USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Polski Trek
 Strona:  ««  1  2  3  4  »» 
Autor Wiadomość
Picard
Użytkownik
#31 - Wysłana: 27 Sier 2005 21:04:00
Polski sejm jako nowe pole działania broni telaronowej...
Barusz
Użytkownik
#32 - Wysłana: 27 Sier 2005 22:34:33
Spoko cezary. Po prostu mój wywiad doniósł, że ostatnio preferujesz taką fryzurę. Ale jak nie to przepraszam i winni rozstrzelani.
cezary
Użytkownik
#33 - Wysłana: 29 Sier 2005 00:13:33
Hmm zastraszasz mnie
Faktycznie przed wyjazdem na wakacje zgolilem sie, ale maszynka i bynajmniej nie na lyso

Polski sejm jako nowe pole działania broni telaronowej...
A czy bron telaronowa nie dziala przypadkiem tylko na inteligentne formy zycia?
Nie, to chyba nie o ta bron chodzi jednak
Barusz
Użytkownik
#34 - Wysłana: 29 Sier 2005 00:26:30
To niepotrzebnie ich rozstrzelałem? Bo nie wiem, czy wdową przyznać renty. Jak dla mnie było na łyso (2-3 minimerty).
cezary
Użytkownik
#35 - Wysłana: 29 Sier 2005 11:35:27
hmm, na Picarda sie nie zgolilem, ale powyzej 3 milim to nie mialem

Jak juz tam sobie okreslasz "na lyso" to przyznaj albo nie te renty
Picard
Użytkownik
#36 - Wysłana: 8 Wrz 2005 17:26:21
inżyniera Pazurę

To jeszcze takie złe by nie było , chodź w tej roli widział bym raczej Marka Perepeczko - jest tak pulchny jak świętej pamięci Scotty ! Były jednak gorsze przypadki doboru ról niż obsadzenie Pazury w roli inżyniera statku kosmicznego , np. Milla ,,Leeloo" Jovovich jako Joanna d'Arc , więc Cezary w roli speca od mechaniki raczej nie był by kompletnie tragiczny.
Pytałaś się też kogo bym widział w poszczególnych rolach :
- Leszek Miller jako zdetronizowany pretor Romulan na wygnaniu.
- Andrzej Pęczak jako więzień na Remusie wydłubujący dwulit ze ścian za pomocą wykałaczki.
- Jan Maria-Rokita jako nieślubny syn ojca kapitana Picarda.
- Donald Tusk jako nieślubny syn Kaczora Donalda ( czyli gości , który miał zostać nowym kapitanem Polskiego Oddziału Gwiezdnej Floty).
Czekam na Wasze typy !
Dreamweb
Użytkownik
#37 - Wysłana: 9 Wrz 2005 10:26:02
Trochę w temacie, trochę obok: Strasznie mnie denerwują bardzo lubiane przez polską telewizję publiczną i prywatną seriale na licencji czyli przeróbki seriali zagranicznych. Chcielibyście np. zobaczyć w jakimś TVN'ie odcinek "Spotkanie w Farpoint (w Dalekim Punkcie?)" i potem całego TNG po polsku i z polską obsadą? Bo ja nie. Natomiast gdyby Polacy się wysilili i zrobili własny, oryginalny serial sf to byłoby co innego, i niech nawet sobie tam gra Pazura ("Nic Śmiesznego" to super film), byle było to dobre i nasze.
Pah Wraith
Użytkownik
#38 - Wysłana: 9 Wrz 2005 11:02:45
^^ rajt, rajt, rajt

Teraz to już jest przeginka: ten serial Niania żywcem zerżnięty z USA... [Nie żeby panna Dygant nie była mile widziana... :>]
Dreamweb
Użytkownik
#39 - Wysłana: 9 Wrz 2005 13:41:36
W dodatku pamiętam że to nie tak dawno temu leciało w oryginale na Polsacie. Nie oglądałem, najwyżej czasem zerkałem przypadkiem, ale pamiętam że nawet czcionka w tytule ta sama.
Picard
Użytkownik
#40 - Wysłana: 9 Wrz 2005 16:03:20
Dreamweb nie bój się , nikt nie będzie Cię odsądzał od czci i wiary za to , że jakąś ,,Nianie" oglądałeś ! A co do samego tematu polskiej kinematografii , to teraz my - czyli wszyty odwiedzający kina , kupujący legalne wydania filmów na DVD i płacący abonament radiowo-telewizyjny , chcąc nie chcąc będziemy dokładać się do ambitnych , polskich produkcji ! No , bo towarzystwo naszych krajowych filmowych pieszczochów musi za co mieć kręcić te swoje nieprzeciętne dzieła pokroju ,,Wiedźmina" - może mi ktoś wytłumaczyć o co w tym filmie chodziło bo nie załapałem ? Ciekaw jestem co myślicie o ustawie nakładającej obowiązek łożenia przez widza na polskie kino ?
cezary
Użytkownik
#41 - Wysłana: 9 Wrz 2005 16:48:53
To samo co o setce innych ukrytych podatkow - ekipa rzadzaca nigdy nie wyrosla z socjalizmu, uwazajac ludzi za totalnych debili (po czesci maja w sumie racje, ale...) i niezdolnych do kreatywnego myslenia zombie, ktorzy musza placic haracze, zeby oswiecony i jedyny sprawiedliwy urzednik, po oddzieleniu kawalka dla siebie, rozdysponowal fortune pomiedzy waznymi, dla niego, projektami.

