:39
Pomysł dobry! Wchodzę w to.
Anonim
Anonimowy
#20 - Wysłana: 30 Lis 2005 08:52:02
Dobry pomysł, jak nie zapomnę, to też napiszę...
Pah Wraith
Użytkownik
#21 - Wysłana: 30 Lis 2005 20:01:33
Eeee, czy gdyby Wam ktoś zapchał skrzynkę mailami o nawet najprzyjemniejszej treści, bylibyście zadowoleni? Nie lepiej byłoby zrobić to razem? Wiem, że już musztarda po obiedzie, ale może tak na przyszłość...
Barusz
Użytkownik
#22 - Wysłana: 30 Lis 2005 20:51:54
Jak to 'razem'?
WarLock II
Użytkownik
#23 - Wysłana: 30 Lis 2005 21:04:13
Jak to 'razem'?

No tak "dzieeeekuuujeeeemyyy" (nalezy intonować tak jak zrobiły by to dzieci w przedszkolu)
Alek Roj
Użytkownik
#24 - Wysłana: 30 Lis 2005 22:36:27
Eeee, czy gdyby Wam ktoś zapchał skrzynkę mailami o nawet najprzyjemniejszej treści, bylibyście zadowoleni?
Znając moje ego, to raczej tak. Oczywiście nie czytałbym wszystkich, tylko parę wyrywkowo, ale gdyby same tematy mówiły, za co mi się dziękuje... byłaby to zapewne bardzo skuteczna metoda subtelnej manipulacji.
Anonim
Anonimowy
#25 - Wysłana: 1 Gru 2005 00:37:57
Nie martw sie Pah Wraith - na pewno sie nie obraza. Taka duza firma z pewnoscia ma oddzielna osobe (czy osoby), dla ktorej sprawdzanie poczty od widzow nalezy do obowiazkow. Po prostu taka robota. Mejli i tak z pewnoscia przychodzi mnostwo, nawet jesli niewielki odsetek telewidzow rzadko cos napisze, to setki mejli dziennie sa, jesli nie tysiace. Pomysl: ile MILIONOW osob oglada tvn? Pewnie z polowa z nich ma komputery... Zanizajac wszystko az do bolu, powiedzmy, ze milion osob oglada tvn. Komputery ma wiec np. 500 000 widzow. Niech co dziesiaty z nich wysle maila raz na ruski rok - i tak wyjdzie ponad stowa maili dziennie.

Akurat tyle, zeby te 10 maili od nas nie robilo spammerskiej roznicy. I akurat tyle, zeby 10 maili w jeden dzien w sprawie jednego filmu moglo dac do myslenia

Prawdopodobne jest przeciez, ze osoba(y) zajmujaca sie czytaniem tych maili ma rowniez za zadanie skladac jakies raporty i ostatecznie opinie widzow z e-maili (wszedzie kroluje oczywiscie statystyka) tez brane sa pod uwage przy ukladaniu programu.

Na wszelki wypadek wyslalem. Nie widze w kazdym razie mozliwosci, zeby Odbieracz Maili przedstawil zarzadawi taka propozycje "po emisji FC dostalem prawdziwy spam na skrzynke, wezmy juz wiecej nie emitujmy Star Treka, OK?". Duzo bardziej prawdopodobna wydaje mi sie sytuacja odwrotna

Wiele to pewnie nie da, ale tez wiele nie kosztowalo - wiec wyslalem.

/Sh1eldeR
Anonim
Anonimowy
#26 - Wysłana: 1 Gru 2005 08:09:55
A kto widział zapowiedź tego Treka w TVN 7?
O mało z kanapy nie spadłem, jak usłyszałem o "zmutowanych cyborgach z kosmosu"... Kto pisze takie teksty???
Fek'ihr
Anonimowy
#27 - Wysłana: 1 Gru 2005 10:58:55
Widziałem zapowiedź!Tragedia! Te mutanty są najlepsze. Skąd TVN bierze takie informacje.
Picard
Użytkownik
#28 - Wysłana: 1 Gru 2005 12:08:27
"zmutowanych cyborgach z kosmosu"...

Widać, że twórcy tych tekstów też pszeszli jakąś mutacje tyleże tkanki mózgowej i teraz takie bzdury wymyślają !
Dreamweb
Użytkownik
#29 - Wysłana: 1 Gru 2005 16:34:54
TVN 7 wyemituje First Contact także w niedzielę o 10.50. W gazecie Tele Tydzień opis filmu jest jeszcze znośny, jeżeli komuś nie przeszkadzają "cybernetycznie zmodyfikowani Borgowie"
Pah Wraith
Użytkownik
#30 - Wysłana: 1 Gru 2005 22:55:19
@ Barusz
Jak to 'razem'?

Oczywiście nie mieści ci się to w głowie. Znów zaczynasz z głupimi pytaniami?

@Sh1eldeR
Akurat tyle, zeby te 10 maili od nas nie robilo spammerskiej roznicy. I akurat tyle, zeby 10 maili w jeden dzien w sprawie jednego filmu moglo dac do myslenia

Jaaasne. Przysłali nam 10 maili - alle liczna widownia! Zlikwidujmy wiadomości (czy jak się tam nazywa ich program informacyjny) bo mamy taką grupę docelową, że hej...

Anyway - to nic nie da! Jak myślicie, skąd się wzięła instytucja "petycji"? Czy po to, by każdy zainteresowany zaoszczędził na znaczkach? Albo takie hasło jak "lobbing" Wam coś mówi? Grupy nacisku to nie 10 maili, tylko zwarta ekipa, która ma plan działania, własną organizację, struktury. Jest czymś z czym nalezy się liczyć. A pojedynczymi mailami to można najwyżej zaszkodzić sprawie... Zrozumcie, TV nie szuka widzów lecz widowni.
 Strona:  1  2  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / Sobota TVN Siedem

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!