USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Star Trek TOS - jedna scena, który to odcinek?

Autor Wiadomość
satek
Użytkownik
#1 - Wysłana: 4 Wrz 2020 09:24:34
Witam, jestem tutaj nowy na forum.

Obejrzałem właśnie serię oryginalną, ale wydajne mi się, że któryś odcinek pominąłem. W filmie dokumentalnym For the Love of Spock występuje scena w której Spock w ataku złości niszczy monitor (terminal) pięścią.

Czy ktoś kojarzy w którym odcinku wystąpiła ta scena?
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 4 Wrz 2020 11:57:48
satek

Witamy na pokładzie.

Wspomniana przez Ciebie scena pochodzi z odcinka "Amok Time":
satek
Użytkownik
#3 - Wysłana: 4 Wrz 2020 12:54:50
Dziękuję za odpowiedź, jednak ten odcinek oglądałem. Może w tym czasie ktoś mi przeszkodził i nie zauważyłem.
Q__
Moderator
#4 - Wysłana: 4 Wrz 2020 13:19:22 - Edytowany przez: Q__
satek

satek:
Może w tym czasie ktoś mi przeszkodził i nie zauważyłem.

Najwidoczniej tak było, bo nie tylko doskonale pamiętam wspomnianą scenę z w/w odcinka, ale i kadr, który wrzuciłem na 100% z niego pochodzi (jeśli nie ufasz mojej pamięci, uwierz bazie screencaps TrekCore*).

* I ew. komentarzom na YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=ZM7C0GLclJk

ps. Tak z ciekawości: TOS jest Twoim pierwszym Trekiem, czy coś już wcześniej oglądałeś? I jak to się - jeśli to nie tajemnica - stało, że zainteresowałeś się ST?
satek
Użytkownik
#5 - Wysłana: 4 Wrz 2020 13:47:29
Pierwszy kontakt miałem ze Star Trek w latach 90-91 kiedy w TV leciał serial Następne pokolenie. Widziałem pewnie kilka odcinków, ale nie pamiętam nawet jakie to były.

Kilka lat temu oglądnąłem film z 2009 roku i późniejsze, ale traktowałem je jak każdą inna super-produkcję S-F.

W tym roku w lipcu przypadkowo natrafiłem na Star Trek IV: Powrót na Ziemię i od tego momentu nie było już odwrotu. Obejrzałem wszystkie filmy ze starymi aktorami z TOS. Czując niedosyt obejrzałem serial TOS (specjalnie kupiłem Netflixa) i teraz zaczynam TAS.

Kapitan Picard i inni muszą jeszcze poczekać
Q__
Moderator
#6 - Wysłana: 4 Wrz 2020 14:00:25 - Edytowany przez: Q__
satek

satek:
Pierwszy kontakt miałem ze Star Trek w latach 90-91 kiedy w TV leciał serial Następne pokolenie. Widziałem pewnie kilka odcinków

Czyli standardowe pierwsze doświadczenie polskiego Trekera.

satek:
teraz zaczynam TAS

O, to może w końcu będę miał z kim o nim podyskutować.

BTW. Jeśli po obejrzeniu TAS-u będziesz wciąż odczuwał niedosyt Kirka i Spocka, wiedz, że istnieją cenione fanowskie kontynuacje obu tych serii. Znajdziesz je bez problemu w Sieci, choćby w naszej bazie odcinków, w której umieszczone są po bardziej kanonicznych epizodach (a więc jako 4 i 5 sezony TOS i cd. 2 sezonu TAS).

ps. I zapraszam(y) do rozgoszczenia się na forum.

USS Phoenix forum / Star Trek / Star Trek TOS - jedna scena, który to odcinek?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!