USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Figurki z filmu STAR TREK
 Strona:  1  2  3  »» 
Autor Wiadomość
Enterprise 2
Anonimowy
#1 - Wysłana: 18 Wrz 2005 22:38:41
Witam.
Skupuję figurki i gadzety z filmu "Star Trek"
Jeśli masz coś na zbyciu to daj znać na e-mail :

tnamiota@poczta.fm
Pah Wraith
Użytkownik
#2 - Wysłana: 18 Wrz 2005 23:50:34
Zdaje się, że na Allegro jest teraz jakiś ruch w interesie figurkowym.
Dreamweb
Użytkownik
#3 - Wysłana: 18 Wrz 2005 23:56:54 - Edytowany przez: Dreamweb
Cicho sza, zastanawiam się czy sobie jednej czy dwóch na pólkę nie kupić... Czy to podchodzi pod dziwactwa fanatyka?
WarLock II
Użytkownik
#4 - Wysłana: 19 Wrz 2005 00:01:57
Ja też sie zastanawiam nad takim zakupem. Ale badziej pasował by mi model jakiegoś statku... prometheus...

Czy to podchodzi pod dziwactwa fanatyka?

Hmmm czy ja wiem?? chyba tak
Dreamweb
Użytkownik
#5 - Wysłana: 19 Wrz 2005 00:03:02
Ehhh... Wpadłem...

Delta
Użytkownik
#6 - Wysłana: 19 Wrz 2005 00:38:20
Widziałem na Allegro model Entka-E... ech, gdyby nie ta cena...
cezary
Użytkownik
#7 - Wysłana: 19 Wrz 2005 00:52:40
objawil mi sie Q i przepowiedzial male zainteresowanie ninejszym topiciem.

Oby sie mylil
WarLock II
Użytkownik
#8 - Wysłana: 19 Wrz 2005 11:44:38 - Edytowany przez: WarLock II
Widziałem na Allegro model Entka-E... ech, gdyby nie ta cena...

Zajzyj na eBay, ja oglądałem tam różne gadgety prawie 3 h (o cenach nie wspominam) i pod koniec stwierdziłem że jestem dzieckiem pokrzywdzonym, bo za czasów mojego dzieciństwa w Polsce nie dało się kupić mostka E-D wraz z figurkami ani modelu promu Goddard. Za to gadgety ze SW były... wrrrr
PFC_Drake
Użytkownik
#9 - Wysłana: 19 Wrz 2005 12:16:45
Ha, jak pierwszy raz zajrzałem na eBay'a, w kategorię Star Trek, to się zacząłem zastanawiać które organy wewnętrzne mogę sprzedać żeby szybko i sporo zarobić.
Delta
Użytkownik
#10 - Wysłana: 19 Wrz 2005 20:18:40
Zajzyj na eBay, ja oglądałem tam różne gadgety prawie 3 h (o cenach nie wspominam) i pod koniec stwierdziłem że jestem dzieckiem pokrzywdzonym, bo za czasów mojego dzieciństwa w Polsce nie dało się kupić mostka E-D wraz z figurkami ani modelu promu Goddard. Za to gadgety ze SW były... wrrrr

Też tam kiedyś zajrzałem i przestałem zaglądać bo człowiek sobie tylko smaku narobi (i jako dziecko pokrzywdzone wychowywane w czasach kryzysu wczesnych lat 80-tych, współczuję dziecku pokrzywdzonemu)
Pah Wraith
Użytkownik
#11 - Wysłana: 19 Wrz 2005 20:37:35
No, wiecie, naprawdę, jak się bliżej przyjrzeć, to te wszystkie niemal gadżety wygladają fatalnie. Ja się tym pocieszam, że jakbym nawet kupił to bym się szybko rozczarował.No, może prócz tricorderów z TOSa z MasterReplicas.
WarLock II
Użytkownik
#12 - Wysłana: 19 Wrz 2005 20:58:51
No, wiecie, naprawdę, jak się bliżej przyjrzeć, to te wszystkie niemal gadżety wygladają fatalnie.