^^ ale mi wyjechanie dlugie zdanie wyszlo
Dreamweb
Użytkownik
#42 - Wysłana: 9 Wrz 2005 22:50:28
Ale ja tego na serio nie oglądałem, nawet nie wiem o czym to było, poza tym że o jakiejś niani. A ta czcionka z tytułu jakoś mi zapadła w pamięć. Natomiast nie ukrywam że różne inne dziwne seriale zdarzało mi się oglądać.
Pah Wraith
Użytkownik
#43 - Wysłana: 9 Wrz 2005 23:15:01
A ja oglądałem. Tylko poza seksowną nianią niewiele z niego pamiętam. A, no i był sarkastyczny lokaj
Barusz
Użytkownik
#44 - Wysłana: 10 Wrz 2005 00:37:18
Ekipa była te sama, tylko, że w polskiej wersji jest (chyba) dwoje dzieci, a w amerykańskiej było (na pewno) troje. Te same są wnętrza, postacie, wszystko co można oglądać w reklamówkach serialu.
Pah Wraith
Użytkownik
#45 - Wysłana: 10 Wrz 2005 02:14:54
Kolejny oryginalny i ambitny projekt... Eh, szkoda gadać.
Barusz
Użytkownik
#46 - Wysłana: 10 Wrz 2005 11:49:19
Powtarzasz się.
Picard
Użytkownik
#47 - Wysłana: 10 Wrz 2005 13:24:37
Kolejny oryginalny i ambitny projekt...

Właśnie ! Problemem polskiej kinematografii często nie jest brak środków lecz deficyt pomysłów : bo po co się wysilać i tworzyć od zera fabułę jakiegoś interesującego kinowego , bądź telewizyjnego widowiska skoro można zekranizować kolejne
dzieła Sienkiewicza albo Mickiewicza ?
Pah Wraith
Użytkownik
#48 - Wysłana: 10 Wrz 2005 17:42:22
Powtarzasz się

Owszem, bo kwestia jest niestety do bólu paląca (nieczęsto się powtarzam, zdaje się)

deficyt pomysłów : bo po co się wysilać i tworzyć od zera fabułę jakiegoś interesującego kinowego , bądź telewizyjnego widowiska skoro można zekranizować kolejne
dzieła Sienkiewicza albo Mickiewicza ?

Niech je ekranizują, ale ambitnie, a nie w stylu amerykańskiej tandety superbohaterskiej.
Nika
Użytkownik
#49 - Wysłana: 10 Wrz 2005 17:49:23
Leszek Miller jako zdetronizowany pretor Romulan na wygnaniu.
Miller raczej powinien zostać Q. Zrobił co chciał i zniknął

Jan Maria-Rokita jako nieślubny syn ojca kapitana Picarda.
Jeśli w jakiś sposób utożsamiasz się z Picardem, rozumiem, że chciałbyś mieć takiego przyrodniego brata
Barusz
Użytkownik
#50 - Wysłana: 10 Wrz 2005 18:35:18
Owszem, bo kwestia jest niestety do bólu paląca (nieczęsto się powtarzam, zdaje się)

Niech ocenią inni forumowicze.
Pah Wraith
Użytkownik
#51 - Wysłana: 10 Wrz 2005 18:47:48
Zrób ankietę. ;P
Barusz
Użytkownik
#52 - Wysłana: 10 Wrz 2005 19:33:02
Nie mam tu uprawień admina. Nawet Ty nie mogłeś tego nie zauważyć. Mogłeś?
Pah Wraith
Użytkownik
#53 - Wysłana: 10 Wrz 2005 19:41:07
To nie ma związku z tematem. Nie rób OT.
Barusz
Użytkownik
#54 - Wysłana: 10 Wrz 2005 20:22:53
Z tematem polskich odpowiedników amerykańskich seriali? BTW: dałem pupy. Dzieci jest jednak troje.
Dreamweb
Użytkownik
#55 - Wysłana: 13 Wrz 2005 09:24:33
BTW: dałem pupy. Dzieci jest jednak troje.

A już myślałem, że trzecie dziecko padło ofiarą polskich cięć budżetowych...
Picard
Użytkownik
#56 - Wysłana: 5 Paź 2005 12:13:31
Proponuje Agate Buzek do roli pełno krwistej Klingonki , z jej wyglądem może spokojnie grać wojowniczkę z Qonos bez najmniejszej charakteryzacji...
Domko
Użytkownik
#57 - Wysłana: 5 Paź 2005 12:30:57
Hehe... Dobre.
Picard
Użytkownik
#58 - Wysłana: 5 Paź 2005 12:37:38 - Edytowany przez: Picard
A jak nawet w Polsce tego nowego Treka kręcić nie będą to może zatrudnią jakąś aktoreczkę polskiego pochodzenia ? Może :

http://www.filmweb.pl/Leelee,Sobieski,filmografia,Person,id=2956

Piękną twarzą raczej poszczycić się nie może więc w roli Klingonki mile była by widziana , a podobnież to jakowaś potomkini Jana III co Turków z pod Wiednia przepedził , więc i waleczna jestna pewno...
Pah Wraith
Użytkownik
#59 - Wysłana: 5 Paź 2005 14:55:22
Eeee, no lalkowata ciutkę, ale żeby Klingonka???
Picard
Użytkownik
#60 - Wysłana: 5 Paź 2005 15:09:46
no lalkowata ciutkę

No , to może nikomu nie znana potomkini , albo siostra Daty ? Taka damska wersja B-4 albo Lora ?
 Strona:  ««  1  2  3  4  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / Polski Trek

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!