Autor |
Wiadomość |
hal
Anonimowy
|
#1 - Wysłana: 9 Lis 2005 08:57:17
czy ktoś pamienta na jakim kanale lecjały seriale Star Trek: The Next Generation
|
Alek Roj
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 9 Lis 2005 09:31:44 - Edytowany przez: Alek Roj
Nikt nie "pamienta", ale niektórzy pamiĘtają. Radzę skorzystać z linku "Seriale i filmy" w górnym menu. "Star Trek w Polsce" też może być przydatny. Live long and prosper. 
|
Barusz
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 9 Lis 2005 11:37:22 - Edytowany przez: Barusz
Jak ktoś nie lubi 'babrać się' w necie, to w 1990 r. ok. 18.00 w piątki (pierwsze 13 odcinków) oraz w 1995 r. (ok. 09.30...) i w 1997-98 na nowopowstałej TVN ok. 16.30 (pierwsze pięć sezonów, bez ostatniego odcinka (nie chcieli kończyć clifhangerem - tj. napisem 'Ciąg dalszy nastąpi)).
-----------------------------------------
A "Data" czytany właśnie tak [data]?
ll
ll
ll
ll
ll
V
|
Picard
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 9 Lis 2005 11:47:26 - Edytowany przez: Picard
TVN pamiętam bardzo dobrze, od oglądania TNG na owej stacji zaczęła się moja przygoda z Trekiem. Wcześniej miałem z tym serialem do czynienia lecz nie wzbudzał on we mnie szczególnego entuzjazmu- inny wiek , inne wymagania  - a TVN doskolane utrafił z czasem emsji , tak ,że serial zaobsorbował moją uwagę w bardzo dużym stopniu. Inna spraw ,że tłumaczenie było na prawdękiepski - mam ieszcze paręnagranych wówczas odcinków , można siępośmiać z tego jak lektor nazywa Picard komandorem , a Rikera kapitanem - ale ogólnie chciał bym by znów TVN zainteresował się TNG...
|
Iluk
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 9 Lis 2005 17:18:19
Po to by znów mieć więcej listów z narzekaniami na tłumaczy niż chętnych do zakupy czasu reklamowego. Noł fenks.
|
James T Kirk
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 9 Lis 2005 20:39:37
Napewno TNG leciał na niemieckim SAT 1(ach, ta parasoleczka 
|
hal
Anonimowy
|
#7 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:05:29
fajnie by było jak by wznowili emisie bo juz tyle razy puszczali Marie Celeste i inne seriale brazylijskie ale to niemożliwe bo musieli by połączyś telenowele z star trekiem
|
Barusz
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:08:01
Tam leciały wszystkie Treki. Wpisz hasło SAT.1 do wyszukiwarki archiwum newsów startrek.pl.
|
Barusz
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:09:09
telenowele z star trekiem
To chyba nie jest tu największym problemem.
|
James T Kirk
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:35:49
ale ogólnie chciał bym by znów TVN zainteresował się TNG...
Napewno kazdy z nas chciałby tego  Jak zapewne niektórzy z was wiedza że na dwójce leci genialny serial ,,Allo,Allo,. Ale na poczatku jego emisji, nadawany był z francuskim dubbingiem-ktróy okazał sie fatalny. Na stronie www.filmweb.pl fani tego serialu byli tym faktem zdegustowani i ktos wpadł na pomysł aby każdy napisał do dwójki maila z prosba o przywrócenie wersji angielskiej tego serialu z lektorem. I odniosło to skutek-po jakis dwóch tygodniach dwójka przywróciła wersje tego serialu do której przyzwyczaili sie polscy widzowie. Czemu to napisałem? Po to aby pokazac szanownym kolegom i kolezanom, ze niewielki wysiłek ze strony nas fanów, połączony ze ,,zmasowanym atakiem,, moze odniesc skutek. Warto spróbować.Oto adres działu kontaktu z telewidzami TVN-u: widzowie@tvn.pl A więc klawiatury w dłon i piszmy do nich o nadanie na antenie TNG! 
|
hal
Anonimowy
|
#11 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:36:31
no właśnie ze to nie jest największy problem ci z telewizi myślą pewnie ze wszyscy przed telewizorami są wyciongnienci z jaskiń, ze lubią oglondać wyłącznie psa który umie mówić lub jakieś inne pierdoły. A tak przy okazi puscilem pytanko do tych z tvn z zapytaniem czego nie wznowią emisi ciekawe czy odpowiedzą 
|
Barusz
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:44:31
Rozczaruję Was. Taki sposób emisji "Allo, Allo" był już wcześniej praktykowany przez Polsat. Stacja Solorza zmieniła to wtedy - bez ingerencji widzów. I teraz po prostu Jedynka korzysta z tych samych taśm.
W Polsce mniej-więcej półtorej roku temu TVN wyemitowała FC i INS. W związku z tym ktoś (Rafał Zięba z Lublina konkretnie) rozpoczoł akcję wysyłania maili dziękczynnych do Stacji. Mieliśmy tam delikatnie zasugerować, że chcemy więcej i - broń Boże - nie narzekać na tłumaczenie. Akcja była rozpropagowana na Phoenix'ie i TSSie, w pozostałych komunikatorach chyba też (sprawdzać mi się nie chcę). Czyli wszędzie. Afaik efektów nie dała.
|
James T Kirk
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:46:32
I teraz po prostu Jedynka korzysta z tych samych taśm.
