Jaszczur
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 12 Sier 2005 22:06:31
Własnie przyszła mi do głowy taka refleksja i mysle ze jest na tyle ciekawa, ze można smiało zaproponowac ja jako odrebny temat na tym forum. Mianowicie wiemy wszyscy ze w serialach trekowych nie raz zdarzały sie dwu częściowe odcinki, wiele z nich miało napewno wystarczajaco ciekawa fabułe, że smiało nadawałaby sie do scenariusza na odrebny film. Powiedzcie waszym zdaniem który z dwuczęściowych odcinków nadawałby sie do tego celu?
Moim zdaniem takim odcinkiem mogłbybyć ,,Times Arrow,,(5x26,6x01 TNG) i to z nastepujacych powodów:
-jego treśc w przeciwieństwie do np ,,All Good Things,, jest w miarę luźno zwiazana z pozostałymi odcinkami, więc osoby niezbyt orientujace sie w Treku mogłyby smiało go obejrzeć i sie zbytnio nie pogubić
-po drugie podróże w czasie zawsze sa i były atrakcyjne. Zapewne wielu z was lubi Star Trek IV chocby ze wzgledu na humorystyczne nastepstwa i kontrasty zetkniecia sie ze sobą kultur tak odległych w czasie oraz w stopniu rozwoju technologicznego. Skoro więc ekipa Kirka podróżowała w jednym filmie dlaczego i Łysy nie miałby miec podobnych przygód?
To była moja opinia, prosze teraz o waszych odcinkowych faworytów na film.
|
Nika
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 14 Sier 2005 11:36:20
Nie rozumiem czy chodzi Ci o nakręcenie filmu na podstawie jakiegoś podwójnego odcinka w serialu?
Jeśli tak, to faktycznie nie miałoby to za wiele sensu, ale IMO Jaszczurowi chodziło bardziej o to, że dany podwójny odcinek nie miałby być częścią serialu, a oddzielnym filmem. Jeśli tak, to po dodaniu paru scenek do The Maquis filmik byłby całkiem całkiem.
|