Ostatnio stwierdziłem że zaryzykuję i za niewielką w sumie kwotę kupiłem na allegro dwie figurki:
(przepraszam za jakość zdjęć ale są robione komórką)
ZDJĘCIE1
ZDJĘCIE2
ZDJĘCIE3
Muszę przyznać że figurki są bardzo ładne, na pewno przysłużą się jako jakaś ozdoba na biureczko czy coś
Co prawda na początku były trochę "nierozruszane" - jak chciałem żeby Deanna kopnęła Geordiego
to jej noga stawiała opór przed przekręceniem w "stawie" i bałem się czy jej nie wyrwę ale w końcu ręce i nogi nabierają pewnej swobody... (Ach ta Deanna, zawsze pokojowo nastawiona...)
Do figurek dodawane są
akcesoria - to chyba najsłabszy punkt zestawów, bo są w róznych dziwnych kolorach, przy czym każda figurka ma je w jednym kolorze (LaForge - niebieskie, Deanna - różowe) który ogólnie ma niewiele wspólnego z rekwizytami znanymi z ekranu.
Natomiast plusem jest to, że na opakowaniu te przedmioty są wymienione i scharakteryzowane są ich funkcje.
Jednak chyba jeszcze bardziej od figurek podobają mi się dodane do nich
komunikatory. Napisy na nich są naklejone więc myślę że po namoczeniu łatwo zejdą, gorzej z tymi idiotycznymi bolcami wystającymi pośrodku (
tu lepiej to widać) - one są po to, by wbić je w otwór który każda postać ma w pięcie i zrobić taką "statuetkę" (później pokażę foto czegoś takiego), ale myślę że odkroję je jakimś ostrym nożykiem, z tyłu jakimś super glutem przyklei się agrafkę czy inną przypinkę i będzie comm-badge jak się patrzy.
Owszem, jest ciut mniejszy od oryginalnego filmowego ale i tak można iść z tym na miasto
Figurki promują film "Generations" więc trochę lat mają. Tym ciekawsze że koleś sprzedał mi je w oryginalnych, nierozerwanych opakowaniach. Na opakowaniu poza opisem akcesoriów jest też dośc pokaźna charakterystyka danej postaci i zdjęcia innych dostępnych figurek oraz krótka historia wprowadzająca do filmu, więc jest ono całkiem ciekawe. W obu zestawach były takie same filmowe plakaty rozmiaru A4, a u Deanny jeszcze dodatkowo karta konkursowa - trzeba było narysować własny projekt kosmity a zwycięzca wygrywał epizodyczny występ w serialu Deep Space Nine! Swoją drogą ciekawe która to była postać
Tak więc ogólnie figurki wywarły na mnie bardzo miłe wrażenie, teraz pewnie będę zastanawiał się nad modyfikacją komunikatorów...