Autor |
Wiadomość |
Barusz
Użytkownik
|
#61 - Wysłana: 24 Sier 2005 16:53:23
To rzuć przykład innego serialu z ciągłością akcji. Można wiedzieć, gdzie ja kogokolwiek wyzywałem?
|
waterhouse
Moderator
|
#62 - Wysłana: 24 Sier 2005 16:55:28 - Edytowany przez: waterhouse
Można wiedzieć, gdzie ja kogokolwiek wyzywałem?
nie można
To rzuć przykład innego serialu z ciągłością akcji.
ten temat już zakończyłem. Jeśłi Tobie inne przykłady nie przychodzą do głowy to trudno.
|
Barusz
Użytkownik
|
#63 - Wysłana: 24 Sier 2005 16:59:08
Można wiedzieć, gdzie ja kogokolwiek wyzywałem?
nie można
Gorąco apeluję o nieodmerytorycznianie dyskusji (chodzi nie tylko o stosowanie wyzwisk, mówienie o kimś w trzeciej osobie w jego "obecności", lecz także o takie) odzywki.
ten temat już zakończyłem. Jeśłi Tobie inne przykłady nie przychodzą do głowy to trudno.
Nie ma takich. Seriale z ciągtłością akcji nie odnoszą dziś sukcesów. Co w końcu nie jest aż takie dziwne.
|
waterhouse
Moderator
|
#64 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:00:25 - Edytowany przez: waterhouse
(chodzi nie tylko o stosowanie wyzwisk, mówienie o kimś w trzeciej osobie w jego "obecności", lecz także o takie)
dziś stosowałem Twoje metody...
Seriale z ciągtłością akcji nie odnoszą dziś sukcesów.
tak, tak oczywiscie. Bo Ty możesz przegapić jeden odcinek takowego.
|
Barusz
Użytkownik
|
#65 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:01:51
Można widzieć gdzie ja coś takiego robiłem. Najlepiej z linami. A także gdzie nazwałem seriale o powodzeniu porównywalnym z BSG "sukcesami"?
|
waterhouse
Moderator
|
#66 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:02:45 - Edytowany przez: waterhouse
Można widzieć gdzie ja coś takiego robiłem
jesteś mimo wszystko żenujący. Aby w taki sposób "iść w zaparte" jak to sie mówi...
|
Barusz
Użytkownik
|
#67 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:02:54
tak, tak oczywiscie. Bo Ty możesz przegapić jeden odcinek takowego.
Nie. Bo każdy może przegapić. LOST ma ponad 20 milionów widzów (prawie zawsze), BSG 2.
|
Barusz
Użytkownik
|
#68 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:03:30
jesteś mimo wszystko żenujący
Jakieś przykłady moich wypowiedzi w tym stylu?
|
waterhouse
Moderator
|
#69 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:03:41 - Edytowany przez: waterhouse
BSG 2.
a BSG jest na NBC?
Jakieś przykłady moich wypowiedzi w tym stylu?
cokolwiek napiszę - i tak zaprzeczysz albo napiszesz że "zapomniałem" (tak było z mówieniem w trzeciej osobie)
|
Barusz
Użytkownik
|
#70 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:04:51
A jakie to ma znaczenie. Widzowie to reklamy i pieniądze.
|
waterhouse
Moderator
|
#71 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:05:50
A jakie to ma znaczenie.
proszę...nie widzisz różnicy? Mówisz to serio?
|
Barusz
Użytkownik
|
#72 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:07:21
Serio. Taka oglądalność to klęska.
|
waterhouse
Moderator
|
#73 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:09:40 - Edytowany przez: waterhouse
Taka oglądalność to klęska.
jaaaasne.... w takim razie klęskę ponoszą teraz wszystkie projekty sci-fi channel
taki serial jak LOST (Survival drama) na takim kanale - nie ma co porównywać z BSG. Lepiej z np. SG:A
Serio.
miałem nadzieję że żartujesz....
|
Barusz
Użytkownik
|
#74 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:12:05
SG:A z jakiegoś powodu nie czeka taka przerwa w nadawaniu. Choć też ma prapremiery w wakacje - czyli jest "na bocznym torze".
|
waterhouse
Moderator
|
#75 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:13:40 - Edytowany przez: waterhouse
dla mnie EOT
Twoje poglądy na temat rzekomej klęski BSG (wygłaszane w połowie II sezonu) nie mnie nie obchodzą - są tylko tragikomiczne.
może czas na powrót do tematu (o ile masz coś do powiedzenia)
|
Barusz
Użytkownik
|
#76 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:15:30
Twoje poglądy na temat rzekomej klęski BSG nie mnie nie obchodzą - są tylko tragikomiczne.
Po raz enty apeluję o nieodmerytorycznianie dyskusji.
|
elbereth
Moderator
|
#77 - Wysłana: 24 Sier 2005 17:40:41
czyli jest "na bocznym torze".
SGA na bocznym torze?? weź mnie nie rozśmieszaj czlowieku.
tak samo jak SG1 i BSG? maja premiery dokladnie w tym samym dniu i są to flagowe produkcje sci-fi channel a nie zaden boczny tor. a taka ramówka (premiery sezonu latem) panuje juz od dobrych kilku lat.
|
Barusz
Użytkownik
|
#78 - Wysłana: 24 Sier 2005 18:03:28
I o czym to świadczy? O sukcesie serii?
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#79 - Wysłana: 24 Sier 2005 22:50:40
Weźta se załóżta topic osobny zamiast robić offtopy!