Stwierdzenie "większość" to chyba jensak przesada, tak z połowa jest rzeczywiście badziewna ale np. Trikordery z czasów TNG też wyglądały nieźle, phazery z czasów TOS też, tak samo jak makiety mostka, maszynowni, sali teleporterów... Niektóre z modeli też są ładne. Ech naprawde chętnie bym się pobawił takim tricorderem... - cóż dziwactwo fana
Pah Wraith
Użytkownik
#13 - Wysłana: 19 Wrz 2005 21:09:01
E, tricordery? Przeglądnąłem wszystkie i żaden mi się nie podobał. Takie plastikowe zabawki jak z pierwszego sezonu TNG.

Poza tym, co? Połazisz z tym po mieście?
WarLock II
Użytkownik
#14 - Wysłana: 19 Wrz 2005 22:21:40
Poza tym, co? Połazisz z tym po mieście?

Nie ma mowy!! jeszcze by się porysował (or something). Położył bym go na złotej poduszce w specjalnie do tego celu zakupionym sejfie
samael
Anonimowy
#15 - Wysłana: 22 Wrz 2005 19:36:30
moze bys sie odezwal warlock!!!! tu samael
samael
Anonimowy
#16 - Wysłana: 22 Wrz 2005 19:37:36
nr gg 3374221!! samael
Dreamweb
Użytkownik
#17 - Wysłana: 30 Wrz 2005 16:29:22 - Edytowany przez: Dreamweb
Ostatnio stwierdziłem że zaryzykuję i za niewielką w sumie kwotę kupiłem na allegro dwie figurki:

(przepraszam za jakość zdjęć ale są robione komórką)

ZDJĘCIE1
ZDJĘCIE2
ZDJĘCIE3

Muszę przyznać że figurki są bardzo ładne, na pewno przysłużą się jako jakaś ozdoba na biureczko czy coś Co prawda na początku były trochę "nierozruszane" - jak chciałem żeby Deanna kopnęła Geordiego to jej noga stawiała opór przed przekręceniem w "stawie" i bałem się czy jej nie wyrwę ale w końcu ręce i nogi nabierają pewnej swobody... (Ach ta Deanna, zawsze pokojowo nastawiona...)

Do figurek dodawane są akcesoria - to chyba najsłabszy punkt zestawów, bo są w róznych dziwnych kolorach, przy czym każda figurka ma je w jednym kolorze (LaForge - niebieskie, Deanna - różowe) który ogólnie ma niewiele wspólnego z rekwizytami znanymi z ekranu.
Natomiast plusem jest to, że na opakowaniu te przedmioty są wymienione i scharakteryzowane są ich funkcje.

Jednak chyba jeszcze bardziej od figurek podobają mi się dodane do nich komunikatory. Napisy na nich są naklejone więc myślę że po namoczeniu łatwo zejdą, gorzej z tymi idiotycznymi bolcami wystającymi pośrodku (tu lepiej to widać) - one są po to, by wbić je w otwór który każda postać ma w pięcie i zrobić taką "statuetkę" (później pokażę foto czegoś takiego), ale myślę że odkroję je jakimś ostrym nożykiem, z tyłu jakimś super glutem przyklei się agrafkę czy inną przypinkę i będzie comm-badge jak się patrzy. Owszem, jest ciut mniejszy od oryginalnego filmowego ale i tak można iść z tym na miasto

Figurki promują film "Generations" więc trochę lat mają. Tym ciekawsze że koleś sprzedał mi je w oryginalnych, nierozerwanych opakowaniach. Na opakowaniu poza opisem akcesoriów jest też dośc pokaźna charakterystyka danej postaci i zdjęcia innych dostępnych figurek oraz krótka historia wprowadzająca do filmu, więc jest ono całkiem ciekawe. W obu zestawach były takie same filmowe plakaty rozmiaru A4, a u Deanny jeszcze dodatkowo karta konkursowa - trzeba było narysować własny projekt kosmity a zwycięzca wygrywał epizodyczny występ w serialu Deep Space Nine! Swoją drogą ciekawe która to była postać

Tak więc ogólnie figurki wywarły na mnie bardzo miłe wrażenie, teraz pewnie będę zastanawiał się nad modyfikacją komunikatorów...
Pah Wraith
Użytkownik
#18 - Wysłana: 30 Wrz 2005 22:56:52
Hm, podobno większą wartość reprezentują te figurki nie odpakowane... Zresztą po ich wyglądzie zgadzam się z tym poglądem zbieraczy Deanna to wogóle nie podobna, Geordiego to chociaż VISOR odróżnia...

