USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / ,,Star Trek" a Oscary...

Autor Wiadomość
Picard
Użytkownik
#1 - Wysłana: 10 Wrz 2005 13:53:07
Dlaczego właściwie zdarzyło się tak , że żaden z filmowych odcinków tej znakomitej fantastyczno - naukowej serii nie został nigdy wyróżniony Nagrodą Akademii ? Chociażby w czysto technicznych kategoriach takich jak : najlepszy efekty specjalne , czy charakteryzacja ? Wie ktoś może jaki film zgarnął statuetki sprzed nosa pierwszemu wielko ekranowemu Trekowi , TMP ?
Potwór
Anonimowy
#2 - Wysłana: 10 Wrz 2005 13:54:35
Ponieważ nie było filmu z załogą z ENT.
Picard
Użytkownik
#3 - Wysłana: 10 Wrz 2005 14:01:38
A co to ma do nominacji w kategorii : ,,najlepsze efekty specjalne" ? Chyba , że za takowy efekt uważasz to jak Portos pomacha ogonem...
Dreamweb
Użytkownik
#4 - Wysłana: 10 Wrz 2005 14:01:44
First Contact też był nominowany do Oscara za charakteryzację.
Potwór
Anonimowy
#5 - Wysłana: 10 Wrz 2005 15:35:24
Nie mówimy tu o jakiś konkretnych kategoriach, lecz o jakości filmu. Gdyby rozwiązania z ENT przenieść na duży ekran powstałby film godny wielkiego oskarowego szlema (choć nie jestem pewniem, czy Akademia byłaby go w stanie docenić).
Picard
Użytkownik
#6 - Wysłana: 10 Wrz 2005 16:16:11 - Edytowany przez: Picard
powstałby film godny wielkiego oskarowego szlema

Oj , na pewno ! To był by film bardziej widowiskowy niż ,,Braveheart” , mocniej trzymający w napięciu niż ,, Milczenie Owiec” , lepiej zagrany niż ,, Bez przebaczenia” i mocniej wzruszający i z bardziej widocznym przesłaniem niż ,, Lista Schindlera”… Widzę , Potwór ,ze na kinie znasz równie dobrze co na dobrych manierach ! Obraz na podstawie ,,Enterprise” był by co najwyżej równy jakością ST V czyli zwycięzca Złotych Malin.
Potwór
Anonimowy
#7 - Wysłana: 10 Wrz 2005 16:23:30
Można wiedzieć na czym opierasz ten sąd. Pamiętasz "Enterprise"? Doskonałe aktorstwo, akcja, przesłanie. To było to. Znacie anegdotę o tym jak przed wojną aktor Stefan Jaracz wychodził ze swojego teatru na woli, podszedł do niego jakiś facet i spytał: "- To pan przed chwilą przez trzy godziny trzymał za mordę całą widownię? To teraz ja pana potrzymam" Otóż ja czasem miałem ochotę potrzymać Brenona Bragę. Gdyby miał jeszcze środki filmowe - powstałoby na prawdę wybitne dzieło.
Picard
Użytkownik
#8 - Wysłana: 10 Wrz 2005 16:45:27
Doskonałe aktorstwo

Bez wątpienia pod pewnymi względami było ono wyjątkowe , szczególnie pani uczuciowo -namiętna Wolkanka.

akcja,

Oj, tego było nawet za dużo ! Szczególnie jak na serial SF.

przesłanie

Jakie szczególnie głębokie treści tam widziałeś?
Pah Wraith
Użytkownik
#9 - Wysłana: 10 Wrz 2005 18:01:03
Picard, nie daj sobie temu "komuś" zaśmiecić topicu. To jest tylko głupawa prowokacja. Nie musisz też nic bronić, kto widziałe ENTka wie o co chodzi.
Potwór
Anonimowy
#10 - Wysłana: 10 Wrz 2005 18:02:02
Przekonanie, że ludzka wspinaczka do gwiazd będzie trwała długo, że powoli będziemy sobie zdobywać szacunek innych gatunków i że uda nam się zaistnieć tylko jeżeli nie zgubimy wartości podstawowej - człowieczeństwa.
Barusz
Użytkownik
#11 - Wysłana: 11 Wrz 2005 00:13:08
Wie ktoś może jaki film zgarnął statuetki sprzed nosa pierwszemu wielko ekranowemu Trekowi , TMP ?

W kategorii Najlepszy film - "Ordinary People" Roberta Redforda (startował m.in. "Człowiek słoń" Lyncha i "Tess" Polańskiego - ja najwyżej cenię ten ostatni.

Za efekty "The Empire Strickes Back".
Dreamweb
Użytkownik
#12 - Wysłana: 13 Wrz 2005 09:12:07
To pan przed chwilą przez trzy godziny trzymał za mordę całą widownię? To teraz ja pana potrzymam" Otóż ja czasem miałem ochotę potrzymać Brenona Bragę

Oj tak..

Za efekty "The Empire Strickes Back".

Ach te Gwiezdne Wojny, zawsze się wmieszają gdzie ich nie trzeba...

USS Phoenix forum / Star Trek / ,,Star Trek" a Oscary...

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!