Nie Jedynka, tylko Dwójka. 
|
Barusz
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:47:43
Mój błąd.
|
hal
Anonimowy
|
#15 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:49:13
Zgadzam sie z James T Kirk w 120% ze powinniśmy pisać do tych z telewizi zeby wyemitowali TNG
|
hal
Anonimowy
|
#16 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:53:18
No to co Barusz dupa zbita
|
hal
Anonimowy
|
#17 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:54:21
kórde a ja myślałem ze telewizia jest dla oglondających a tu iest inaczei kurde
|
James T Kirk
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:56:47
Ano widzisz, z całym szacunkiem dla Barusza reprezentuje on taka postawe ludzi, jak ten żyd w kawale który modlił sie tak gorliwie do Boga o wygrana w loterii ale zapomniał wysłac los. Więc tu jest podobnie-chca niby Treka ale nie podejmą w tym celu żadnych kroków bo z ,,góry wiedzą ze to nic nie da,,.
|
Picard
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 9 Lis 2005 21:57:56
hal
pisanie raczej nic nie da. Trzeba liczyć na łaskę ,,jaśnie panów z TVN"  . Mogli by TNG puścić na TVN7 zamiast tych idiotycznych telenoweli bądź Robin-Hoodów i Supermanów...
|
James T Kirk
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 9 Lis 2005 22:00:01
Mogli by TNG puścić na TVN7
Albo racja, zaatakować TVN 7.
|
Barusz
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 9 Lis 2005 22:02:19
Losy były już kupowane. Było kilka(naście) prób petycji, mailingu itd. Ta o której wspomniałem wyróżnia się tym, że jest afaik ostatnią jak dotąd i że była szeroko rozpropagowana. Przesunięcie przez AXN daty emisji drugiego sezonu ENT też dobrze nie wróży. Więc dupa zbita. Jeżeli coś sensownego wymyślicie to super.
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 10 Lis 2005 01:11:14
reprezentuje on taka postawe ludzi
Obawiam się, że ma rację. Zresztą już wcześniej conajmniej dwa razy na ten temat rozmawialiśmy, więc nie widzę potrzeby ciągnięcia tematu. Generalnie: "Star Trek" w polskiej, ogólnodostępnej długo nie zobaczymy.
|
jahrek
Anonimowy
|
#23 - Wysłana: 10 Lis 2005 14:09:15
można siępośmiać z tego jak lektor nazywa Picard komandorem , a Rikera kapitanem
No dobra, a z czego tu się śmiać akurat? W tym konkretnym przypadku tłumacz nie zrobił ŻADNEGO błędu...właśnie TAK brzmią polskie odpowiedniki stopni amerykańskich
Cytat z Wikipedii:
Naval
Captain is the name most often given to the naval rank (equivalent to NATO rank code OF-5) of a commissioned officer between Commander (OF-4) and Commodore or Rear Admiral (OF-6). The navy of Poland is however, a notable exception, with Komandor being OF-5
Porównajcie też angielską: http://www.navy.mw.mil.pl/index.php?akcja=stofst
i polską wersję strony
http://www.mw.mil.pl/index.php?akcja=stadm
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 10 Lis 2005 14:18:47
Moze z tego, ze calkowicie niepotrzebnie zrobił bałagan?
|
Barusz
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 10 Lis 2005 14:22:57
Generalnie: "Star Trek" w polskiej, ogólnodostępnej długo nie zobaczymy.
Zobaczymy wtedy gdy ktoś zdecyduje się go puścić. Nie ma w tym żadnej logiki, w każdej chwili mogą zacząć emisję - by zapchać jakąś dziurę w programie.
|
hal
Anonimowy
|
#26 - Wysłana: 1 Gru 2005 16:15:29
fajnie by było 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 1 Gru 2005 22:47:15
Nie ma w tym żadnej logiki, w każdej chwili mogą zacząć emisję - by zapchać jakąś dziurę w programie.
Jest. Dobrze, jak zapchajdziurę ktoś ogląda. A jak się na tego Star Treka rzuci wszystkich 1000 fanów, z czego połowa go nie będzie mogła oglądać, to koszty kopii przerosną ewentualne zyski z tytułu oglądalności. W TV nie ma wbrew pozorom nic przypadkowego.
|
Barusz
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 1 Gru 2005 22:59:17
Nie ma. Z jakiegoś powodu AXN puszcza ENT i do niedawna Andromedę (odcinki z 2005 r.). Polsat nadaje Bundych, "Nasha Bridgisha" i JAG - w czym oni są lepsi od ST? Mają dziś więcej fanów?
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 1 Gru 2005 23:05:08
Seriale niemal legendarne w naszej TV porównujesz z niemal nieznanym ST?
|
Barusz
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 1 Gru 2005 23:08:07
Pytam ile osob będzie je dziś oglądało. Widzisz, może wyda ci się to dziwne, ale w stacjach telewizyjnych nikt nie zwróci uwagi na to, czy serial jest niemal legendarny. Liczy się to ile osób będzie je oglądać.
|