Barusz, to naprawdę przestaje być zabawne. :P
|
Barusz
Użytkownik
|
#80 - Wysłana: 25 Sier 2005 01:25:36
Co? Dyskusja o tym dlaczego kolejny Trek nie będzie jedną opowieścią nie jest w tym wątku oftopikiem. Więc?
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#81 - Wysłana: 25 Sier 2005 08:06:26
Tyle że Wy rozmawiacie o tym, czy inne seriale zrobiły "karierę" czy nie i jak to mierzyć. A to nie ma nic wspólnego z tematem. A z resztą... róbcie sobie co chcecie.
|
waterhouse
Moderator
|
#82 - Wysłana: 25 Sier 2005 11:17:14 - Edytowany przez: waterhouse
maja premiery dokladnie w tym samym dniu i są to flagowe produkcje sci-fi channel a nie zaden boczny tor.
sprawa jest prosta - małe, biedne stacje kablowe o małym zasięgu (Scifi, USA, FX, TNT itd) nie mogą konkurować z wielkimi sieciami (Fox, NBC, ABC, CBS, UPN i WB) więc startują ze swoimi sztandarowymi produkcjami w lecie (wtedy sieci robia przerwy w swoich wielkich produkcjach). A przerwa do "mid-season" ma na celu "wyczekanie" aż wielkie stacje skasują część swoich nowości - wtedy będzie więcej luzu na antenie. Sytuacja jest normalna i powtarza się od kilku lat... Niestety nie wszyscy chcą to zrozumieć....
|
Barusz
Użytkownik
|
#83 - Wysłana: 25 Sier 2005 13:38:06
sprawa jest prosta - małe, biedne stacje kablowe o małym zasięgu (Scifi, USA, FX, TNT itd) nie mogą konkurować z wielkimi sieciami (Fox, NBC, ABC, CBS, UPN i WB)
A to dla czego? Bo tamci mają lepsze rzeczy z definicji, czy bo stać ich by do każdego telewizora posłać złego człowieka pilnującego by był włączony na właściwym kanale?
|
waterhouse
Moderator
|
#84 - Wysłana: 25 Sier 2005 13:47:04 - Edytowany przez: waterhouse
A to dla czego? Bo tamci mają lepsze rzeczy z definicji, czy bo stać ich by do każdego telewizora posłać złego człowieka pilnującego by był włączony na właściwym kanale?
cieszę się że codziennie mnie rozśmieszasz....
jeśli nie rozumiesz różnicy między niszową kablówką a NBC - to trudno...nie moja sprawa
|
elbereth
Moderator
|
#85 - Wysłana: 25 Sier 2005 14:04:23
jesli SG1 SGA i BSG nie odnosilyby sukcesów to by je zwyczajnie skasowano. a tak jak juz powiedzialem 10 (!) sezon SG1 i 3 SGA juz prawie pewne. fankluby SG na calym swiecie, powstają gry o tematyce SG i mody do juz istniejacych gier, książki, komiksy, filmy fanowskie. <== tak wg Barusza wyglada kiepski serial i sytuacje wokoł niego.
powiedz mi czy wg ciebie seriale odnoszące klęske maja 10 sezonów?? czlowieku jestes tak uparty ze nawet jak jestes w błędzie i o tym wiesz to nie przyznasz innym racji [bo zakladam ze jestes na tyle inteligentny zeby widziec ze nie masz racji]. troche pokory i skoncz z samouwielbieniem
(tudziez pierdyknij sie w łeb - mocno)
|
Barusz
Użytkownik
|
#86 - Wysłana: 25 Sier 2005 14:09:58
jeśli nie rozumiesz różnicy między niszową kablówką a NBC - to trudno...nie moja sprawa
Nie ma różnicy - jeżeli ma się je obie w telewizorze. O co więc chodziło z konkurencją?
jesli SG1 SGA i BSG nie odnosilyby sukcesów to by je zwyczajnie skasowano.
Albo przełożono na wakację. Jeżeli mają stałą grupę odbiorców którzy będą je oglądać zawsze to mogą być doskonałym interesem (bo to tylko 2 miliony widzów, ale też zawsze 2 miliony widzów). Ale obiektywnie nie są sukcesem.
|
waterhouse
Moderator
|
#87 - Wysłana: 25 Sier 2005 14:15:35
Nie ma różnicy - jeżeli ma się je obie w telewizorze
no właśnie...
Ale obiektywnie nie są sukcesem.
bo Barusz może przegapić jeden odcinek serialu z main plotem...
Albo przełożono na wakację
zrozum - tak się dzieje od lat z serialami na sci-fi..tłumaczyłem dlaczego...
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#88 - Wysłana: 25 Sier 2005 14:15:40
Nie ma różnicy - jeżeli ma się je obie w telewizorze.
Jeżeli mają stałą grupę odbiorców którzy będą je oglądać zawsze to mogą być doskonałym interesem (bo to tylko 2 miliony widzów, ale też zawsze 2 miliony widzów).
Entek też miał stałą grupę widzów, a jednak go skasowali.
|
Barusz
Użytkownik
|
#89 - Wysłana: 25 Sier 2005 14:17:32
Bo spadła sprzedarz gadżetów, koszulek itd.. Świat nie jest taki prosty jak się wydaje takim jak Ty. I o co chodziło z tym utrudnieniem konkruecji poza wakacjami (zakładam, że o coś chodziło)?
|
Barusz
Użytkownik
|
#90 - Wysłana: 25 Sier 2005 14:19:02
bo Barusz może przegapić jeden odcinek serialu z main plotem...
Bo ludziemogą przegapić. IU takich seriali nie ma.
zrozum - tak się dzieje od lat z serialami na sci-fi..tłumaczyłem dlaczego...
Nieprawda.
|