Autor |
Wiadomość |
Picard
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 19 Sier 2005 12:01:59
Temat z przymrużeniem oka. ;) Gdyby koeljne epizody ,,Star Trek" - filmowe bądź serialowe- miały być kręcone w Polsce to komu powierzyliście by reżyserie ? Kto zagrał by główne role ? Kto skomponował by muzykę do tego dzieła ?
|
twardy
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 19 Sier 2005 13:30:22
Okil Khamidov ;)
|
elbereth
Moderator
|
#3 - Wysłana: 20 Sier 2005 10:46:41
w polsce??
nikt
poza tym to juz chyba koncza wam sie pomysly na topiki :\
|
Picard
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 20 Sier 2005 11:08:01
Ależ nie kończą się  Mam ich jeszce całkiem sporo...
|
Anonim
Anonimowy
|
#5 - Wysłana: 20 Sier 2005 13:23:15
tylko co jeden to bardziej bez sensu...
|
Picard
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 20 Sier 2005 20:14:51
Panie Anonimie , prosze więc serdecznie o wymyślenie własnego tematu. Chętnie się będe w nim udzielał... 
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 20 Sier 2005 21:10:34
|
twardy
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 21 Sier 2005 18:26:41
Polska i fimy sf albo chociazby fantasy (wiedzmin <ble ble>) to jakos do siebie nie pasuja
Jakbys sie spytal kto mialby nakrecic natsepna adaptacje jakies lektury to byloby tu o czym dyskutowac ;)
IMO w polsce niech sie wezma za cos pozytecznego a nie krecenie filmow bo im to po prostu nie wychodzi najlepiej :P
|
Picard
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 21 Sier 2005 19:16:52
Dlatego jest to temat z przymrużeniem oka ! ;) Ale serio uważam , że zamiast nachalnie zapychać kinowe ekrany obrazami będącymi ekranizacjami kolejnych lektur szkolnych , a telewizje dziełami pokroju ,,Świata wedłóg Kiepskich" polscy filmowcy mogli by wreszcie nakręcić coś w pełni wartościowego. Na przykład uważam , iż skandalem jest , że nie ma naszej rodzimej , filmowej adaptacji ,,Solaris" Lema...
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 21 Sier 2005 21:23:00
Hmmm, no na "Świat wg Kiepskich" bym nie kładł nacisku w dyskursie o polskiej kinematografii. Nie chcę się powtarzać, ale powiem, że to nowe wspaniałe czasy wyindukowały to, że nie ma co oglądać z polskich produkcji z ostatnich 16, ba, 20 lat.
Świat jest przecież zjadliwym komentarzem do aszej głupkowatej rzeczywistości. Fakt, trochę zbyt długo trwa ten eksperyment, ale cóż,prawa rynku.
A Solaris? Czy ja wiem, że jest to największa z naszych potrzeb...?
|
Picard
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 21 Sier 2005 21:27:36
A Solaris? Czy ja wiem, że jest to największa z naszych potrzeb...?
A jakie inne polskie produkcje chciał byś zobaczyć ?
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 21 Sier 2005 21:35:33
Masz na myśli SF, czy wogóle, bo ja tak ogólnie. A poza tym, to ot 
|
twardy
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 21 Sier 2005 23:51:04
Jakby porzadnego Wiedzmina nakrecili to bym sie nie obrazil ;)
Albo Ziemianskiego, Dukaja, chocby Lema jakas ksiazke, nie musi byc Solaris i bron boze Przygody Pilota Pirxa czy jakos tak ;) tylko niech nie kreca nastepnej lektury (co ciekawe adaptacje letkur to najgorszy chlam jaki tylko moze byc, ale najwiekszy zysk przynosza ;))
Wracaja do tematu, jesli Star Trek bylby lektuta to naklrecilby o jakis Hoffman czy inny Wajda :P
Jednym slowem nie ma co liczyc w naszym kraju na prawdziwy polski film SF, a co tu mowic dopiero zeby wskazac rezysera polskiego Star Treka bo jedynym kryterium wg ktorego by gowybierano to byloby "ktory spartoli najmniej, bo spartoli na pewno"
|
cezary
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 22 Sier 2005 02:28:49
Najblizszy polski film SF na jaki mozemy liczyc to za jakies 5 lat:
Karol - Czlowiek, ktory zostal Papiezem 3 - Reinkarnacja
ale wtedy to juz chyba wyjade na Slowacje... piwo tanie, pizza dobra... i maja dubbing wiekszosci filmow/seriali!