A akcesoria, to taka wczesna lalka Barbie...
Anonim
Anonimowy
#19 - Wysłana: 30 Wrz 2005 23:59:32
A mi się podobają Nawet sam bym sobie takie sprawił.
Dreamweb
Użytkownik
#20 - Wysłana: 1 Paź 2005 00:46:07
Deanna jest podobna gdy się patrzy na twarz dokładnie od przodu .
Akcesoria są do niczego, to prawda.
Ogólnie wszystkie rzeczy mają większą wartość kolekcjonerską po latach gdy nie rozpakowane. Są ludzie którzy np. kupują zestawy klocków Lego i ich nie rozpakowują aby po latach zyskały na wartości, albo szukają starych nie rozpakowanych zestawów na allegro po to, by je mieć i nadal nie rozpakowywać i robić sobie w domu prywatne muzeum. Takie rzeczy chodzą na aukcjach nieraz kilka razy drożej niż rozpakowane. Dla mnie to obłęd - jak coś mam to chcę tego dotknąć, postawić na półce itd.
Wspomniane figurki nie są dziełem sztuki ale fajnie je mieć jako ozdobę i tyle
sancho666
Użytkownik
#21 - Wysłana: 1 Paź 2005 00:55:25
A ja prawie kupiłem tego Entka. Doszedłem do 230 zł, ale kolo miał automatyczną licytacją ustawioną znaaaaacznie wyżej niestety. Byłby drugi do kolekcji po Galaxy. Nie udało się niestety... Poważnie zastanawiam się, czy nie sprowadzić sobie Sovereign ze Stanów - tylko, że AMT nie ma ich w katalogu na ten rok w interesującej mnie skali :/

Jest tylko coś takiego: http://www.ertltoys.com/images/products/amt/2005/38388_lg.jpg
sancho666
Użytkownik
#22 - Wysłana: 1 Paź 2005 01:00:51 - Edytowany przez: sancho666
A co do jakości gadżetów to modele są naprawdę niezłe. Na dowód mój Galaxy:

http://sancho666.w.interia.pl/enterprise.jpg
Dreamweb
Użytkownik
#23 - Wysłana: 10 Paź 2005 14:55:19
Oto zapowiadane zdjęcie figurki z commbadgem jako podstawką. A tu według mnie widać, że Deanna jest do siebie podobna (ogólnie w trójwymiarze ich twarze są dużo bardziej podobne do aktorów niż na zdjeciach).
Pah Wraith
Użytkownik
#24 - Wysłana: 10 Paź 2005 16:09:57
W takim trójwymiarze, to się nie patrzę na twarze
Q__
Moderator
#25 - Wysłana: 10 Lip 2015 21:21:58
Dreamweb
Użytkownik
#26 - Wysłana: 12 Lip 2015 15:13:56
Ale żeś staroć forumową wygrzebał. A ja mam dalej te figurki o których pisałem, aż je wyciągnąłem z szuflady i zrobiłem im wczoraj aktualne zdjęcie: foto

Geordiemu się trochę starł lakier z włosów, ale ogólnie figurki są w dobrym stanie jak na swoje lata.

Swoją drogą przypomniało mi się że gdzieś mam też parę figurek z serii Ghostbusters, trochę większych od tych Star Trekowych, no i kupionych za totalnego małolata. Na upartego mógłbym poklatkowo nakręcić jakiś fanowski crossover
Eviva
Użytkownik
#27 - Wysłana: 12 Lip 2015 16:33:21
A ja mam tylko swoje Barbie, stylizowane na trekowe postacie. Może to nie takie fanowskie, ale za to oryginalne
Q__
Moderator
#28 - Wysłana: 13 Lip 2015 15:37:50
Dreamweb

Dreamweb:
Ale żeś staroć forumową wygrzebał.

Cóż... Staram się wracać do korzeni Phoenixa kiedy się tylko da...

Dreamweb:
A ja mam dalej te figurki o których pisałem

B. podobne do tych nowych, nawiasem mówiąc.
Q__
Moderator
#29 - Wysłana: 18 Lip 2015 00:46:52
Dreamweb
Użytkownik
#30 - Wysłana: 18 Lip 2015 07:21:07
Nie wiem skąd ta moda na te duże głowy... Już któryś raz z rzędu je widzę, i w kolejnej "franczyzie". Dla mnie to jest paskudne :/
 Strona:  1  2  3  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / Figurki z filmu STAR TREK

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!