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 22 Sier 2005 08:19:09 - Edytowany przez: Dreamweb
Poza szczegółem, że "Karol 1"  to nie jest film polski, zgadzam się całkowicie z dwoma ostatnimi postami. Ekranizacje lektur to dno poniżej mułu, chamsko i otwarcie nastawione na kasę z biletów zarobioną na wycieczkach szkolnych odwiedzjących kino. W liceum zmuszano mnie do chodzenia z klasą na "Ogniem i Mieczem" czy innego "Pana Tadeusza", dlatego odkąd szkołę tą skończyłem powiedziałem sobie że z własnej woli już nigdy czegoś takiego nie obejrzę, nawet w TV. Kompromitacja polskiej kinematografii. Jak to niektórzy żartują, do sfilmowania pozostaje jeszcze "Bogurodzica" i "Mazurek Dąbrowskiego" więc panowie Hoffmany i Wajdy co się tak ociągacie?
A przed "Karolem 3" obejrzymy jeszcze z pewnością filmy takie jak "Gotuj z Karolem", "Karol vs Godzilla" i inne.
|
Nika
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 22 Sier 2005 12:51:40
jesli Star Trek bylby lektura
Ach, pomarzyć dobra rzecz  Ale kiedy sobie wyobrażę kapitana Lindę, inżyniera Pazurę, doradcę Kożuchowską i lekarza Foremniak, to mi się zimno robi 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 22 Sier 2005 12:53:57
doradcę Kożuchowską
Pani Wielkie Usta.
|
Nika
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 22 Sier 2005 12:56:27
BTW, ciekawe kto grałby „polskich” Klingonów  ?
|
Picard
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 22 Sier 2005 13:08:29
„polskich” Klingonów
Członkowie Młodzieży Wszechpolskiej by się nadawali ! No i nie można dyskryminować fanów wysypywanego zboża , czyli aktywnych działaczy Samoobrony 
|
Nika
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 22 Sier 2005 13:13:05 - Edytowany przez: Nika
Członkowie Młodzieży Wszechpolskiej by się nadawali !
Może masz inne doświadczenia niż ja, ale działacze MW, których znam, to bat’lethu by raczej nie unieśli… 
|
Picard
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 22 Sier 2005 13:15:24 - Edytowany przez: Picard
Ale jak oni groźnie wyglądają , jak się sróżą straszliwie i tak jak Klingoni są zatwardziałymi tradycjonalistami...
|
Nika
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 22 Sier 2005 13:17:47
No to może Romulanie  z Imperatorem Giertychem na czele 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#23 - Wysłana: 22 Sier 2005 13:32:38
Grrrrr! Pierwsze ostrzeżenie od Imperium! 
|
cezary
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 22 Sier 2005 14:22:31
Może masz inne doświadczenia niż ja, ale działacze MW, których znam, to bat’lethu by raczej nie unieśli…
To sie umiesci akcje serialu w 2100 i powiemy, ze skoro Wolkanie mieli wtedy emocje, to Klingoni walczyli na gole klaty, a Kah'less dopiero pozniej wyniosl bat'leth na piedestal.
A z MW bedzie jeszcze jeden plus, ze zaoszczedzi sie na makijazu u nich.
No to może Romulanie z Imperatorem Giertychem na czele
Grrrrr! Pierwsze ostrzeżenie od Imperium!
I pamietaj ze Imperium wyznaje zasade "Do dwoch razy sztuka"... drugiego ostrzezenia nie bedzie
Na romulan to juz mamy zrobiony casting;-> z działu "Tal Shiar undercover operatives" ;)
|
Nika
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 22 Sier 2005 16:36:42
A z MW bedzie jeszcze jeden plus, ze zaoszczedzi sie na makijazu u nich.
Sugerujesz, że większość członków MW przeszła odprzodową trepanację czaszki?
A resztę towarzystwa z Wiejskiej, w jakich rolach byście widzieli?
|
twardy
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 22 Sier 2005 17:58:59
Ludzie zapominamy o fanatykach radia maryja ;)
Troche charakteryzacji, poobrazac troche Ojca Dyrektora co z pewnoscia ich rozwscieczy i mamy naszych polskich klingonow
A co do Giertycha to przeciez mowimy o Star Treku a nie rodzinie Adamsow ;)
Po pierwsze najlepiej jakas rola grupowa, jakas maskra albo inna zaglada  . Po drugie to mozna by ich za Ferengi wziac, tez maja to do siebie zeby zrobic sobie najlepiej, kosztem innych ioczywscie wszystko by chcieli kupic, nie zawsze za swoje pieniadze :P
|
Delta
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 22 Sier 2005 18:39:28
Może jako ruchomy cel do ćwiczeń dla Jem'Hadar? 
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 22 Sier 2005 22:28:19
A u mnie na osiedlu, zwłaszcza w bramie bądź koło przystanku codzień widzę osobników którzy bez żadnego przygotowania mogliby zagrać role Pakledów.
|
Barusz
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 27 Sier 2005 15:57:31
Prawdę mówiąc na mnie nawet ogolony na łyso Cezary nie robi wrażenia.
|
cezary
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 27 Sier 2005 18:55:42
ke?
|